FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

uNbx
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la uNbx » 15 avg 2016, 15:06

High je napisao/la:
uNbx je napisao/la:I ove tri gostujuće što imaš, čisti Photoshop! :kafa:
Pa bilo je sijaset utakmica u gostima za koje nam nisu trebale karte; Trebinje nekad na početku, Laktaši i sl. Nađoh i ovu, mladalačku :mrgreen: :

slika
Kakvi mučki provokatori, plavom bojom nam napisaše ime kluba. :bow:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 15 avg 2016, 15:21

Ne znam kako vam se da vise praviti analize i dovoditi trenere kad je sve to besmisleno. Klub je u rukama SDA mafije koja je ispekla zanat preko Jesica i njegovih menadjera i sad rade punom parom i okupljaju lojalne u klubu. Koga god dovedu, od igraca do trenera, taj je dio tala a najgore od svega je to sto ispasta klub i mi "obicni" navijaci jer FCS igra sve gore i gore i igrat ce jos gore. Jedini nacin borbe protiv ovih je, nazalost, mrtvi bojkot svega pa neka sami uniste sve kad su iznad kluba, zakona, naroda i navijaca. Ponosno sam nosio clansku FCS i produzavao je mjesec dana prije isteka da se slucajno nebi sta zakomplikovalo, ali ovaj put je NECU produziti sve dok je ova garnitura u klubu. Zdravo!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 15 avg 2016, 15:35

Bojkotom neces nista postici, nazalost na ovim prostorima takvi ljudi nerazumiju rijeci nego samo batine. Bojkotuju navijaci Dinama vec godinama pa jih Mamic jos vise yebavao u mozak, bojkotuju navijaci Celika pa opet nista, bojkot su pravili prije navijaci Olimpije pa isto Izet Rastoder nije htjeo otici dok nije upao posle u neke dugove i privatne probleme.

Bojkotom jim samo otvaramo cist put ka njihovim malverzacijama i prljavim poslovima.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 15 avg 2016, 15:50

aleksandar_veliki je napisao/la:
kengur je napisao/la:Rekao sam da cu cekati bar 5 kola da se moze nesto komentarisati. Drzim svoju rijec za razliku od prostitutke Zorice.

Davno sam prizeljkivao desetku, a sada se vidi zasto. Napadose me masovno jer sam se nadao da Guza nece doci jer covjek fizicki ne moze. Maher je ali ne moze vise. Ako sad ne uvezemo pobjede do Listice nek nam je Bog na pomoci. A ne djeluje da mozemo i Olimpik uzeti. Otrovani, umorni, nemotivisani, .............. Kad vidis ko ti je u "strucnom" stabu, a ko je oko njega, ne moze bolje ni biti.

Sta se ovo desavaaaa.

Cim Hurta skonta sta nam je sa ekipom uzimamo pehar. Tehnicki najpotkovaniji trener koji nas je ikada vodio je Kodro. I prestanite sa lazima da je iko iz kluba IKADA slusao navijace.
Teske su teme i zbog toga se ne upustam u diskusiju. Mislim da se u posljednjih par godina indirektno slusao glas navijaca pogotovo kod izbora trenera, tjeranja istih, dovodjenja igraca. Kratkorocno po meni to daje rezultat, mir, zadovoljava sujetu navijaca, a dugorocno pravi velike probleme. Ne znam ali nekako mi se cini sa ce se opet na kraju poslusati glas navijaca i sta onda? Navijace po mom misljenju treba uvazavati, cijeniti njihovu odanost ali samo do odredjenih granica. Kada osluskivanje glasa navijaca postane primarni zadatak to postaje problem. Izvinjavam se na iznenadnom upadu, no rekoh da iznesem svoj stav po tom pitanju koji ne mora biti ispravan i s kojim se pretpostavljam vecina nece sloziti.
Dosta raje bas to govori. Osluskivati glas navijaca znaci osluskivati atmosferu oko kluba. To je sasvim pametno. To trenutno ne rade a trebali bi. Nesto ne stima i to ozbiljno, prikriveno cinjenicom da zadnja 2 kola igramo sa slabim timovima. Ali ako oni slusaju kengura ili Acu onda neka im je Bog na pomoci. Da li bi ti u svojoj firmi slusao svakog prolaznika koji nesto kaze. Onda oni pogotovo nisu za ovaj posao.

