PitarBordo je napisao/la:Ja ne tražim da ode, on, peti ili deseti - ja tražim da se kazne odgovorni za ulazak u treću sezonu bez kvalifikovanog šefa struke, za sramoćenje na terenima i za dovođenje svih ti promašaja od igrača. Ako je za ovu polusezonu kriv Ješić, onda treba da ispašta neko, ili da izađu i kažu "isključivo je vlasnik to htio", kao što su rekli da Ješić ima punu podršku Tana, pa nakon blamiranja na Koševu i poraza nakon više od tri decenije od Slobode ga odmah skloniše. Neko mora odgovarati, nema veze kakva je organizacija, firma, pekara, za ono se mora odgovarati.
Također, i ja smatram da se za to mora odgovarati. Ne nužno svim ostavkama, ali se mora odgovarati.
PitarBordo je napisao/la:Više udruženja, veoma bitnih oko kluba, je izdalo saopštenja za javnost (pričam i o Hordama), direktno prozvali navedenog gospodina, nigdje nije izašao u medije i demantovao to, a pogotovo da je pokrenuo postupak plaćenja i klevete - jer nema između ili oni govore istinu ili ga kleveću.
Kao što rekoh, Dino, po mom mišljenju, treba otići, zbog sukoba sa Hordama,
Mislim da oni govore istinu o tome da im je prijetio i zbog toga on treba otići.
PitarBordo je napisao/la: Ponavljam, ja ne tražim da neko ode nego da se preuzme odgovornost, a to da li bi s moralne strane preuzimanje te odgovornosti moralo da znači i povlačenje sa svih funkcija, je priča za drugu vrstu emisije.
Dijelimo mišljenje o odogovornosti.
PitarBordo je napisao/la:Da pogledamo to laički i zaključimo da su fakat nešto ukakili kad su im tako krila skresana, pa opet se nameće to da li treba možda da stave prst na čelo, a ne Dino izlazi u medije i daje izjavu "ja od kako sam u klubu", te pobraja sve pozitivne, a preskače sve negativne. Ispada da on smatra da je zaslužan samo za pozitivne stvari - da li su mu one bile u domenu radnog mjesta? Jer ako se kiti titulom i kupom, onda se mora okititi i poraz u derbiju nakon 12 godina, i još hejbet nekih drugih uslovno rečeno negativnih stvari.
Svi znamo da su ukakili.
PitarBordo je napisao/la:Htjeli možda Petrovića kada je dogorilo, ne znam, to nagađam - ali ako su pratili njegovo "nuđenje" ili pokušavali da ugode mahali - pa i ljetos se Petrović spominjao, pa ga iskuliraše i jednom i drugi i treći put. Na kraju sam rekao da je čekao samo poziv Sarajeva.
Da rezimiram, ja ne tražim neke ostavke slijepo ili psujem nekome, naprotiv - tražim samo da snose odgovornost i posljedice svi koji su odgovori - ne može se biti odgovorno za pobjedu, a ne biti za poraz - zar ne?
I ja tražim odgovornost, za neke je to odstupanje sa radnog mjesta, za neke nije.
Ne želim poimenično, jer ne volim te mahalske priče, ali nam valjda u Klubu sjede ljudi koji znaju šta je istina, a šta ne, pa će valja svako snositi kaznu srazmjerno učinjenom i odgovornosti koju su imali za sve.
Nažalost, mislim da niko od nas nema utjecaja na to, ali eto, nada posljednja umire.
Sad, stvarno me interesuje šta je pozadina onog demanta?