1/2 Njemacka - Spanija

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemacka
93
53%
Spanija
81
47%

Ukupno glasova: 174

__Liedson__
Kontakt:

Re: 1/2 Njemacka - Spanija

Post Postao/la __Liedson__ » 03 jul 2010, 23:23

suntu jeu je napisao/la:
__Liedson__ je napisao/la:Wir werden Welt meister... 8-)
Wir werden Weltmeister sein.
Švabski mi nije jaca strana.bitno je da se razumijemo. 8-)

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 03 jul 2010, 23:25

To su Švabe govorile i prije 2god u Beču
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 03 jul 2010, 23:28

Prije prvenstva sam ocekivao da ce Španija ici do samog kraja, ali to ide daleko teže nego što sam ocekivao.
Torres koji je totalno van forme se svjesno forsira,a ne ide ga - to je ocito...Villa igra tamo gdje nikad nije ni igrao u karijeri - na lijevom krilu :shock: i španci nisu tako efikasni i mocni kakvi su bili u kvalifikacijama.
S druge strane Njemacka igra u trenutno najboljoj formi od svih ekipa na turniru ...igraju kao stroj koji melje sve pred sobom :!: ...trpaju po 4 komada u prosjeku ko od šale i Španiju ceka 90 minuta pakla protiv švaba.
I statisticki je Njemacka mnogo efikasnija ekipa od Španije, a obje ekipe su primile po 2 gola na cijelom dosadašnjem prvenstvu.
Kad sve ovo uzmemo u obzir Njemacka je potpuni favorit u ovoj utakmici.
Zadnja izmjena: drop, dana/u 03 jul 2010, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 03 jul 2010, 23:28

Ted Mosby je napisao/la:To su Švabe govorile i prije 2god u Beču
8-)
FK Pjetlovi

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 03 jul 2010, 23:36

Makar neki ovdje zive i rade u Njemačkoj, te su im članovi porodica Nijemci. Jedino ove španske patriote ne mogu shvatiti kojima je jedini kontakt sa Španijom što navijaju za Barsu ili Real. :lol:

arapinho1
Kontakt:

Post Postao/la arapinho1 » 03 jul 2010, 23:40

Tek cu glasat kad Paul predvidi :mrgreen:
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 03 jul 2010, 23:40

suntu jeu je napisao/la:Makar neki ovdje zive i rade u Njemačkoj, te su im članovi porodica Nijemci. Jedino ove španske patriote ne mogu shvatiti kojima je jedini kontakt sa Španijom što navijaju za Barsu ili Real. :lol:
Zato što dovoljno ne razmišljaš jer da razmišljaš mogao bi dokuciti da ima i onih koji rade i žive i zarađuju pare u Španiji i ciji su clanovi porodice španci :mrgreen: ha ja...samo malo istu logiku ukljuci kao i kad je Njemacka u pitanju.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 03 jul 2010, 23:41

drop je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la:Makar neki ovdje zive i rade u Njemačkoj, te su im članovi porodica Nijemci. Jedino ove španske patriote ne mogu shvatiti kojima je jedini kontakt sa Španijom što navijaju za Barsu ili Real. :lol:
Zato što dovoljno ne razmišljaš jer da razmišljaš mogao bi dokuciti da ima i onih koji rade i žive i zarađuju pare u Španiji i ciji su clanovi porodice španci :mrgreen: ha ja...samo malo istu logiku ukljuci kao i kad je Njemacka u pitanju.
Da, da, Španija je velikodušno pružila svoje ruke bosanskim izbjeglicama. Poznata je španska velikodušnost :lol: :lol:

Ne budali !

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 03 jul 2010, 23:43

:lol: :lol: Tebi ocito nisu dali dok si toliko nadrkan na njih...ne divljaj sa tom pricom sad o bosanskim izbjeglicama,egzodusu,ratu i sl....nidje veze sa temom.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 03 jul 2010, 23:46

Al ima pegla likova. Sta tebe boli briga gdje ko radi i zivi i za koga navija? Imas svoj fazon i guraj. Boli mene sto ti zivis u Njemackoj ili radis i meni su roditelji zivjeli godinama u Njemackoj pa Njemce mrzim. Vidis da to nista ne znaci. Moj glas ide Spaniji.
Zadnja izmjena: A_d_0, dana/u 03 jul 2010, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 03 jul 2010, 23:48

suntu jeu je napisao/la:
drop je napisao/la:
Da, da, Španija je velikodušno pružila svoje ruke bosanskim izbjeglicama. Poznata je španska velikodušnost :lol: :lol:

Ne budali !
pa ta ista Njemacka je pokorila pola Europe,niko za nju tom logikom ne bih trebao navijat,niti za Italiju a sta da kazem tek o Engleskoj :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 03 jul 2010, 23:50

suntu jeu je napisao/la: Da, da, Španija je velikodušno pružila svoje ruke bosanskim izbjeglicama. Poznata je španska velikodušnost :lol: :lol:

Ne budali !
evo moj djed je cijeli zivot radi upravo u spaniji. ljudi mu dali posao na brodogradilistu, i koji je radio fakin 32 godine. i od te penzije sada prezivljava meni najdraza osoba na svijetu, moja nene.

ima u bosni ljudi koji imaju veze sa spanijom, nije tu samo njemacka u pitanju.

uglavnom, dosta mi je vise te spike sa izbjeglicama i ostalim kurcima palcima.

ja ne mogu colit za zemlju koja je odgovorna za najveci masakr u historiji covjecanstva, toliko od mene.

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 03 jul 2010, 23:51

JuveSissoko je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la:
drop je napisao/la:Zato što dovoljno ne razmišljaš jer da razmišljaš mogao bi dokuciti da ima i onih koji rade i žive i zarađuju pare u Španiji i ciji su clanovi porodice španci :mrgreen: ha ja...samo malo istu logiku ukljuci kao i kad je Njemacka u pitanju.

Ne budali !
pa ta ista Njemacka je pokorila pola Europe,niko za nju tom logikom ne bih trebao navijat,niti za Italiju a sta da kazem tek o Engleskoj :mrgreen:

Roki, nije Njemačka samo onih 6 godina rata. Bio je tu Goethe, Schiller itd.. Hitlera su Nijemci htjeli ubiti, itd.. A Španija je pokorila čitavu južnu Ameriku,pravila pokolje, protjerala sve jevreje i muslimane itd.. Nemojte samo o istoriji, jer su i istorijski Nijemci bolji ljudi kada se sve sabere.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 03 jul 2010, 23:52

Hoces li prestat o ratu i tim sranjima? Ovo je fudbal. Mozda si pogrijesio forum. Koliko znam igrat ce lopte nece se klat na terenu.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 03 jul 2010, 23:53

Momci, 21. stoljece polufinale svjetskog prvenstva. Kakav rat, kakav Hitler, kakav Gete. O historiji i knjizevnosti na nekoj drugoj temi ili forumu.
:)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 03 jul 2010, 23:53

Roki, nije Njemačka samo onih 6 godina rata. Bio je tu Goethe, Schiller itd.. Hitlera su Nijemci htjeli ubiti, itd.. A Španija je pokorila čitavu južnu Ameriku,pravila pokolje, protjerala sve jevreje i muslimane itd.. Nemojte samo o istoriji, jer su i istorijski Nijemci bolji ljudi kada se sve sabere
onda cemo svi ubuduce za Švedsku da navijamo,nisu nas napali a primili dosta izbjeglica i onako su fini ljudi :D
ps.moram malo hihih
Zadnja izmjena: JuveSissoko, dana/u 03 jul 2010, 23:54, ukupno mijenjano 1 put.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 jul 2010, 23:54

Wolverine je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la: Da, da, Španija je velikodušno pružila svoje ruke bosanskim izbjeglicama. Poznata je španska velikodušnost :lol: :lol:

Ne budali !
evo moj djed je cijeli zivot radi upravo u spaniji. ljudi mu dali posao na brodogradilistu, i koji je radio fakin 32 godine. i od te penzije sada prezivljava meni najdraza osoba na svijetu, moja nene.

ima u bosni ljudi koji imaju veze sa spanijom, nije tu samo njemacka u pitanju.

uglavnom, dosta mi je vise te spike sa izbjeglicama i ostalim kurcima palcima.

ja ne mogu colit za zemlju koja je odgovorna za najveci masakr u historiji covjecanstva, toliko od mene.
A kakve veze to ima sa sportom??? Jesu li mozda Muler, Ozil, Schweinstiger, Klose i ostali odgovorni za taj masakr?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 jul 2010, 23:55

vidi, vidi....koliko odjednom vjere u njemacku reprezentaciju...ovi sto su ko ja navijali od početka za njemačku i što oduvijek navijao, za njih me ne čudi.....al samo kad se sjetim početka prvenstva i svih priča....niko nije mnogo spominjao njemačku, u bosni brojni stručnjaci ni u usta nisu uzimali njemačku kao jednog od favorita, a njemačka skoro uvijek dođe do kraja....mnoge su reprezentacije naučile svoju lekciju na ovom prvenstvu...engleska i argentina pogotovo...iako je njemačka bolja u bilansu protiv argentine, argentinci su bili arogantni i spušteni su na zemlju, niti oni niti englezi godinama neče preboliti ove poraze od njemačke...istina, i jedni i drugi su gubili prije od nijemaca, ali im je ovaj put očitana lekcija za narednih 50 godina....englezi su ko ljudi realniji i pored svog rivlatita cijene nijemce kao ekipu i imaju veliki respekt prema njemačkoj, a argentinci se prema svima ponašaju bez respekta....utakmica njemačka-španija će biti žestoka, obje ekipe su sjajne, njemačka ostavila bolji dojam, ali ovakva španija je uvijek opasna i za razliku od argentine španija ima sjajnog trenera vicente del bosquea...ovo će biti duel 2 sjajna stručnjaka, low je na ovom prvenstvu još više pokazao da je vrhunski trener, a za vicentea to znamo jos iz perioda u realu
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 03 jul 2010, 23:56

Uzimaju ovo Njemci. Igra Španije je provaljena, ako Del Bosque ne nađe rezervnu varijantu, nek se ne nadaju prolazu.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 03 jul 2010, 23:57

Bilal je napisao/la: A kakve veze to ima sa sportom??? Jesu li mozda Muler, Ozil, Schweinstiger, Klose i ostali odgovorni za taj masakr?
kakve veze sa sportom ima to sto je njemacka pomagala bosanskim izbjeglicama u ratu?

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.