Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Novak sa 14 GSova je definitivno ispred Rafe, nema tu nikakve rasprave
Ne moze postati GOAT sa 16-17 slamova, on ce uci u diskusije za GOATa pobogu brate, ja ti sad kazem da je za mene npr. bubam GOAT Laver, i kako ces mi ti osporiti ovu cinjenicu? Covjek ima 11 GS + 8 ako se ne varam PS titula, plus 2 CYGS plus jos stosta od rekorda koje posjeduje, dodje ti neki drugi i kaze za mene je GOAT Rosewall, i on ima svoje argumente koji su slicni Novakovim, dodje neko treci kaze Pancho, Federer, Nadal, nebitno..Virtu4l je napisao/la:Ne znam zašto Nadala trpaš u te priče i zašto Novaku treba 16-17 slamova da bi ušao u diskusije sa Nadalom?bodi123 je napisao/la:Novak ce ukoliko ne dozivi neki fizicki krah do kraja 2018. godine vjerovatno imati 16-17 slamova, i opasno bi mogao uci u GOAT diskusije sa Rogerom i Nadalom, te ostalim.
Novaku treba 16-17 slamova da bi ušao u konkretna poređenja sa Federerom, nikako sa Nadalom. Statistički mu trebaju još dva slama da ga razbije po svim parametrima koji su bitni u tenisu. Ima bolji H2H, više sedmica na no1, osvojio je više mastersa i ostali su samo slamovi.
Novaku treba 16-17 slamova da postane GOAT, a ne da uđe u diskusije o tome. Ako to ostvari, imaće apsolutno svu moguću statistiku na svojoj strani i niko mu neće moći osporiti apsolutno ništa.
On je sad vec sa ovih 12 Slamova u top10 ikada, s 16-17 Slamova ce uci u krug od 5 najvecih ikada, i ne moze niko reci da je on GOAT, nego da se moze diskutovati o tome je li on, Federer, Nadal ili ovi stariji..
Ja trpam Rafu u ovaj kos jer je Rafina konkurencija bila daleko najteza za ovih 14GS titula i od Djokoviceve a jos vise od Rogerove, ispred njega ce na kraju karijere vise Slamova imati samo Federer i eventualno Djokovic, s tim da su Rafini opet kazem tezi bili i to je sasvim dovoljan podatak da ga se trpa rame uz rame sa Federerom i eventualno Djokovicem na kraju karijere, s tim da ovaj drugi ima sansu da pretekne obojicu i izdvoji se malo iznad po statistikama.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
65% Rafinih slamova su osvojeni na samo jednoj podlozi/turniru, što je još jedan parametar koji ga udaljava od bilo kakve GOAT rasprave. Prije par godina sam vjerovao da Rafa može osvojiti još koji slam i dodatno ojačati svoju poziciju, ali sad je već jasno da ne može.
Ne može za one koji su pristrasni. Za one koji su realni neće biti nikakve dileme. Imaće svu moguću statistiku na svojoj strani, plus što mu konkurenciju niko ne može spomenuti. Njegova konkurencija su bili i sad su double digit slam osvajači i nekoliko multislam osvajačabodi123 je napisao/la:Ne moze postati GOAT sa 16-17 slamova, on ce uci u diskusije za GOATa pobogu brate
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sa 17 komada je Novak GOAT, to je također jasno, ako Federer ne osvoji više ništa, a sve su prilike da neće
Rafko bez WTFa nema šta da radi u ovim pričama, nažalost
Rafko bez WTFa nema šta da radi u ovim pričama, nažalost

- EmirSioux89
- Kontakt:
Evo posto se sve malo stisalo u vezi zadnjeg Grand Slama, da i ja napišem svoje mišljenje.
Odgledao sam svaki meč, i ženski i muški singl (koji sam htio da gledam tog dana), i muške i zenske dublove (koje sam stigao), mix me nije zanimao.
Krenut cu od ženskog dubla.
Mislio sam da ce se Hingis i Mirza prosetati zenskim dublom al' realno, no ovaj Grand Slam nam je pokazao dosta iznenadjenja, tako da su po meni iznenadjenje turnira bile, Kiki i Garcia.
Savršen turnir za dvije Francuskinje mislim da su izgubile 4 seta ukupno, trnovito al im je je pošlo za rukom.
Mladenovic kad je na servisu, Garcia se ne snalazi na mrezi nesto posebno iako Kiki ima po meni fenomenalan servis.Kad je obrnuto kad Garcia servira a kad je Kiki ne mrezi onda stvari idu kao po loju i poeni se redaju lagano.
Ali ko je gledao vidio je da je Garcia i u polufinalnom meču i u finalu zadnja dva gejma odigrala fantasticno i sa nekoliko svojih Forhend Winera donijela pobjedu ovom sjajnom dublu.Zasluzeno.
Muški Dubl.
Dodig i Melo ni jedan izgubljeni set do polufinala gdje im Lopez x2 uzimaju dva seta i sa rezultatom 2-1 ih uzimaju.Po meni nisu imali srece ali sta je tu je.
Dok braca Bryan dolaze lagano do finala, imali su malo tezak mec na pocetku turnira sa Zimonjicem i Stepanekom ali ostalo rutinski rijesili.
I u finalu su igrali fenomenalan meč.
Ali ko je gledao vidio je da je FELICIANO LOPEZ riješio ovo finale, svaka loptica na mrezi je bila njegova, braća su morala da stvore dva/tri zicera da bi se Feliciano mogao da prođe na mrezi, ni jednom mu nisu uspijeli uzeti servis i zadnji gejm, servis gejm za pobjedu Feliciana Lopeza, onako ni Federrer ne bi uspio da zavrsi meč sa dva/tri servis Winera i Asom za pobjedu, nije dao nade za braću Brajan.
Po meni je krivac Bob Brajan jer je katastrofalno servirao na pocetku meča, i radi njegovog servisa su mogli da izgube i 2-0.
Ženski Singl.
Toliko iznenađenja, toliko "nepoznatih" imena u zavrsnici turnira, zanimljiv Grand Slam sto se tiče žena.
Rano ispadanje Kerberove, pa onaj preokret meča Radvanjske, pa ispadanje Ivanoviceve u 1/16 finala od Svitoline, pa Putinceva izbacuje Suarez Navaro (na zemlji), pa "nepoznata" ROGERS izbacuje (Vesninu, Kvitovu, i Begu).Iskreno ja sam uzivao u zenskom Tenisu ove godine.
Najvise sam uzivao u meču izmedju Radvanjske i Strikove, gdje sam gledao iole agresivan Tenis Radvanjske sto mi je bilo melem za oči.
Svi smo ocekivali Serenu u finalu, al' iz pozadine polako i sigurno je dolazila Muguruza, koja je protiv relativno laganih protivnica izborila cetvrtfinale gdje je cekalo najvece iznenadjenje uz Pironkovu a to je Rogers, rezultat je bio 2-0 za Muguruzu al vjerujte mi da je se Garbine napatila na tom meču.
U Finale su i dosle dvije najbolje ove godine u Parizu, i uz odličnu igru Muguruze, ona je uspijela da napravi taj korak više u svojoj karijeri, jer jednostavno ovakva igračica je kad tad morala da osvoji Grand Slam.Iako je Serena po meni bila ni 50% Serene na koju smo navikli al to nista ne umanjuje pobjedu Mugruze nad njom.Koja je vec jednom i dobila u Parizu 2014te godine sa nevjerovatnim rezultatom od 6-2, 6-2.To nije slucajnost, Muguruza je itekako odlicna igracica.
Muški singl.
I na kraju šlag na tortu.
Odma na pocetku otkazivanjem Rogera Federrera, je umanjilo čar ovog turnira.Ja kao veliki fan Rafaela Nadala sam polagao sve nade u to da ce osvojiti i 10. Roland Garos titulu.Kad je posle onog fenomenalnog meča protiv Bagnisa demonstrirao silu na šljaci mislio sam da je on veci favorit od Noleta.Kad sam cuo da je na pressici otkazao nastavak turnira radi povrede, jos vise sam se razocarao u singl Muskaraca.Onda otkazivanje Tsonge, loša predstava Wawrinke i ona prva dva meča Mareja koje je katastrofalno odradio su moje oči uputile ka samo jednom imenu a to je Novak Đoković.
Onda se Marej vratio, i sjajnim pobjedama protiv Karlovica, Isnera i Gaskea, i kad je u Polufinalu razmontirao Wawrinku.Mislio sam da ce to biti perfektno finale.
Posle prvog seta, gdje je Novak bukvalno zurio u svakom poenu i napadao najdefanzivnijeg igrača na svijetu me je dovelo do sumnje da li ce Đokovic uspijeti napokon da osvoji jedini Grand Slam koji mu nedostaje.
I onda dolazi drugi set, gdje Novak mjenja taktiku, gdje ne zuri sa poenima, ne igra previse agresivno gdje je smanjio broj neiznudjenih greski.Gdje Mareju nije dao da veze 2, 3, 4 poena zaredom da uđe u ritam, miksao je poene i uspio da ga riješi bez ikakvih problema.
Dosao je sa namjerom da podigne trofej, pošlo mu je za rukom, iako je imao po meni slabu konkurenciju to ne smanjuje vrijednost njegovog osvajanja.Čestitke Novače
Nadam se da će sledece sezone u Parizu napraviti dva terena sa krovovima, pa da mozemo rahat uzivati svaki dan u gledanju Tenisu a ne ovako kao ove godine.
Meni je najdrazi Grand Slam prosao, sada ide drugi po redu a to je Wimbldon, gdje ce konkurencija biti mnogo jača i nadam se što boljem turniru.
Naravno nadam se nekom čudu i da Rafa podigne trofej, tesko ali ne i neizvodljivo.
Odgledao sam svaki meč, i ženski i muški singl (koji sam htio da gledam tog dana), i muške i zenske dublove (koje sam stigao), mix me nije zanimao.
Krenut cu od ženskog dubla.
Mislio sam da ce se Hingis i Mirza prosetati zenskim dublom al' realno, no ovaj Grand Slam nam je pokazao dosta iznenadjenja, tako da su po meni iznenadjenje turnira bile, Kiki i Garcia.
Savršen turnir za dvije Francuskinje mislim da su izgubile 4 seta ukupno, trnovito al im je je pošlo za rukom.
Mladenovic kad je na servisu, Garcia se ne snalazi na mrezi nesto posebno iako Kiki ima po meni fenomenalan servis.Kad je obrnuto kad Garcia servira a kad je Kiki ne mrezi onda stvari idu kao po loju i poeni se redaju lagano.
Ali ko je gledao vidio je da je Garcia i u polufinalnom meču i u finalu zadnja dva gejma odigrala fantasticno i sa nekoliko svojih Forhend Winera donijela pobjedu ovom sjajnom dublu.Zasluzeno.
Muški Dubl.
Dodig i Melo ni jedan izgubljeni set do polufinala gdje im Lopez x2 uzimaju dva seta i sa rezultatom 2-1 ih uzimaju.Po meni nisu imali srece ali sta je tu je.
Dok braca Bryan dolaze lagano do finala, imali su malo tezak mec na pocetku turnira sa Zimonjicem i Stepanekom ali ostalo rutinski rijesili.
I u finalu su igrali fenomenalan meč.
Ali ko je gledao vidio je da je FELICIANO LOPEZ riješio ovo finale, svaka loptica na mrezi je bila njegova, braća su morala da stvore dva/tri zicera da bi se Feliciano mogao da prođe na mrezi, ni jednom mu nisu uspijeli uzeti servis i zadnji gejm, servis gejm za pobjedu Feliciana Lopeza, onako ni Federrer ne bi uspio da zavrsi meč sa dva/tri servis Winera i Asom za pobjedu, nije dao nade za braću Brajan.
Po meni je krivac Bob Brajan jer je katastrofalno servirao na pocetku meča, i radi njegovog servisa su mogli da izgube i 2-0.
Ženski Singl.
Toliko iznenađenja, toliko "nepoznatih" imena u zavrsnici turnira, zanimljiv Grand Slam sto se tiče žena.
Rano ispadanje Kerberove, pa onaj preokret meča Radvanjske, pa ispadanje Ivanoviceve u 1/16 finala od Svitoline, pa Putinceva izbacuje Suarez Navaro (na zemlji), pa "nepoznata" ROGERS izbacuje (Vesninu, Kvitovu, i Begu).Iskreno ja sam uzivao u zenskom Tenisu ove godine.
Najvise sam uzivao u meču izmedju Radvanjske i Strikove, gdje sam gledao iole agresivan Tenis Radvanjske sto mi je bilo melem za oči.
Svi smo ocekivali Serenu u finalu, al' iz pozadine polako i sigurno je dolazila Muguruza, koja je protiv relativno laganih protivnica izborila cetvrtfinale gdje je cekalo najvece iznenadjenje uz Pironkovu a to je Rogers, rezultat je bio 2-0 za Muguruzu al vjerujte mi da je se Garbine napatila na tom meču.
U Finale su i dosle dvije najbolje ove godine u Parizu, i uz odličnu igru Muguruze, ona je uspijela da napravi taj korak više u svojoj karijeri, jer jednostavno ovakva igračica je kad tad morala da osvoji Grand Slam.Iako je Serena po meni bila ni 50% Serene na koju smo navikli al to nista ne umanjuje pobjedu Mugruze nad njom.Koja je vec jednom i dobila u Parizu 2014te godine sa nevjerovatnim rezultatom od 6-2, 6-2.To nije slucajnost, Muguruza je itekako odlicna igracica.
Muški singl.
I na kraju šlag na tortu.
Odma na pocetku otkazivanjem Rogera Federrera, je umanjilo čar ovog turnira.Ja kao veliki fan Rafaela Nadala sam polagao sve nade u to da ce osvojiti i 10. Roland Garos titulu.Kad je posle onog fenomenalnog meča protiv Bagnisa demonstrirao silu na šljaci mislio sam da je on veci favorit od Noleta.Kad sam cuo da je na pressici otkazao nastavak turnira radi povrede, jos vise sam se razocarao u singl Muskaraca.Onda otkazivanje Tsonge, loša predstava Wawrinke i ona prva dva meča Mareja koje je katastrofalno odradio su moje oči uputile ka samo jednom imenu a to je Novak Đoković.
Onda se Marej vratio, i sjajnim pobjedama protiv Karlovica, Isnera i Gaskea, i kad je u Polufinalu razmontirao Wawrinku.Mislio sam da ce to biti perfektno finale.
Posle prvog seta, gdje je Novak bukvalno zurio u svakom poenu i napadao najdefanzivnijeg igrača na svijetu me je dovelo do sumnje da li ce Đokovic uspijeti napokon da osvoji jedini Grand Slam koji mu nedostaje.
I onda dolazi drugi set, gdje Novak mjenja taktiku, gdje ne zuri sa poenima, ne igra previse agresivno gdje je smanjio broj neiznudjenih greski.Gdje Mareju nije dao da veze 2, 3, 4 poena zaredom da uđe u ritam, miksao je poene i uspio da ga riješi bez ikakvih problema.
Dosao je sa namjerom da podigne trofej, pošlo mu je za rukom, iako je imao po meni slabu konkurenciju to ne smanjuje vrijednost njegovog osvajanja.Čestitke Novače

Nadam se da će sledece sezone u Parizu napraviti dva terena sa krovovima, pa da mozemo rahat uzivati svaki dan u gledanju Tenisu a ne ovako kao ove godine.
Meni je najdrazi Grand Slam prosao, sada ide drugi po redu a to je Wimbldon, gdje ce konkurencija biti mnogo jača i nadam se što boljem turniru.
Naravno nadam se nekom čudu i da Rafa podigne trofej, tesko ali ne i neizvodljivo.

Manchester United!
@BigBigBang
Ok, za Stana možemo reći da je bolji, uporedio sam ga sa Roddickom jer su slične psihe koja im nije baš zavidna, a i Andy ima 1 GS samo ti si prvo napisao da su to bili bezvezni igrači, a kasnije da su tada bili vrhunski. Zato ti to ne pije vode, isto kao da kažeš da je recimo Raul bio bezveze igrač jer danas igra Ronaldo.
Ponovit ću, nema smisla osporavati bilo koga od njih jer su drugi ti koji te tjeraju da budeš bolji. Osim toga, mislim da će teško biti većeg rivalstva od svakog koje smo pratili u zadnjih nekoliko godina, uz sve ostale top 10-15 igrače.
Ok, za Stana možemo reći da je bolji, uporedio sam ga sa Roddickom jer su slične psihe koja im nije baš zavidna, a i Andy ima 1 GS samo ti si prvo napisao da su to bili bezvezni igrači, a kasnije da su tada bili vrhunski. Zato ti to ne pije vode, isto kao da kažeš da je recimo Raul bio bezveze igrač jer danas igra Ronaldo.
Ponovit ću, nema smisla osporavati bilo koga od njih jer su drugi ti koji te tjeraju da budeš bolji. Osim toga, mislim da će teško biti većeg rivalstva od svakog koje smo pratili u zadnjih nekoliko godina, uz sve ostale top 10-15 igrače.
''Neka me mrze samo da me se boje''
-
- Kontakt:
Kad kazem bezvezni mislim na bezvezni u poredjenju sa generacijom koja je danas i zadnjih godina tu u vrhu, naravno da su u to vrijeme Rodick, Nalbandian, i slicni bili top igraci jer jednostavno samo je Federer od njih bio bolji ali danasnja konkurencija je uveliko jaca cak i ova zadnje dvije godine koju racunate kao slabu a i jes slaba u poredjenju sa periodom kad je Nadal gazio ili ona 2011 kad je Djokovic gazio.,.cipiripi je napisao/la:@BigBigBang
Dakle sve ono sto ja pricam ima podlogu Federer je najvecu domianciju imao dok nije bilo Nadala i Djokovica i nije istina da je Federer pao zbog godina on je skinut u svom prajmu kad je najjaci bio Nadal ga je skinuo imao je cini mi se 27 godina to su najbolje teniske godine i tada je skinut sa vrha toj e 2 godine mladje od Djokovica danas. Federer jednostavno svoj opstanak u tim raspravama o goatu duguje kamari tih slamova koje je uzeo u laksoj konkurenciji. Pa samo kad skontas da otpises likove ala Murray, Wawrinka, Federer, Del Potro itd. opet Nadal je imao za rivala DJokovica a Djokovic Nadala, ista su generacija njih dvojica su jedan drugom skinula kamaru slamova, zamisli da nije bilo DJokovica Nadalu ili obrnuto oba ta igraca bi vec sada imala veci broj GS titula od Federara to je cinjenica.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
još da na istom tom Vimbldonu nije ispadao od šljakera tipa David Ferer eh đe bi mu kraj bio. tom divnom panju, klase raonić.tuzlak1987 je napisao/la:Ako ne i bolji teniser od Murraya ... Vjerovatno bi uzeo neka 3 Wimbledona da nije igrao protiv Federera.Virtu4l je napisao/la:E čuj Roddickatuzlak1987 je napisao/la:Teze je bilo igrati protiv onakvog Safina, Hewita, a pogotovo Roddicka.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- NukeR_G1970
- Kontakt:
Mislim da je smesno porediti Mareja sa Rodikom, Safinom, Hjuitom i slicnima, decko je imao 11 finala na Grand slam turnirima, tacno da ima ocajan skor 2-9 ali igra u eri 3 najveca tenisera svih vremena, tako da to i nije tako los rezultat.
- madridista4ever
- Kontakt:
Izuzetno dragi su mi bili i Rodick, Safin i Hewit, naročito Rodick, ali brate mili Murray je doktor za njih trojicu realno. Sve trojica bi bili redovne mušterije Murrayu da su sad na touru, njegov kvalitet igre i talent su na nevjerovatno zavidnom nivou, samo što se nikad nije riješio tih svojih "mušica" i nikad neće i to ga je uvijek spriječavalo da postane br. 1 i višestruki GS osvajač...
Murray je odličan igrač to svi trebate da shvatite. Samo se rodio u pogrešno vrijeme, u sigurno najjačoj teniskoj ekipi ikada, a on i sa takvom konkurencijom ima 10 GS finala (doduse samo je 2 dobio). Nema sumnje, za mene je Federer i draži i bolji igrač od Novaka, i ne bih volio da ga ovaj stigne po broju GS naslova. Najbolje bi bilo kada bi Roger osvojio Wimbledon jos jednom za kraj kao što je to radio prije ko iz šale, ali teško je vjerovati u to..
i kad je tesko ti nemoj stati, dobro znaj sve cu tebi dati
dusu ponos zivot svoj, vjecno s tobom sjever tvoj
1946
dusu ponos zivot svoj, vjecno s tobom sjever tvoj
1946
VILANDER TVRDI DA BI NJEGOVE PROGNOZE BILE MNOGO USPEŠNIJE KADA BI ĐOKOVIĆ ČEŠĆE GUBIO
sport
6. jun 2016.
Autor: Soko Sokolovic

Vilander ljut na Đokovića što mi kvari prognozu
PARIZ, 6. jun 2016, (Njuz) – Mats Vilander, nekadašnji teniser i sadašnji komentator Eurosporta, izjavio je za Njuz da bi njegove prognoze Đokovićevih rezultata bile daleko uspešnije kada bi Novak češće gubio.
Vilander smatra da su njegova predviđanja ishoda mečeva prilično tačna i pouzdana, ali da on ne može da utiče na to što Đoković, uprkos njima, konstantno pobeđuje.
– Prognoze i komentari koje dajem su zasnovani pre svega na mom bogatom iskustvu i odličnom poznavanju tenisa tako da svaka Novakova pobeda je ustvari dokaz koliko se on ne razume u tenis jer je po svim parametrima te mečeve morao da izgubi – objasnio je Vilander.
– Siguran sam u to da za Novaka ove pobede nemaju pravu vrednost jer ih je ostvario uprkos mojim predviđanjima. Čak ni osvajanje ovogodišnjeg Rolan Garosa nije prava pobeda jer nije u skladu sa mojom prognozom. Uveren sam da je i Đoković vrlo dobro svestan te činjenice – istakao je on.
Vilander je dodao da mu se čini da se Đoković često potcenjivački odnosi prema njegovim prognozama.
– Nekada imam utisak da on namerno pobeđuje samo da bi sebe istakao u prvi plan i da to radi sa ciljem da omalovaži sve moje prognoze, ali sam ja ubeđen da u tome neće uspeti i da će ljubitelji tenisa za 20 godina prepričavati moje komentare, a ne njegove pobede i osvajanja trofeja – rekao je Šveđanin.
Soko Sokolović
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Koju travu pusi taj Vilander? Lud je ko struja! 
Jos malo pa ce biti da je crna magija na Fedexu Rafi ma na svima, samo da Nole moze lakse da pobjedjuje.
Inace ovi gore sto trpaju u isti kos Rodicka, Safina i sl. sa Murrayom fakat ne znam imaju li ociju, ili su neki nostalgicari.
Brat bratu to su bili manje vise servis botovi i danas bi bili u vrh glave nivo jednom Raonica ili Kyrgiosa, a pitanje je da li bi mogli biti sigurni u pobjedu protiv npr. Karlovica.

