FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sabinho
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sabinho » 14 avg 2016, 14:22

jurisicduska je napisao/la:Borac je te godine morao osvojit titulu, ruku na srce imao je i dobru ekipu, lupam Stevo Nikolić na vrhuncu, Maletić reprezentacija, Vukelja, Puzigaća, Vule, Krunić, Muminović, Stajić, nije baš da je imao lošu ekipu pa je osvojio. Podsjećanja radi najtrofejniji trener u historiji Sarajeva je Dženan Uščuplić.

To taldžija, kockar, me ne zanima puno.

Borac Banja Luka, Laktaši, Čelik i očajno vođenje mlade reprezentacije gdje nikad najbolji nisu igrali meni nije referenca za Sarajevo. Svakako da je bolje riješenje od Hurtića, to ne sporim, ali ništa značajno bolje i ono što mi hoćemo.

Kad gledaš rezultate trenera ne možeš gledati instant uspijeh, dobar trener je samo onaj koji iz godine u godinu radi svoj posao tako što prebaci očekivanja, koji konstantno raste, gdje god da dođe napravi neki pomak. Ako ćemo gledati pojedinačne uspijehe Dženo onda nek sjedne jer je on za godinu vođenja kluba sve osvojio i pri tom igrao play off lige europe, izbacivao mnogo jače ekipe od Sarajeva. Pa ja. Međutim to nije tako.

Ps kako ne znate ko je Admir Smajić, bio pomoćnik u reprezentaciji hiljadama trenera.
U to da je neko morao osvojiti naravno da ne vjerujem, proslo je 5 godina od tog trofeja "srpskog kluba" a samo je Radnik jos kup uzeo. Dakle, 1\10 trofeja samo. Zeljeznicar je opet tad imao jaceg trenera, uigraniji tim i jace pojedince.

Strijelac: 0:1 Stupar u 64. Stadion „Grbavica“ u Sarajevu. Gledalaca: 3.000. Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški). Žuti kartoni: Svraka, Popović, Bešlija (Željezničar), Raspudić, Vidaković (Borac).

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Marković, Stanić (od 78. Nikolić), Vasilić, Gerhard, Ćulum (od 70. Radovanović), Svraka, Višća, Zeba, Popović, Bešlija (od 59. Jamak). Trener: Amar Osim.
BORAC: Avdukić, Petrić, Stupar (od 80. Damjanović), Međedović (od 70. Srećo), Grahovac, Raspudić, Stajić, Stakić, Veljović (od 46. Vidaković), Maletić, Krunić. Trener: Vlado Jagodić.

Nije lose...

Sto se tice mlade repke, prvi ciklus je zavrsio iza Njemacke, do 87.minute smo imali baraz u rukama kao jedna od 4 najbolje drugoplasirane ekipe. Ekipa koja je iznijela 80% tereta: Bukvić, Čolić, Kvesić, Markić, Sipović, Višća, Stevanović, Bilbija, Grahovac, Bešić, Đurić. To je u tom trenutku i bilo najjace jbg.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 14 avg 2016, 14:24

Najjače mi je kad kažu da smo mi otjerali Husrefa/Kodru. Pa nije bio nijedan trener u FKS kojem raja nije psovala, sad je li to većina, manjina, pojedinci, nije ni bitno. Iza Kodre se trebalo stat, i reć javno šta se dešava, pa bi se broj ljudi koji ga 'tjera' sa tribina smanjio na jednocifren. Oko Husrefa ne vrijedi pokretat priču, i njemu su yebavali sve sa tribina, ali to su ti isti ljudi koji bi i Conteu imali šta reć. Suma sumarum, nit smo mi otjerali Kodru, niti smo otjerali Husrefa.

Da se razumijemo, na tribinama ima stoke kakve nema ni u čevljanovićima, pa ako su oni ikakav faktor, i ako su ikome bitni, najbolje da se roknemo kolektivno.
Zadnja izmjena: uNbx, dana/u 14 avg 2016, 14:25, ukupno mijenjano 1 put.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 14 avg 2016, 14:24

Još nemamo poraza
ave Hurta
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 14 avg 2016, 14:24

Husref je u gradu, idi dino popusi ga husrefu, pa ga pitaj pod kojim uslovima bi se vratio, al tek iduce ljeto.
UPRAVA NAPOLJE!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 avg 2016, 14:27

Ni Hurtic nije otisao vec napadaju Jagodica :rol: :rol: :rol:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 14 avg 2016, 14:31

jurisicduska je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:
zlo87 je napisao/la:Kaze Husara Jagodic i Smajic Admir neki haha
dobar tandem

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/uh ... e-utakmica
Denchi razlika je između Smajić i Suljić. Il je bitno što se zove Admir pa ****.
zbunio se google ne zna nijednog :lol: :urnebes: :urnebes: haj bar je Smajic taj trener :clap:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 14 avg 2016, 14:33

Sabinho pogledaj gdje su igrači te mlade reprezentacije danas..

To je 1990 i mlađi, pa krenimo redom

Miralem Pjanić
Ermin Bičakčić
Mateo Sušić
Jasmin Čuk
Kenan Horić
Izet Hajrović
Eldin Hadžić
Tino Sušić
Dario Dumić
Goran Zakarić
Gojko Cimirot
Bojan Letić

Eto samo neki iz glave tih godina. Da ne idemo dalje. Jel oni nisu imali mjesta u toj reprezentaciji ili?

Eto već 12 igrača boljih koji nisu bili dio te reprezentacije. Nike pozivao nikad najbolje to je činjenica. Dovoljno je dva da ne pozove a ne 12. Izbacili bi njemačku da smo imali 5 od ovih a ne svih 12.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 14 avg 2016, 14:43, ukupno mijenjano 2 puta.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 14 avg 2016, 14:43

"Što se tiče mene ja sam tu, radim pošteno koliko mogu i znam. Preuzimao sam ekipu u dva navrata u teškim momentima."
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 avg 2016, 14:45

jurisicduska je napisao/la:Sabinho pogledaj gdje su igrači te mlade reprezentacije danas..

To je 1990 i mlađi, pa krenimo redom

Miralem Pjanić
Ermin Bičakčić
Mateo Sušić
Jasmin Čuk
Kenan Horić
Izet Hajrović
Eldin Hadžić
Tino Sušić
Dario Dumić
Goran Zakarić
Gojko Cimirot

Eto samo neki iz glave tih godina. Da ne idemo dalje. Jel oni nisu imali mjesta u toj reprezentaciji ili?
Miralem Pjanic, nije imao zelju da igra za U-21.
Bicakcic- bio u proceduri za promjenu drzavljanstva, imao pravo nastupa samo za A tim BIH.
Mateo Susic- igrao za Zrinjski, ovaj Colic za Zelju i imao prednost.
Jasmin Scuk- nije mogao igrati pored Grahovca.
Horic- koristen.
Hajrovic- imao pravo nastupa samo za A tim BIH kao i Bicakcic.
Hadzic- mogao je biti pozvan, Visca i Stevanovic opravdano imali prednost.
Susic- imao pravo nastupa samo za A tim kao i ova dvojica
Dumic- isto
Zakaric- dobijao priliku ali Visca i Stevanovic nosioci bili
Cimirot- nije u tom trenutku mogao igrati, igrao u narednom ciklusu.

Ja mu tu samo zamjeram Suljica ali eto. Pape mu je jos uzeo Zahirovica i koristio ga u A selekciji u prvih 11, opravdano kao standarnog igraca iz ruske lige. Ovi koji nisu mogli igrati su nastupali za mlade selekcije drugih drzava i nisu imali pravo nastupa za U-21 BIH a recimo Bicakcix je predugo bio u proceduri i u to vrijeme je imao 45 minuta nogometa u svojoj karijeri.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 14 avg 2016, 14:47

Imali bi oni pravo da su se na vrijeme skautrali. Zadatak selektora je da prate potencijalne kandidate od 13 godine a ne kad izgube pravo.

Suljića mu vala ne zamjeram, jako nozbiljan igrač za visoke domete pogotovo tad. Sad hajd i nekako al opet neozbiljno.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 avg 2016, 14:50

jurisicduska je napisao/la:Imali bi oni pravo da su se na vrijeme skautrali. Zadatak selektora je da prate potencijalne kandidate od 13 godine a ne kad izgube pravo.

Suljića mu vala ne zamjeram, jako nozbiljan igrač za visoke domete pogotovo tad. Sad hajd i nekako al opet neozbiljno.
Znaci Jagodic aut :rol: :sick: :facepalm: :crazy:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 14 avg 2016, 14:53

Nije aut ali ja sam mišljenja da nije trener za nešto više za titule, za više godina. Ima puno logičnijih izbora. Svakako poštujem i mišljenje kolege Sabinha.

Neki od ovih što je Sabinho nabrojao nisu igrali još za u21 druge zemlje u tom trenutku nego poslije toga.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 14 avg 2016, 14:57, ukupno mijenjano 1 put.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 avg 2016, 14:56

jurisicduska je napisao/la:Imali bi oni pravo da su se na vrijeme skautrali. Zadatak selektora je da prate potencijalne kandidate od 13 godine a ne kad izgube pravo.

Brate, igrac ima 18 god i igra negdje, znaci treba ga u-19 pratiti a onda da ne nastupa ua U-21 druge drzave pa da moze za nasu. Ove dijasporce ne zanima mlada repka. Pogledaj Prcica, odigrao dvije i rekao nisam ja za U-21, ja sam za A selekciju i to je to. Recimo drugog Hajrovica je zvao i koristio jer je Izet igrao za U-21 Svice a ovaj ne. Sta god je igralo vani, zvao je u mladu. Od onog iz Holandije Maletica do Sipovica iz Rumunije jbg. Zamjerali su mu puno R.Krunica i Gnjatica, danas jedan igra standardno u Seriji A a drugi u Grckoj. Ti imas igraca od 20god, dok dobije promjenu sportskog napuni 21 i mozes ga koristiti 1-2 tekme. Evo imas sad Burnica za primjer, mislis stvarno da bi on dosao igrati za neku nasu omladinsku selekciju? Svi znaju za momka, zna i on sve, ali ce gurati dokle moze za Njemacku pa sta bude kasnije. ;) Evo ovako:
"Bili ste u kontaktu sa Seadom Kolašincem. Da li možemo očekivati Seada u reprezentaciji Bosne i Hercegovine? Nedavno je odigrao prijateljski susret sa mladom reprezentacijom Njemačke.

"Prijateljska nije zvanična. On je meni rekao da ima preporuku kluba da se javi samo na poziv A reprezentacije. To je njegov izbor, ali imali smo iskren razgovor i on je rekao da će se staviti na raspolaganje Bosni i Hercegovini. Morao je promijeniti državljanstvo zbog nastupa u Schalkeu i njegovi papiri nisu sređeni. On očekuje poziv za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine i mislim da će se odazvati."

Da dodam, i ja postujem tvoje misljenje, razlikuju se moje i tvoje vidjenje ovog trenera ali boze moj, barem se @totii slaze :P.
Zadnja izmjena: Sabinho, dana/u 14 avg 2016, 15:07, ukupno mijenjano 1 put.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 avg 2016, 14:57

Hocemo Vuleta Trivunovica ???

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 14 avg 2016, 14:58

Dajte Berberovica za trenera, pa da svi izginemo :D

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 avg 2016, 15:02

Nije ni Obuca za baciti.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 14 avg 2016, 15:10

vratite nam Senera Bajramovica :D
Pyro is not a crime !

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 avg 2016, 15:14

THEC je napisao/la:vratite nam Senera Bajramovica :D
S'a je bilo jajaree

slika

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 14 avg 2016, 15:27

Sabinho je napisao/la:
S'a je bilo jajaree

slika
Ko je ovaj nebitni lik lijevo sto je izmolio gospodina za sliku?
Bahati, bahati Željkan!
1946

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 14 avg 2016, 15:29

joker90 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
S'a je bilo jajaree

slika
Ko je ovaj nebitni lik lijevo sto je izmolio gospodina za sliku?
Skender.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: PingoFTW, svabonja i 64 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []