@rooney, zato sto juve sa higuainom "zavrsava glazuru" ekipe, a vi pocnjete praviti ekipu sa igracem od 120 miliona
Juve je poceo graditi ekipu sa dybalom, alex sandrom itd, a od starijih pirlo, tevez vidal pa i barza i ostali, u to vrijeme 5 titula, finale lp ... u to vrijeme juve nije trosio novac sve do proslog prelaznog roka (a prodavao je igrace).
akomulativno, juve sada je mogao potrositi za onu poziciju koja je falila, juve ima ruganija u zadnjoj liniji, alex sandra na beku, leminu, pjanica u sredini, dybalu i pjacu u napadu od mladih igraca, dakle ksoro citav tim, i naravno da u napadu nam treba klasa... jedina klasa koju smo mogli kupiti sada je bio higuain, ni jedan drugi igrac nije bio u mogucnosti da ga dovedemo, lewa, suarez itd svi su potrebni svojim klubovima i ogromne plate, higuain je jedini bio dostupan ZBOG KLAUZULE!
Dakle, mi ne placamo higuaina 90 mil nego njegovu klauzulu jer nam je POTREBAN i JEDINI DOSTUPAN,a vi placate svog igraca 120 mil eura, a u biti ima na trzistu jako puno veznjaka kvaliteta pribliznih pogbinim za manje novca... ali vi cete potrositi opet 300 000 mil fnti na prelazni rok i biti kanta koje ce razbijati lesteri, WB albioni itd
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli