NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Epidaurus
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Epidaurus » 20 jun 2016, 14:37

adriano_leite je napisao/la: Drzao je u igri centre jer ga je nasa niska petorka ubijala konstantno. Ne mogu se sloziti da mu je niska petorka donosila prednost jer nije. Tristan centar, James 4, RJ 3, Smith 2, Irving 1, najbolja nasa petorka zadnje 3 tekme, ovu tekmu je tu i Love uskocio. Znaci apsolutno nas nije nadigrala njihova niska petorka. Zato je i mijenjao, da zatvori reket.
Pa sve 5 samo što je nakon toliko gluposti koje je vidio od ove dvojice on i dalje držao njih u igri. Varejao i Ezeli ne mogu ni na koji način zatvoriti reket ili zaštititi skok, a plus u napadu stvaraju samo dodatni čep pod košem.

Sinoć ih je petorka bez centra prvo odvela do plus 7 na kraju prvog poluvremena, da bi onda sa jednim od ove dvojice na parketu upali u -6 u 3. četvrtini pa onda na kraju treće opet bili na plus 1 kad je izveo centre i ubacio dodatnog niskog. Čak i onaj plus 4 koji su na kraju napravili je bilo bez centra na parketu koji je onda Ezeli automatski u.s.r.ao jer je nesposoban i niej Bogut jednostavno.

@torres i ja mislim da je Walton bolji od Kerra, prije svega nekako ležerniji i opušteniji te nema tvrdoglavnost Kerra. Čudi me da je Kerr takve greške pravio jer je ipak škola dva top 5 trenera ikad, od kojih je jedan majstor prilagodbe, a drugi najbolji in game trener ikad.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 jun 2016, 15:19

Moram se sloziti sa Epijem i Adriem u vezi Loua i po meni je sinoc u dosta navrata promasivao sa rotacijama ali eto na kraju ga to nije kostalo.

Jamesa je jahao kao konja,igraca koji u ti poslednje 3 utakmice igra 45+ minuta (a vise nije u cvijetu mladosti)i koji se najvise trosi ofanzivno i defanzivno od svih igraca na parketu ne dati mu bar 2,3 minute da se odmori da uzme zraka za poslednju cetvrtinu ili pokazuje da se totalno pogubio od vaznosti utakmice ili si jednostavno bio preplasen da bih ga sekunde ostavio izvan parketa,a mogao je pronaci te dvije tri minute jer je Kyrie bio u ritmu citavo drugo poluvrijeme.Opet s druge strane vidno umoran skupiti snage i udariti onakvu rampu Iggyu kada je svaki kos bio kao gol i kada je momentum mogao otici na stranu Ratnika,nevjerovatno.S obzirom na game 7,trenutak kada se to desilo i na koji nacin vjerovatno najveca blokada svih vremena.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 20 jun 2016, 15:57

BernardBarnjak je napisao/la:
PaskalHens je napisao/la:MJ, KAREEM, MAGIC, KOBE/DUNCAN, LBJ. Moja lista top 5, odnosno 6. S tim da će vjerovatno na kraju karijere preskočiti kobija i duncana, vjerovatno i Magica, ako uzme još 2 naslova uz ovakve brojke.
Lista je OK. Ali sta cemo sa Wiltom, Russellom i Birdom?
Birda nisam nikad vidio među najboljim svih vremena. Prvo što je imao samo 3 prstena, a itekako dobru ekipu. Drugo što je kod mase raje poštovan iz razloga što je činio taj period sa magicom, pa je kao kult nastao njih dvojice. Ne znam, ja nekako ne pušim to. Bolji mi je Magic od njega dosta.
Wilt je igrao u onom nekom periodu bog zna kakvom i imao brojke kakve je imao. A opet je uzeo samo dva prstena i meščini ima negativan rekord u finalima. Znam, nije mogao preko Russellovih Celticsa, al' opet za takvu statistiku morao si bolje..
Russel s druge strane ima sve osvojeno živo, al' mi je ofanzivno tanak, a i igrao je u jednoj od najboljih ekipa svih vremena. Ima sve potrebno, al' nekako mi ne ide u top5, prvenstveno zobg ofanzivnog dijela.
Možda sam i subjektivan, možda ne dajem pažnju tim godinama nba lige, al' jednostavno mislim da su ovih 5-6 igrača najbolji svih vremena.
Subjektivno bih stavio Kobija ispred Magica i Duncana, al' objektivno su tu negdje u pet deka sva trojica.
Viva la France, as they say in Rome.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 jun 2016, 16:08

Belmin6 je napisao/la:Poslije ovog finala, LeBron top 5?
Top 6.
MJ, KAJ, Bill, Wilt i Duncan prije njega.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 jun 2016, 16:09

Top 3. Moze se napraviti slucaj i za top 2.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 jun 2016, 16:10

Samo su MJ i Kareem ispred njega. Ostali nikako.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 jun 2016, 16:11

Epidaurus je napisao/la:Samo su MJ i Kareem ispred njega. Ostali nikako.
Eh kad se sjetim koliko sam te nekad morao ubijedjivati. Svaka cast sto nisi tvrdoglav i ne ides glavom kroz zid pod svaku cijenu. :thumbup:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 jun 2016, 16:14

Clutch je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Samo su MJ i Kareem ispred njega. Ostali nikako.
Eh kad se sjetim koliko sam te nekad morao ubijedjivati. Svaka cast sto nisi tvrdoglav i ne ides glavom kroz zid pod svaku cijenu. :thumbup:
Pa ne do ovog finala meni LeBron definitivno nije bio ispred Kobea i Duncana tj bio je taj njihov rang. Prvi rang mi je bio MJ, Kareem, Magic, Wilt i Russell. Drugi rang mi je bio Kobe, Shaq, Duncan, LeBron, Hakeem i Bird. Ovim finalom i ovom titulom je meni upao u ovaj prvi rang bez ikakve sumnje i moj sadašnjih top 10 je:
1. MJ
2. Kareem
3. LBJ
4. Magic
5. Wilt
6. Bill
7. Kobe
8. Shaq
9. Duncan
10. Hakeem/Bird

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 jun 2016, 16:15

MJ, Abdul-Jabbar, LeBron.. S tim da ako James dođe makar do još jednog naslova, uz statistiku koju ima, i koju će još debelo popraviti. Jer vjerujem da može i da će ostati još barem 5 godina u ligi. Na kraju karijere bi mogao biti rame uz rame sa Jordanom, pa sviđalo se to nekom ili ne.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 20 jun 2016, 16:17

Kawhi je napisao/la:
Top 6.
Volim Tima najvise u kosarci kao igraca, ali na kraju karijere LBJ ce biti veci igrac. Od Billa isto tako, vjerovatno i Wilta.

Za mene su ispred njega MJ, KAJ i Magic.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 jun 2016, 16:19

Vidi Belmina prezivi covjek :rol: Welcome back. :salut:
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 20 jun 2016, 16:19, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 jun 2016, 16:19

Belmin6 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
Top 6.
Volim Tima najvise u kosarci kao igraca, ali na kraju karijere LBJ ce biti veci igrac. Od Billa isto tako, vjerovatno i Wilta.

Za mene su ispred njega MJ, KAJ i Magic.
Na kraju ok, ali trenutno nije. @Epi kao i obično overhajpa samo što ovaj put to radi s nekim ko više zaslužuje. Magic ti ne treba biti tu.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 jun 2016, 16:22

Clutch je napisao/la:Top 3. Moze se napraviti slucaj i za top 2.
Ako uzme jos jednu top 2

Mnogi stavljaju Kareema na drugo mijesto sto je uredu, ali meni je Magic bio bolji igrac

MJ, Magic/Kareem (kako kome pashe), Bron

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 jun 2016, 16:23

Romagnoli13 je napisao/la:MJ, Abdul-Jabbar, LeBron.. S tim da ako James dođe makar do još jednog naslova, uz statistiku koju ima, i koju će još debelo popraviti. Jer vjerujem da može i da će ostati još barem 5 godina u ligi. Na kraju karijere bi mogao biti rame uz rame sa Jordanom, pa sviđalo se to nekom ili ne.
Rame uz rame sa MJem neće niakd biti iz razloga zvanog FInale 2011. Najvećem se nikad nije događalo da izgubi finale od talentom daleko inferiornijeg tima i da se sakriva po terenu. Kareema s još dvije titule po meni prestiže. S još jednom mu je jednak.

Duncan ne može ispred LeBrona jer se poprilično štedio čim je malo izašao iz primea. LeBron je igrač koji je najmanje poštede dobijao i uvijek je morao krvarit na terenu i sve radit.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 20 jun 2016, 16:23

Clutch je napisao/la:Vidi Belmina prezivi covjek :rol: Welcome back. :salut:
Ha brate moj put do povratka je bio trnovit, tezi nego Cavsa do titule, zar ne? Jeste pozelili najbolji backcourt foruma? :salut: :tokralju:

Kawhi zasto Magic ne?

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 jun 2016, 16:26

Belmin6 je napisao/la:
Ha brate, moj put do povratka je bio trnovit, tezi nego Cavsa do titule, zar ne? Jeste pozelili najbolji backcourt foruma? :salut: :tokralju:

Kawhi zasto Magic ne?
KAJ i Worthy su valjda najjača podrška ikad, ako ih možemo zvati podrškom. Magic mi je svakako 7. ali ne mogu ga nikako u top 5 ugurat.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 jun 2016, 16:27

Epidaurus je napisao/la:
Romagnoli13 je napisao/la:MJ, Abdul-Jabbar, LeBron.. S tim da ako James dođe makar do još jednog naslova, uz statistiku koju ima, i koju će još debelo popraviti. Jer vjerujem da može i da će ostati još barem 5 godina u ligi. Na kraju karijere bi mogao biti rame uz rame sa Jordanom, pa sviđalo se to nekom ili ne.
Rame uz rame sa MJem neće niakd biti iz razloga zvanog FInale 2011. Najvećem se nikad nije događalo da izgubi finale od talentom daleko inferiornijeg tima i da se sakriva po terenu. Kareema s još dvije titule po meni prestiže. S još jednom mu je jednak.

Duncan ne može ispred LeBrona jer se poprilično štedio čim je malo izašao iz primea. LeBron je igrač koji je najmanje poštede dobijao i uvijek je morao krvarit na terenu i sve radit.
Ove rasprave su zanimljive, ali se i vrte u krug. Jer smo svi subjektivni kad je ovo u pitanju. Sa još jednom titulom James će biti ispred Kareema i rame uz rame sa Jordanom. I to je moje mišljenje i ja ga nikad neću promjeniti. Kao što ti nećeš nikad promjeniti svoj stav po tom pitanju, pa taman kad bi LeBron uzeo još 3 titule. I naravno da tvoj stav i tvoje mišljenje poštujem.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 jun 2016, 16:28

Belmin6 je napisao/la:
Ha brate moj put do povratka je bio trnovit, tezi nego Cavsa do titule, zar ne? Jeste pozelili najbolji backcourt foruma? :salut: :tokralju:

Kawhi zasto Magic ne?
Nego sta, treba i @Grea vratiti :salut: :tokralju:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 20 jun 2016, 16:32

Zrtvovao se Gre da titula ne ostane gdje nije trebala biti. :kafa: :salut:

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 jun 2016, 17:39

da,jordan,wilt,jabbar,magic ispred njega

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.