Ova sto si napisao, daje dosta objasnjenja i smisla... Iako mi je malo neobicno struktura tribina po broju gledalaca... Vidim po ovoj maketi da nema neke unificiranosti po broju gledalaca... I generalno mi maketa malo zbunjujuca... Naprimjer, gornji dio istoka i gornji dio zapada nemaju isti broj gledalaca, takodjer donji dio istoka i donji dio zapada nema isti broj gledalaca... Hajd to mogu razumjeti naprimjer, jer zapadna tribina treba da ima VIP lozu, sluzbene prostorije, novinari i slicno... Ali usporedba sjevera i juga mi je definitivno zbunjujuca pravo... i tu stoji naprimjer da donji dio juga i donji dio sjevera nisu istu, kao i gornje tribine... Sjever je sastavljen iz jednog dijelo, tako da ne vjerujem da ce se sjever rusiti ili rekonstruisati da se sastavljaju iz dva dijela... Onda ako gledas tako, malo ce mi bezveze biti, da imas tri tribine sastavljene iz dva dijela i jednu tribinu cijelu... Ako bi se radilo po tom principu, onda bi mozda trebalo raditi da sjever i jug budu napravljeni iz jednog dijela (na taj nacin ja mislim da bi se olaksao pristup i bolja atmosfera pravila, da jug bude iz jednog dijela, jer su Manijaci dole), a istok i zapad etaziraj... Po maketi su zdenke izrezane, ja ne znam kako planiraju to da izvedu, to jest kako ce se rekonstruisati lijeva i desna strana sjevera, da se dobiju ove sluzbene prostorije ili poslovni prostori kako izgledaju na ovoj maketi... Ja mislim da ta sanacija/rekonstrukcija tog prostora moze izaci dosta skuplje (samo da bi se ispostovao projekat), nego da se krene raditi po postojecem sablonu sjeverne tribine stadione... Takodjer u ovu pricu projekta mi se ne uklapa akcija koja je sprovedena za skupljanje stolica, koje su postavljene na tim zdenkama sjevera... Jer ce se opet te stolice skidati, da bi se te zdenke rezale i opet radile rekonstrukcije za sluzbene prostorije - to mi jednostavno nema smisla...
Ti si upravu kad kazes, da dvoetazne tribine daju bolju preglednost gledaocima i da se moze napraviti veca broj sjedista, ali mi se malo unificiranost stadiona remeti...
Po mom misljenju, prvo sto je bilo, daj napravi istok i jug po sablonu sjevera, jednostovno te tribine uklopi na postojeci sjever, a zapad ostavi da ga pravis po potrebi one koje traze VIP, sluzbene prostorije, novinari i slicno... Ili sjever i jug napravi iste, a istok i zapad etaziraj i tu redaj popratnu infrastrukturu koju treba stadion... Kazem ti, u ovoj citavoj prici najvise me buni sjever, tj. njegove zdenke, njihovo rezanje/rekonstrukcije da bi se pratio taj projekat... Ja mislim da bih radi tih stvari, bi se gubio broj sjedista i smanjivao kapacitet stadiona... Ja mislim da bi bila steta ukoliko Zeljeznicar i repka sama na kraju ne bi dobili stadion od nekih 22 do 23 hiljade gledalaca, koji bi bio optimalan po mom misljenju, a i prvenstveno za glavni grad...
Kako god da bude, samo se nadam, da nece se stati na ovim idejnim projektima i maketama, nego da ce se uzeti raditi konkretno i u sto kracem roku zavrsiti...