Virtual, mislim da pogresno tumacis saopstenje. Stoji da su po osnovu TV prava zaradili priblizno 60.000km, tj tih 56.000 iz ugovora sa bht, a ne da su od dvije preostale utakmice uzeli 60.000.Virtu4l je napisao/la:Saopštenje kluba iz 2014. godine,aleksandar_veliki je napisao/la:Od cega je klub zaradio 60.000 KM? Mislim kome je prodao dvije utakmice za 60.000?
Kao rezultat napred navedenog, tokom ovog sastanka (a naročito nakon što nam je predočen prijedlog za komercijalizaciju povećanog broja utakmica), predstavnici našeg kluba su jasno istakli da je ovo neprihvatljivo za naš klub i to prije svega jer:
a) prema našem iskustvu, tv prenos umanjuje broj gledalaca na utakmici;
b) nam preostaju samo dvije utakmice čija prava na prenos možemo prodati drugim TV kućama (u prošloj sezoni, po ovom osnovu naš klub je zaradio približno 60.000 KM) i
c) su dodatne obaveze po Sponzorskom ugovoru (npr. broj banera BH Telecoma, objavljivanje znaka BH Telecom-a na našem dresu i pres panou, itd.) u nesrazmjeru sa našom trenutnom ponudom prema postojećim marketinškim partnerima.
Mozda grijesim, ali realno.. Tekma s vitezom 30.000?? Ko je to uopste platio i prenosio? S mrtvim bojkotovanim čelikom jos 30.000?? Realno?
Podsjeti me za 7 dana da ti dodatno argumentujem koliko je samo smijesna ideja da bi neko platio 30.000km za tekmu s vitezom, ja ti garantujem da je to bilo uspjeh besplatno ugurati u TV shemu TV vogosca u direktnom prenosu.