Zenga je napisao/la:Gallianiju kapa do poda, kao i Berlusconiju za sve sto su ucinili za klub. Dakle 3 decenije ravno, a ovdje ih mladji blate na osnovu zadnje 3 god. Dakle 90% od prethodnih 30god ste zaboravili,izostavili ili vam je jednostavno strano kao bivsa drzava, Jugoslavija.
Ako neko misli da je Weaha, Shevu, Baggia, Savicevica ili fantasticne holandjane bilo lako dovest pored bukvalno svih ostalih top klubova svijeta, onda stvarno....
Doveli smo mladog Kaku za sicu, za one koji se ne sjecaju, ocekivanja nula, nesto poput ovog mladog stopera sto je doveden iz Paraguaja.
FORZA MILAN!
ne bi se ja sa tobom složio da ih blate mađi na osnovu zadnje 3 godine. Berluskoni jeste uložio pare i naravno da je najzaslužni za ovaj AC Milan, međutim po mom mišljenju uloga Galijania je minorna. Holanđani su dovedeni na Tatinu inicijativu i za u to verijeme velike novce. Početkom 90-tih je Milan bio sigurno top klub u Evropi i naravno da su svi željeli igrati za Milan, a sve navedene igrače je Milan je platio tako da ne vidim neko njegovo umijeće. Za Kaku se treba zahvaliti Leonardu isto tako i za T. Silvu, te Pata. Dalje 8 mil. Eura u to vrijeme za nepoznatog igrača nije bila sića (govorim o Kaki naravno). Jedino gdje je ubo kvalitetan transfer jeste ona razmjena igrača sa Interom kada smo dobili Sedorfa.
U klubu se zadržao zahvaljujući ranijoj poslovnoj suradnji sa Tatom. Naziv "transfer guru" je sam sebi izgradio kroz italijanske medije, bez nekog velikog pokriča. Odlaskom Leonarda iz kluba on je jedini vodio transfer politiku i vidjeli smo gdje nas je to dovelo. Za Ibru i Robinja je Tata iskeširao novac. Jedino u čemu je bio dobar je plaćanje na rate zbog čega su nam se ljudi smijali i zbog čega su nam mnogi transferi propali.
Doveli smo more besplatnih igrača od kojih je najveći uspjeh imao sa Montolivom, to dovoljno govori kakve polovnjake je dovodio.
Jednostvno po mom mišljenju nije imao velikog udjela u stvaranju Milana, više se kitio tuđim perjem, a ima velikog udjela u propasti kluba, jer od 2011 sam vodi transfer politiku i vidjeli smo gdje smo došli. A da ne zna raditi i kada ima novac pokazuje zadnji prelazni rok, potrošio 100 mil za 7 mjesto.
Moj mišljenje, a ako neko ima primjer gdje je svojim transfer umijećem pogurao Milan neka navede.