Epidaurus je napisao/la:adriano_leite je napisao/la:
Znas da je moguc sign and trade? Recimo Frye Mirza trejd? Shumpert Mirza trejd? Da se razumijemo, ne zelim Mirzu u ekipi jer je dovoljna jedna cetvorka koja ne igra odbranu konstantno, ali ga je itekako moguce dovesti.
Ekipe koje placaju porez (a Cavsi ce 99% placat jer su vec na nekih 70ak miliona plus LeBronovih 30 plus poboljsanje ugovora za Dellyja i Smitha) nemaju pravo na S&T, mislim da je to uvedeno ovim novim Kolektivnim ugovorom. Bar koliko se ja sjecam.
Mislim da oni mogu izvesti sve da se desi ono sto zele, kao i 90% ekipa. Delly mozda nece biti ni potpisan, Mo ce mozda biti trejdan ili ce opt out (zavisi i od Dellya - uzet na draftu PG), Mozgov nema ugovor itd. dakle nije to jos nista sigurno oko SC. Kaun ima ugovor al mislim da ce biti trejdan ili otpusten.
Vezano za samo pravilo, mislim da za S&T ga nema ili ga ja nisam vidio. Vjeruj mi, ako zele Mirzu potpisat ce ga, pa kako god.
Edit: malo sam plate pogledao. James ima 24 miliona za ovu nadolazecu sezonu ako ne bude opt out (ako zeli jaku ekipu onda nece opt out). Sa 28 miliona (najveci max za njega) umjesto 103 miliona koliko je sada, bilo bi 107 miliona. Porez je na preko 111 miliona (ako sam dobro vidio). Dakle, ima prostora za manevar svakako. Ali dzaba pricamo, nece Mirza kod nas

. Takodjer imamo TPE oko 9 miliona od Andya, pa u S&T mozda moze biti iskoristen (ne znam da li ima kakvo pravilo vezano za S&T i TPE). Uglavnom opcija ima.