2016/17 NBA Pre-season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

adriano_leite
Kontakt:

Re: 2016/17 NBA Off-season

Post Postao/la adriano_leite » 03 jul 2016, 10:54

Sarmelino je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:A dobro ne moze Oladipo bit bolji od Wadea the second. Ti precjenjujes Waitersa pod prvo, drugo ne znam kako se to moze sa unaprijedjenim rosterom losije igrati protiv Warriorsa ali eto.Rijesili se Ibake koji opada od kako su tradeali Hardena,doveli Oladipa koji moze bit otac Waitersu na obe strane.Niko ne kaze da je Oladipo odgovor na Warriorse ali sigurno poboljsanje u odnosu na proslu sezonu.
A ko je rekao da je Waiters Wade the second? I ti poceo malo pametovati i lagati, a?
Eto rekao ti je taj iznad par postova da je Oladipo odgovor na Warriorse, znas li citati? To izgleda ne znas procitati a znas reci da sam ja dovodio Waitersa u kontekst sa "novi Wade" iako to nisam napisao a lik ti par postova iznad napise nesto sto negiras da je neko napisao. Negiras vec napisano a podrzavas izmisljeno. Dakle, pises 2 lazi u postu od 4 recenice :clap: .

Pogubio si se malkice.
"vrhunski potez prilagodjavanja Warriorsima " Ako na njegov post mislis, rekao je da se prilagodjavaju,ne da su doveli nekoga ko ce rijesiti seriju, jos je i fan Magica i logicno je da mu je krivo sto su dali takvog igraca za mrtvog Ibaku :D ,nisam ni rekao da si ti rekao da je on novi Wade, ali koliko ga precjenjujes pomislio bi.Ne vidim na koji nacin Oladipo nije upgrade u odnosu na njega.Znaci ako poboljsas ekipu u bilo kojem segmentu blizi si cilju koji zelis,logicno.
Frajer je nahvalio Oladipa kao da je sam Wade i missing piece za titulu.

Realnost: Oladipo je bio Orlando i radio je sta je htio i pravio gluplje poteze nego je Waiters pravio, uz to nema poziciju jer nije ni suter a ni razigravac.

Trade je po meni uspjesan zbog rjesavanja Ibake koji stagnira i jer ce na ovaj nacin imati vise fleksibilnosti za graditi ekipu dalje. Sam Oladipo bez Sabonisa i Elyasove je katastrofa za Ibaku. Ovako imaju vise igraca u rotaciji i mogu dati par igraca za nekog solidnog.

Dakle, sam Oladipo im ne znaci nista iako ga se ovdje spominje u kontekstu G. Paytona koji ce defanzivno rijesiti utakmice i Ray Allena koji ce spot up sutevima zavijati protivnike u crno.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 03 jul 2016, 10:57

lumani je napisao/la:

samo je pitanje zasto Ratnicima :crazy: :crazy:Olapido je u svakom slucaju bolji igrac od Diona,a bice im i korisniji jer igra 2 pozicije.
Jer je to finale zapada koje se ocekuje i koje ce biti.Osim ako Pop nesto ne "smisli" sa svojim starackim domom pa izbaci GSW.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 jul 2016, 11:00

Sarmelino je napisao/la:
lumani je napisao/la:

samo je pitanje zasto Ratnicima :crazy: :crazy:Olapido je u svakom slucaju bolji igrac od Diona,a bice im i korisniji jer igra 2 pozicije.
Jer je to finale zapada koje se ocekuje i koje ce biti.Osim ako Pop nesto ne "smisli" sa svojim starackim domom pa izbaci GSW.

ok,ako im je dovoljno samo finale razumijem :clap: :clap:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 jul 2016, 11:07

Može anketa za KDev decision, čisto da bude zanimljivije, epi deder nabaci :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 03 jul 2016, 11:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:Može anketa za KDev decision, čisto da bude zanimljivije, epi deder nabaci :mrgreen:
Kako prodje date sa Bradyem? :mrgreen:

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 jul 2016, 11:17

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:http://www.eurohoops.net/featured/27309 ... -with-utah

nisam bas najbolji sa engleskim,je li ovo gobertov agent očekuje ugovor od 143 miliona?

dobro si razumio ;)

boga ti dragog ovo je gore nego sa conleyem

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 03 jul 2016, 11:33

lumani je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:
lumani je napisao/la:

ok,ako im je dovoljno samo finale razumijem :clap: :clap:
Ne nego se smatra da ce Oklahomi tezi protivnik biti Ratnici nego Cavsi u finalu,a i vise se treba namuciti da se pobjede Warriorsi..
puške pucaju lete duhovi

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 03 jul 2016, 11:41

@
adriano procitaj moj post jos jednom pa onda jos jednom,pa ce vidjeti da tu nigdje ne pise da je Oladipo direktni odgovor za GSW...ali ni to ti nece biti dovoljno da skontas moju poentu jer ti generalno ne razumijes uopste kosarku,a jos manje taktiku,a to si pokazao bezborj puta ovdje tako da diskusija da tobom je stvarno gubljenje vremena

Jedina stvar koja je ovdje za smjeh je tvoja konstatcija
Meni je Waiters bolji igrac od Oladipa..
.

@lumani

Zato ratnicima,pa zato sto ih smatram glavnim konkurentima na zapadu (bar za sada,dok ne vidimo sta ce Spursi uraditi)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 jul 2016, 11:47

Dakle situacija je slijedeca;

U OKCu Durant i Wess konstantno navlace citave odbrane na sebe i ostavljaju ostaloj trojici igraca pofin prostor. U seriji protiv GSWa Waiterse je imao prostora koliko hoce i u kljucnim utakmicama (5., 6. i 7.) je vise stetio nego koristio. Zar fakat postoji neko ko misli da zamjenom Waitersa sa Oladipom u tim situacijama nije neki upgrade ? Waiters je citavu karijeru obicni cirkusant, nikakav igrac koji je tek ove godine nasao kakav takav smisao (i to samo u bljeskovima), a Oladipo ipak moze biti od itekakve koristi jer je defanzivni bolji od Waitersa, a i u napadu je produktivniji. Daleko od toga da mi se ovaj trejd za Ibaku svidja jer je Ibaka unikatan igrac ali daljnji napredak Adamsa moze lako anulirat taj nedostatak Ibake, a i niska postava RW-Oladipo-Roberson-Durant-Adams je mocnija od one sa Waitersom i Ibakom.

Sve ovo naravno vrijedi ako KD ostane.

I da, Spursi dogodine imaju jednake sanse da izadju sa Zapada kao i Raptorsi s Istoka, osim ako ne potpisu KDa.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 03 jul 2016, 11:52

Epidaurus je napisao/la:Dakle situacija je slijedeca;

U OKCu Durant i Wess konstantno navlace citave odbrane na sebe i ostavljaju ostaloj trojici igraca pofin prostor. U seriji protiv GSWa Waiterse je imao prostora koliko hoce i u kljucnim utakmicama (5., 6. i 7.) je vise stetio nego koristio. Zar fakat postoji neko ko misli da zamjenom Waitersa sa Oladipom u tim situacijama nije neki upgrade ? Waiters je citavu karijeru obicni cirkusant, nikakav igrac koji je tek ove godine nasao kakav takav smisao (i to samo u bljeskovima), a Oladipo ipak moze biti od itekakve koristi jer je defanzivni bolji od Waitersa, a i u napadu je produktivniji. Daleko od toga da mi se ovaj trejd za Ibaku svidja jer je Ibaka unikatan igrac ali daljnji napredak Adamsa moze lako anulirat taj nedostatak Ibake, a i niska postava RW-Oladipo-Roberson-Durant-Adams je mocnija od one sa Waitersom i Ibakom.

Sve ovo naravno vrijedi ako KD ostane.

I da, Spursi dogodine imaju jednake sanse da izadju sa Zapada kao i Raptorsi s Istoka, osim ako ne potpisu KDa.
Da se i s tobom u necemu slozim :thumbup:
puške pucaju lete duhovi

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 03 jul 2016, 12:46

Kad ste vec kod Waitersa :rol:

slika

Nadam se da ce u Kingse :pray:
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 03 jul 2016, 13:38, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

JoseeeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeeMourinho » 03 jul 2016, 13:00

Mene je iznenadio odbranom i čestim pojavljivanjem mozga u PO, ali opet ne možeš radi toga ga smatrati sad boljim od oladipa i sl. Kad je to yebeni Dion waiters pa i okc mislim da neće mecirati ponude za njeg ;)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 jul 2016, 13:04

Jedva cekam vidjeti Gordona, Hardena i Andersona istovremeno na parketu u Houstonu, pa j.e.b.o mater ima da primaju 130 poena na redovnoj bazi :tokralju:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 03 jul 2016, 13:09

Waiters je igrao u posljednjoj godini ugovora. Cak ni on nije toliki idiot da se ne fokusira proslu sezonu i odigra najbolje sto moze, kao sto igraci u zadnjoj godini ugovora rade. Ali tog Diona sa problematicnom glavom, koji ne shvata svoje limitacije i ulogu na terenu, i za sebe misli da je Jordan, potpisat ga na 4 godine i dati mu 50-60 miliona pritom. Samubistvo level Mozgov.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 jul 2016, 13:15

Cuj Waiters > Oladipo :rol: Vintage adriano, kazes mu da je Oladipo upgrade u odnosu na Waitersa, on to registruje kao Oladipo je najbolji svih vremena.

Kao svojevremeno kad sam ja napisao da su braca Morris izmislili kosarku za Benneta, sto je on protumacio kao da sam ja rekao da su oni bogovi glavom i bradom.

Oladipo svakako nije ispunio ocekivanja, ali je opet upgrade u odnosu na Waitersa u bukvalno svakom segmentu igre.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 03 jul 2016, 13:52

I sto je najgore ko da gledam da ce u Philu. :facepalm:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 03 jul 2016, 14:02

Ipak je najljepse kuci svojoj :D

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 jul 2016, 14:18

Sta kaze vrli moderator da SA nema sanse za titulu!? :urnebes: :urnebes: To nam govore brat bratu zadnjih deset godina ali nikako da nauce.Nema veze,bice opet podsjetnik ubrzo cisto da se vidi koja organizacija je tata ove lige u modernoj eri. I sta jos kaze da je petorka sa 3 non sutera(Oladipo,Roberson,Adams,a u odredjenoj mjeri se tu moze dodati i Westbrook) bolja od one sa Ibakom.Da,da svakako... :facepalm:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 03 jul 2016, 14:25

Znam kako to ide i da ce se vjerovatno poceti iznositi neke napredne statistike.. ali ja nikada Ibaku nisam vidio kao sutera, niti mi je bolji suter od Oladipa. A da ne bi bilo ubacivanja rijeci u usta, ne kazem ni da je Oladipo suter.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 jul 2016, 14:31

Jbg, neko je ubijedjen da je SAS sa 3 mumije od nekadasnjeg Big Threea, Greenom koji lopte spustit na parket ne zna i Kawhijem i LMA kao nositeljima (koji protiv ovih najboljih imaju limite) ima sanse da izbace ekipe koje su im talentom poprilicno superiornije. Russ, kakav god da je indijanac je ofanzivnim talentom popriicno ispred Kawhija. O KDu bolje i ne pricati. Najbolji bek im Parker kojeg Llull danas u dzep moze strpat i Manu od 40 godina, i oni imaju neke sanse u duelima sa OKC i GSW ... strahota. O centrima da ne pricam. Duncan je izgledao smijesno protiv Kantera i Adamsa u PO, a zamjena mu Boban Marjanovic. Paua ako potpisu on nece imat sta trazit na parketu protiv GSW i OKC jer je van reketa nepokretan i nece moci u napadu natrpati koliko ce njega u odbrani natrpati.

Dakle, SAS ako ne potpise KDa nema sanse izaci sa zapada naredne godine. OKC i GSW su poprilicno jace ekipe.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.