SP - Grupa F

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Anketa je završila: 24 jun 2010, 20:16.

Italija
135
41%
Paragvaj
121
37%
Novi Zeland
20
6%
Slovacka
50
15%

Ukupno glasova: 326

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: SP - Grupa F

Post Postao/la Devil » 24 jun 2010, 19:33

El_7 je napisao/la:Sta je Lippi kriv.Del Piero i Totti su didovi koji su se oprostili od rep..italija mislim ako bude gledala na ova 2 igraca itdd nikad nece biti u vrhu,a mislim reprz.poput Eng,Njem,Spanije,Brazila,Arg..svaki 5 godina smijena generacija..u Italiji nema kvaliteta nikakvog..Del Piero Totti wtf..sta bi oni bolje uradili :lol: :lol:
Sama pojava ove dvojice profesora je dovoljna da se igraci trgnu,njih dvojica mogu setati po terenu ali to donosi veliku psiholosku prednost citavoj repki,a uz to njhi dovjica ne mogu a da nesta ne urade na tekmi.
Italija ce se dugo muciti dok se ne nadje neki novi Totti,Del Pierro,Baggio...valjda dok MArchisio ne odraste. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 24 jun 2010, 19:38

pa ja, engleska i spanija svakih 5 godina smjena generacija, pa svakih 50 godina sjete se nesto osvojiti.. da da.. Del Piero se nije oprostio nikad od repke, izjavljivao je, trudio se, davao golove u Juventusu, cuvao se za ovu priliku da ide u JAR, ali nazalost nije otisao..

nista, dok ne pocnemo kao i ostali svoje igrace u vatru bacati od 17 godine, a ne od 23 mozda nesto i napravimo.. zasto nije vecina prosle U21 generacije nije otisla u prvu momcad? sjetite se da je Italija U21 Giovinco, Baloteli, Aquafreska, Marchisio, Cigarini i ekipa su unistili Njemacku U21 koje je predvodio Ozil.. ma startrali ih , ali nesretno izgubili 1:0.. necu govoriti o rezultatu, vec o igri tokom citavog turnira? zasto vecina te generacije nije otisla na sp vec samo Marchisio otisao? kako je to Njemacka dobro uradili.. trebali smo spojiti mlade sa velikanima starim Tottijem, Del Pierom i Tonijem.. pa napravili bi pravi rezultat..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 jun 2010, 19:40

slika
:roll: :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 24 jun 2010, 19:40

kako mozes pisati takve gluposti? pa Ranocchija i Bonucci jedni od najperspektivnijih mladi stopera.. a Giorgio nema 30 godina vec 26..

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 24 jun 2010, 19:46

Lippi-ja su svi blatili ovih dana i sam je na kraju priznao svoju grešku i rekao da je on kriv ;

Mi prendo tutte le responsabilità. Nessuna esclusa. Se una squadra si presenta a un appuntamento così importante col terrore nelle gambe, nella testa e nel cuore, significa che l’allenatore non l’ha preparata bene sul piano psicologico, tecnico e tattico, ma soprattutto psicologico.

http://www.gazzetta.it/Speciali/Mondial ... 7794.shtml

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 24 jun 2010, 19:52

Žešće sam sje.ban. :cry: :cry: Ne mogu ništa komentirati. Ne znam. Za mene je prvenstvo završilo :cry: :cry:
Jebga ragazzi. Nekad me više bole porazi Italije nego Hrvatske..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 24 jun 2010, 19:56

Italija ionako nije nista pokazala na SP,tako da je ovo jednim dijelom i dobro,necu gledat manekene kako se vuku po terenu.Zasluzeno Slovacka i Paragvaj idu dalje,mada bi vise volio da je otisao Novi Zeland :mrgreen:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 24 jun 2010, 19:57

ništa ovi amateri Gilardino, Jaquinta, Pazzini, Di natale, De rossi i co. trebaju danima sjediti ispred TV-a i premotavati gol Quagliarelle "učitelja", možda nešto i nauče...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 24 jun 2010, 19:58

Prije samog turnira,znali smo da italija po prvi put u historiji dolazi bez istinskih zvijezda,bez pravog vodje i da nije jedan od glavnih favorita..ali nada je zadnja umirala...nadali smo se

