Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
34
49%

Ukupno glasova: 70

effe_sa
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la effe_sa » 11 jul 2016, 19:22

DANTES je napisao/la:
effe_sa je napisao/la: A eto ako samo govorimo o Schweiniju i Mulleru, onda se mora shvatiti da su oni uvezali dvije titule koje ni Ronaldo ni Messi nemaju a to su Liga prvaka i SP.
koliko znam titulu je 2014 uzeo real madrid a ne bajern... dakle nije uvezana. ostalo je sve tačno što si rekao.
ali njemci su sami sebi krivi. kislinga ne vole, selke im je mlad, povedu gomeza koji je bio i ostao kanta, plus sad igra u lijevoj ligi, povedu još goreg podolskog i milera koji nije i ne može biti klasična 9. njemci su došli u situaciju kao španci prije par godina, imaju previše kvaliteta. nažalost nisu bili optimalni u korištenju istog, bar ne na ovom ep.
Jel me to zahebaješ? :D Da je ko drugi u pitanju, a ne ti za.ebant, onda bi i mislio da si ozbiljan... :D
Pa nisam mislio da je po godinama uvezana, nego da su u kolekciji titula uvezali te dvije titule. Znači, da obje te titule posjeduju, da ih imaju u svojoj kolekciji.... ;)
Koliko znam u trenucima kada Gomeza nije bilo na terenu, da je tada Njemačka bila dosta bezopasnija. To se značajno osjetilo. Ali o Gomezu neću više, jer dovoljno sam već o njemu pisao i obrazlagao... ;)
Što se Kiesslinga tiče i nije neki winner tip i bolje da ga nije bilo u kadru svih ovih godina, a ne samo na ovom proteklom EURO-u. Pred Selkeom je budućnost. A Muller može sve, kada je u dobroj formi. A ovakva forma, ovako loša mu se desi jednom u par godina, možda je ovo bio i najgori Muller kojeg smo ikad gledali. A na SP je bio sjajan Muller + sjajan Schweini posebno bitan osnov za uspjeh. A da ne govorimo dalje i o tada sjajnom Neueru, a i ovnim sjajnim igračima koji sada fale: Lahm i Klose... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jul 2016, 14:46

Offiziell

Löw macht weiter bis zur WM 2018: „Sehe großes Potenzial“
Danas stigla i zvanicna potvrda...

Iskreno nisam bio ZA, da isti ostane selektor, no kada vidim da je glavni kandidat za njegovog nasljednika bio Schneider, onda razumjem sto su svi sa odusevljenjem docekali ovu odluku.

Pored beka i napadaca, DFB vec sada mora poceti traziti trenera koji ce ekipu preuzeti 2018-te...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 12 jul 2016, 15:17

U19 izgubila od Italije 1:0 u Stutgartu na otvaranju EP. Svjetska nepravda, tipično zabarski. Bukvalno jedan šut na gol i to iz penala nakon kontre.

Spisak igrača
Florian Müller, 1. FSV Mainz 05
1 Dominik Reimann, Borussia Dortmund
Abwehr
4 Lukas Boeder, Bayer 04 Leverkusen
6 Gino Fechner, RB Leipzig
5 Benedikt Gimber, SV Sandhausen
14 Gökhan Gül, VfL Bochum
15 Jannes HornVfL Wolfsburg
3 Maximilian Mittelstädt, Hertha BSC
2 Phil Neumann, FC Schalke 04
Mittelfeld
10 Max Besuschkow, VfB Stuttgart
18 Amara Conde, VfL Wolfsburg
8 Benjamin Henrichs, Bayer 04 Leverkusen
17 Marvin Mehlem, Karlsruher SC
13 Fabian Reese, FC Schalke 04
7 Suat Serdar, 1. FSV Mainz 05
Sturm
11 Philipp Ochs, 1899 Hoffenheim
16 Janni Serra, Borussia Dortmund
9 Cedric Teuchert , 1. FC Nürnberg
Trainer
Guido Streichsbier

Naredni meć protiv Portugala se igra u Grossaspachu 14. jula u 19:30. Zadnji meć u grupi je protiv Austrije u Sinsheimu 24. Jula u 20:30 h.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 12 jul 2016, 16:11, ukupno mijenjano 2 puta.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 12 jul 2016, 15:58

Stefan Effenberg je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:Hahn je bio u vrhunskoj golgeterskoj formi na kraju sezone, mislim da bi kao takav itekako bio od pomoći Elfu na ovom prvenstvu, pogotovo jer je itekako bilo vidljivo da fali jedan robusan i okomit igrač prema naprijed...

Također je i Schmelzer trebao biti pozvan, kao i Brandt, a veću minutažu je zaslužio Sane obzirom da su i Muller i Gotze bili obični qurac na ovom prvenstvu. Dahoud bi bio idealna zamjena za povrijeđenog Gundogana jer smatram da još jedan kreativni veznjak pored Kroosa ne bi bio na odmet.
Apsolutno potpisujem.

Kad Low izjavi poslije tekme protiv Italije da treba ponekad utakmicu dobiti inteligencijom ( i pritom se "ponosno" nasmije ), onda po meni kritike Scholla itekako imaju podlogu i nisu samo riječi u prazno.

Dakle, koji khurac se on ima prilagođavati Italiji kad ovi nemaju jednu istinsku klasu NAPRIJED? Frajer odigra 3-5-2 ili kako već umjesto da ih napadne i samelje jer ima dva puta kvalitetniju momčad?

Za jučer mu mogu prigovoriti isto kao i našem kvazitreneru Čačiću koji nikako nije htio priznati da je protiv Portugala pogriješio ne napravivši izmjene igrača kao i taktičke promjene ( Modriću dati više slobode prema naprijed itd.. ) tokom utakmice a bilo je drastično potrebno.

Dakle, zašto mu Muller igra svaku tekmu i doslovno je nezamjenjiv? Stavi Šurlea naprijed ili Podolskog ako si ga već vodio... ali kao što kažeš, nema Podolski više šta tražiti u reprezentaciji a da igrači koje si nabrojao ti i ostali forumaši ne dobe prliku zbog igrača koji radi dobru atmosferu u momčadi.. onda neka ga zaposle kao stručnog savjetnika i neka je sa njima u ekipi a ne da ovako uzima mjesto nekome...

Šta ima Gotze igrati standardno ili čak raditi u ekipi pored Belarabija, Sanea, Brandta, Šurlea, Herrmanna itd???????????? Aha, zahvala što je donio naslov svjetskih prvaka... da, pardon.

Hector, igrač koji je negdje u rangu Bernata. Šta koju pm ima taj Hector raditi u jednoj ovakvoj ekipi??????? Pa Šmelcer je za njega doktor nogometa!!!!!!!!!!!!!

Apsolutno su mi ta 3 igrača digla najviše živaca kroz ovo prvenstvo i smatram da nitko od njih nije zaslužio po trenutnoj formi da igra prije Šmelea, Šurlea/Draxlera/Belarabija/Sanea/Brandta/Didavija i Vollanda/Hahna/Stindla????

Ovdje se može navesti i Švajni koji nikako nije bio u formi i koji je odigrao solidno ali u drugom poluvremenu se vidjelo da nema snage. Dahoud je odigrao fenomenalnu sezonu i zašto ne dati priliku ovom momku?

Ok, njegova odluka ali i ponovno loše odluke u izboru igrača kao i taktikama kroz tekme. Svakako nisam tražio da se osvoji naslov ali Francuska je jučer opasno visjela a da su Njemci bili pravi uvjeren sam da bi i osvojili naslov.

Ipak, ovo je svakako bio minimalni cilj za ovu repku tako da se ne može reći da su podbacili ali kad vidim da su Francuzi jučer bili spremni za poraz onda mi je svakako žao što se nije otišlo korak dalje.

Po meni, ne mogu vjerovati da ću u ovakvom ansamblu igrača ovo napisati, ali Toni Kroos je bio najbolji igrač Njemačke cijelo prvenstvo. Momak je jednostavno u TOP formi i to je dokazao.

Žao mi je što su Howedesa mučile ozljede kroz karijeru jer bi u suprotnom momak postao vrhunski stoper i stao bi u istu rečenicu sa Hummelsom i Boatengom. Iako, nije još kasno da i dođe na taj nivo.

