LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Epidaurus
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Epidaurus » 30 jun 2016, 02:37

kokuz je napisao/la:Clarksona definitivno treba zadržati, tu nema nikakve priče.

Clarkson, Ingram i Batum. 3 igrača da podijele 96 minuta na pozicijama 2 i 3, plus što Clarkson može ići na PG, a Batum i Clarkson na 2-3, odnosno 3-2. Batum jeste small frame u odnosu na većinu trojki u NBA, ali on svojim lengthom može zakrpiti koji minutu na četvorci (ako je toliko nužno da se stvore minute za Ingrama).

Ja mislim, da uopšte neće biti gužva na pozicijama, te da će Ingram razvoj biti neometan, čak mi je i bolje da ima Batuma kao mentora, jer mu sigurno može udijeliti koji savjet u vezi odbrane.
Fakticki bi tako imali 4 igraca na pozicijama 1-3 sa 144 minute za podijeliti. Mogli bi svi tu komotno igrati 30+ minuta bez problema (staviti jel Batuma povremeno na 4), a i slazem se da je Batum fenomenalan za mentora Ingramu. Ne bi bilo lose kad se gleda na taj nacin, potpis Batuma bi mogao biti napokon dobar potez dva debila.

Sto se Clarksona tice, ja ga licno ne bi definitivno produzio ako bi potpisao poison pill ugovor koji bi bili primorani matchirat. To je takav tip ugovora da bi prve 2 godine igrao na mid levelu tj nekih 5 miliona i onda druge 2 godine na punom maxu. Te 4 godine sveukupno iznose 58 miliona sto znaci da bi nam njegov cap hit u sezonma 18/19 i 19/20 bio skoro 30 miliona dolara. Toliku platu na igraca koji skillom vise odgovara 6. igracu nego nositelju sampionske ekipe nikako ne treba dati. Mi bi u tim sezonama vrlo vjerovatno vec imali slozen tim za borbu za najvece stvari taj ugovor bi nam opasno limitirao fleksibilnost. Dogovorit s njim normalan ugovor (60ak miliona na 4 godine ravnomjerno rasporedjeno) i dobit igraca koji ce moci pomoci u nekoj sporednoj ulozi u borbi za najvece stvari. Ovisimo o napretku Russella i Ingrama, a vjerujem da ce njih dvojica izrasti u klase. Bilo bi strasno kad bi dogodine uspjeli zadrzati pick jer je naredna klasa zastrasujuce talentovana i da tu pokupimo jos tog dodatnog 3. nositelja (ne znam hocel Randle ikad to biti) ali iskreno cisto sumnjam da cemo zadrzati pick i bit losi kao ove godine.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 30 jun 2016, 02:58

Gledaj, Clarkson je nas najbolji igrac unazad dvije godine, vrlo vjerovatno da nikad nece postati neka Top klasa lige, ali olako pustiti nakon ovakvog razvoja kojeg nije niko ocekivao bi bilo pravo lose. Ja jos uvijek sam u starom capu, pa mi te cifre izgledaju astronomske, ali ako bi pristao do nekih 15 miliona godisnje(krenuo sam napisat do 9-10 al sam skontao da je novi cap :mrgreen: ) onda je prihvatljivo. Taj poison pill mi se cini apsurd i nema sanse da na to pristanemo.

Doduse, nije frka za njega, 99% sam uvjeren da ostaje, na koji nacin vidjet cemo.

Nego, pozicija centra nam je crveni alarm...razmisljam o Biyombu.. Ja bih mu ponudio max, ne sto je igrac za maxa, jer mislim da nije, gluho i daleko bilo..nego sto je jedini toliko kvalitetan i dostupan centar.. Al citam gotovo pa sigurno je u Torontu nazad..
On je ta karika sa atleticizmom koja nam prokleto nedostaje na poziciji centra
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jun 2016, 10:22

kokuz je napisao/la:Whiteside - pisao sam već; igrački bi nam legao kao kec na desetku, ali nakon izjave da je NBA biznis i nije sve u lojalnosti, neka ga dalje od LA.
Covjek je samo rekao istinu (nemaju ni vlasnici lojalnosti prema igracima i NBA smatraju biznisom) i za Lakerse nema nekog velikog rizika...Ukoliko Whiteside prihvati ugovor 4/94 (ili koliko vec iznosi njegov max.) te cetiri godine ce igrati za te novce. Nakon isteka te cetiri godine na FO-u je da procjene zasluzuje li novi max. ugovor ili ne.

