FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Muerte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Muerte » 25 jul 2016, 20:27

Dialibu kada bi doveli i grmilo i sijevalo bi. I tada bi tek zaživjela 4 4 2 formacija. Imao bi trkace na sve strane. Stevanović, Blagojevic, Ugljesa, Dialiba, Lendric, Stevo ili Pozder. To sve naviklo da trci ko navijeno.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 25 jul 2016, 20:48

Pa ispade da je samo fama oko iznosa plate i to bi jedino moglo predstavljati problem, sve ostalo i ugovor na min. dvije godine nebi predstavljao "problem", momak ima zelju da se vrati, neka pola ponudi klub a pola "Megamix" i zavrsena prica, dolazak Diallibe bio bi uz Stevanovica najace pojacanje kluba u zadnjih par godina
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 25 jul 2016, 20:52

Ne treba onda propustiti tu priliku. Pare od spanca usmjeriti na Dialibu, mislim da ne mogu pametniji posao uraditi. Tu bi vec utisali i one najvece kriticare. Valjao bi nam Dialiba ko budali samar.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 25 jul 2016, 21:44

Nema Dialibu neku astronomsko visoku platu kao npr Stilic. Moglo bi se tu nesto izmajmunisat. Drzim fige, vidjet cemo. S njim bi titula bila na dohvat ruke, iskreno.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 25 jul 2016, 21:48

nisam stoposto siguran ko je O.T na klixu ali konačno jedan dobar članak bez zaobilaženja bitnih činjenica i istine :wave:

Tamna strana sarajevskog derbija: Za koga oni navijaju i koliko se trudimo da ih zaustavimo?
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 25 jul 2016, 21:49, ukupno mijenjano 1 put.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 25 jul 2016, 21:49

Ima Dialiba veliku platu za nase uslove itekako. Ja mislim da su sanse male, ali dok postoje treba se nadati.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 25 jul 2016, 22:07

jestamaji je napisao/la:nisam stoposto siguran ko je O.T na klixu ali konačno jedan dobar članak bez zaobilaženja bitnih činjenica i istine :wave:

Tamna strana sarajevskog derbija: Za koga oni navijaju i koliko se trudimo da ih zaustavimo?
Omar Tipura, ne navija ni za Zelju ni za komsije, inace Mostarac, samim tim i clanak kako treba
1921'

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 25 jul 2016, 22:53

Bivši trener Željezničara i neupitni ljubimac Željinih „Manijaka“ Amar Osim u izjavi za „Dnevni avaz“ prokomentirao je igru tima s Grbavice u gradskom derbiju protiv Sarajeva.

- Sve ste vidjeli, zapravo niste imali šta da vidite. Osim dva gola koja kao da su izvađena iz neke druge utakmice i ugrađena u ovu. Posebno ovaj Željin. Centaršut, spuštena lopta, udarac iz prve slabijom nogom…- kazao je Osim, koji je, iako trenira katarski El Karitijah, član Skupštine Željezničara.

Osim je neugodno iznenađen postavkom igre u prvoj utakmici sezone.

- Nije moje da pametujem. Derbi je luda utakmica, taktika često tu nema puno utjecaja, jer ne možeš pretpostaviti kako će se igrači ponašati. Međutim, nije mi uopšte jasno zašto je trener Miloš Kostić tokom priprema uigravao jednu postavu, a onda promijenio sedam igrača za derbi i čitav sistem.

To može sugerisati dvoje: ili je potpuna neznalica, ili je imao neki genijalni plan da u ovim posebnim utakmicama može upaliti nešto što je potpuno neočekivano i za njegovu i za protivničku ekipu.

Izveo je na teren recimo četiri napadača. Pred kraj, iako s igračem manje ubacio je opet napadača. Krilni igrači Sarajeva zujali su po stranama jer bekovi nisu imali podršku od ovih gore…Ne razmijem. Nadam se da je genijalac – kazao je Osim kojem nisu jasne ni neke odluke trenera Sarajeva, Almira Hurtića.

- U onoj konstelaciji, s igračem više, Sarajevo je moralo pobijediti. Ipak, oni su valjda bili toliko isprepadani jer su izgubili prethodna dva derbija pa niti su iskoristili igrača više, niti mnoštvo drugih stvari koje su im išle naruku – Osimovo je mišljenje.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 25 jul 2016, 23:05

Osimova je svaka zlatna. Nemas sta dodati, a niti oduzeti. Covjek ti sve objasni i nakon sto on nesto kaze o fudbalu diskusija moze prestati.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 25 jul 2016, 23:20

Čovjek ima ovu ligu i odnose u klubu i među klubovima u malom prstu. I baš što kažeš, svaka mu je zlatna, i iz svake njegove se može nešto korisno izvući.

Dok nisam ovo pročitao, nisam ni razmišljao o tome kakvu "zvrčku" je Kostić prezentirao na derbiju,
iako je odmah na startu upalo u oči to što je u vatru gurnuo 4 napadača.

Iskreno želim vjerovati u ovo Amarovo da je genijalac a ne nešto drugo.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 25 jul 2016, 23:21

Teska izjava Amara, uz duzno postovanje, i ako sam prvi bio protiv dolaska ovog Janeza kako sam ga zvao na pocetku, covjeku treba dati sansu i pruziti priliku, jos je rano za bilo kakve teske rijeci i zakljucke, Amar koliko god bio legenda kluba, i koliko ga god mi cijenili i voljeli, sebi nebi smio dozvoliti ovakve izjave, ovo neznalica i nadam se da je genijalac je potkopavanje ugleda i statusa Kostica (iskreno se nadam nesvjesno).

Ipak sve sto objavi Avaz treba uzeti sa rezervom, znaju izokretati cinjenice, vaditi iz konteksta i sl., treba Kostica pustiti tamo negdje do 5.-6. kola da radi svoj posao, ako ne bude neki boom sa igrom i rezultatima, prvi cu mu se ja naklatiti strucno, pedantno, jasno i glasno na kosti :mrgreen:
A do tada neka ga ...
1921'

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jul 2016, 23:22

Amar Osim može sebi dozvoliti apsolutno sve kada je u pitanju FK Željezničar.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 25 jul 2016, 23:25

Nama navijacima treba da vidimo nesto malo duze, a ljudima koji su u ovome poslu bar u nasoj ligi sve prekucali treba uzeti za ozbiljno. Ovo je sto je rekao nije izmislio toplu vodu. Jednostavno je da je genijalac ili levat, kako sam Osim kaze ne zna ni on. Znaci ipak cemo sacekati.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 25 jul 2016, 23:35

Kada je dolazio Ivica je o njemu govorio sve u superlativu i jos dodao kako ga jako cijeni, sa druge strane derbi je derbi jos prva utakmica u sezoni slijedece utakmice bit ce pravi testovi kako za njega tako i za ekipu, uglanom u mjesec dana sve cemo vidjeti
1921'

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 25 jul 2016, 23:37

Virtu4l je napisao/la:Amar Osim može sebi dozvoliti apsolutno sve kada je u pitanju FK Željezničar.
Zakljucaj Aco temu. Virtual objasnio. Brko ako kaze trava je crvena ima da svi klimamo glavama. OBN i ovo danas mi naslucuju da Osim nije zadovoljan Kosticem, a ni sportskom politikom kluba. Samo jos uvijek je "zamotan" i tjera nas da izmedju redova citamo.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 25 jul 2016, 23:40

Hrasno1921 je napisao/la:Kada je dolazio Ivica je o njemu govorio sve u superlativu i jos dodao kako ga jako cijeni, sa druge strane derbi je derbi jos prva utakmica u sezoni slijedece utakmice bit ce pravi testovi kako za njega tako i za ekipu, uglanom u mjesec dana sve cemo vidjeti
Pricu o Ivici i njegovoj preporuci Kostica je neko namjerno gurnuo. Cisto sumnjam da Ivica zna Kostica i njegove metode rada pa da ga nesto cijeni ili ne cijeni. Meni je to sega prava, eto preporucio ga Ivica. Na tu pricu mogu pasti samo djecaci od 15 godina. I ako je rekao nesto Ivica u medijima to je sigurno bilo iz kurtoazije.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 25 jul 2016, 23:41

Sta bi na OBN-u nisam pratio, ako moze ukratko ili link
1921'

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 25 jul 2016, 23:41

Pa normalno da nije zadovoljan sportskim segmentom, niti smo mi ostali, niko to ne spori.

Osim je mudar, neće on nikad ništa direktno reći protiv Želje.

Ono što ja mislim da on cilja su upravo ostali segmenti, i želi reći da bi on da je imao ovakve uslove, postigao mnogo više.
I siguran sam da bi, ali to su već sada druga vremena, i ne vrijedi se vraćati na to.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 26 jul 2016, 00:42

Hrasno1921 je napisao/la:Sta bi na OBN-u nisam pratio, ako moze ukratko ili link

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 26 jul 2016, 00:51

samoplavi je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Kada je dolazio Ivica je o njemu govorio sve u superlativu i jos dodao kako ga jako cijeni, sa druge strane derbi je derbi jos prva utakmica u sezoni slijedece utakmice bit ce pravi testovi kako za njega tako i za ekipu, uglanom u mjesec dana sve cemo vidjeti
Pricu o Ivici i njegovoj preporuci Kostica je neko namjerno gurnuo. Cisto sumnjam da Ivica zna Kostica i njegove metode rada pa da ga nesto cijeni ili ne cijeni. Meni je to sega prava, eto preporucio ga Ivica. Na tu pricu mogu pasti samo djecaci od 15 godina. I ako je rekao nesto Ivica u medijima to je sigurno bilo iz kurtoazije.
Kostica je preporucio covjek kojeg Ivica Osim jako cijeni. Nego, to se izvrnulo malo, kako je putovala informacija od uha do uha.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.