FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 24 jul 2016, 09:30

Jucer je samo hajrovala naša uprava.
Kad onakva bagra traži da neko odstupi,onda se moramo dobro zapitati,jel ovaj narod normalan.Kakve su uslove ima li igraci dobro su odigrali.Vidim da ovde par forumasa zeli da jos vise minimiziraju nasu igru,pravdajuci to izostankama 3 igraca Zelje.Interesantno da niko nespomenu Kovacevica,Mihojevica,nespremnog S
aida I Benka.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 24 jul 2016, 09:32

Ovdje neki brane "navijace" koji lome, pale, bacaju baklje, gadjaju djecu starce itd., zato sto eto nisu zadovoljini sa Dinom i ostalom kompanijom, a oni to rade vec godinama, znaci nikad nisu zadovoljni ili sta?
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 24 jul 2016, 09:45

Pitanje u veze Benke,jeli nespreman,rovit ili nešto treće...ali čovjek je vaš najbolji igrač a pola utakmice na klupi

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 24 jul 2016, 09:59

terra je napisao/la:Pitanje u veze Benke,jeli nespreman,rovit ili nešto treće...ali čovjek je vaš najbolji igrač a pola utakmice na klupi
Nešto treće, spremniji je od 99% igrača :)
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 24 jul 2016, 10:10

Po meni je njima dobro dosao crveni karton. To im je omogucilo da igraju jos zatvorenije sa prilikama da naprave kontre i izvuku prekide. I sam gol su nam dali iz polukontre. Ne mozete da kazete da su nam stoperi katastrofa jer njih dvojica prvi put igraju zajedno. Logicno je da im treba vise vremena tj. par utakmica dok se uigraju.
Horde ne mozete kriviti sto nismo pobjedili. Nismo mi njih drzali u saci kad smo dali gol vec smo ih drzali u saci cijelu tekmu. Nismo dali gol jer nam je falilo ideje u napadu i jer je Benko proklet kad igra protiv cigana i itd.
S obzirom da je ovo bilo prvo kolo, da smo igrali sa skoro novom ekipom, da smo igrali opet sa trenerom koji ne zna sta mu se desava sa ekipom, da smo igrali derbi, bodom bi trebali biti zadovoljni. Ne sretni, al' ipak zadovoljni. Naravno ovaj bod nece nista znaciti ako ne dobijemo Zrinjskog
SARAJEVO

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 24 jul 2016, 10:20

Mi smo tanoko igrali do gola, poslije gola smo jako dovro igrali..
To moze naravno mnogo bolje, al mislim da je ekipa jako dobro spremna i da imamo kvaliteta i znanja..

Jos samo muda kako naci, i nema brige :)

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 24 jul 2016, 10:21

Rezultatom sam zadovoljan, ipak je derbi, a i realno na Grbavici ne pobjedjujemo tako cesto. Ne bih se slozio sa pojedincima vezano za stopere jer po meni su solidno odigrali, pogotovo ovaj Balic, dosta je lopti u vazdusnim duelima pokupio koliko sam sa tribine uspio vidjeti, gol im je poklonio Saric izgubljenom loptom na sredini terena ali sta je tu je. Vezano za Benku i ja sam cuo za to nesto drugo prije tekme i takve stvari nam ne trebaju ali mi ne bi bili mi kada kod nas ne bi bilo turbulencija.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 24 jul 2016, 10:22

Ja zadovoljan. Zelja za golom, borba, presing. Hurta pametno izveo Kadusica jer je bio na rubu crvenog. Samir se popravlja. Bice ovo ok. Koga ba vi vise tjerate, pa popravite sebe prvo. Razvalili ste cijeli stadion debili jedni primitivni, pa i ono je stadion ovog grada. Tuj ce mozda nekad igrat repka, ljudi ulazu a vi razvaljujete. Bolje nemojte ni dolazit na tekme ako cete takvi biti
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 24 jul 2016, 10:29

Locust je napisao/la:Šteta što ne uzesmo tri boda. Ovo je treći derbi za redom gdje protivnik ima puno više sreće od nas. Valjda će se to okrenuti uskoro.

Pavlović besposlen, a kod gola nije mogao stvarno ništa.

Štoperi katastrofa, ali to smo mogli i očekivati. Čak je meni juče Novaković bio i bolji od Balića mada su to naša dva najgora igrača na terenu bila. Primljeni gol je smiješan, i ide 100% na dušu njima dvojici. Nadam se da će se iskoristiti ovaj ostatak prelaznog roka da se dovede kvalitetno rješenje.

Bekovi... Almir je imao asistenciju, i to je dovoljno da kažeš za nekoga da je ok odigrao. Osim toga, nije skoro ništa pokazao. Zašto? Pa zato što su mu Duljevića prebacili desno.

Advan onako, prosječno.

Hodžić ekstremno dobro kretanje bez lopte, i maksimalno je koristio prostor koji Duljević kreira. Sa druge strane, neprihvatljivo je da igrač ima 6-7 potpuno otvorenih centaršuta i da se samo od jednog tu napravi neka gužva. Ne može mi niko reći da se Benko i posebno Ahmetović ne znaju kretati i izboriti za poziciju u šestanestercu.

Sredina... Rustem super, Radovac osvežavajuće solidan, Sarić loš. Šteta, baš sam od Sarića najviše očekivao.

Crnkić ništa nije pokazao.

Duljević najbolji na terenu, klasa iznad lige. Crveni karton, hektari otvorenog prostora, driblinzi... Čak nije pravio ni previše gluposti do zadnjih par minuta.

Said u ono malo vremena što je igrao nije ništa pokazao. On je praktično igrač od kojeg nam zavisi sezona (ako ode Duljević). Ako bude novi Meša, popušili smo ga. Ako bude 80% Guze.... onda smo vjerovatno prvaci.

Benko dobar, drzak, ali i previše sebičan u par navrata.

Ahmetović se trudi i to mi se izuzetno sviđa. Osim gola nije ništa do duše napravio, i ona šansa kada je pucao glavom u padu sa 16 je mislim lopta koja se morala primiti i pospremiti u gol.

Hurtić... Ovdje na forumu je dežurni krivac i to će tako biti šta god da se desi, ali ja ne vidim šta bih ja drugačije uradio na njegovom mjestu osim što bi mi Benko startao (umjesto Ahmetovića, nikad 442). Realno govoreći mi smo njih razbili taktički. Eh sad da nije bilo crvenog kartona možda to ne bi izgledalo tako, ali ne može se Hurtić kriviti što mu štoperi onako reaguju kod gola.

HZ su sinoć pomogli željani puno više nego manijaci, na žalost.

Šteta...
Sve si dobro rekao a ne bi se složio za gool pa vidi malo Sarić gubi loptu bez veze u nastavku Hodžić pušta igrača da centrira isto bez veze u skoku Nikolić normalno jači od Rustemovića i naravno kad je već gotovo Balić kasni sa blokom Lendriću.Novaković je bio pošao naprijed kod gola mislim da su krivci za gool više drugi nego zadnja linija ali dobro ja sam to tako vidio svako ima pravo na svoje mišljenje.Ostalo se manje više slažem sa napisanim.
Sarajevo ljubavi moja!

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 24 jul 2016, 10:34

vi što divljate na tribinama pod hitno mjenjajte dilere ili nemojte bodriti klub molim vas

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 24 jul 2016, 10:49

Locust je napisao/la:Ovo je treći derbi za redom gdje protivnik ima puno više sreće od nas. Valjda će se to okrenuti uskoro.

Advan onako, prosječno.

Crnkić ništa nije pokazao.

Hurtić... Ovdje na forumu je dežurni krivac i to će tako biti šta god da se desi, ali ja ne vidim šta bih ja drugačije uradio na njegovom mjestu osim što bi mi Benko startao (umjesto Ahmetovića, nikad 442). Realno govoreći mi smo njih razbili taktički. Eh sad da nije bilo crvenog kartona možda to ne bi izgledalo tako, ali ne može se Hurtić kriviti što mu štoperi onako reaguju kod gola.

Šteta...
sa ostalim se slažem, dobar post

protivnik ima više sreće jer je sva 3 nije počeo ****, nego u kost, mi i s Ješićem i s ovim idemo na dobrovoljno silovanje, tako izlaze na teren...
jbg sreća prati hrabre i sreću treba isforsirati.....mi izađemo na najbitniju utakmicu sezone i ne znamo šta želimo, nije strašno ići i na bod ali da svi igrači znaju da idemo na bod, ne da se zaleću i otvaraju protivniku prostor avanturama u prazno i još gore niko ih ne prati od suigrača...
dakle vodstvo, lider, trener, upute nedostaju....

Kadušić se izgubio i pao pod pritiskom, dječijim zaletanjem u naguravanje dobija žuti i isključuje sebe iz igre, ko bi ga ostavio na terenu, sitna provokacija i adios....

Crnkić tanak, neprimjetan skoro, rezerva po učinku...

s obzirom na rezultat, koji se promijenio tek kad smo dodali špica u vrh, za mene je suludo igrati s jednim napadačem, posebno ako pogledamo učinak krila sinoć a i protekle sezone...skoro svaki tim ima bar jednog dobrog stopera, taj ide na Ahmetovića automatski, bekovi pokriju krila i ljudi i dalje imaju još jednog stopera da pomaže u odbrani gdje treba...ako ćemo nastaviti ovako igrati onda ti treba 10-ka pre-preofanzivna da odvuče drugog stopera da bi stvorio 1-na-1 situacije ponovo....mi tog igrača nemamo, od Saida ne očekujem da će uraditi nešto ove sezone, volio bi da se varam ali vrlo teško....uz sve to pošto guraš 4 igrača naprijed moraš imati destruktivca kvalitetnog nazad koji može iznijeti defanzivni rad i presjecati lopte protivnika u prostor, to opet povlači da bekovi moraju biti istureniji da bi pomogli destruktivcu(njih 3 u istoj liniji) , a to opet povlači da su ti stoperi odlični i surađuju dobro međusobno i golmanom.......mi bar 3 od te 4 stvari ne radimo sada :D a možda i ne znaju da treba :D
plus to je već trebalo uigrati ako smo htjeli tako nešto...

zbog toga je jedna 4-4-2 dijamant formacija , bez krila nešto najoptimalnije što možemo igrati...a bez prevelikih promjena, ukratko ako Dulja ode nema razloga da ne probamo ovo...kao što je repka, Inter 2010-e i Wolfsburg šampionski pokazali da to fercera kao sat....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 24 jul 2016, 10:49

Baš me zanima ima li ovdje na forumu neko ko je sinoć bio na tribini, a pritom je bio "glavni akter" u onom prekidu!? Samo ako može da mi odgovori na pitanje šta se postiže divljanjem poput onog sinoć?

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 24 jul 2016, 11:44

remA1 je napisao/la:Baš me zanima ima li ovdje na forumu neko ko je sinoć bio na tribini, a pritom je bio "glavni akter" u onom pre3kidu!? Samo ako može da mi odgovori na pitanje šta se postiže divljanjem poput onog sinoć?
Takvih nema ovdje. Ovdje su ljudi koji detaljno prate fudbal i ruku dajem da ima barem 5 forumasa koji bi bolje vodili ekipu nego kvazi strucnjak hurtic ex najlosiji golman ikad.
Poserem ti se na licencu picko hurticu!!!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 24 jul 2016, 11:45

BernardBarnjak je napisao/la:
remA1 je napisao/la:Baš me zanima ima li ovdje na forumu neko ko je sinoć bio na tribini, a pritom je bio "glavni akter" u onom pre3kidu!? Samo ako može da mi odgovori na pitanje šta se postiže divljanjem poput onog sinoć?
Takvih nema ovdje. Ovdje su ljudi koji detaljno prate fudbal i ruku dajem da ima barem 5 forumasa koji bi bolje vodili ekipu nego kvazi strucnjak hurtic ex najlosiji golman ikad.
Nemas mu se na sta posrat! :mrgreen:
Bahati, bahati Željkan!
1946

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 24 jul 2016, 11:47

Evo da i ja svoj komentar u vezi utakmice napišem.

Prije svega, osuđujem ponašanje navijača, nažalost, takvo je uvijek bilo i tako će sigurno biti i ubuduće i kad bi se maximalno radilo na sprečavanju incidenata uvijek će se naći pojedinac koji će napraviti glupost i time stvoriti lošu sliku o svim navijačima.

Drugo, imamo prelijepe dresove i oprema nam je odlična.

Što se tiče utakmice, prije iste bi rado potpisao iks jer nisam puno vjerovao Hurtiću i ekipi dok sam od komšinica dosta više očekivao. Ovako, nisam puno nezadovoljan ali ostaje žal što nismo pobjedili jer su komšinice katasrofalno odigrale, imale igrača manje i bile znatno oslabljene {ruku na srce, više od nas (oba Stevanovića, Blagojević, Kjosevski..)}.

Što se tiče odbrane, dobro su odrađivali posao osim one greške kada smo primili gol, mislio sam da će sijevati sa svih strana ali na našu i moju sreću nije i mogu reći da sam zadovoljan odbranom ali i dalje smatram da nam je to najlošiji dio ekipe i da ćemo imati velikih problema u nastavku.

U suštini, da smo se normalno razvijali kako smo trebali svi bi mi bili nezadovoljni i razočarani ovom igrom i rezultatom ali s obzirom ko nam vodi klub, ko je na klupi, bez obzira koliko komšije bile loše, ne smijemo biti toliko nezadovoljni, ipak smo dosta nazadovali.

Činjenica je da smo jači od komšija ali daleko smo od ozbiljne ekipe.
Idemo dalje, uz veliku podršku pobjediti Zrinjski.
VOLIM TE SARAJEVO

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 24 jul 2016, 11:50

Poenta nase agonije je da ne mozemo ni ovako loseg zelju uzeti.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 24 jul 2016, 11:50

Boze sacuvaj,a klub ne smije da se ocituje i ogradi od huligana.Sta osta od nekadasnjeg ponosa ne samo drzave vec regije,gdje smo nekad bili sa velikom c etvorkom.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 jul 2016, 11:51

BernardBarnjak je napisao/la:
Sta je Hurtic sinoc toliko pogrijesio ?

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 24 jul 2016, 11:52

amypitar je napisao/la:Boze sacuvaj,a klub ne smije da se ocituje i ogradi od huligana.Sta osta od nekadasnjeg ponosa ne samo drzave vec regije,gdje smo nekad bili sa velikom c etvorkom.
Kako ce se klub ograditi od ovog kad Dino prijeti hordama i pita kako im familija? Kako da se klub ogradi kad nista bolji Dino i ekipica iz loze nisu?
Bahati, bahati Željkan!
1946

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 24 jul 2016, 11:58

Obecavajuca ugra i ako sam znao da NK Kamatar pojma nema,ali stvarno djelujemo kao ozbiljna wkipa,pobjediti Zrinjskog i pokazati da imamo najvise ciljeve
Ostaj zal sro niamo dobili ali pritisak,prva tekma,veliki ulog ,derbi,prekid sve je to uticalo na to IDEMO DALJE
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijelisampion, Laganini1986, Napapijri, Proximic i 30 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []