Apsolutno potpisujem.
Kad Low izjavi poslije tekme protiv Italije da treba ponekad utakmicu dobiti inteligencijom ( i pritom se "ponosno" nasmije ), onda po meni kritike Scholla itekako imaju podlogu i nisu samo riječi u prazno.
Dakle, koji khurac se on ima prilagođavati Italiji kad ovi nemaju jednu istinsku klasu NAPRIJED? Frajer odigra 3-5-2 ili kako već umjesto da ih napadne i samelje jer ima dva puta kvalitetniju momčad?
Za jučer mu mogu prigovoriti isto kao i našem kvazitreneru Čačiću koji nikako nije htio priznati da je protiv Portugala pogriješio ne napravivši izmjene igrača kao i taktičke promjene ( Modriću dati više slobode prema naprijed itd.. ) tokom utakmice a bilo je drastično potrebno.
Dakle, zašto mu Muller igra svaku tekmu i doslovno je nezamjenjiv? Stavi Šurlea naprijed ili Podolskog ako si ga već vodio... ali kao što kažeš, nema Podolski više šta tražiti u reprezentaciji a da igrači koje si nabrojao ti i ostali forumaši ne dobe prliku zbog igrača koji radi dobru atmosferu u momčadi.. onda neka ga zaposle kao stručnog savjetnika i neka je sa njima u ekipi a ne da ovako uzima mjesto nekome...
Šta ima Gotze igrati standardno ili čak raditi u ekipi pored Belarabija, Sanea, Brandta, Šurlea, Herrmanna itd???????????? Aha, zahvala što je donio naslov svjetskih prvaka... da, pardon.
Hector, igrač koji je negdje u rangu Bernata. Šta koju pm ima taj Hector raditi u jednoj ovakvoj ekipi??????? Pa Šmelcer je za njega doktor nogometa!!!!!!!!!!!!!
Apsolutno su mi ta 3 igrača digla najviše živaca kroz ovo prvenstvo i smatram da nitko od njih nije zaslužio po trenutnoj formi da igra prije Šmelea, Šurlea/Draxlera/Belarabija/Sanea/Brandta/Didavija i Vollanda/Hahna/Stindla????
Ovdje se može navesti i Švajni koji nikako nije bio u formi i koji je odigrao solidno ali u drugom poluvremenu se vidjelo da nema snage. Dahoud je odigrao fenomenalnu sezonu i zašto ne dati priliku ovom momku?
Ok, njegova odluka ali i ponovno loše odluke u izboru igrača kao i taktikama kroz tekme. Svakako nisam tražio da se osvoji naslov ali Francuska je jučer opasno visjela a da su Njemci bili pravi uvjeren sam da bi i osvojili naslov.
Ipak, ovo je svakako bio minimalni cilj za ovu repku tako da se ne može reći da su podbacili ali kad vidim da su Francuzi jučer bili spremni za poraz onda mi je svakako žao što se nije otišlo korak dalje.
Po meni, ne mogu vjerovati da ću u ovakvom ansamblu igrača ovo napisati, ali Toni Kroos je bio najbolji igrač Njemačke cijelo prvenstvo. Momak je jednostavno u TOP formi i to je dokazao.
Žao mi je što su Howedesa mučile ozljede kroz karijeru jer bi u suprotnom momak postao vrhunski stoper i stao bi u istu rečenicu sa Hummelsom i Boatengom. Iako, nije još kasno da i dođe na taj nivo.
Ozil solidan cijelo prvenstvo a jučer fenomenalan, iako objetkivno on je najjači u ulozi asistenta a Njemačka je ovo prvenstvo igrala više u širinu tako da on nije toliko mogao doći do izražaja jer on nije igrač koji će nanizati trojicu i onda zabiti ili podvaliti. Iskreno žao mi Khedire koji je zaista odličan i zahvalan igrač i svakako je nedostajao u sredini terena jučer.
Općenito, cijelo sam prvenstvo imao dojam, pogotovo kad u momčadi nije bilo Gomeza, da Njemačka nema onaj Durschlagskraft kakav ekipe moraju imati koje pucaju na najvišu poziciju. Nedostaje mi tu minimalno jedan igrač koji će svojom individualnom kvalitetom napraviti prevagu. Zato od svih igrača koje smo nabrojali ovih zadnjih stranica neko mora napraviti iskorak.
Zašto sam naveo Belarabija toliko puta? Smatram da je to jedno sebično stvorenje koje ne bi dodalo ni bratu ali upravo takav igrač je nedostajao Njemačkoj. Igrač koji će jedan na jedan napraviti prevagu i dar mar kao što je to djelomično pokazao Draxler protiv Slovačke. Belarabi to može jer ima tu tehniku i brzinu za tako nešto.
Znam, mnogi se neće složiti sa mnom ali njega smatram samo kao jednu od opcija. Svakako da će ovdje Reus zauzeti to mjesto. No, ovoj ekipi treba još netko ko će biti prevaga.
U svakom slučaju dolazi novi val vrhunskih potencijala koje treba samo tjerati da rade i pružiti im prilike jer mnogi od njih imaju strašan potencijal tako da nema brige za budućnost ove reprezentacije.
I za kraj, da li je moguće da je Gomez u ovim godinama TOLIKO napredovao u tehničkom i taktičkom smislu da ga sada svi cijene i poštuju i mnogi žale što nije igrao jučer?