Naravno ovo sve pisem pod predpostavkom da se odluci za Lakerse...Kada bi potpisao Whiteside i Parsons/Batum siguran sam da bi se naredne sezone borili za ulazak u PO.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 30 jun 2016, 21:11

amerosm je napisao/la:
kokuz je napisao/la:Whiteside - pisao sam već; igrački bi nam legao kao kec na desetku, ali nakon izjave da je NBA biznis i nije sve u lojalnosti, neka ga dalje od LA.
Covjek je samo rekao istinu (nemaju ni vlasnici lojalnosti prema igracima i NBA smatraju biznisom) i za Lakerse nema nekog velikog rizika...Ukoliko Whiteside prihvati ugovor 4/94 (ili koliko vec iznosi njegov max.) te cetiri godine ce igrati za te novce. Nakon isteka te cetiri godine na FO-u je da procjene zasluzuje li novi max. ugovor ili ne.

Naravno ovo sve pisem pod predpostavkom da se odluci za Lakerse...Kada bi potpisao Whiteside i Parsons/Batum siguran sam da bi se naredne sezone borili za ulazak u PO.
Upravo ovo. Kakva crna lojalnost, kad se samo sjetim kako su sugavo trejdali i odrekli se Odoma, Fishera...kako su tretirali Gasola radeci mu iza ledja, covjek im titule donosio...itd.. Sve je to biznis...

TravisBickle
Kontakt:

Post Postao/la TravisBickle » 30 jun 2016, 21:26

Ma nema tu lojalnosti, ponudi mu novac i tvoj je. Hassan je odlican igrac, savrseno bi se uklopio s ovom nasom mladom jezgrom, konacno bi imali pravog zastitnika obruca koji nam fali vec godinama.

Batum je odlican igrac ali ne znam kako bi ga uklopili, jos ce Clarkson 90% ostati.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 30 jun 2016, 22:32

I sto je najgore necemo dobit ni Hassana, nit bilo kojeg top igraca. Tuzno za za jedan ovakav klub, sa ovakvim imenom i tradicijom, ali to je sve sto je ostalo izgleda. Kako je samo tuzno citat da ne mogu ni da dobiju RAZGOVOR sa Durantom. Covjek nece ni da ih ispostuje i da im sat vremena, a hoce sa Klipersima, koji su vecinu vremena bili klub za kantanje i smijuriju. Raspad sistema, koji traje vec niz godina...

I neka je, ne igra ime i stara slava kosarku, meni je iako sam navijac Lakersa drago sto je ovako, i sto igraci odabiru i klubove sa skromnijim tradicijama, traze neki svoj put. Opet se vracamo na pricu o tankanju - dobjes neke igrace i poziciju na draftu, u isto vrijeme izgubis puno imidza i dodjes u situaciju da elitni igraci nece da te saslusaju. Tuzno..

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 30 jun 2016, 23:18

Dokle je doslo da se vise ne radujemo kad potpisu nekog, nego kad dobiju sastanak..
ser del barça es el millor que hi ha !

TravisBickle
Kontakt:

Post Postao/la TravisBickle » 01 jul 2016, 01:29

Malo i vi ljudi pretjerujete... Vec sad je puno bolja situacija nego sto je to bilo u zadnje dvije godine. Imamo vrlo mladog i ambicioznog trenera, koji kao trener (doduse pomocni) ima vec iskustvo osvajanja prstena a pritom je i Laker. Tu su jos dva potencijalna all star igraca, Clarkson iz dana u dan sve vise napreduje.

I da, zasto bi KD sada potpisao za nas? On je u primeu, on treba ekipu koja ce mu donijeti prsten u naredne 2-3 godine, jer on ne moze jos dugo cekat, sad vidjet cemo da li ce ostati u OKC ili otici negdje drugo. Mi mu svakako ne mozemo odmah sklopiti ekipu koja ce biti jedan od konkurenata za prvaka.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 01 jul 2016, 01:42

Realno, svako normalan nije ni očekivao KD-a, pa ni razgovor čak, ali npr. ni ostali FA ne "lete" na razgovore, niti želi u LA.

Što se tiče gore Whitesidea, shvatam ja vas, u vezi te lojalnosti i da je sve biznis.. nije pitanje u lojalnosti, mene je strah taj njegov način razmišljanja, da kada ne dobije pare, počne se zajebavat, i da ne pogriješimo ako mu damo max. To ja govorim...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 01 jul 2016, 01:47

Samo strpljenja. Ova jezgra ce nam kroz par sezona donijeti borbu za titulu. Imamu puno bolje slozen roster nego Philla koja godinama tanka i nista losiju cap situaciju. Talentom nisu nista ispred nas, osim ako ne Embiid potvrdi sav hype koji se oko njega dize. DLo-JC-Ingram-Randle je odlicna osnova. Lijepo izbalansiran roster sa igracima koji su kompaktbilni. Vjerujem da ce slijedeca sezona biti uzitak za gledanje. Ako bi Coach Luke prenio kod nas ono iz Golden Statea sto se od njega ocekuje, bit cemo jedna od najuzbudljivijih ekipa lige. Pustiti djecu da se igraju kosarke, pustit ih da trce, pustit ih da izmisljaju, dat im slobodu, ne stavljat ih u okove postavljenih napada itd. Bice ovo odlicna ekipa.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 01 jul 2016, 02:15

Scof1eld je napisao/la:Dokle je doslo da se vise ne radujemo kad potpisu nekog, nego kad dobiju sastanak..

Ako Durant nepotpise za GSW ili Spurse,ja sam siguran da ce prije Lakersi doci do titule nego on.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 01 jul 2016, 02:21

kokuz je napisao/la:Realno, svako normalan nije ni očekivao KD-a, pa ni razgovor čak, ali npr. ni ostali FA ne "lete" na razgovore, niti želi u LA.

Što se tiče gore Whitesidea, shvatam ja vas, u vezi te lojalnosti i da je sve biznis.. nije pitanje u lojalnosti, mene je strah taj njegov način razmišljanja, da kada ne dobije pare, počne se zajebavat, i da ne pogriješimo ako mu damo max. To ja govorim...

Sad svi zele u GSW,Spurse ili Cavse da dodju do prstena na najbrzi nacin.

Netreba se sad zalijecati sa potpisivanjem bilo kakvih igraca i davati neke bezze ugovore. Ovim nasim klincima fali iskustva,ali i ako nedodje niko od FA ,opet ce biti dobro..klinci ce imati dosta prostora za razvoj do iduceg ljeta. Iduci ljeto imamo jos brutalnije FA nego ove sezone. Curry,griffin,paul,hayword,milsap i mnogi drugi.

Ova sezona neka prodje u uigravanju klinaca,rijesavanju skarta i pokusati neki dobar trade odraditi (jos se nadam da bi Cousins mogao doci kod nas),da bi iduce ljeto imali dobru podlogu za potpis nekog superstara s kojim bi odmah mogli napasti titulu
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 01 jul 2016, 02:24

ne znam za vas ali meni je pun **** tankiranja i sezona sa -20 pobjeda, dzaba ali ja nisam navikao na ovakve Lakerse
poenta je jednostavna, da bi u buducnosti privukao elitne igrace moras imati nesto za ponuditi osim mladu ekipu sastavljenu od rookie i sophomorea sa perspektivnim trenerom, znaci sad moramo potpisati barem 2-3 solidna igraca tipa Parsons ili Batum cisto da ponovo budemo na mapi, pa ako treba onda ih i preplatiti

Russell ce biti jedan od najboljih plejeva lige ubjedjen sam u to, samo njega treba sacekati jos godinu dvije ali ne sumnjam da ce vec ove godine biti mnogo bolji nego prosle, Randle ce kroz karijeru biti starter u ovoj ligi, sad da li ce to biti kod nas ili negdje drugo ostaje da se vidi, meni je drag igrac ali ima tu jos nekoliko rupa u njegovoj igri, tu je sad i Ingram koji je izgleda moze biti nosilac fransize, fina i talentovana ekipa je ovo, ja se za njih ne brinem ali kako god okrenes ovoj ekipi treba SAD dodat jos 2-3 kvalitetna igraca da skines malo tereta sa njih