Osvrnucu se prvo na lippijev izbor igraca,tj na one koje nije pozvao

cassano- vjerovatno najbolji italijanski igrac u datom trenutku nije pozvan iako je zasluzio,ali je lippi imao neku svoju viziju i shvatanje...svi su znali da ga nece zvati bez obzira na sve..ispostavilo se da je jedan takav igrac bas falio italijanima...lippijeva sujeta i uvjerena da im cassano ne treba su bila pogresna

del,peiro,totti,miccoli- alex kao i juventus nije imao neku sezonu al takav igrac uvijek treba,mogao je puno pomoci..totti se oprostio od repke...pa i nije bilo nekih izgleda da se vrati dok je miccoli imo sjajnu sezonu,zasluzio poziv al nije ga dobio iz samo lippiju poznatih razloga,u medju vremenu se povrijedio teze(bice oko 4 mjeseca out) pa svakako lippi ne bi mogao racunati na njega

izbor ostalih igraca je bio manje vise ocekivan,iako se tu naslo dosta igraca iz juventusa koji je imo katastrofalnu sezonu....ipak,ruku na srce nije imao neki izbor u ostalim velikim talijanskim klubovima...i svakom fudbalskom laiku koji bi pogledao poimenicno talijanku ekipu i imena klubova iz kojih dolaze igraci bi bilo jasno da taj tim nije za velikih dometa....

pred pocetak prvenstva,talijane je zadesio i peh da se pirlo povrijedio, njihov kljucni igrac a licno sam piso koliki je to hendikep i da talijani nemaju pravu zamjenu sto se na kraju ispostavilo tacnim iako su neki smatrali da to nije bas tako.

Vezni red talijanske reprezentacije,pocecu od njih jer po meni je to glavni razlog lose talijanske igre...bicu iskren..zamjerice mi romanisti mozda...ali ja nikad u de rossiju nisam vidio toliku klasu o kojoj svi pricaju...zna on nekad odigrati dobro,istina...al...slabo preuzima odgovornost,nigdje ga nije bilo a ipak se od njega puno ocekivalo...to je igrac kojeg prije svega krasi dobar udarac i igra iz drugog plana i to bi bilo to.... statican mi je previse,nije toliko kreativan kako neki predstavljaju..po meni je u nekim segmentima precijenjen,u principu moze trcat samo...nista vise..onako realno....mozda se necete sloziti..al jak udarac i igra iz drugog plana i prekidi kad dolazi na skok...to je sve po meni...uopste nije neki razigravac i playmaker...ne vidim zasto je toliko cijenjen

ostali veznjaci..prosjek..

montolivo-trkac,razornog suta..nista vise..precijenjen i on,marchisio - ma lose brate nema sta,ono sto je odigro nista nije pokazao..douse bio je i zrtvovan al opet misljenja sma da ne bi nista promjenio i da je igro na svojoj poziciji,trkac solidne tehnike i to je to...

pepe-jedan od boljih,agilan i borben...maximum davo,nema mu se sta zamjeriti...
camoranesi - svima je jasno da sa ovakvim amaterskim pristupom ne moze u nasoj ligu igrat,prevelik majstor al vise nema zelje kod njega primjetno
gattuso-godine i povrede ucinile svoje...malo i igrao,ocekivano nista bitno i znacajno

o pirlu sam vec piso..jedini igrac koji je mogao kreirati talijansku igru odigrao svega 45 minuta ali dovoljno da pokaze koliko znaci talijanima

napad

Gila- veliko nista,doduse takav tip napadaca treba lopte koje nije imao tako da nista nije ni mogao
Iaquinta-kao i uvijek,borben,srcan...solidan napadac,nije razocarao uglavnom..jedan od boljih ma koliko nekom bilo tesko to priznat...ne moze sam
Pazzini...premalo igrao da bi nesto pokazao...al vjerovatno isto kao i gilla...trebale bi mu lopte kojih nije bilo
di natale..ipak nije svjetska klasa koji moze preokrenut igru svojim potezom...al eto..solidan
Quagliarela...eh taj igrac je uvijek pruzao dobre partije kad god je igro za reprezentaciju,steta sto se lippi nije toga sjetio ranije

uglavnom..napadaci bez pravih lopti i nisu mogli puno...najmanje krivi

odbrana...

cananvaro je svoje davno zavrsio,jos nakon sp 2006 al vjerovatno iskustvo koje ima je presudilo da opet predvodi azzurre..naravno pogresna odluka
chiellini - pa ne moze sam...dosta je toga ocistio..al ipak je trebao jednog boljeg stopera pored sebe
zambrotta- napustivi juventus 2006. propao ko zeton...ni sjena nekadasnjeg najboljeg beka na svijetu....
criscito...ne dovoljno dokazan al talentovan momak..mozda i nekad pokaze kvalitet, sobzirom na sve..nije se ni ocekivalo vise
maggio- nemam nekog komentara....solidan igrac svakako al talijanima trebaju vrunski

golmani

gigi se povrijedio...a l i bez tog ne vjerujem da bi talijani otisli dalje jer je marchetti branio sto je mogo...nema se tu sta dodat

lippi...kriv je za neke stvari...al u principu veoma limitiran sto se tice kvalitete igraca s kojim je raspolagao..jednostavno nekad treba znati na vrijeme otici...ili jos vaznije ne vracat se ;)

Zakljucak:

sa nekog mog aspekta...lippija mogu kriviti samo za nepozivanje cassana ili del piera....jer nije ni imao neki prevelik izbor

mozda jos jedna zamjerka ali bitna... jos na pocetku mandata trebo je podmladiti ekipu,kasnije je bilo tesko....jednostavno podmladiti reprezentaciju odmah u kvalifikacijama,dati mladjim sansu...da se dokazu i uigraju..ovako...vi kazete trebo je neke druge zvati i dati im priliku...e zamislite samo da je sada recimo istjero cannavara i stavio bonucija,ili bilo kojeg drugog "dokazanog" igraca zamijenio sa nekim mladijim koji uopste nije afirmisan na velikoij sceni i bez iskustva...jednostavno to nije mogao sad uraditi u hodu...na sta bi to licilo i kako bi ispalo...zato sam ja pokusao opravdat te njegove odluke jer sam bio misljenja da ne moze neko ko nije dokazan na velikoj sceni odjedanput upasti u prvi tim......sad kad je sve proslo i da je to uradio sigurno od ovog da gore ne bi moglo...al u tom trenutku je bilo logicno da sansu pruzi dokazanim igracima pa mu se i ne moze zamjerit sto je npr. cannavara stavio ako vec u kvalifikacijama i prijateljskim utakmicama nije stvorio mladji tim ...

znaci greska je bila sto nije ranije napravio maldji tim koji bi sigurno iz ove perspsktive bio bolji od ovog

Na kraju...brine me buducnost talijana i njihove reprezentacije,gledajuci poimenicno i mladu reprezentaciju koja bi logicno trebala naslijediti ovu...slabo je to,vrlo slabo...nema igraca iz velikih klubova,nema igraca koji uopste nesto znace u svojim timovima...prosjek cisti....

nesto se treba promjeniti u sistemu rada prije svega najvecih talijanskih klubova..sramotno je da inter kao evropski i talijanski prvak niti jednog reprezentativca nije dao...milan isto tako..osim pirla nemaju nikog ko bi eventualno mogao pomoci ekipi,imaju oni talijana ali nije to to,roma...eh de rossi...pa hajd moze proci al ta tri tima da nedaju sve ukupno dva bitna igraca za repku je sramota.

da ne bude da sam kritican samo prema ostalim,spomenucu i juventus...pa rekao bih ni kriv ni duzan dao najvise igraca..zasto..pa zato sto jedini od velikih timova ima neke talijane "reprezentativnog kvaliteta",da se razumijemo pola tih igraca nikad ne bi moglo igrati u nekadasnjem juventusu.....al zar je realno ocekivati da zove nekog igraca iz prosjecnih talijanskih timova ili nekog ko igra u velikom klubu,pa samim tim ima i neki pedigre ako razumijete sta hocu reci...italija kao velika reprezentacija mora imai igrace iz velikih klubova koji ce nosicoi igre bit, sto danas nazalost nije slucaj..juve je imao tu srecu ili nesrecu da od svih velikih klubova ima najveci broj reprezentativaca,ali nije to taj kvalitet sigurno..pa uostalom rezultati juventusa sve govore...al juve je jedino kriv sto ima neke talijane u ekipi koji su pozvani samo zato sto igraju za juventus............sad ce neko reci pa sto nije zvao igrace iz sampdorije,genoa,barija i ostalih....a ja cu na to reci..jel stvarno mislite da bi se napravio neki rezultat da je to uradio...iako je vjerovatno bilo boljih igraca iz pobrojanih ekipa al brate....vecina tih igraca ne zna sta znaci evropsku utakmicu igrat a ne nesto vise....kao sto rekoh za italiju kao veliku reprezentaciju,trebaju igraci iz velikih klubova a ona to nema....htjeli priznati ili ne....upstalom ovo prvenstvo je to pokazalo....i ako talijani misle nesto u buducnosti napravit trebaju se pobrinuti da imaju sto vise igraca u velikim klubovima i na velikoj sceni...u protivnom..ovo ce se ponavljati u nedogled
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 24 jun 2010, 19:58

5 golova primili u 3 tekme, a protiv slovaka primili 3 gola.. 2006 godine primili 2 gola, 1 iz penala 1 autogol.. nevjerovatno..

mislio sam da Del Piero ne bi mogao odigrati odlicno na sp-u.. ali kad vidim ove baletane..

harry ne brukaj se!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 24 jun 2010, 20:01

Italija nije zasluzila proci, ali nije ni Slovacka !

Najgora grupa na SP-u.. :|
Zadnja izmjena: Amar Dzeko, dana/u 24 jun 2010, 20:01, ukupno mijenjano 1 put.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 24 jun 2010, 20:01

Kriv je Lippi, on se zamjerio Cassanu, Del Pieru, Tottiu
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 24 jun 2010, 20:02

@sarajlija89
koji italijan ima mjesta u Interu ?? nijedan,nije ni cudo sto ih nema u Interu,jer nemaju kvaliteta...zaboravio si Balotellia koji bi bez obzira sto je **** bio idealan na krilu ;)
EDIT : generalno se slazem s tobom,poprilicno si objektivan,i smatram da bi cak i trebalo bit vise talijana,al jednostavno nema kvaliteta...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 jun 2010, 20:04

Steta. :( :( :(
Iako su veoma lose igrali, potajno sam se nadao da ce uspjeti izboriti drugi krug....
Italijani su se ovaj put dobro opekli sa Lippijem i njegovim pozivom pojedinih igraca. Veliki broj ih je ostao kuci, a njihov doprinos bi bio itekako vazan.
Jedan Cassano, Miccoli, Del Piero, Totti i jos mnogo njih su ipak kvalitetniji od onih koji su dobili sansu, ali sta je tu je.
Ne znam dali se ikad ovo desilo Italiji da ispadnu u grupnoj fazi, i jos da zavrse na zacelju tabele. :o :o

Prandeliju sve najbolje u buducem radu i da pri izboru igraca ne napravi istu gresku kao i njegov prethodnik. :| :|
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

The PUNISHER
Kontakt:

Post Postao/la The PUNISHER » 24 jun 2010, 20:07

Gledao sam utakmicu koja je po meni mozda bila i jedna od najboljih u dosadasnjem dijelu prvenstva.Iako sam navijao za Italiju u ovoj grupi,po prikazanoj igri nisu ni zasluzili prolaz.Volio bi da sada Slovacka odigra sto je moguce bolje u osmini finala jer su zaista zasluzeno prosli.
"mes que un club"

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 24 jun 2010, 20:09

Interista di cuore je napisao/la:@sarajlija89
koji italijan ima mjesta u Interu ?? nijedan,nije ni cudo sto ih nema u Interu,jer nemaju kvaliteta...zaboravio si Balotellia koji bi bez obzira sto je **** bio idealan na krilu ;)
EDIT : generalno se slazem s tobom,poprilicno si objektivan,i smatram da bi cak i trebalo bit vise talijana,al jednostavno nema kvaliteta...
da..nema kvalitetnih talijana to je problem..shvatam ja da bi i nter i ostali veliki timovi imali talijane u ekipi...al ih jednostavno nema...tu si upravu..nema vala kvalitetnih talijanskih igraca ruku na srce

to je ipak sistematski rad,od maldjih kategorija....treba pruzati omladincima vise sanse al opet kad nema talenta sta ces ti :D

al generalno,u ovom vremenskom periodu..izuzev balotellija talijani nemaju nekog talentovanog igraca...bfm ce se oni po svemu sudeci jos muciti....tek se trebeju roditi neki veliki igraci hehe....ovo sto sad imaju je lose bgm

i neko rece..da bi materrazzi korisniji bio od cannavara...slazem se vala :D 8-)
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 24 jun 2010, 20:10, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 jun 2010, 20:09

The PUNISHER je napisao/la:Gledao sam utakmicu koja je po meni mozda bila i jedna od najboljih u dosadasnjem dijelu prvenstva.Iako sam navijao za Italiju u ovoj grupi,po prikazanoj igri nisu ni zasluzili prolaz.Volio bi da sada Slovacka odigra sto je moguce bolje u osmini finala jer su zaista zasluzeno prosli.
Realno gledajuci meni je tekma bila jedna od najlosih.Sto jest,jeste bilo je sansi na obe strane ali igre nigde.
Ali je zato zasigurno bila jedna od najuzbudljivih na prvenstvu,nesta slicno kao mi sinoc.

Sto se tice daljeg puta Slovaka mislim da oni prvim avionom lete nazad za Bratislavu,jer sa ovakvom igrom protiv Oranja nemaju sta da traze.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 24 jun 2010, 20:10

@Interista nije istina da nema, tj. sad ih nema ali treba ih razvijati.. ne znam stvarno za vasu Primaveru, ali nasa Primavere prosle godine 2008/09 je bila u finalu lige prvaka, italijansku ligu i viareggio kup inace viareggio kup je najcjenjeni kup za omladince, a ove godine su posustali radi brojnih povreda i dosta posudba i zavrsili u italiji 2. i osvojili ubjedljivo viareggio kup.. znaci kod nas ima igraca, ali ti igraci ne dobijaju prilike.. pa ja sam uvjeren da nije bilo Deschampsa da mi sada ne bi znali ko je Marchisio, a za Giovinca bi znali da je nekad tamo bio neki veliki talenat.. jer on ih je gurnuo u vatru dok su imali 18 godina, ali dolaskom Ranierija ti igraci sjedaju na klupu?? :S.. pa to Italija kao drzava mora zabraniti.. pa kod nas su "talenti" momci kao Marchisio od 24 godine, dok u ostalim drzavama vec par puta bila najbolji igrac svoje drzave i svijeta :roll: .. ali u tome su krivi i Milan, i Roma i inter i Juventus.. sto ne razvijaju momke, sto ih ne pustaju da igraju.. zasto Santon sljedece sezone vec ne bi igrao za repku Italijansku? zasto Giovinco i Balotelli ne bi ponovo suradjivali kao u EP U21 gdje su konkurenciju razvalili.. na tom takmicenju nije se znalo ko je Ozil, vec su samo znali za Giovinca i Balotellija.. ali ti igraci jednsotavno nemaju mjesta u repki radi ovih polovnjaka poput Di Natalea, Pazzinija i raje..

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 24 jun 2010, 20:15

ma dobro ima tu par mladica,doci ce to na svoje sad kad Cesare to poslozi...mislim da tu ima kvaliteta i ocekujem da se do EP uigraju i pokazu u pravom svijetlu...
------------Buffon

Santon--Bonucci/Ranocc---Chiellini--Criscito/Santon

--------------------De Rossi

Marchisio----------------------Montolivo

Balotelli-------Pazzini/Qua/Gila--------Cassano

nesto ovako mislim da ne bi uopste bilo lose,a vjerovatno ce dotad i Giovinco da pokaze klasu pa onda imas Santacroce,Guarente,Maggio,Palombo...ne znam vjerovantno sam nekog zaboravio al bice to ba ok.Cesare je veliki strucnjak,vjerujem da ce to bit puno bolje...

EDIT :
@Italia

ma imas ti tih talenata u Interu fkt premocnih...npr Destro napadac daje golove svaku utakmicu i za primaveru i za Italiju U19 al kako da dobije sansu pored svih igraca u Interu...tesko ce se probit ako nije klasa ko Balotelli il Santon.a najbolja stvar za te mlade je da idu na posudbe,jer u velikanima ce tesko dobit prilku.to je realnost jbg...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 jun 2010, 20:20

Devil je napisao/la:
The PUNISHER je napisao/la:Gledao sam utakmicu koja je po meni mozda bila i jedna od najboljih u dosadasnjem dijelu prvenstva.Iako sam navijao za Italiju u ovoj grupi,po prikazanoj igri nisu ni zasluzili prolaz.Volio bi da sada Slovacka odigra sto je moguce bolje u osmini finala jer su zaista zasluzeno prosli.
Realno gledajuci meni je tekma bila jedna od najlosih.Sto jest,jeste bilo je sansi na obe strane ali igre nigde.
Ali je zato zasigurno bila jedna od najuzbudljivih na prvenstvu,nesta slicno kao mi sinoc.

Sto se tice daljeg puta Slovaka mislim da oni prvim avionom lete nazad za Bratislavu,jer sa ovakvom igrom protiv Oranja nemaju sta da traze.
Slovacka je svoj posao odradila,sto je drugima samo san ostao. 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.