Ozil solidan cijelo prvenstvo a jučer fenomenalan, iako objetkivno on je najjači u ulozi asistenta a Njemačka je ovo prvenstvo igrala više u širinu tako da on nije toliko mogao doći do izražaja jer on nije igrač koji će nanizati trojicu i onda zabiti ili podvaliti. Iskreno žao mi Khedire koji je zaista odličan i zahvalan igrač i svakako je nedostajao u sredini terena jučer.

Općenito, cijelo sam prvenstvo imao dojam, pogotovo kad u momčadi nije bilo Gomeza, da Njemačka nema onaj Durschlagskraft kakav ekipe moraju imati koje pucaju na najvišu poziciju. Nedostaje mi tu minimalno jedan igrač koji će svojom individualnom kvalitetom napraviti prevagu. Zato od svih igrača koje smo nabrojali ovih zadnjih stranica neko mora napraviti iskorak.

Zašto sam naveo Belarabija toliko puta? Smatram da je to jedno sebično stvorenje koje ne bi dodalo ni bratu ali upravo takav igrač je nedostajao Njemačkoj. Igrač koji će jedan na jedan napraviti prevagu i dar mar kao što je to djelomično pokazao Draxler protiv Slovačke. Belarabi to može jer ima tu tehniku i brzinu za tako nešto.

Znam, mnogi se neće složiti sa mnom ali njega smatram samo kao jednu od opcija. Svakako da će ovdje Reus zauzeti to mjesto. No, ovoj ekipi treba još netko ko će biti prevaga.

U svakom slučaju dolazi novi val vrhunskih potencijala koje treba samo tjerati da rade i pružiti im prilike jer mnogi od njih imaju strašan potencijal tako da nema brige za budućnost ove reprezentacije.

I za kraj, da li je moguće da je Gomez u ovim godinama TOLIKO napredovao u tehničkom i taktičkom smislu da ga sada svi cijene i poštuju i mnogi žale što nije igrao jučer?
Slažem se sa većinom napisanog, a najviše mi je žao što Schmelzer, Ginter i Durm nisu dobili priliku, pogotovo Schmelzer koji je u najboljim godinama i siguran sam da bi navedeni imali pozitivan uticaj na ovu reprezentaciju, neku dodatnu energiju.

Na kojeg Brandta ste mislili? Ako je Julian iz Leverkuzena ok mada ima još vremena za njega.

Low se tu pokazao kao veoma tvrdoglav i nejasan. Također, voli pretjerivati u nekim stvarima što mu ne treba, onaj drugi gol Francuske kao da gledam Pepov Bayern sa suvišnim dodavanjima.

Vraćaj Klinsmanna :D

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 13 jul 2016, 13:00

Molders je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:Hahn je bio u vrhunskoj golgeterskoj formi na kraju sezone, mislim da bi kao takav itekako bio od pomoći Elfu na ovom prvenstvu, pogotovo jer je itekako bilo vidljivo da fali jedan robusan i okomit igrač prema naprijed...

Također je i Schmelzer trebao biti pozvan, kao i Brandt, a veću minutažu je zaslužio Sane obzirom da su i Muller i Gotze bili obični qurac na ovom prvenstvu. Dahoud bi bio idealna zamjena za povrijeđenog Gundogana jer smatram da još jedan kreativni veznjak pored Kroosa ne bi bio na odmet.
Apsolutno potpisujem.

Kad Low izjavi poslije tekme protiv Italije da treba ponekad utakmicu dobiti inteligencijom ( i pritom se "ponosno" nasmije ), onda po meni kritike Scholla itekako imaju podlogu i nisu samo riječi u prazno.

Dakle, koji khurac se on ima prilagođavati Italiji kad ovi nemaju jednu istinsku klasu NAPRIJED? Frajer odigra 3-5-2 ili kako već umjesto da ih napadne i samelje jer ima dva puta kvalitetniju momčad?

Za jučer mu mogu prigovoriti isto kao i našem kvazitreneru Čačiću koji nikako nije htio priznati da je protiv Portugala pogriješio ne napravivši izmjene igrača kao i taktičke promjene ( Modriću dati više slobode prema naprijed itd.. ) tokom utakmice a bilo je drastično potrebno.

Dakle, zašto mu Muller igra svaku tekmu i doslovno je nezamjenjiv? Stavi Šurlea naprijed ili Podolskog ako si ga već vodio... ali kao što kažeš, nema Podolski više šta tražiti u reprezentaciji a da igrači koje si nabrojao ti i ostali forumaši ne dobe prliku zbog igrača koji radi dobru atmosferu u momčadi.. onda neka ga zaposle kao stručnog savjetnika i neka je sa njima u ekipi a ne da ovako uzima mjesto nekome...

Šta ima Gotze igrati standardno ili čak raditi u ekipi pored Belarabija, Sanea, Brandta, Šurlea, Herrmanna itd???????????? Aha, zahvala što je donio naslov svjetskih prvaka... da, pardon.

Hector, igrač koji je negdje u rangu Bernata. Šta koju pm ima taj Hector raditi u jednoj ovakvoj ekipi??????? Pa Šmelcer je za njega doktor nogometa!!!!!!!!!!!!!

Apsolutno su mi ta 3 igrača digla najviše živaca kroz ovo prvenstvo i smatram da nitko od njih nije zaslužio po trenutnoj formi da igra prije Šmelea, Šurlea/Draxlera/Belarabija/Sanea/Brandta/Didavija i Vollanda/Hahna/Stindla????

Ovdje se može navesti i Švajni koji nikako nije bio u formi i koji je odigrao solidno ali u drugom poluvremenu se vidjelo da nema snage. Dahoud je odigrao fenomenalnu sezonu i zašto ne dati priliku ovom momku?

Ok, njegova odluka ali i ponovno loše odluke u izboru igrača kao i taktikama kroz tekme. Svakako nisam tražio da se osvoji naslov ali Francuska je jučer opasno visjela a da su Njemci bili pravi uvjeren sam da bi i osvojili naslov.

Ipak, ovo je svakako bio minimalni cilj za ovu repku tako da se ne može reći da su podbacili ali kad vidim da su Francuzi jučer bili spremni za poraz onda mi je svakako žao što se nije otišlo korak dalje.

Po meni, ne mogu vjerovati da ću u ovakvom ansamblu igrača ovo napisati, ali Toni Kroos je bio najbolji igrač Njemačke cijelo prvenstvo. Momak je jednostavno u TOP formi i to je dokazao.

Žao mi je što su Howedesa mučile ozljede kroz karijeru jer bi u suprotnom momak postao vrhunski stoper i stao bi u istu rečenicu sa Hummelsom i Boatengom. Iako, nije još kasno da i dođe na taj nivo.

Ozil solidan cijelo prvenstvo a jučer fenomenalan, iako objetkivno on je najjači u ulozi asistenta a Njemačka je ovo prvenstvo igrala više u širinu tako da on nije toliko mogao doći do izražaja jer on nije igrač koji će nanizati trojicu i onda zabiti ili podvaliti. Iskreno žao mi Khedire koji je zaista odličan i zahvalan igrač i svakako je nedostajao u sredini terena jučer.

Općenito, cijelo sam prvenstvo imao dojam, pogotovo kad u momčadi nije bilo Gomeza, da Njemačka nema onaj Durschlagskraft kakav ekipe moraju imati koje pucaju na najvišu poziciju. Nedostaje mi tu minimalno jedan igrač koji će svojom individualnom kvalitetom napraviti prevagu. Zato od svih igrača koje smo nabrojali ovih zadnjih stranica neko mora napraviti iskorak.

Zašto sam naveo Belarabija toliko puta? Smatram da je to jedno sebično stvorenje koje ne bi dodalo ni bratu ali upravo takav igrač je nedostajao Njemačkoj. Igrač koji će jedan na jedan napraviti prevagu i dar mar kao što je to djelomično pokazao Draxler protiv Slovačke. Belarabi to može jer ima tu tehniku i brzinu za tako nešto.

Znam, mnogi se neće složiti sa mnom ali njega smatram samo kao jednu od opcija. Svakako da će ovdje Reus zauzeti to mjesto. No, ovoj ekipi treba još netko ko će biti prevaga.

U svakom slučaju dolazi novi val vrhunskih potencijala koje treba samo tjerati da rade i pružiti im prilike jer mnogi od njih imaju strašan potencijal tako da nema brige za budućnost ove reprezentacije.

I za kraj, da li je moguće da je Gomez u ovim godinama TOLIKO napredovao u tehničkom i taktičkom smislu da ga sada svi cijene i poštuju i mnogi žale što nije igrao jučer?
Slažem se sa većinom napisanog, a najviše mi je žao što Schmelzer, Ginter i Durm nisu dobili priliku, pogotovo Schmelzer koji je u najboljim godinama i siguran sam da bi navedeni imali pozitivan uticaj na ovu reprezentaciju, neku dodatnu energiju.

Na kojeg Brandta ste mislili? Ako je Julian iz Leverkuzena ok mada ima još vremena za njega.

Low se tu pokazao kao veoma tvrdoglav i nejasan. Također, voli pretjerivati u nekim stvarima što mu ne treba, onaj drugi gol Francuske kao da gledam Pepov Bayern sa suvišnim dodavanjima.

Vraćaj Klinsmanna :D
Ginter i durm nisu standarni ni u bvb.
Znam da ces sada replicirati sa kimmcihom ali kimmich je silom prilika zaigrao na bocnoj poziciji i izborio se za najbolju ekipu turnira i dugorocno osigurao poziciju desnog beka pogotovo ako bude imao respektabilan broj nastupa u klubu sto je ipak teze ocekivati pored lahma

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 13 jul 2016, 13:06

schickeria je napisao/la: Ginter i durm nisu standarni ni u bvb.
Znam da ces sada replicirati sa kimmcihom ali kimmich je silom prilika zaigrao na bocnoj poziciji i izborio se za najbolju ekipu turnira i dugorocno osigurao poziciju desnog beka pogotovo ako bude imao respektabilan broj nastupa u klubu sto je ipak teze ocekivati pored lahma
Ma nemam ja ništa protiv Kimmicha, dobar je on samo kažem da ovi momci mogu valjati barem za rotacije ili kada ne ide sa ovim osim toga mladi su i perspektivni, a Schmelzer je pod moranjem što se mene tiče, on treba biti u ovoj reprezentaciji.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 14 jul 2016, 14:05

Molders je napisao/la:
schickeria je napisao/la: Ginter i durm nisu standarni ni u bvb.
Ma nemam ja ništa protiv Kimmicha, dobar je on samo kažem da ovi momci mogu valjati barem za rotacije ili kada ne ide sa ovim osim toga mladi su i perspektivni, a Schmelzer je pod moranjem što se mene tiče, on treba biti u ovoj reprezentaciji.

Jesi li gledao schmelzera ikada u elfu,ta igra nije bila dostojna ni kameruna a kamo li elfa.
Uostalom low je pogodio sa hectorom ,ocekujem da jonas napravi dobr transfer i tako potvrdi svoj status u reprezentaciji

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 14 jul 2016, 14:13

Gledam ga u Dortmundu godinama i pokazao se kao veoma dobar bek, veliki fajter, a može igrati i po krilu. Ne sjećam se baš kad sam ga gledao u dresu Njemačke pa zato i kažem. Ako ništa, zaslužuje priliku, bez obzira na Hectora to nema veze s njim. Vidjet ćemo..

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 15 jul 2016, 15:21

slika

Previše igrača Bayera na jednom mjestu.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 15 jul 2016, 15:24

EP 88 - u sastavu Njemacke bio je igrac Leverkusena Wolfgang Rolff - Njemacka izgubila u 1/2 finalu od Holandije
SP 90 - u sastavu Njemacke nije bio ni jedan igrac Leverkusena - Njemacka po treci put postala svijetski prvak
EP 92 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Andreas Thom i Christian Wörns) - Njemacka izgubila u finalu od Danske
SP 94 - u sastavu Njemacke je bio jedan igrac Leverkusena (Kirsten) - Njemacka izgubila u 1/4 finalu od Bugarske
EP 96 - u stastavu Njemacke nije bio ni jedan igrac Leverkusena - Njemacka po treci put postala evropski prvak
SP 98 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Wörns i Kirsten) - Njemacka izgubila u 1/4 finalu od Hrvatske
EP 00 - u stastavu Njemacke su bila petorica igraca Leverkusena (Nowotny, Ramelow, Ballack, Kirsten i Rink) - Njemacka ispala u grupnoj fazi
SP 02 - u sastavu Njemacke su bila petorica igraca Leverkusena (Butt, Ramelow, Ballack, Schneider i Neuville) - Njemacka izgubila u finalu od Brazila
EP 04 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Nowotny i Schneider) - Njemacka ispala u grupnoj fazi
SP 06 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Nowotny i Schneider) - Njemacka izgubila u 1/2 finalu od Italije
EP 08 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Adler i Rolfes) - Njemacka izgubila u finalu od Spanije
SP 10 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Kroos i Kiessling) - Njemacka izgubila u 1/2 finalu od Spanije
EP 12 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Bender i Schürrle) - Njemacka izgubila u 1/2 finalu od Italije
SP 14 - u sastavu Njemacke nema ni jednog igraca Leverkusena - Njemacka po cetvrti put postala svijetski prvak
EP 16- u sastavu Njemačke su bila dva igraca Leverkusena (Leno i Tah)-Njemačka izgubila u 1/2 finalu od Francuske
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 15 jul 2016, 15:46

Ovaj kadar za Rio nije loš, ali nije za neke veće stvari.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 15 jul 2016, 16:22

Nema igrača iz Minhena. Njihov razvoj sopstvenih mladih igrača ovih godina je zabrinjavajući.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 15 jul 2016, 16:28

Zdena04 je napisao/la:Nema igrača iz Minhena. Njihov razvoj sopstvenih mladih igrača ovih godina je zabrinjavajući.
Nemoj me pogesno shvatit, Bayern vise nije taj klub koji ce ulagati i buducnost bazirati na svojim mladjim snagama. Kao ni Real, PSG, pa cak i Barsa. Nemaju ni vremena ni prostora da im daju prilike, "rezije" kod Bayerna puno kostaju. Ako bude kakav super talenat dobro i jest, ako ne i nije neka steta.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 15 jul 2016, 16:35

Da, to je tačno. Međutim, okosnicu reprezentacije pretežno čine igrači koji su ponikli u Bayernovoj akademiji tako da sam nekako skeptičan po pitanju buduće njemačke reprezentacije. Ipak, treba imati u obzir da je ovo repka za OI i svakako nije toliko bitna.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 15 jul 2016, 16:51

Nema veze :mrgreen: opet će činiti igrači Bayerna.Ako izleti mega giga talenat u ostalih 35 klubova opet će ga Bayern ili BvB uzeti i taj igrač će igrati u reprezentaciji dok je Lowa sigurno :mrgreen:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 15 jul 2016, 16:52

Zdena04 je napisao/la:Da, to je tačno. Međutim, okosnicu reprezentacije pretežno čine igrači koji su ponikli u Bayernovoj akademiji tako da sam nekako skeptičan po pitanju buduće njemačke reprezentacije. Ipak, treba imati u obzir da je ovo repka za OI i svakako nije toliko bitna.
Tada je bila druga prica jer jedini izlaz na svjetlo (internacionalne i jake utakmice) je bilo preko Bayerna. Sad dosta Njemackih igraca ide vani i igra za jake klubove i takmicenja. Svabe samo trebaju izmisliti kakvog napadaca i bekove i nema zime bar 10 godina.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 jul 2016, 17:03

u19 izgubili od portugala, u sjajnom meču. ova generacija nije nešto
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 15 jul 2016, 17:41

Godine i cijene

L.Bender 27, 20 000 000 €
Meyer 20, 16 000 000 €
Goretzka 21. 13 000 000 €
Ginter 22, 13 000 000 €
Brandt 20, 10 000 000 €
Sule 20 , 10 000 000 €
S.Bender 27, 9 000 000 €
Horn 23, 8 000 000 €
Selke 21 , 4 000 000 €
Peteresen 27, 3 500 000 €
Gnabry 21, 3 000 000 €
P.Max 22, 2 500 000 €
Christiansen 19, 2 000 000 €
Klosterman 20 , 2 000 000 €
Toljan 21, 1 500 000
Bauer 21 , 1 125 000 €
Promel 21, 750 000 €
Huth 21, 275 000 €

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 15 jul 2016, 17:51

slika

Startelf

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jul 2016, 21:28

U19 završila grupnu fazu pobjedom nad Austrijom od 3:0. Ovim su osigurali baraž meč za petu poziciju koja vodi na svjetsko prvenstvo. Protivnik će se znati sutra kada se završe mečevi grupe B.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []