Frajer je nahvalio Oladipa kao da je sam Wade i missing piece za titulu.Sarmelino je napisao/la:"vrhunski potez prilagodjavanja Warriorsima " Ako na njegov post mislis, rekao je da se prilagodjavaju,ne da su doveli nekoga ko ce rijesiti seriju, jos je i fan Magica i logicno je da mu je krivo sto su dali takvog igraca za mrtvog Ibakuadriano_leite je napisao/la:A ko je rekao da je Waiters Wade the second? I ti poceo malo pametovati i lagati, a?Sarmelino je napisao/la:A dobro ne moze Oladipo bit bolji od Wadea the second. Ti precjenjujes Waitersa pod prvo, drugo ne znam kako se to moze sa unaprijedjenim rosterom losije igrati protiv Warriorsa ali eto.Rijesili se Ibake koji opada od kako su tradeali Hardena,doveli Oladipa koji moze bit otac Waitersu na obe strane.Niko ne kaze da je Oladipo odgovor na Warriorse ali sigurno poboljsanje u odnosu na proslu sezonu.
Eto rekao ti je taj iznad par postova da je Oladipo odgovor na Warriorse, znas li citati? To izgleda ne znas procitati a znas reci da sam ja dovodio Waitersa u kontekst sa "novi Wade" iako to nisam napisao a lik ti par postova iznad napise nesto sto negiras da je neko napisao. Negiras vec napisano a podrzavas izmisljeno. Dakle, pises 2 lazi u postu od 4 recenice.
Pogubio si se malkice.,nisam ni rekao da si ti rekao da je on novi Wade, ali koliko ga precjenjujes pomislio bi.Ne vidim na koji nacin Oladipo nije upgrade u odnosu na njega.Znaci ako poboljsas ekipu u bilo kojem segmentu blizi si cilju koji zelis,logicno.
Realnost: Oladipo je bio Orlando i radio je sta je htio i pravio gluplje poteze nego je Waiters pravio, uz to nema poziciju jer nije ni suter a ni razigravac.
Trade je po meni uspjesan zbog rjesavanja Ibake koji stagnira i jer ce na ovaj nacin imati vise fleksibilnosti za graditi ekipu dalje. Sam Oladipo bez Sabonisa i Elyasove je katastrofa za Ibaku. Ovako imaju vise igraca u rotaciji i mogu dati par igraca za nekog solidnog.
Dakle, sam Oladipo im ne znaci nista iako ga se ovdje spominje u kontekstu G. Paytona koji ce defanzivno rijesiti utakmice i Ray Allena koji ce spot up sutevima zavijati protivnike u crno.