Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

DANTES
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la DANTES » 06 jun 2016, 21:03

tuzlak1987 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Teze je bilo igrati protiv onakvog Safina, Hewita, a pogotovo Roddicka.
E čuj Roddicka :facepalm:
Ako ne i bolji teniser od Murraya ... Vjerovatno bi uzeo neka 3 Wimbledona da nije igrao protiv Federera.
još da na istom tom Vimbldonu nije ispadao od šljakera tipa David Ferer eh đe bi mu kraj bio. tom divnom panju, klase raonić.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 07 jun 2016, 00:54

Mislim da je smesno porediti Mareja sa Rodikom, Safinom, Hjuitom i slicnima, decko je imao 11 finala na Grand slam turnirima, tacno da ima ocajan skor 2-9 ali igra u eri 3 najveca tenisera svih vremena, tako da to i nije tako los rezultat.

madridista4ever
Kontakt:

Post Postao/la madridista4ever » 07 jun 2016, 01:18

Izuzetno dragi su mi bili i Rodick, Safin i Hewit, naročito Rodick, ali brate mili Murray je doktor za njih trojicu realno. Sve trojica bi bili redovne mušterije Murrayu da su sad na touru, njegov kvalitet igre i talent su na nevjerovatno zavidnom nivou, samo što se nikad nije riješio tih svojih "mušica" i nikad neće i to ga je uvijek spriječavalo da postane br. 1 i višestruki GS osvajač...

pacijent
Kontakt:

Post Postao/la pacijent » 07 jun 2016, 01:47

Murray je odličan igrač to svi trebate da shvatite. Samo se rodio u pogrešno vrijeme, u sigurno najjačoj teniskoj ekipi ikada, a on i sa takvom konkurencijom ima 10 GS finala (doduse samo je 2 dobio). Nema sumnje, za mene je Federer i draži i bolji igrač od Novaka, i ne bih volio da ga ovaj stigne po broju GS naslova. Najbolje bi bilo kada bi Roger osvojio Wimbledon jos jednom za kraj kao što je to radio prije ko iz šale, ali teško je vjerovati u to..
i kad je tesko ti nemoj stati, dobro znaj sve cu tebi dati
dusu ponos zivot svoj, vjecno s tobom sjever tvoj

1946

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 jun 2016, 10:50

VILANDER TVRDI DA BI NJEGOVE PROGNOZE BILE MNOGO USPEŠNIJE KADA BI ĐOKOVIĆ ČEŠĆE GUBIO

sport

6. jun 2016.

Autor: Soko Sokolovic

Vilander ljut na Đokovića što mi kvari prognozu

PARIZ, 6. jun 2016, (Njuz) – Mats Vilander, nekadašnji teniser i sadašnji komentator Eurosporta, izjavio je za Njuz da bi njegove prognoze Đokovićevih rezultata bile daleko uspešnije kada bi Novak češće gubio.

Vilander smatra da su njegova predviđanja ishoda mečeva prilično tačna i pouzdana, ali da on ne može da utiče na to što Đoković, uprkos njima, konstantno pobeđuje.

– Prognoze i komentari koje dajem su zasnovani pre svega na mom bogatom iskustvu i odličnom poznavanju tenisa tako da svaka Novakova pobeda je ustvari dokaz koliko se on ne razume u tenis jer je po svim parametrima te mečeve morao da izgubi – objasnio je Vilander.

– Siguran sam u to da za Novaka ove pobede nemaju pravu vrednost jer ih je ostvario uprkos mojim predviđanjima. Čak ni osvajanje ovogodišnjeg Rolan Garosa nije prava pobeda jer nije u skladu sa mojom prognozom. Uveren sam da je i Đoković vrlo dobro svestan te činjenice – istakao je on.

Vilander je dodao da mu se čini da se Đoković često potcenjivački odnosi prema njegovim prognozama.

– Nekada imam utisak da on namerno pobeđuje samo da bi sebe istakao u prvi plan i da to radi sa ciljem da omalovaži sve moje prognoze, ali sam ja ubeđen da u tome neće uspeti i da će ljubitelji tenisa za 20 godina prepričavati moje komentare, a ne njegove pobede i osvajanja trofeja – rekao je Šveđanin.

Soko Sokolović
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 08 jun 2016, 02:33

Koju travu pusi taj Vilander? Lud je ko struja! :mrgreen:
Jos malo pa ce biti da je crna magija na Fedexu Rafi ma na svima, samo da Nole moze lakse da pobjedjuje. :D

Inace ovi gore sto trpaju u isti kos Rodicka, Safina i sl. sa Murrayom fakat ne znam imaju li ociju, ili su neki nostalgicari.
Brat bratu to su bili manje vise servis botovi i danas bi bili u vrh glave nivo jednom Raonica ili Kyrgiosa, a pitanje je da li bi mogli biti sigurni u pobjedu protiv npr. Karlovica.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 jun 2016, 16:10

Effenberg je napisao/la:Koju travu pusi taj Vilander? Lud je ko struja! :mrgreen:
Jos malo pa ce biti da je crna magija na Fedexu Rafi ma na svima, samo da Nole moze lakse da pobjedjuje. :D

Inace ovi gore sto trpaju u isti kos Rodicka, Safina i sl. sa Murrayom fakat ne znam imaju li ociju, ili su neki nostalgicari.
Brat bratu to su bili manje vise servis botovi i danas bi bili u vrh glave nivo jednom Raonica ili Kyrgiosa, a pitanje je da li bi mogli biti sigurni u pobjedu protiv npr. Karlovica.
Jesi li ti svjestan kakve gluposti pišeš :?:

Predlažem da, za promjenu, pokušaš aktivirati moždane vijuge kada želiš napisati smislen post. Po ovom se jedino da zaključiti da Safina i tenisere iz Federerove ere nisi uopće pratio, nemaš pojma kojim stilom su igrali, a nalaziš se kompetentnim da ih omalovažavaš tako što ih stavljaš u rang nekakvih šljivotresa koji im ne mogu vezati pertle.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 08 jun 2016, 16:31

Smijesno cime se sve ljudi sluze da umanje uspjehe nekog tenisera umjesto da uzivaju u ovim majstorima dok su jos uvijek tu.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 08 jun 2016, 16:45

Claus je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:Koju travu pusi taj Vilander? Lud je ko struja! :mrgreen:

Jesi li ti svjestan kakve gluposti pišeš :?:

Predlažem da, za promjenu, pokušaš aktivirati moždane vijuge kada želiš napisati smislen post. Po ovom se jedino da zaključiti da Safina i tenisere iz Federerove ere nisi uopće pratio, nemaš pojma kojim stilom su igrali, a nalaziš se kompetentnim da ih omalovažavaš tako što ih stavljaš u rang nekakvih šljivotresa koji im ne mogu vezati pertle.
jedina greška koju je napravio jeste što nije napisao servis botove tipa rodik, filipuzis, te alkoholičare tipa Safin
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 jun 2016, 16:49

Evo i @DANTESA sa svojim infantilnim šalama... :roll:

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 08 jun 2016, 17:05

Zar postoji jos neko ko vjeruje da su Rodick, Safin i ostali teniseri iz tog vremena u kojem je Roger dominirao bolji, talentovaniji i veca konkurencija od Andya, Stana, Keia, Berdycha...? :roll:
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 jun 2016, 17:12

Strašna je današnja konkurencija, nikad bolja, ne može se ni porediti s tadašnjom. :mrgreen:

Inače, konačno imamo priliku ponovo gledati Federera na teniskim terenima. Još trava... :kafa:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 jun 2016, 17:19

Odličan tenis na početku meča. Nekoliko sjajnih poena. Fritz me za sada oduševio, a i Rogerov FH ne izgleda loše.

Basileus
Kontakt:

Post Postao/la Basileus » 08 jun 2016, 17:22

Andy Murray je sasavojih nepunih 21 godinu dana pocistio pod sa svim bezveznjakovicima i klaunovima koje je Federer redovno drao u svom periodu dominacije us to da su ovi (vecina) bili jos aktivni igraci u 26. ili 27. godini. Federeru su balavi Nadal, Djoković i Murray ( i Del Potro) bili veca pretnja od svih antitalenata iz njegove generacije zajedno.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 08 jun 2016, 17:30

Potpuno ista stvar bi bila i da je danasnja konkurencija bila u to vrijeme. Pa Federer je sa 35 godina ispred svih tih igraca i redovno samara Murraya sto znaci da mu ova danasnja konkurencija kakvu ima Novak ne bi predstavljala nikakav problem da dodje do istog broja titula. Svi trofeji Rogera, Novaka i Rafe su potpuno zasluzeni al uvijek ce neko prosipati gluposti jer nema sta pametnije raditi u zivotu.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 jun 2016, 17:34

Basileus je napisao/la:Andy Murray je sasavojih nepunih 21 godinu dana pocistio pod sa svim bezveznjakovicima i klaunovima koje je Federer redovno drao u svom periodu dominacije us to da su ovi (vecina) bili jos aktivni igraci u 26. ili 27. godini. Federeru su balavi Nadal, Djoković i Murray ( i Del Potro) bili veca pretnja od svih antitalenata iz njegove generacije zajedno.
Laž. :mrgreen:

Protiv Baghdatisa imao 0-2, jedini meč u karijeri protiv Safina izgubio, protiv Gonzaleza ima negativan bilans 1-2, protiv Nalbandiana 0-2, protiv Ljubičića dugo imao negativan omjer, Davydenko vodio 4-2 u međusobnim, s Fishom pozitivan na jedvite jade, s Blakeom i Haasom također...

