Cocaine je napisao/la:staragarda je napisao/la:ovo onaj moler opet signal negdje ufatio izgleda...po danu moler-zanatlija a nocu brdski jupoldzija...doktor Dzekil i Hajd....ću,on na moru bio....hahahhahahahaha....mozda al ako je imao par stanova narucenih....iduci put nek povede onog beraca iz vrapcica pa da brze napadnu stan da zavrse mozda im i ostane jedno popodne za kupanja
Vidi ovog šošona šmekera iz ruralnih dijelova okoline tuzle

da ti napisem ime ili zalijepim sliku hanume sa krastom na gornjoj i herpesom na donjoj usni

pa da me prijaviš adminu drukaro jedna ofucana pickasta. Ja bola meni i komšiji je sat vremena do mora. Mi se najedemo za rucak pa nas opali da se rashladimo u gradcu dok se tebi kicma pretvori u oblik sica dok ti serpe zveckaju u gepektu i dok lomis termos boce uz svitavu

bjezi cobane jedan majmunoliki sa stajlingom i kosuljama sa doceka novih godina iz 1980

a usa brnjo jedan idi kupi brabonjke iza koza treba njivu zađubrit i ne nosi sarmu više u neum ukadio si sa seljaklukom i one čehe u sandalama i čarapama

evo ti kost pa glođi bar do ivan sedla

Pastrmko najveci su seljacine takvi kao ti koji ljude razvrstavaju po mjestu prebivalista i generalizuju. Koji misle ako im je blize more da su veci gradjani. Ti da zivis u Tuzli pricao bi kako ti je blizu Beograd i Osijek i tako u krug
Seljacine kazem jer ti jos nisi naucio razliku izmedju seljaka i seljacine. Seljak nije pogrdan izraz, to je izraz za ljude sa sela koji se posteno bave stocarstvom i poljoprivredom. A seljacine je za takve koji su sisli u grad pa misle da je citav svijet njihov i da mogu vrijedjati ljude na osnovu oblika lica, izgleda, mjesta prebivalista, udaljenosti od mora. Njima je sve crnjak i neobicno, jer pokusavaju da budu gradjani.
Tebi je blizu more, ali zato znas opucati po Tuzli koja je trenutno za Istocni Mostar New York. Ali to ovdje od nas niko ne potencira, pozovemo ljude fino da dodju i vide.
Pastrmko ti si bar navijac Veleza, koji je iz komunistickog doba. Nemoj se ponasati kao fasista sa tim svojim fasistickim ponasanjem i razvrstavanjem ljudi po oblacenju, obliku lica, puti, govoru. Ponasas se kao da navijas za Zrinjski, tako se oni trebaju seljacki ponasati.