Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la lumani » 28 jun 2016, 16:19

adriano_leite je napisao/la:
lumani je napisao/la:Mirza bi vam bio odlican :!: Odbrana mu je solidna a napad onakav kakav vama treba.
Da, pod uslovom da nema Lovea u ekipi. Posto je Love tu, Mirza je totalno nepotreban. Ako Love nabaci 10 kila misica pa postane post prijetnja onda bi Mirza mogao biti potreban, u suprotnom, kao sto rekoh, jok.

Uostalom, dzaba pricamo, nema sanse da dodje kod nas.

Mirza i Love ne bi zajedno igrali :) :) :) Nije ni bitno,gdje god da ode mi navijamo.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 28 jun 2016, 16:37

Koliko god ga volio, sumnjam da ijedan contender ozbiljno razmislja da dovede Mirzu..Mislim da ostaje sa Watsonom, dobit ce nekih 20-25 milki na 3 godine, igrati za repku bez prepreka i svi sretni.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 jun 2016, 18:19

adriano_leite je napisao/la: Znas da je moguc sign and trade? Recimo Frye Mirza trejd? Shumpert Mirza trejd? Da se razumijemo, ne zelim Mirzu u ekipi jer je dovoljna jedna cetvorka koja ne igra odbranu konstantno, ali ga je itekako moguce dovesti.
Ekipe koje placaju porez (a Cavsi ce 99% placat jer su vec na nekih 70ak miliona plus LeBronovih 30 plus poboljsanje ugovora za Dellyja i Smitha) nemaju pravo na S&T, mislim da je to uvedeno ovim novim Kolektivnim ugovorom. Bar koliko se ja sjecam.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 jun 2016, 09:26

Epidaurus je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Znas da je moguc sign and trade? Recimo Frye Mirza trejd? Shumpert Mirza trejd? Da se razumijemo, ne zelim Mirzu u ekipi jer je dovoljna jedna cetvorka koja ne igra odbranu konstantno, ali ga je itekako moguce dovesti.
Ekipe koje placaju porez (a Cavsi ce 99% placat jer su vec na nekih 70ak miliona plus LeBronovih 30 plus poboljsanje ugovora za Dellyja i Smitha) nemaju pravo na S&T, mislim da je to uvedeno ovim novim Kolektivnim ugovorom. Bar koliko se ja sjecam.
Mislim da oni mogu izvesti sve da se desi ono sto zele, kao i 90% ekipa. Delly mozda nece biti ni potpisan, Mo ce mozda biti trejdan ili ce opt out (zavisi i od Dellya - uzet na draftu PG), Mozgov nema ugovor itd. dakle nije to jos nista sigurno oko SC. Kaun ima ugovor al mislim da ce biti trejdan ili otpusten.

Vezano za samo pravilo, mislim da za S&T ga nema ili ga ja nisam vidio. Vjeruj mi, ako zele Mirzu potpisat ce ga, pa kako god.

Edit: malo sam plate pogledao. James ima 24 miliona za ovu nadolazecu sezonu ako ne bude opt out (ako zeli jaku ekipu onda nece opt out). Sa 28 miliona (najveci max za njega) umjesto 103 miliona koliko je sada, bilo bi 107 miliona. Porez je na preko 111 miliona (ako sam dobro vidio). Dakle, ima prostora za manevar svakako. Ali dzaba pricamo, nece Mirza kod nas :D. Takodjer imamo TPE oko 9 miliona od Andya, pa u S&T mozda moze biti iskoristen (ne znam da li ima kakvo pravilo vezano za S&T i TPE). Uglavnom opcija ima.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 29 jun 2016, 11:23

League ****: #Suns making Mirza Teletovic top priority in free agency. He's made it clear to them he wants to remain in PHX.
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 29 jun 2016, 12:25

adriano_leite je napisao/la: Mislim da oni mogu izvesti sve da se desi ono sto zele, kao i 90% ekipa. Delly mozda nece biti ni potpisan, Mo ce mozda biti trejdan ili ce opt out (zavisi i od Dellya - uzet na draftu PG), Mozgov nema ugovor itd. dakle nije to jos nista sigurno oko SC. Kaun ima ugovor al mislim da ce biti trejdan ili otpusten.

Vezano za samo pravilo, mislim da za S&T ga nema ili ga ja nisam vidio. Vjeruj mi, ako zele Mirzu potpisat ce ga, pa kako god.

Edit: malo sam plate pogledao. James ima 24 miliona za ovu nadolazecu sezonu ako ne bude opt out (ako zeli jaku ekipu onda nece opt out). Sa 28 miliona (najveci max za njega) umjesto 103 miliona koliko je sada, bilo bi 107 miliona. Porez je na preko 111 miliona (ako sam dobro vidio). Dakle, ima prostora za manevar svakako. Ali dzaba pricamo, nece Mirza kod nas :D. Takodjer imamo TPE oko 9 miliona od Andya, pa u S&T mozda moze biti iskoristen (ne znam da li ima kakvo pravilo vezano za S&T i TPE). Uglavnom opcija ima.
Ja fkt kolko se sjecam ekipe koje placaju luxury tax nemaju pravo na S&T, znam da je bila ta neka prica za to prije par godina. Mogli bi Mirzu dovest u toku sezone jedino tradeom za tu TPE opciju Andyja.

Mislim da ce Jamesu bit vise od tih 28 miliona jer ovim je i KDu projekcija bila 26 prvo pa se evo sad povecalo na 28 kolko vidim. Smithy se sigurno povecava ugovor na nekih 10ak miliona, a Delly ako bude potpisan sumnjam da ce ici ispod 5 (po nekim pricama mu se nudi 10ak miliona od ostalih timova, Cavsi bi ga u tom slucaju definitivno trebali pustit). Na kraju ce vrlo vjerovatno zavrsit u luxuryju (mislim da je 114 miliona porez). Cak i da ne bude tako opet ne vidim nijedan realan razlog zbog kojeg bi Mirzu potpisivali, Frye ti donosi apsolutno istu stvar i Mirza tu nema nikakvog smisla meni. U Spursima s druge strane bi itekako imao, oni suta za lijeka nemaju.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 jun 2016, 13:50

Epidaurus je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Mislim da oni mogu izvesti sve da se desi ono sto zele, kao i 90% ekipa. Delly mozda nece biti ni potpisan, Mo ce mozda biti trejdan ili ce opt out (zavisi i od Dellya - uzet na draftu PG), Mozgov nema ugovor itd. dakle nije to jos nista sigurno oko SC. Kaun ima ugovor al mislim da ce biti trejdan ili otpusten.

Ja fkt kolko se sjecam ekipe koje placaju luxury tax nemaju pravo na S&T, znam da je bila ta neka prica za to prije par godina. Mogli bi Mirzu dovest u toku sezone jedino tradeom za tu TPE opciju Andyja.

Mislim da ce Jamesu bit vise od tih 28 miliona jer ovim je i KDu projekcija bila 26 prvo pa se evo sad povecalo na 28 kolko vidim. Smithy se sigurno povecava ugovor na nekih 10ak miliona, a Delly ako bude potpisan sumnjam da ce ici ispod 5 (po nekim pricama mu se nudi 10ak miliona od ostalih timova, Cavsi bi ga u tom slucaju definitivno trebali pustit). Na kraju ce vrlo vjerovatno zavrsit u luxuryju (mislim da je 114 miliona porez). Cak i da ne bude tako opet ne vidim nijedan realan razlog zbog kojeg bi Mirzu potpisivali, Frye ti donosi apsolutno istu stvar i Mirza tu nema nikakvog smisla meni. U Spursima s druge strane bi itekako imao, oni suta za lijeka nemaju.
Apsolutno se slazemo i to je to. Ni ja ne vidim razlog da ga dovedemo, ma ni najmanji. Jedino da nemamo Fryea ni Lovea, da James igra 4 do kraja karijere, pa da Mirza bude stretch 4 s klupe, eh to je druga prica onda, ali ovako - jedno veliko NE.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 01 jul 2016, 09:58

Prije drafta sam bio totalno za to da Mirza ostane, no s obzirom na to kako se odvila situacija, mislim da mu je bolje da potrazi drugi klub. Onakvu minutazu kao prosle godine tesko da ce imati, siguran sam da ce ovo biti jos jedna godina u tranziciji za Phoenix gdje ce razvijati mlade igrace, a Mirza u takvoj ekipi nema sta da trazi. Imaju bas dosta nagomilanih igraca na visokim pozicijama.

Nadam se da zna sta radi i da ce traziti nekakve garancije za minutazu, jer ostati u Phoenixu i onda dobijati 10-15 minuta dok se djeca razvijaju nije ono sto je zamislja.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 jul 2016, 11:32

mirza ima dvije realne opcije, jedna je ostanak u phx, a druga je odlazak u prave ruke kod covjeka koji je vrlo malo puta popljuvan na forumu :mrgreen:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 01 jul 2016, 11:47

Mislis na Pop Gregovica ili na Kidd-a? :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 jul 2016, 21:05

Eto opet je kod Kidda, novi igrac Bucksa. Po meni dobar potez Mirze. :thumbup:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 01 jul 2016, 21:08

Bucks are signing Mirza Teletovic to a 3 year, $30 million deal. (ESPN)
cestitke kapitenu, bilo mu je dobro kod Kidda, valjda ce biti opet, pretpostavljam da je bio njegova zelja.. dobar ugovor za njega, fino, fino :thumbup:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 jul 2016, 21:09

Dobar potez, sretno Mirza. Bio je uzitak gledati te u dresu Sunsa :bih:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 01 jul 2016, 21:13

Da li ce prelazak u Buckse uticati na (ne)igranje za reprezentaciju ovog ljeta?
Don't believe the hype.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 01 jul 2016, 21:20

Cestitke Mirza, dobar "fit" za ekipu. Samo me interesuje jeli Mirza sada najplaceniji BiH sportista

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 jul 2016, 21:22

ko je ono u bucksa na 4,parker i donekle grk?

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 01 jul 2016, 21:22

slika
Dobar potez :thumbup:
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 01 jul 2016, 21:31

hoce li biti 25 mpg

Anatomija
Kontakt:

Post Postao/la Anatomija » 01 jul 2016, 21:37

Sretno Mirza!Da nafakali bude.
Ako vam ide suviše lahko - pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo.

Carpe diem!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 jul 2016, 21:40

Sretno Mirza! :bih:
akisarajevo92 je napisao/la:Da li ce prelazak u Buckse uticati na (ne)igranje za reprezentaciju ovog ljeta?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.