1/8 - Njemačka-Engleska

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko prolazi?

Njemacka
86
59%
Engleska
60
41%

Ukupno glasova: 146

Principatus
Kontakt:

Re: 1/8 - Njemačka-Engleska

Post Postao/la Principatus » 25 jun 2010, 00:48

.ba? Hebemu mu misa, a ja se sve vrijeme cudim zasto me ovdje svi razumjete kad pricam Bosanski. :P :mrgreen:

Nego drop, dobri ovi snimci, klasicni. Uf kako vrijeme prodje, u sred Engleske, Englezi ispadaju i na kraju se cuju Nijemci kako pjevaju:"Oooohhh wie ist das schöööön!" (Ooooh kako je ovo lijepo!)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 25 jun 2010, 00:52

vidim uveliko se kace video-i izmedju grupacija "mi" i "vi", evo i jedan klasicni onda - shearer ;)
[youtube][/youtube]

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 25 jun 2010, 00:53

Fudbalski klasik. Nadam se samo da ce i na terenu biti pakleno, tj. da ce igra i uzbudjenje biti na nivou kakvom treba da bude ovakva utakmica.

Bice uzivancija citati komentare na ovoj temi. slika
#divovi

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 jun 2010, 00:54

steve, đes ba? Nesto slicno si mi bio raspolozen uoci finala U-21, izmedju ove dvije reprezentacije. :)
Ono je bila zestoka pljuska, zar ne? :mrgreen:

Trenutak kada je, meni odvratni Andi Moller, imitirao popularnog Gascoigna.

slika

...i trenutak kada gubitnici pokazuju emocije.

slika

Pearce nije jedini koji je zaplakao nakon okrsaja sa "dragim" protivnikom. :D

Keinen Gegner schlägt die Deutsche Elf lieber
Vom Jäger zum Gejagten

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 25 jun 2010, 00:59

geronimo je napisao/la:steve, đes ba? Nesto slicno si mi bio raspolozen uoci finala U-21, izmedju ove dvije reprezentacije. :)
Ono je bila zestoka pljuska, zar ne? :mrgreen:
ovaj put sam namjerno pesimistican ;)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 25 jun 2010, 01:16

Za mene lično najveći reprezentativni okršaj na svijetu (posle ide duel Brazil - Argentina) ne samo sbog velikog nogometnog rivalstva već i zbog burne prošlosti između ove dvije velike zemlje, skoro uvijek su bili na suprotnim stranama bilo kojeg sukoba kroz historiju, tako da to ovom duelu uvijek daje i jedan dodatni nenogometni štimung....

Što se tiče samog duela veće šanse dajem englezima, (iako sam ''švaba teški'') zbog kvalitetnijeg tima kojeg trenutno imaju, zbog mnogo većeg iskustva kojeg posjeduju engleski igrači u odnosu na mladi tim Elfa te zbog Capella i njegovog taktiziranja....Njemačka je mnogo više pokazala do sada, igraju jedan napadački nogomet, uz dosta kombinatorike, i odigrali su 3 dosta dobre utakmice, posebno onu prvu kada su izgledali jako moćno....Englezi su se mučili sa dosta slabijim ekipama, jako bezidejna igra u prva dva meča, tek su protiv Zmajčeka pokazali bolju igru, ali ni ona nije bila na nivou kojeg ova ekipa treba i mora imati ako žele konačno neki uspjeh na velikom takmičenju, ali ono što je bitno za njih je da dižu formu....Bilo je evidentno da su podlegli ogromnom pritisku koji je obrušen na njih kako od strane otočkih tako i svjetskih medija, koji su ih svrstali među 3-4 glavna kandidata za naslov...S druge strane njemci imaju jedan mlad, tehnički odličan i veoma respektabilan tim koji će u budućnosti polučiti velike rezultate, tako da na njima nekog velikog pritiska...Oni su bezbolno izvršili smjenu generacija i mislim da su dobili jedan fantastičan tim koji će donijeti jednu ili više velikih titula u Njemačku....Za njemce je jako bitno dobro započeti ovaj meč, ne primiti rani gol što bi dodatno osokolilo engleze, i ako bi rezultat bio u egalu mislim da bi se uvlačila sve veća i veća nervoza u engleske redove jer i sami znaju da ako bi se došlo do penala, da nemaju šta tražiti :mrgreen: :mrgreen: ...Baš me zanima kako će se Ozil snaći u duelu sa fizički dominantnim engleskim veznjacima, u jednoj ovako velikoj utakmici, protiv Steve-a i Lamparda, biće to strašan okršaj....Šansu za engleze vidim u Rooneyu koji je mnogo brži od njemačkih štopera, i mislim da bi i Defoe trebao igrati u prvom sastavu osim ako don Fabio ne odluči krenuti sa nekom veoma zatvorenom varijantom....Elf bi najviše mogao profitirati na Johnsonu koji je veoma loš i neodgovoran u odbrani (čak je i Mourinho za njeg izjavio da je najgluplji igrač kojeg je ikad trenirao), u precjenjenom Barry-u koji je veoma trom i spor i naravno u engleskom golmanu, koji god branio, vjerovatno James :mrgreen:

Šteta što se ovako rano sastaju ove dvije repke, u svakom slučaju biće to još jedan veliki fudbalski klasik :D :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 25 jun 2010, 01:29

[youtube][/youtube]
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 25 jun 2010, 01:34

U Engleskoj vezi leže ključevi utakmice
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

amEl_rooB
Kontakt:

Post Postao/la amEl_rooB » 25 jun 2010, 01:39

ovaj ce momak srusit engleze

slika

haha kako cemoo uu Minhenu slavitii kada prodje Deutschland :D
Zadnja izmjena: amEl_rooB, dana/u 25 jun 2010, 01:41, ukupno mijenjano 1 put.
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45

Chelsea FC

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2010, 01:40

Dok Englezi pobjeđuje nevažne prijateljske utakmice, Nijemci to rade na velikim takmičenjima, pa i na Wembleyu. :)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 25 jun 2010, 01:42

Neutral je napisao/la:Dok Englezi pobjeđuje nevažne prijateljske utakmice, Nijemci to rade na velikim takmičenjima, pa i na Wembleyu. :)
Ovaj debakl je bio u kvalifikacijama na ''svetom terenu'' u Minhenu, Elf je dobio prvi meč u gostima golom Hammana sa 1-0...
Der Mann für die entscheidenden Tore.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 25 jun 2010, 01:45

Mislim da ce jednostavno presuditi kvalitet i iskustvo. Dobri su i talentovani Ozil, Podolski, Muller, Badstuber, Khedira, itd., ali treba jos dosta trenirati da bi se stigli (ali vjerovatno nikad nece) Gerrard, Lampard, Rooney, A. Cole, itd.

Engleska-Njemacka 3:0! 8-)

Otvoren sam za opklade. :)
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 jun 2010, 01:45

calcio je napisao/la:Njemacka prolazi a onda ce ih Argentina razmontirati u cetvrtfinalu.
Jest,ko'Boliviju. :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 25 jun 2010, 01:51

kako je engleskim navijacima bolno kad cuju sljedece:

njemacka je u zadnjoj utakmici na starom wembley-u pobjedila englesku na svetom terenu 1-0 2000. godine
njemacka je pobjedila kao prva reprezentacija na novom wembley-u 2007. godine 2-1.

;)
Zadnja izmjena: tm84, dana/u 25 jun 2010, 01:53, ukupno mijenjano 1 put.
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 25 jun 2010, 01:52

tm84 je napisao/la:kako je engleskim navijacima bolno kad cuju sljedece:

njemacka je pobjedila u zadnjoj utakmici na starom wembley-u pobjedila englesku na svetom terenu 1-0 2000. godine
njemacka je pobjedila kao prva reprezentacija na novom wembley-u 2007. godine 2-1.

;)
Engleska će pobijedit Njemačku u nedjelju i to neće biti tako bolno čuti
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 25 jun 2010, 02:20

Organizatori na oprezu
Pojačano osiguranje za utakmicu Engleska - Njemačka
Utakmica između Engleske i Njemačke u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi bit će pod jačim osiguranjem nego što je uobičajeno.

Sudar starih rivala dogodit će se u nedjelju u Bloemfonteinu, na Free State stadionu koji prima 40.911 gledatelja. Za južnoafričku policiju se radi o utakmici visokog rizika.

"Radi se o reprezentacijama visokog prioriteta. Kao što smo učinili i za utakmicu Engleska - SAD, i za ovu između Engleza i Nijemaca ćemo angažirati dodatne jedinice", izjavila je glasnogovornica južnoafričke policije Sally de Beer.

Dodala je kako zasad, ipak, nema nikakvih informacija o eventualnim prijetnjama utakmici te kako nema straha od incidenata unatoč tome što se radi o reprezentacijama čiji su navijači u prošlosti često bili autori teških nereda.

sa saksa
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 25 jun 2010, 09:07

Sigurno duel koji će da bude na 90% TV kuća u svijetu, duel koji se mora gledat, al opet, Engleska je u ovom trenutku jača i šteta je što Njemačka nema jednog Ballacka ili raspoloženog Klose-a i šta ja zna koga još. Mislim da će Engleska pokazat svu svoju snagu u duelu protiv Njemaca.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 25 jun 2010, 09:08

bice to sigurno dobra utakmica. ko ce slaviti tesko je reci. vidjecemo jesu li englezi platili danak za 1966. ili ce nastaviti placati i dalje... ;) nisam navijac ni jednih ni drugih, tako da se suzdrzavam od onih navijacki sovinistickih komentara... licno bih volio da utakmica ide do penala, pa neka odluce s 11 m.... mozda neuer odbrani neki penal.... ;)

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 25 jun 2010, 11:29

drop je napisao/la: svaki put na kraju Englezi plakali ko curice , hladnokrvni Njemci lagano odlazili u finale bez puno slavlja i pompe
Svidja mi se ova recenica 8-)

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 25 jun 2010, 11:34

englezi imaju kompleks od nijemaca , kako rece gery lineker : fudbal je igra u kojoj igra 22 fudbalera i uvijek na kraju pobijede nijemci

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.