Brisanje podova s nepunom 21 godinom, nema šta. :rol:

Basileus
Kontakt:

Post Postao/la Basileus » 08 jun 2016, 17:45

Pa ja nisam ni pricao o tome: jasno je da su Djoković, Nadal ili Federer koplje ispred svih koji bi da ih ostavis smao malo same dominirali u svakoj konkurenicji. Ali Murraya neki nazivju "luzerom", a Andy je pored trojice ovakih velikana uzeo 2 GS, stigao do jos 8 finala i uzeo zlatnu olimpijsku medalju napaljenom Federeru na njegovoj omiljenoj podlozi, a ima i brdo osvojenih masters titula. Ne moze se ni porediti sa pomenutim klaunovima.
Zadnja izmjena: Basileus, dana/u 08 jun 2016, 18:07, ukupno mijenjano 1 put.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 08 jun 2016, 17:49

Baghdatis, Nalbandian, Davydenko i Safin su talenti, samo što svi imaju neke druge mane (psiha, mafija, alkohol, nedovoljna posvećrnodt tenisu i sl.) Koje ih koče.
Monfils, Gulbis, Fognini, Dolgopolov, Dimitrov, Tomic, Kyrgios su npr slični po tom pitanju.
Federer, Nadal, Nole, Murray, Berdih, Ferrer, Nishikori, Raonic su jednostavno likovi koji su predani tenisu 90-100% s tim da su neki od njih (big four npr) uz to i pretalentirani pa baš dominiraju nad ostalima.
Raonic, Isner, Anderson i Karlović su drveća npr, svaki u svojoj mjeri.

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 08 jun 2016, 17:49

VGS je napisao/la:Potpuno ista stvar bi bila i da je danasnja konkurencija bila u to vrijeme. Pa Federer je sa 35 godina ispred svih tih igraca i redovno samara Murraya sto znaci da mu ova danasnja konkurencija kakvu ima Novak ne bi predstavljala nikakav problem da dodje do istog broja titula. Svi trofeji Rogera, Novaka i Rafe su potpuno zasluzeni al uvijek ce neko prosipati gluposti jer nema sta pametnije raditi u zivotu.
Federer protiv tog Murraya ima 14-11 u medjusobnom omjeru i ti ovdje pricas o nekakvoj nadmoci? Sa druge strane protiv "strasnog" Roddicka ima 21-3, protiv Safina 10-2, Davydenko 19-2, Blake 10-1. :urnebes:
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

Basileus
Kontakt:

Post Postao/la Basileus » 08 jun 2016, 18:03

Claus je napisao/la:
Basileus je napisao/la:Andy Murray je sasavojih nepunih 21 godinu dana pocistio pod sa svim bezveznjakovicima i klaunovima koje je Federer redovno drao u svom periodu dominacije us to da su ovi (vecina) bili jos aktivni igraci u 26. ili 27. godini. Federeru su balavi Nadal, Djoković i Murray ( i Del Potro) bili veca pretnja od svih antitalenata iz njegove generacije zajedno.
Laž. :mrgreen:

Protiv Baghdatisa imao 0-2, jedini meč u karijeri protiv Safina izgubio, protiv Gonzaleza ima negativan bilans 1-2, protiv Nalbandiana 0-2, protiv Ljubičića dugo imao negativan omjer, Davydenko vodio 4-2 u međusobnim, s Fishom pozitivan na jedvite jade, s Blakeom i Haasom također...

Brisanje podova s nepunom 21 godinom, nema šta. :rol:
A protiv Roddicka? Nalbandiana je sa 18 godina oterao u 5 setova GS meca, a Roddicka je dobio sa 19 u Wimbledonu, na njegovom omiljenom turniru. (iliti neomiljenom). A sto je vaznije, Murray 2008. godine zauzima 4. poziciju na ATP rankingu (iza Federera, Nadala i Djokovica) i tu je vise manje konstantno do danas (smao se pozicije menjaju). Razlog zbog kojeg nema vise meceva sa pomenutima je sto su oni bukvalno NESTALi kao ozbiljni teniseri te godine i posle samo skupljali mrvice od te cetvorke a godinu dana kasnije pridruzio im se i Del Potro. Sta danas 18. ili 21. godisnjaci mogu protiv Murraya?

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []