Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

IlCapitano
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la IlCapitano » 22 jul 2016, 00:57

Pogba doesn't want to leave, Raiola flying out to convince him - @MomblanOfficial
Juventus offering Pogba 7.5 million + bonus a season to remain @MomblanOfficial
Zinula debelom guzica za parama. :evil:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 22 jul 2016, 00:58

Kovačić, Biglia i Higuain....

Kovačić svakako prvi izbor treba biti, njega sam zaboravio. On ima sve predispozicije i nije još kasno da postane pravi igrač. Moj pik apsolutno. Donio bi i dozu kreacije i eksplozivosti.

Biglia za rotacije, jer su Marchisio i Sami često povrijeđeni, a on može taktički dobro odgovoriti. Pipita gore i možda bih nekako podnio prodaju Pogbe...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 22 jul 2016, 01:11

Kakav crni Biglia, bjezi nosi, smijesan igrac, Kovacic i Pipita + Sissoko i budete mirni, ali samo ako ode Pogba, ako ne ode, dosta Higuain :D

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 jul 2016, 01:13

Sarajevo1946 je napisao/la:Kovačić, Biglia i Higuain....
slika
Don't believe the hype.

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 22 jul 2016, 01:17

Bolje Biglia ili Parolo nego Witseli i slični. I finansijski, a i bolji su igrači, pogotovo taktički. Nemate se šta čuditi, tu ti treba igrač za rotacije svakako.

Kovačić bi pod Maxom uz pravi rad i dobro rolu postao pravi igrač. Njegov kvalitet je neosporan, ali niko ga nije znao iskoristiti.
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 22 jul 2016, 01:19

A šta ako je Raiola otputovao u Miami da Pogbi prezentuje Juventusovu ponudu? :mrgreen:

Raiola je namazan, ali Paratici je još namazaniji od njega, siguran sam. :cool:

Ma u pravu je @udbaš :P , samo iz Serije A ili eventualno Bundeslige, ali njemu se odatle ne sviđaju igrači, a može se naći finih igrača za 20-30 miliona eura. :D

Još se njemački sistem rada sa igračima savršeno uklapa u Juventuvos: red, rad i disciplina.

Molim @Pogbu skauta, da predloži nekoliko imena iz Bundeslige. :mrgreen:
Zadnja izmjena: IlFantasista, dana/u 22 jul 2016, 01:20, ukupno mijenjano 1 put.
Kun fejekun!

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 22 jul 2016, 01:20

pogba je prakticki vec unitedov igrac,to je sad vec svima jasno.igrac vrijedan 100 mil,je nazalost u uvim vremenima,prevelik za ligu kao sto je talijanska.serie a,nije toliko medijski eksponirana,isplatljiva da bi u njoj igrali igraci kao sto je pogba,on je jednaostavno prerastao tu ligu i vrijeme je da napravi novi iskorak u karijeri i okusa se u premier ligi,koja je pored spanske lige daleko najbolja na svjetu.pogba vec 2 godine ceka na ponudu barce ili reala,ali nazalost po njega spanski giganti u njemu ne vide igraca od 100 mil,koliko juve trazi za njega i vec su se povuikli iz utrke za njegov podpis.pogba je vec 2014 izjavio kako mu je velika zelja da jednom zaigra pored mesja u dresu barcelone i osvoji ligu prvaka.evo ponuda je konacno stigla,nazalost ne od barce,reala ali i united je veliki gigant,koji ce sa mourinhom sigurno postati jedan od glavnih favorita za ligu prvaka i premier ligu.ako smo realni,pogba ne vrijedi vise od 60-70 mil,i to u juventusu vrlo dobro znaju,tako da sam skoro siguran da cemo pogbaja u sljedecoj sezoni gledali u crvenom dresu.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 22 jul 2016, 01:22

Kovačić svakako prvi izbor treba biti, njega sam zaboravio. On ima sve predispozicije i nije još kasno da postane pravi igrač. Moj pik apsolutno. Donio bi i dozu kreacije i eksplozivosti.

Biglia za rotacije, jer su Marchisio i Sami često povrijeđeni, a on može taktički dobro odgovoriti. Pipita gore i možda bih nekako podnio prodaju Pogbe...
Sta bi ti od Juventusa napravio za par godina. Tacno bih se radovoa onom sa Melom i Diegom :D kakav bi ti napravio !
Max Allegri

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 22 jul 2016, 01:26

IlFantasista je napisao/la:A šta ako je Raiola otputovao u Miami da Pogbi prezentuje Juventusovu ponudu? :mrgreen:

Raiola je namazan, ali Paratici je još namazaniji od njega, siguran sam. :cool:

Ma u pravu je @udbaš :P , samo iz Serije A ili eventualno Bundeslige, ali njemu se odatle ne sviđaju igrači, a može se naći finih igrača za 20-30 miliona eura. :D

Još se njemački sistem rada sa igračima savršeno uklapa u Juventuvos: red, rad i disciplina.

Molim @Pogbu skauta, da predloži nekoliko imena iz Bundeslige. :mrgreen:
Iz Bundeslige da je mlado a kvalitetno, vjerovatno Weigl iz Dortmunda i Geis iz Schalkea, oba gledao uzivo, polozili su kod mene :D

Pogba

Post Postao/la Pogba » 22 jul 2016, 01:35

Bianco, ne znam vala, volim ja igrace iz Bundeske vidjeti u Juventusu, ali tanko je to sve, neoformljeno. A ono sto valja Bayern je kupio. Mali Dahoud je interesantan, ali nama treba bomba, ali nema toga.

Ako bih ganjao talente na toj poziciji onda bih opet virnuo u Francusku ili Holandiju.

Ali ja ne mislim da cemo mi traziti nesto specijalno kreativnog igraca ili golgetera, zato i mislim da ce doci neki od ovih sto se spominju. Kovacic i Pjanic se ponistavaju, sumnjam da bismo imali obojicu u timu.

Od "Italijana" Brozovic ne bi bio los, dobar je igrac, kreativan, zna dati gol, tek treba napraviti iskorak, Kondogbia je opet drugi tip igraca, ali to su sve nerealne mete.

Tielemans se meni recimo oduvijek svidjao. Najradije bih njega od inkognito igraca. A Sissoka bih doveo prvog.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Sarajevo1946
Kontakt:

Re: RE: Re: Juventus FC

Post Postao/la Sarajevo1946 » 22 jul 2016, 01:35

Mig_Mig je napisao/la:

Sta bi ti od Juventusa napravio za par godina. Tacno bih se radovoa onom sa Melom i Diegom :D kakav bi ti napravio !
Ali zato su Witsel i Matić igrači i to od 40 milona, jel? Bolji su oni i ti bi to doveo?

Ja bih uštedio dosta novca na pomenute vezanjake, a igrački ako ne bih bio jači sa ovim prijedlozima, onda bar tu negdje sigurno.

Kovačić se možda može i na posudbu uzeti.

Vi koji opravdavate prodaju Pogbe volio bih neke realne prijedloge da napišete kao alternative, a ne ovakve komentare.
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 22 jul 2016, 01:40

Pogba je napisao/la:Bianco, ne znam vala, volim ja igrace iz Bundeske vidjeti u Juventusu, ali tanko je to sve, neoformljeno. A ono sto valja Bayern je kupio. Mali Dahoud je interesantan, ali nama treba bomba, ali nema toga.

Ako bih ganjao talente na toj poziciji onda bih opet virnuo u Francusku ili Holandiju.

Ali ja ne mislim da cemo mi traziti nesto specijalno kreativnog igraca ili golgetera, zato i mislim da ce doci neki od ovih sto se spominju. Kovacic i Pjanic se ponistavaju, sumnjam da bismo imali obojicu u timu.

Od "Italijana" Brozovic ne bi bio los, dobar je igrac, kreativan, zna dati gol, tek treba napraviti iskorak, Kondogbia je opet drugi tip igraca, ali to su sve nerealne mete.

Tielemans se meni recimo oduvijek svidjao. Najradije bih njega od inkognito igraca. A Sissoka bih doveo prvog.
Tielemans zaboravljeni dragulj, Bazoer takodjer, 2 mlada igraca, odlicnog potencijala, steta sto ce zavrsiti u Newcastleu i Tottenhamu :problem:

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 22 jul 2016, 01:42

Ma ja iskren da budem žrtvovao bih univerzalni vezni red za atomski napad, nek' Pogba sad ide ako će dovesti neku ubicu u napad. Nama u veznom redu treba trkač i radilica, imamo mi već dovoljno kreativnosti u ekipi sa Pjanićem i Dybalom. Treba nam neko gore ko u svakom trenutku može zabiti gol.

Znam da odlazak Pogbe izgleda kao nenadoknadivo, ali jačanjem neki drugih pozicija, tj. napada, Pogba se s lakoćom može nadomjestiti.
Kun fejekun!

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 22 jul 2016, 01:49

Kovačić nije tip baš kao Pjanić. On je mobilniji i hitriji i može igrati sve skoro pozicije u sredini, samo treba naći način kako ga iskoristiti najbolje.

Pjanić je zadužen da iz dubine kreira igru i to je njegova jasna uloga, Kovačić nije taj tip.

Brozović je isto dobar i zanimljiv igrač. Radilica, a opasan iz drugog plana, zna se ubaciti. To su već konkretni prijedlozi o kojima se može diskutovati.
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 jul 2016, 02:03

Mig_Mig je napisao/la:

Evo sad spominje i Brozovica :mrgreen:
Don't believe the hype.

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 22 jul 2016, 02:18

Mi nismo na tom nivou kao prije 3-4 godine pa da od talenta pravimo igraca kao sto je slucaj upravo bio sa Pogbom, ovo je izgradena ekipa koja ima glavu i rep koja mora naprasti ligu prvaka ove sezone. Svaki taj potencijal je korak nazad nakon prodaje Pogbe, naravno ja ne mogu predvidjeti kako ce se oni razvijati ali sa tim momcima mi ne mozemo biti ozbiljni konkurenti ove sezone, svaka ekipa koja osvaja ligu prvaka je godinama na okupu, nadogradivana i planski pravljena. Mi ako prodamo Pogbu i zamjenimo ga recimo Tielemansom mi smo opet na pocetku, jako tesko ti igraci mogu u kontinuitetu odigrati jednu sezonu da ne govorim iznjeti jedan tim kakav je Juventus na ledima, nesto sto je Pogba sposoban. Da ne govorim da se neadekvatno zamijeni, pa meni licno na psihickom planu puno, puno znaci kada gledam ekipu sa njim u timu, ne znam kako da opisem jednostavno sam toliko uvjeren da je ova ekipa prejaka kad je on tu. Raduju me ove vijesti da je sve dalje od Uniteda, iskreno se nadam da ostaje, napadac svakako moze doci za to ponavljam nije potrebna prodaja Pogbe.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 22 jul 2016, 02:19

Doći će nam Mascherano na kraju, Barca dovela Umititija i Andre Gomesa. :D
Kun fejekun!

Feldmarschall
Kontakt:

Re: RE: Re: Juventus FC

Post Postao/la Feldmarschall » 22 jul 2016, 08:36

Ne prodaješ igrača za 100 miliona da bi ga zamijenio drugim jednako skupim. To nema smisla. Prodaješ ga jer si prisiljen na to. Igrač želi da ide, nemaš načina da ga zadržiš, bojiš se da će mu isteći ugovor i otići bez odštete. Ako ne, spustiš rampu i kažeš idite kući, ništa od posla. Igrača od 100 miliona onda uzmeš, staviš u centar svojih planova za budućnost, ponudiš mu što bolje uslove da ga dugoročno vežeš s klubom i oko njega gradiš tim. Gradiš onda kad si siguran da za dvije godine neće doći i reći: "E momci, ovo je sve super, ali ja bih da promijenim sredinu, žuri mi se da osvojim ligu prvaka". Ako nisi siguran uzmeš ponuđeno i planiraš tim na drugi način. Ne tako da mu tražiš direktnu zamjenu. Uzimaš igrače koji će unaprijediti postojeći sistem i timu dati nove opcije.

Doveli su u Pjaniću kreativca koji može organizovati igru, u Marchisiju i Khediri imaju igrače koji nude vertikalnost uglavnom u igri bez lopte. Fali zadnji vezni ili igrač koji je sposoban preuzeti dobar dio defanzivnih odgovornosti ako Marchisio bude najdublji veznjak. Tri imena: Dahoud, Weigl, Matić. Nijedan nije izvjestan, ali dalo bi se pregovarati. Koke bi bio idealna zamjena, ali će za njega Atletico tražiti sto miliona. On je već igrač za igrača zamjena, a kako je već odbio Barcelonu ništa od posla.
Dalje, fali špic koji će nadomjestiti Moratine kvalitete i biti komplementaran sa Dybalom kao prvom opcijom u napadu. Neko ko može igrati licem prema golu i napadati prostor. Higuain je tu dobar, ali previše skup. Lacazette bi mogao biti opcija. Možda Berardi.
I opet bi s još ponekim transferom igrača koji su trenutno višak skupilo dovoljno u rezervi za neko ime koje bi u međuvremenu iskočilo, a bilo dostupno za realan iznos.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 22 jul 2016, 08:59

Samo ima jedna kvaka u tom tvom pisanju... Pogba ima jos 3 godine ugovor... tako, niti je juve prisiljen prodati niti sta drugo jer je ugovor dug i stabilan... a pare kao pare su izuzetno primamljive... 120mil je korektna ponuda utd, tu nema dvojbe...
Ali Pogba nece otici u Utd... i to treba da je nacisto... i shodno tome Juventus ce to i odbiti, jer Juve je uvijek prodavao igrace onda kada bi oni insistirali na odlasku... a pogba to ne radi... samo debeli radi para... a pogba uzima abnormalno puno para mimo fudbala, tj mimo direktnr veze za fudbal kroz plate i premije... 4. marketinski igrac svijeta... tako da njemu to sto mu daje utd kroz platu ne predstavlja nista... i zato pogba nikad nece preci u slabiji klub od Juventusa... a budimo realni trenutno je Juventus kvalitetom 2x klase iznad Utd... prvi razred evropskog fudbala uz Barcu, Bayern, Real i Atletico... i to je ono sto pogbu ne privlači...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 22 jul 2016, 09:09

Jedina kvaka može biti u ponudi Uniteda. Ako Juventus procijeni da im Pogba vrijedi (pri tome ne mislim samo finansijski) više od toga stvar je vrlo jasna. Igrač ne ide nigdje, ekipa se gradi oko njega i kraj priče.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Montoya i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []