Ko je Miro?majestic24 je napisao/la:De ostavite covjeku sestru mu na miru,ccc![]()
![]()
Šalu na stranu, stvarno je loše pričati/pisati o nečijoj sestri/bratu.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ko je Miro?majestic24 je napisao/la:De ostavite covjeku sestru mu na miru,ccc![]()
![]()
Mozes ti pisati jer ja dodjem ponekad,sva djeca dolaze endiju,ajd nsr vise reci ko si na PP.LIvada je napisao/la:aa dobro...sto te to nema u endija u klubu ????sikirica je napisao/la:Ne zna Livada ko saam ja.Malo je ukljucio mozak i skontao kakko da me sjebe.
Na potpisu mi pise da sam robijas,a kad se desio masakr u Hlapcevicima ja sam pisao o tom masakru jer zivim u Hlapcevicima,a deb nisan je mjesto u Hlapcevicima.Uopste nisam pisao RZ na znakovima.
![]()
![]()
![]()
![]()
opet ti kazem pozz seku![]()
sikirica je napisao/la: Mozes ti pisati jer ja dodjem ponekad,sva djeca dolaze endiju,ajd nsr vise reci ko si na PP.![]()
Na moj racun ?Virtu4l je napisao/la:Hoće li neko upozoriti ovog klinca, mislim da ovaj tip provokacija nije na mjestu.
reci im kolegaEmir_ZENICA je napisao/la:Ako ovo shvatate bukvalno onda pistolj i u glavu![]()
![]()
LudLo je napisao/la:
reci im kolega![]()
i otkud znate da ja nisam sikirica
Neki dan sam gledao nesto na History Channelu i pokazivali su crkvu, cija je unutrasnjost "dekorisana" ljudskim skeletima (cini mi se da se nalazi u poljskoj ili ceskoj, nisam siguran.)bavarian_bk je napisao/la:Neki dan , ustvari prije nekoliko sedmicaprofesror vjeronauke nam prica lekciju o muslimanima u evropi i inkvizicijama muslimana u srednjem vijeku . Kroz pricu rece nam za jednu crkvu koja je izrgrađena ni manje ni više nego od kostiju muslimana
. Građenje je naredio neki papa ,zaboravih ime ,a evo kako to izgleda
Da , ova crkva se nalazi u Češkojribery je napisao/la:Neki dan sam gledao nesto na History Channelu i pokazivali su crkvu, cija je unutrasnjost "dekorisana" ljudskim skeletima (cini mi se da se nalazi u poljskoj ili ceskoj, nisam siguran.)bavarian_bk je napisao/la:Neki dan , ustvari prije nekoliko sedmicaprofesror vjeronauke nam prica lekciju o muslimanima u evropi i inkvizicijama muslimana u srednjem vijeku . Kroz pricu rece nam za jednu crkvu koja je izrgrađena ni manje ni više nego od kostiju muslimana
Ne vjerujem da je bas profa u pravu. Il' jednostavno ne mislimo na istu crkvu, mada prvi put cujem za to
Je u Ceskoj (Sedlec) zove se "The Sedlec Ossuary"ribery je napisao/la:Neki dan sam gledao nesto na History Channelu i pokazivali su crkvu, cija je unutrasnjost "dekorisana" ljudskim skeletima (cini mi se da se nalazi u poljskoj ili ceskoj, nisam siguran.)bavarian_bk je napisao/la:Neki dan , ustvari prije nekoliko sedmicaprofesror vjeronauke nam prica lekciju o muslimanima u evropi i inkvizicijama muslimana u srednjem vijeku . Kroz pricu rece nam za jednu crkvu koja je izrgrađena ni manje ni više nego od kostiju muslimana
Ne vjerujem da je bas profa u pravu. Il' jednostavno ne mislimo na istu crkvu, mada prvi put cujem za to
[youtube][/youtube]Kosturnica sadrži kosti više od 40.000 ljudi kojima je ''ukrašen'' interijer ove kapele. Čak je i luster napravljen od ljudskih kostiju, kao i obiteljski grb jedne od poznatih i uglednih porodica s tog područja. I u Austriji u mjestu Hallstatt nedaleko od Salzburga postoji slična kosturnica (Beinhaus). Valjda u vremenu u kojem je nastala kremiranje nije bilo dopušteno već su mještani u nedostatku prostora za pokop umrlih vadili kosti već sahranjenih rođaka i poznanika te ih pedantno čistili i danima izlagali na suncu dok ne bi postale bijele poput slonovače. Nakon toga bi na lobanju umrlog napisali njegovo ime kao i godinu smrti. Ukrašavali bi je raznim dekoracijama veselih boja u vidu cvijeća, lišća, gotskih slova, križeva itd. Ta je tradicija navodno počela 1720-ih, dok je posljednja lobanja u kapelicu dospjela 1995.
http://www.minber.ba/index.php?option=c ... &Itemid=53
Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, gringoBasJa, kraljttbvb i 71 gost.