U to da je neko morao osvojiti naravno da ne vjerujem, proslo je 5 godina od tog trofeja "srpskog kluba" a samo je Radnik jos kup uzeo. Dakle, 1\10 trofeja samo. Zeljeznicar je opet tad imao jaceg trenera, uigraniji tim i jace pojedince.jurisicduska je napisao/la:Borac je te godine morao osvojit titulu, ruku na srce imao je i dobru ekipu, lupam Stevo Nikolić na vrhuncu, Maletić reprezentacija, Vukelja, Puzigaća, Vule, Krunić, Muminović, Stajić, nije baš da je imao lošu ekipu pa je osvojio. Podsjećanja radi najtrofejniji trener u historiji Sarajeva je Dženan Uščuplić.
To taldžija, kockar, me ne zanima puno.
Borac Banja Luka, Laktaši, Čelik i očajno vođenje mlade reprezentacije gdje nikad najbolji nisu igrali meni nije referenca za Sarajevo. Svakako da je bolje riješenje od Hurtića, to ne sporim, ali ništa značajno bolje i ono što mi hoćemo.
Kad gledaš rezultate trenera ne možeš gledati instant uspijeh, dobar trener je samo onaj koji iz godine u godinu radi svoj posao tako što prebaci očekivanja, koji konstantno raste, gdje god da dođe napravi neki pomak. Ako ćemo gledati pojedinačne uspijehe Dženo onda nek sjedne jer je on za godinu vođenja kluba sve osvojio i pri tom igrao play off lige europe, izbacivao mnogo jače ekipe od Sarajeva. Pa ja. Međutim to nije tako.
Ps kako ne znate ko je Admir Smajić, bio pomoćnik u reprezentaciji hiljadama trenera.
Strijelac: 0:1 Stupar u 64. Stadion „Grbavica“ u Sarajevu. Gledalaca: 3.000. Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški). Žuti kartoni: Svraka, Popović, Bešlija (Željezničar), Raspudić, Vidaković (Borac).
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Marković, Stanić (od 78. Nikolić), Vasilić, Gerhard, Ćulum (od 70. Radovanović), Svraka, Višća, Zeba, Popović, Bešlija (od 59. Jamak). Trener: Amar Osim.
BORAC: Avdukić, Petrić, Stupar (od 80. Damjanović), Međedović (od 70. Srećo), Grahovac, Raspudić, Stajić, Stakić, Veljović (od 46. Vidaković), Maletić, Krunić. Trener: Vlado Jagodić.
Nije lose...
Sto se tice mlade repke, prvi ciklus je zavrsio iza Njemacke, do 87.minute smo imali baraz u rukama kao jedna od 4 najbolje drugoplasirane ekipe. Ekipa koja je iznijela 80% tereta: Bukvić, Čolić, Kvesić, Markić, Sipović, Višća, Stevanović, Bilbija, Grahovac, Bešić, Đurić. To je u tom trenutku i bilo najjace jbg.