Clutch je napisao/la:Ne trebaju nam dugorocni ugovori za neke igrace koji nam nece biti od koristi u buducnosti (igraci koji su vec u svom prajmu i za 4-5 godina ce biti u 30im), cijim potpisom bi sebi zakljucali cap za iducih par sezona i nastetili prosperitetu ekipe. Zato se povezujemo sa Gordonom i slicnima. Kasnije, kad dodje pravo vrijeme, ugovori im isticu i mi smo dovoljno fleksibilni s capom da kroz free agency potpisujemo profile koji nam trebaju, a da smo pritom u mogucnosti odrzat core koji imamo i koji se dovoljno razvio da moze konkurisat na titulu. To je dugorocni plan, sto je zapravo i Hinkie-eva ideja bila, ali svakako da je lijepo vidjeti i da Bryan slicno razmislja i da nece pozuriti.
Moj post pred pocetak FA, i upravo tako je i odradjen svaki posao. Iznenadjen sam da smo i bez Hinkiea nastavili sa istim pristupom (nista se nije promijenilo), svjesni da preko noci nista ne mozemo izgraditi. Al fantasticno da se obistinilo.
Bayless 3 sezone po 9 miliona
Chacho 1 sezona 8 miliona
Henderson 2 sezone po 9 miliona
Ugovori za prolaznike koji ce prodefilirat kroz klub, i pomoci nam da budemo "NBA ekipa" u ovom trenutku. Jer mozemo biti i dalje losi, ali trebamo legitimnu ekipu, koja ce biti konkurentna u puno vise utakmica i na taj nacin potpomoc ono najbitnije - razvoj mladih igraca koji su buducnost i to je jedini cilj u ovom trenutku (kako i treba da bude). Dovedeni veterani koji ce pomoc, ne samo igracki, nego i u svlacionici, koji su primjer profesionalca, bez neke ruzne historije ijednog od njih.
A kad dodje vrijeme, ugovori nece biti teret i bicemo fleksibilni za bilo sta sto zelimo ili se ukaze. Ovaj dio procesa je recept slican onom sto je uradio Golden i vidimo gdje ih je to dovelo (ili cemo tek vidjet). I to je fantastican put za nas u ovom trenutku gdje ne vidim nijednu losu stranu u planu i poslovanju trenutno. Cak ova dinastija Goldena nam daje jos vise radosti sto se trenutno gradimo i ciljamo period kad bi ta dominacija mogla prestat ili biti u padu. Neki drugi ce imat problem s tim tajmlajnom koji ne lezi i naletit ce na taj zid Warriorsa bez obzira na godine napretka, dobrog planiranja, svega. Jednostavno pogresno vrijeme. S te strane se mozemo opustit i mirno posmatrat i pratit razvoj ovih momaka, svjesni da ce nase vrijeme doci u boljem/pravom trenutku.
Za draft i ovaj FA, Bryan dobija cistu 10. Pokazao je strpljivost, svjesnost situacije, opskrbio ekipi ono sto je trenutno potrebno, a pritom odrzao dugorocnu fleksibilnost i veliki prostor za manevar i prilagodbu svakoj situaciji. Cinjenica da sam upravo ovakav scenario prizeljkivao i pisao o njemu pred pocetak FA, dovoljno govori koliko sam zadovoljan.
I hej.
Jerryd Bayless / Sergio Rodriguez / T.J. McConnell
Gerald Henderson / Nik Stauskas / Timothe Luwawu
Robert Covington / Jerami Grant / Hollis Thompson
Ben Simmons / Dario Saric / Richaun Holmes
Joel Embiid / Nerlens Noel / Jahlil Okafor
Nakon par godina imamo stvarnu NBA ekipu. Jedva cekam sezonu.