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 01 jul 2016, 02:43

ne mislim da će biti tankiranja, niti ga je ikad i bilo.. lakersi sa -20 pobjeda je jednostavno njihov maksimum, dobro 2-3 pobjede gore dole, ali to je to. Ove sezone mislim da ćemo, itekako, biti bolji.. igrači su nam zreliji, tu je još novih mladih imena, nadam se da će uletiti i koji FA.. ali bolji dani su pred nama...

što kaže gore @majestic, a i ja sam to pisao prije, najveća će biti greška da ako ne dovedemo kvalitetnog FA-a ponovo roster nakrcamo polovnjacima i dobijemo ništa ni s čim, kao ovu sezonu... da me neko ne shvati pogrešno, polovnjaci nisu ala batum ,parsons, biyombo... nego kao prošle sezone bass, hibbert i slično.

inače, produžili smo ove ponude (ili koje već termin treba upotrijebit xd) za clarksončića, huertasa i blacka.

jedini kojem nismo produžili jest naš nesuđeni dirk :lol: ryan kelly :wave:

što se tiče clarksona, navodno neko arenas rule se može primjenit :wtf: a to bi valjda mogla Philla uraditi (jer su zainteresovani za njega)... pa bi morali dati bruku para da ga otmu od nas.. ako neko zna nek objasni kako to ide, jer ova pravila su za mene tibetanska plemena..

huertas, imao je bljeskova imao i failova, al pošto nismo nešto bogati na toj poziciji, neka ga. za povremenih 6-7 minuta... black je svojom energijom zaslužio taj novi ugovor, u najgorem slučaju peškir i ulogu sacrea(on je ufa, tako da je i vjerovatno njegovo vrijeme gotovo, mada bih ga ja volio vidjeti na klupi) :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jul 2016, 09:40

Treba sacekati kraj FA trzista, ali ovaj deal sa Mozgovom pokazuje da su nam potrebne radikalne promjene u FO-u...

Mislim da bi se Jeanie pocetkom nove kalendarske godine trebala zahvaliti Kupchaku i svom bratu i pokusati dovesti Jerry Westa kao predsjednika BO-a, a poziciju GM-a prepustiti Ryanu Westu.

No iskreno za nas navijace bi najbolji scenarij bio kada bi se odlucili na prodaju Lakersa...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 01 jul 2016, 10:15

Ne mogu vjerovati cime oni pune roster , pa sacejte malo i Hassana , oni Timofey Mozgov za 16 mil.$ godišnje :shock: :wtf: :facepalm:
Zadnja izmjena: Kobe Bryant, dana/u 01 jul 2016, 10:22, ukupno mijenjano 1 put.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 01 jul 2016, 10:20

Clarkson 4 god za 50 mil.$ :clap:

btw. jos sam u soku zbog Mozgova :evil:

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 01 jul 2016, 10:28

E yebem vam familiju u usta mrtva kakvi bogalji pa yebem vam sve mrtvaci nesposobni bolje da ste čunj doveli ojjj 64 miliona za mozgova zingaaaa

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jul 2016, 10:32

Kobe Bryant je napisao/la:Clarkson 4 god za 50 mil.$ :clap:
Odlican deal jer je ispod 8 miliona $ od njegovog maxa ako se ne varam...

Pokazali smo interes za Turnera i Bazemora, pa ostaje nam da vidimo kako ce nas IDIOTI narednih dana negativno iznenaditi :evil: :evil:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 01 jul 2016, 11:02

Ako je Clarkson potpisan za takve pare onda je to definitivno odlican deal. Ovo za Mozgova ne treba ni komentarisat, bolje da su Bobana potpisali za 10ak miliona na 2 godine nego ovo. Haj sto su mu dali ovolike pare al sto j.e.b.e.n.e 4 godine. Shvatio bi 32 miliona na 2 godine, svakako moramo na nesto cap ispucat al sto 4, sto j.e.b.o im ja mater retardiranu. Fuj.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 6 gostiju.