Jos malo pa ce biti da je crna magija na Fedexu Rafi ma na svima, samo da Nole moze lakse da pobjedjuje.

Inace ovi gore sto trpaju u isti kos Rodicka, Safina i sl. sa Murrayom fakat ne znam imaju li ociju, ili su neki nostalgicari.
Brat bratu to su bili manje vise servis botovi i danas bi bili u vrh glave nivo jednom Raonica ili Kyrgiosa, a pitanje je da li bi mogli biti sigurni u pobjedu protiv npr. Karlovica.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
Jesi li ti svjestan kakve gluposti pišešEffenberg je napisao/la:Koju travu pusi taj Vilander? Lud je ko struja!

Predlažem da, za promjenu, pokušaš aktivirati moždane vijuge kada želiš napisati smislen post. Po ovom se jedino da zaključiti da Safina i tenisere iz Federerove ere nisi uopće pratio, nemaš pojma kojim stilom su igrali, a nalaziš se kompetentnim da ih omalovažavaš tako što ih stavljaš u rang nekakvih šljivotresa koji im ne mogu vezati pertle.
Smijesno cime se sve ljudi sluze da umanje uspjehe nekog tenisera umjesto da uzivaju u ovim majstorima dok su jos uvijek tu.
jedina greška koju je napravio jeste što nije napisao servis botove tipa rodik, filipuzis, te alkoholičare tipa SafinClaus je napisao/la:Jesi li ti svjestan kakve gluposti pišešEffenberg je napisao/la:Koju travu pusi taj Vilander? Lud je ko struja!
Brat bratu to su bili manje vise servis botovi i danas bi bili u vrh glave nivo jednom Raonica ili Kyrgiosa, a pitanje je da li bi mogli biti sigurni u pobjedu protiv npr. Karlovica.![]()
Predlažem da, za promjenu, pokušaš aktivirati moždane vijuge kada želiš napisati smislen post. Po ovom se jedino da zaključiti da Safina i tenisere iz Federerove ere nisi uopće pratio, nemaš pojma kojim stilom su igrali, a nalaziš se kompetentnim da ih omalovažavaš tako što ih stavljaš u rang nekakvih šljivotresa koji im ne mogu vezati pertle.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Evo i @DANTESA sa svojim infantilnim šalama... 

- AnkleBreaker
- Kontakt:
Zar postoji jos neko ko vjeruje da su Rodick, Safin i ostali teniseri iz tog vremena u kojem je Roger dominirao bolji, talentovaniji i veca konkurencija od Andya, Stana, Keia, Berdycha...? 

Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
Strašna je današnja konkurencija, nikad bolja, ne može se ni porediti s tadašnjom.
Inače, konačno imamo priliku ponovo gledati Federera na teniskim terenima. Još trava...

Inače, konačno imamo priliku ponovo gledati Federera na teniskim terenima. Još trava...

Odličan tenis na početku meča. Nekoliko sjajnih poena. Fritz me za sada oduševio, a i Rogerov FH ne izgleda loše.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.