Fakticki bi tako imali 4 igraca na pozicijama 1-3 sa 144 minute za podijeliti. Mogli bi svi tu komotno igrati 30+ minuta bez problema (staviti jel Batuma povremeno na 4), a i slazem se da je Batum fenomenalan za mentora Ingramu. Ne bi bilo lose kad se gleda na taj nacin, potpis Batuma bi mogao biti napokon dobar potez dva debila.kokuz je napisao/la:Clarksona definitivno treba zadržati, tu nema nikakve priče.
Clarkson, Ingram i Batum. 3 igrača da podijele 96 minuta na pozicijama 2 i 3, plus što Clarkson može ići na PG, a Batum i Clarkson na 2-3, odnosno 3-2. Batum jeste small frame u odnosu na većinu trojki u NBA, ali on svojim lengthom može zakrpiti koji minutu na četvorci (ako je toliko nužno da se stvore minute za Ingrama).
Ja mislim, da uopšte neće biti gužva na pozicijama, te da će Ingram razvoj biti neometan, čak mi je i bolje da ima Batuma kao mentora, jer mu sigurno može udijeliti koji savjet u vezi odbrane.
Sto se Clarksona tice, ja ga licno ne bi definitivno produzio ako bi potpisao poison pill ugovor koji bi bili primorani matchirat. To je takav tip ugovora da bi prve 2 godine igrao na mid levelu tj nekih 5 miliona i onda druge 2 godine na punom maxu. Te 4 godine sveukupno iznose 58 miliona sto znaci da bi nam njegov cap hit u sezonma 18/19 i 19/20 bio skoro 30 miliona dolara. Toliku platu na igraca koji skillom vise odgovara 6. igracu nego nositelju sampionske ekipe nikako ne treba dati. Mi bi u tim sezonama vrlo vjerovatno vec imali slozen tim za borbu za najvece stvari taj ugovor bi nam opasno limitirao fleksibilnost. Dogovorit s njim normalan ugovor (60ak miliona na 4 godine ravnomjerno rasporedjeno) i dobit igraca koji ce moci pomoci u nekoj sporednoj ulozi u borbi za najvece stvari. Ovisimo o napretku Russella i Ingrama, a vjerujem da ce njih dvojica izrasti u klase. Bilo bi strasno kad bi dogodine uspjeli zadrzati pick jer je naredna klasa zastrasujuce talentovana i da tu pokupimo jos tog dodatnog 3. nositelja (ne znam hocel Randle ikad to biti) ali iskreno cisto sumnjam da cemo zadrzati pick i bit losi kao ove godine.