Takodje kao stariji prijeratni navijac, sve sto je ikako imalo veze sa rijeci Partizan je bilo omrazeno. Vise bi volio da Ivica Osim bude direktor FKS nego da se odigra prijateljska sa Partizanom. I onda nam Dino i Co dovedu Jesica. Znam ga kao igraca najmrazeg tima ali ni u ludilu skoro NIKO nije bio za to da se on dovede. Nakon sto je potpisao vecina je dala podrsku jee je rascistio klan. Pantelija izlista i ostale igrace za koje vecina nas nije ni znala da postoje, iz Mijanmara i slicno. Zato kazem nisu nas slusali a evo i trenutno nas ignorisu. Oni rade ono sto im odgovara i onda kao slusali navijace kad se dokaze greska. 90% raje je bila za Celu i nisu nas bendali. Sloboda pokupi par dobrih igraca u trenutnoj situaciji koje smo i mi prizivali, a oni opet nista. Za Hurtu nije bilo puno raje ali oni vole poltrone. Balijska SDA nas razvaljuje predvodjeni Dinom.
Zadnja izmjena: kengur, dana/u 15 avg 2016, 15:51, ukupno mijenjano 1 put.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 15 avg 2016, 15:51

ElCartel11 je napisao/la:Bojkotom neces nista postici, nazalost na ovim prostorima takvi ljudi nerazumiju rijeci nego samo batine. Bojkotuju navijaci Dinama vec godinama pa jih Mamic jos vise yebavao u mozak, bojkotuju navijaci Celika pa opet nista, bojkot su pravili prije navijaci Olimpije pa isto Izet Rastoder nije htjeo otici dok nije upao posle u neke dugove i privatne probleme.

Bojkotom jim samo otvaramo cist put ka njihovim malverzacijama i prljavim poslovima.
:thumbup:
SARAJEVO

bibula
Kontakt:

Post Postao/la bibula » 15 avg 2016, 15:59

ElCartel11 je napisao/la:Bojkotom neces nista postici, nazalost na ovim prostorima takvi ljudi nerazumiju rijeci nego samo batine. Bojkotuju navijaci Dinama vec godinama pa jih Mamic jos vise yebavao u mozak, bojkotuju navijaci Celika pa opet nista, bojkot su pravili prije navijaci Olimpije pa isto Izet Rastoder nije htjeo otici dok nije upao posle u neke dugove i privatne probleme.

To je to. :thumbup:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 avg 2016, 16:11

Olimpija i danas igra pred praznim tribinama.

Sto se tice Mamica, to je vise furka postala.

https://www.mozzart-sport.com/vesti/uze ... iju/143268

http://m.24sata.hr/sport/uz-bok-barci-d ... opi-220324

http://www.vecernji.hr/nogomet/sve-je-s ... al-1025182
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 15 avg 2016, 16:20

Znam da bi bojkot unazadio klub, ali to bi bila jasna poruka i Tanu i sponzorima i ovoj dvojici Tanovih hudnika da nesto nije u redu. Ne vidim drugi nacin da se nesto pokrene, osim da se letvama ganjamo s njima po AFH!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 15 avg 2016, 16:32

meni samo nije jasno ako nema niko osim tog Nasera tu hebenu licencu, zašto ne puste frajera da on bude trener??? ili Ibrakovića???
lošiji od ovih ublehaša ne može biti , nema teorije.....đake u školu , licencirane na klupu....u čemu je problem...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 15 avg 2016, 16:39

Masa je mama, a ne bojkot. :mrgreen:

@denchi

Pa licenca ne znači da znaš pos'o. :mrgreen:

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 15 avg 2016, 16:44

Ja ne mogu da vjerujem, kakav je u nas (ne)stručni štab hehehe, osim Karabega svi su ostali tute, a onaj skaut glavonja, njega haman puškom otjerat ne možeš; yebo sve svoje ...
Četković k.arina od igrača, a ona kurvica zorica govori top igrač, šugooo.... zoricaa lee nikada ne yebe se hehhehe
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 avg 2016, 17:03

Nema Majkla fakat. I njega stid vise :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 15 avg 2016, 17:05

Treba bacit koju baklju sa zapada u vip, i sa istoka onako reda radi. Treba treba.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 avg 2016, 17:20

bibula je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da raspravljamo jesu li navijaci krivi ili ne....
Ne mogu navijaci nikad biti krivi i nisu krivi, problem je sto se u dosta navrata osluskivalo sta mahala misli pa je uprava na osnovu toga donosila odluke sto je naravno apsolutno pogresno.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 15 avg 2016, 17:23

@Aco,
Ja bih osluskivao glas raje jer je to znak da nesto nije u dure. Onda bih sam skontao specificno sta je problem i kako ga rijesiti. Mogu se konsultovati sa bilo kime ali konacna odluka je moja kao i odgovornost. Ima i ovdje raje sa pametnim idejama o kojima vrijedi razmisliti. Ali zelje raje NIKAD ne bih samo slijepo ispunjavao. To je veliki znak nesposobnosti. Ja sam davno pisao da treba odvojiti sportski dio ali nisam ni pomisio da kretene stavis u strucni stab. Ko' da su ih Zeljovci nama birali :) Ja sam govorio da bih radije da vidim par miliona potrosene na strane trenere da nam rade u akademiji nego da se lova trosi na prvi tim. Ali to ne znaci da ces dovesti Krampara i ostalu bagru. Bio sam protiv Jarnija i Jesica a za Kodru i Pliseka. Dzeno i Hurta i nisu bas treneri iako su "nasi".

Igramo dekadentan fudbal iz 80-tih od noge do noge, jer nam igraci nemaju kondicije za trcanje ni tehnike da u trku ista naprave. Pogledaj tehniku prijema lopte kod vecine. I onda se zalimo da ne mozemo probiti bunkere. A one bolje igrace stavljamo na kriva mjesta, krila nam igraju lose bekove a napadace na krila,... tako da i ono sto valja zeznes pogresnom pozicijom. Organizatora igre svakako nemamo.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 15 avg 2016, 17:25

Prosle sezone:
Zeljeznicar-Sarajevo 1-0
Sarajevo-Zrinjski 0-1
Celik-Sarajevo 1-1
Mladost-Sarajevo 2-1
Ukupno 1 bod.

Ove sezone:
Zeljeznicar-Sarajevo 1-1
Sarajevo-Zrinjski 2-0
Celik-Sarajevo 1-1
Mladost-Sarajevo 0-0
Ukupno 6 bodova.

Napredak je i vise nego ocigledan :kafa:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 15 avg 2016, 17:34

zlo87 je napisao/la:opet nam se nudi prvo mjesto, ali..
I prošle sezone smo kiksali kada god nam je trebalo...
Dupla kruna je tu ove sezone :mrgreen: :salut:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 15 avg 2016, 17:36

MortemHz je napisao/la:Nema Majkla fakat. I njega stid vise :lol:
Zato pise sa onog svog drugog profila '@pitar6785',samo tu vjesto glumi da je polupismen i ogranicen,a u stvari je rijec o vrlo inteligentnom trolu i provokatoru svemirskih razmjera koji je,sto je najgore,povezan sa nekim iz aktualne uprave.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 15 avg 2016, 17:44

aleksandar_veliki je napisao/la:Slozem se ja s Pantelijom u dosta stvari, no da li ce on biti iskren pa se sloziti sa mnom u nekim. Da li su navijaci zeljeli Bordo prijatelje na celu kluba? Da li su navijaci povjerovali u famozni plan BP za cetiri godine u grupnoj fazi i slicno.

Da, doveli smo ih na celo kluba, sjedio je dino sa nama tada na mjestima gdje smo se okupljali i kleo se u zivo i mrtvo da bi prije umro nego radio protiv kluba... dio bordo prijatelja koji je nastao iz UNFKS je usao u klub, i to je tacno... kao dio mozda i najboljeg navijackog pokreta posliej rata HZ su tada bile prepune vrlo pametnih ljudi i neko ko je istinski se borio za klub ( i triniu i upravu), normalno je bilo ocekivati da ce ti ljudi dati sve od sebe za klub kao sto su ostali navijaci dali.
A da li sam vjerovao u plan? Iskreno nisam. Dio jesam, dio oko stabilizacije kluba, dio oko uspjeha u evropi i svake godine trofej je vise bio da se raja digne a to TADA nije bilo realnno, dolaskom Tana to je pod moranje, ali nije pod znanje.

aleksandar_veliki je napisao/la:S Da li su navijaci prizivali stranog investitora? Da li su navijaci prizivali Husrefa pa ga onda malo potom tjerali.

Tana ili nekog biznismena smo prizivali... tada sam rekao, na nasu zalost samo nekoliko mjeseci poslije tana za ulazak u FKS je bio zainteresovan vlasnik Sahtjora iz Donjecka i to nikada prezaliti necu... ali i tan je odlicno rjesenje u koliko radis ispravno i u koliko imas viziju i ciljeve i sposobne ljude. Mi to NEMAMO.

Sto se Husrefa tice, zna se dobro kako je Husref otisao. Imao je ekipu sklopljenu dobrim djelom od meandazerovih igraca (ne ibrak nego onaj prije njega), i ne bas jaku. Imao je los startt u Evropi tj ispadanje, ali navijaci , bar veci dio nije trazio njegov odlazak. Njegov odlazak je direktno inicirao Jarni u suradnji sa Ibrakovicem, koji su htjeli medijsku paznju i marrketinski prostor u vidu Jarnija. Njima je Husref bio "starromodan"... uz veliku medijsku kampanju i prostor, Husa su svi "prebolili" , na zalost. I sada, ja bih najmanje 5 trenera doveo u FKS prije Husa, ali onako nekoga ostraniti kao sto su ga ovi ostraniili je strasno.

aleksandar_veliki je napisao/la:Da li su svrsavali na Kodru, pa ga tjerali pa sad opet svrsavaju. Da li su svrsavali na generala Jesica koji ce se obracunati sa klanom. Da li su trazili Ibrakovicev odkazak? Da li su trazili Husejinovicev povratak.

Na kodru sam svrsavao i svrasavat cu jer mislim da se solidno razumijem u fudbal a kodro je neko ko je itekako imao viziju i znanje. Bio je veliki radnik i neko ko je odgovarao imidzu i ugledu FKS. On je otjeran iz razloga koje ne bih pominjao, za te razloge nije znalo ni 5% navijaca, poslije ko je potrudio se saznao je, Kodro nije pred novinarima nikada nista rekao, niti ce,... NA ZALOST. Da, prvi bih ga vratio, ali bih mu dao totalnu vlast nad pprvim timom i akademijom. Također bi mu u ugovor stavio da javno moze za svakog igraca reci sta radi i ne radi.
General jesic... dogovoren u maju, od strane ibrakovica i bulica u beogradu, tada su i dogovarali sta i kako ce dalje. Dzeno je znaoda on ide, kao i igraci. To je samo jedan od razloga katastrofalnih priprema i igre na jesen. Svrsavali? Da, ali zar mi "oko " kluba treba da znamo sta se tacno desava? Zar mi primamo platu da pratimotransfer politiku kluba i dovoddjenje trgovaca drogom iz brazila a ne fudbalera? Smijesno.

Huseinovica zeli gledati svaki navijac sarajeva. Ali navijaci ne rade ljekarske preglede, to sam gore vec objasnio... imas ljekarski, ne mozes igrati izadjes u javnost i kazes on ne zadovoljava kriterije sarajeva svojim zdravstvenim stanjem tacka.

aleksandar_veliki je napisao/la: Da li su trazili Jarnijev odlazak, pa onda i Jesicev? Da ne nabrajam dalje.

Jesmo jer smo lose igrali kod jarnija, fakat lose. Kao i kod jesica blamaze protiv slobode. Ali su oni njih otjerali da bi sebe spasili a ne da bi navijacima udovolili jer su ONI doveli i jarnija i jesica :)
aleksandar_veliki je napisao/la: Da ne nabrajam dalje. Ako cemo biti iskreni onda ce svako reci da je ovo istina. Da li je rukovodstvo kluba napravilo krucijalnu gresku kada je nakon privatizacije kluba odluke bitne za klupsku politiku donosilo na osnovu osluskivanja glasa navijaca. Da, to su najvece greske koje su dugorocno dovele do situacije kakva jeste ali mogu ih razumjeti sto su to tako radili. Dino lopov, Kusturica se ugradjuje, Misimovic pere pare, Dejo se tali sa igracima ne bih komentarisao jer me podsjecaju na one Aco i Ibrak su kumovi :). Razumijem da ste razocarani i zelim vam sve najbolje i da se ako nista u naredne cetiri godine ostvare najave BP o grupnoj fazi evropskog takmicenja. Na kraju posto necu vise ulaziti u diskusiju jer su teme teske pogotovo za vas zaljubljenike u bordo boju, uvjeren sam da ce vam se opet zelje ispostovati. Ne znam zasto ali sam uvjeren. EDIT: Je li fakat nema Majkla ili se meni samo cini.

e SAD, DONOSIS prerano zakljucke :)
nije rukovodstvo kluba pravilo krucijalne greske zbog osluskivanja naviajca nego zbog svog neznanja. Dakle, dovodjenje jarnija je NEZNANJE, dovodjenje ibrakovica a da mu ne privalis flastera u vidu postenog covjeka je NEZNANJE, dovodjenje ozljednjeih igraca je NEZNANJE ili bezobrazlu sa menadzerima, sve greske koje su radili nisu bile zelje navijaca. Navijaci su bili za tjeranje onda kada bi vidjeli da klub PADA.
Dino i ostali jesu lopovi i neznalice teske koje su odlutale od one prvobitne ideje o ljubavi prema klubu. Novac ih je dobro opalio po glavi ali nnovac je relativan i prolazan kao i njihova funnkcija u klubu. Valja sutra proci gradom spustene glave....
RADILI su to jer sudijelom nesposobnia dijelom gladni. Nista drugo!

BP plan je jednim dijelom ispunjen, pobrinut cemo se mi da uspje i drugi, prije nego bilo koji drugi klub u drzavi, ne brini se.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

bibula
Kontakt:

Post Postao/la bibula » 15 avg 2016, 17:47

Navijaci bilo kojeg kluba na svijetu ce uvijek traziti nesto. To je jednostavno tako.

Jedan ozbiljan fudbalski klub ne smije sebi dozvoliti da navijaci upravljaju klubom. Tu se mora povuci jedna linija.

Ne vjerujem da je nasa uprava dozvolila da navijaci upravljaju klubom ali su sigurno pokusali udovoljiti zahtjevima navijaca kako bi smirili situaciju iako oni mozda nisu bili za to.

Ali ima jedna granica, to je ta linija, kada se navijaci moraju upetljati...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Napapijri, OzmoodPinglewood i 14 gostiju.