FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
A ko je ono napisao ovdje, neko od forumaša, da Husejnović ima potpuno zdrava koljena i da je greška bila što su ga u Dinamu uvijek prije vremena ubacivali da igra a trebao da miruje još?!
Problem je ovdje (na balkanu, ne samo kod nas, sve je to u pet deka) sto su navijaci navikli da ih se pita za stvari za koje ih se ne treba pitati. Da smjenjuju trenere, tjeraju igrace itd... Kada klub preuzmu ljudi koje apsolutno boli **** za navijace i sta navijaci misle o njima onda dobijete Dinamo. Prazne tribine unatoc uspjesima.
Naša uprava, loša kakva jeste, pokušava onda svoje neuspjehe i loše odnose sa navijačima koje isti donose da pokrije tim "dodvoravanjem" i onda naravno se ide u jos vece greske. Zacarani krug koji se u ovom trenutku moze razbiti samo kolektivnim ostavkama.
Ovo sve utice i na igrace. Ko misli da igraci vole igrati u ovakvoj "uprava napolje" atmosferi je lud.
I Hurtic je sada postao meta vise radi toga sto je postavljen od strane ove uprave (i sto se ne zove Slavko) nego radi neposjedovanja licence ili rezultata.
Tako ce nakon 3-4 lose utakmice i Mersudin postati meta jer je "menadzerski igrac" ili Saric ili sta ja znam ko.
Samo @Pantelija kad napisa da navijaci nisu trazili Amera Bekica. Pa ja u zivotu nisam vidio da se vise svrsava na goreg igraca nego ovdje na forumu na Bekica prosle godine. Sad kad nema vise Leona da kupi oba stopera na sebe i kada Amer igra za sebe i vidi se kakva je to taraba od fudbalera odjednom vise nikom ne valja...
Naša uprava, loša kakva jeste, pokušava onda svoje neuspjehe i loše odnose sa navijačima koje isti donose da pokrije tim "dodvoravanjem" i onda naravno se ide u jos vece greske. Zacarani krug koji se u ovom trenutku moze razbiti samo kolektivnim ostavkama.
Ovo sve utice i na igrace. Ko misli da igraci vole igrati u ovakvoj "uprava napolje" atmosferi je lud.
I Hurtic je sada postao meta vise radi toga sto je postavljen od strane ove uprave (i sto se ne zove Slavko) nego radi neposjedovanja licence ili rezultata.
Tako ce nakon 3-4 lose utakmice i Mersudin postati meta jer je "menadzerski igrac" ili Saric ili sta ja znam ko.
Samo @Pantelija kad napisa da navijaci nisu trazili Amera Bekica. Pa ja u zivotu nisam vidio da se vise svrsava na goreg igraca nego ovdje na forumu na Bekica prosle godine. Sad kad nema vise Leona da kupi oba stopera na sebe i kada Amer igra za sebe i vidi se kakva je to taraba od fudbalera odjednom vise nikom ne valja...
Ma nema, toliko su igrači usplahireni da su danas izbacili samo deset fotkica na Instagramu. A i ko će ganjat' loptu na nekakvoj oranici u Doboju kod Kaknja, valja čuvati snagu za SFF.
Koliko opravdanja za dilentatizam u svakom segmentu kluba.
Koliko opravdanja za dilentatizam u svakom segmentu kluba.
pa upravo tu i leži zec...
da su sposobni ljudi koji se razumiju u sportski segment i inače vođenje kluba ne bi imali razlog čekati mišljenje navijača i "udovoljavati i oslušavati", nego bi vidjeli realnost situacije prije navijača koji vide tek kad sezona počne da je Jarni odličan kondicioni ali loš manager, da nam je igra tuta kao kolektiv a poene donosili pojedinci individualnim kvalitetom, da je Hurtić,Dženo = đaci i ima puno toga da nauče....
šta je fudbaler a šta klada bez pojma o tehnici/taktici....da starije igrače ne možeš učiti novom sistemu, jer će igrati kako su naučili, ne mjenjaju se sa 29+ godina...šta je trener s vizijom i kakav nam treba?....uopšte plan sportski za budućnost?
pokušavaju da se nose s tematikom i da rade posao koji ne znaju....tu je srž problema....
da su sposobni ljudi koji se razumiju u sportski segment i inače vođenje kluba ne bi imali razlog čekati mišljenje navijača i "udovoljavati i oslušavati", nego bi vidjeli realnost situacije prije navijača koji vide tek kad sezona počne da je Jarni odličan kondicioni ali loš manager, da nam je igra tuta kao kolektiv a poene donosili pojedinci individualnim kvalitetom, da je Hurtić,Dženo = đaci i ima puno toga da nauče....
šta je fudbaler a šta klada bez pojma o tehnici/taktici....da starije igrače ne možeš učiti novom sistemu, jer će igrati kako su naučili, ne mjenjaju se sa 29+ godina...šta je trener s vizijom i kakav nam treba?....uopšte plan sportski za budućnost?
pokušavaju da se nose s tematikom i da rade posao koji ne znaju....tu je srž problema....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Ovo sto Pantelija pise, je zapravo jedina istina
Sve drugo su neke 'istine' gledano iz drugih dimenzija. Nikako iz dimenzije koju ogromna vecina navijaca Sarajeva dijeli. A to je ustvari najblize ovome sto pise Pantelija.
Sve drugo su neke 'istine' gledano iz drugih dimenzija. Nikako iz dimenzije koju ogromna vecina navijaca Sarajeva dijeli. A to je ustvari najblize ovome sto pise Pantelija.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
pa brate ja patim za saidom ima tri godine, ali nisam ja doktor!
ako doktor kaze SAID NE MOZE IGRATI onda je logicno da ce svako normalan prihvatiti tu cinjenicu kao sto je i sada prihvatamo
Problem je sto niko ne sankcionise doktora koji "ne vidi" ozljedu alispahica koja je hronicna ili ikandea i sl.
to je njihov posao a nas "posao " je da ZELIMO...
Postoje mediji danas na sve strane, objavis na twiteru jbt .. htjeli smo dovesti ronaldinja ali ima stomak ogroman nece da igra vise ozbiljno...
htjeli smo saida ali ima velike probleme pri kretanju zbog koljena ... zao nam je ....
I sve ok..
al mojne ba ssuplje, doveli saida pred skusptinu samo da bi navijace smirili, pa i Sarbini je bio "aaktuelan" dok nije prosla skupstina
ako doktor kaze SAID NE MOZE IGRATI onda je logicno da ce svako normalan prihvatiti tu cinjenicu kao sto je i sada prihvatamo
Problem je sto niko ne sankcionise doktora koji "ne vidi" ozljedu alispahica koja je hronicna ili ikandea i sl.
to je njihov posao a nas "posao " je da ZELIMO...
Postoje mediji danas na sve strane, objavis na twiteru jbt .. htjeli smo dovesti ronaldinja ali ima stomak ogroman nece da igra vise ozbiljno...
htjeli smo saida ali ima velike probleme pri kretanju zbog koljena ... zao nam je ....
I sve ok..
al mojne ba ssuplje, doveli saida pred skusptinu samo da bi navijace smirili, pa i Sarbini je bio "aaktuelan" dok nije prosla skupstina
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Ako toliko slušaju navijače, šta onda čekaju? Pa više od pola godine se traži da odu.
Uostalom, kako to slušaju navijače? Čisto sumnjam da im je neko s tribina skandirao šta da rade. Osim ako ne mislite na to da slušaju forumske postove? Pa ne rade ni to... Da rade, recimo Ibraković nikada ne bi stigao u klub.
STOP opravdanjima i spinovima! Ne znaju, nisu tu pola godine, nego jako dugo i pokazali su milion puta da ne znaju. Osim toga, svi su im okrenuli leđa, jer ne možeš igrati sedmoduplo, a nadati se dobrom - nikako.
Uostalom, kako to slušaju navijače? Čisto sumnjam da im je neko s tribina skandirao šta da rade. Osim ako ne mislite na to da slušaju forumske postove? Pa ne rade ni to... Da rade, recimo Ibraković nikada ne bi stigao u klub.
STOP opravdanjima i spinovima! Ne znaju, nisu tu pola godine, nego jako dugo i pokazali su milion puta da ne znaju. Osim toga, svi su im okrenuli leđa, jer ne možeš igrati sedmoduplo, a nadati se dobrom - nikako.
- TobeYarabi
- Kontakt:
ne palite CAPS LOCK dok pisete, ispredaste nam nase jadne igrace
Ja sam neko ko uvijek i sve kritikuje i tako ce biti dok ne dodjemo do nekog nivoa koji sam ja zamislio da mozemo ostvariti. Sve ispod toga me ne zadovoljava,
Nece me zadovoljiti ni 5 titula ove lige, ako cemo je osvojiti igrom kakvu danas imamo i kakvu smo imali prosle godine kad smo podigli kantu.
Samo 5 osoba u klubu nisam nikad kritikovao, Cimirota, Delaca, Kadusica, Benku i velikog gospodina Kodru. Istina je da su se Kodri upucivale najgnusnije psovke i da ga je raja sa tribine MASOVNO tjerala kao najveceg neznalicu. Iskreno, stid me bilo u tim momentima i voio bih da nisam bio prisutan na stadionu kad se to desavalo.
Priznajte sami sebi, ko bi u onom trenutku podrzao da se stalo iza Kodre i da se suspedovao Krste, Stojcev, Dzemo i jos dosta jako bitnih igraca? Da se vec u martu odustalo od trofeja, a mozda cak i Europe-
Ja se kunem da bih podrzao upravu u tome. Sad bih mijenjao onu titulu za to.
Da mi navijaci nismo krivi za odredjene stvari, jesmo itekako. U nekim stvarima imamo strpljenje kao mrtvi konji, a u drugima ni **** u nama ne bi moglo ostatati. Nemamo tu kulturu da istrpimo nesto ili nekog, radi neceg.
Dosta toga sto je Aco napisao je istina. Za Saida smo svi znali koliki je rizik i sta ce vjetovatno biti, ali unatoc tome 99% ljudi je reklo "neka dodje".
Strasan pritisak je tu bio na upravi, koja zeleci da zadovolji i umiri navijce, popusta pod pritiskom iako su vjerovatno i oni sami znali bolje od nas u kakvom je stanju Said. Ocito im je mir i ostanak u foteljama bio bitniji, nego desetak hiljada maraka mjescno koje ce bacati za Saidovu platu.
Ko je onda tu vise kriv, navijaci ili uprava, procijenite sami.
Nece me zadovoljiti ni 5 titula ove lige, ako cemo je osvojiti igrom kakvu danas imamo i kakvu smo imali prosle godine kad smo podigli kantu.
Samo 5 osoba u klubu nisam nikad kritikovao, Cimirota, Delaca, Kadusica, Benku i velikog gospodina Kodru. Istina je da su se Kodri upucivale najgnusnije psovke i da ga je raja sa tribine MASOVNO tjerala kao najveceg neznalicu. Iskreno, stid me bilo u tim momentima i voio bih da nisam bio prisutan na stadionu kad se to desavalo.
Priznajte sami sebi, ko bi u onom trenutku podrzao da se stalo iza Kodre i da se suspedovao Krste, Stojcev, Dzemo i jos dosta jako bitnih igraca? Da se vec u martu odustalo od trofeja, a mozda cak i Europe-
Da mi navijaci nismo krivi za odredjene stvari, jesmo itekako. U nekim stvarima imamo strpljenje kao mrtvi konji, a u drugima ni **** u nama ne bi moglo ostatati. Nemamo tu kulturu da istrpimo nesto ili nekog, radi neceg.
Dosta toga sto je Aco napisao je istina. Za Saida smo svi znali koliki je rizik i sta ce vjetovatno biti, ali unatoc tome 99% ljudi je reklo "neka dodje".
Strasan pritisak je tu bio na upravi, koja zeleci da zadovolji i umiri navijce, popusta pod pritiskom iako su vjerovatno i oni sami znali bolje od nas u kakvom je stanju Said. Ocito im je mir i ostanak u foteljama bio bitniji, nego desetak hiljada maraka mjescno koje ce bacati za Saidovu platu.
Pa ne kupuješ mir igračem za kojeg znaš da je haman invalid i da neće moći igrati. Tako samo glupan kupuje mir, jer znaš da će ti još više ****' nanu kada ne bude igrao.
+1Evander je napisao/la:Ja sam neko ko uvijek i sve kritikuje i tako ce biti dok ne dodjemo do nekog nivoa koji sam ja zamislio da mozemo ostvariti. Sve ispod toga me ne zadovoljava,
+1Steph je napisao/la:Pa ne kupuješ mir igračem za kojeg znaš da je haman invalid i da neće moći igrati. Tako samo glupan kupuje mir, jer znaš da će ti još više ****' nanu kada ne bude igrao.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Da li su navijači krivi jer imaju nerealna očekivanja? naravno, ali ko je raspirio takva očekivanja??? ko je najavio šetanje ligom?
prekucavanje sela? ništa neće biti kao prije?
što ne sjedne bilo ko od njih pred kameru i kaže kako stoje stvari??? to se cjeni...kažeš idemo urediti klub i izgraditi jedne temelje nečega evropskog...postaviti stil igre od 6-godišnjaka do seniora...za to nam treba vaša pomoć....bit će teških momenata u tom procesu...ali mi vjerujemo u fudbalsko znanje tog i tog i pružićemo mu sve neophodno za takvo nešto....nećemo se šlepati na individualce...gradit ćemo timsku igru...proizvodit ćemo generacije fudbalera.....koje će igrati zajedno....nećemo vraćati stare igrače nego stvarati nove zvijezde zajedno....nećemo biti reumal....s našim igračima će raditi samo licencirani i dokazani stručnjaci....tu nećemo štedjeti jer profesionalnost je nešto čemu težimo.....
ko ne bi ovo prihvatio???
što ne sjedne bilo ko od njih pred kameru i kaže kako stoje stvari??? to se cjeni...kažeš idemo urediti klub i izgraditi jedne temelje nečega evropskog...postaviti stil igre od 6-godišnjaka do seniora...za to nam treba vaša pomoć....bit će teških momenata u tom procesu...ali mi vjerujemo u fudbalsko znanje tog i tog i pružićemo mu sve neophodno za takvo nešto....nećemo se šlepati na individualce...gradit ćemo timsku igru...proizvodit ćemo generacije fudbalera.....koje će igrati zajedno....nećemo vraćati stare igrače nego stvarati nove zvijezde zajedno....nećemo biti reumal....s našim igračima će raditi samo licencirani i dokazani stručnjaci....tu nećemo štedjeti jer profesionalnost je nešto čemu težimo.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Raja ja samo znam da nam se pored mrtve nase igre otvara sansa vec od ovog kola da budemo prvi.Nama je svaka tekma imperativ pobjede i tako mora da bude.Sarajevo mora da pobjedjuje.A atmosfra je takva da je ne pamti niko ja mislim od osnivanja kluba da je bila ovakva.Pantelija je jako dobro napisao.Vecina navijaca gleda tako na stvari.Bolesnika koji.psuju sve i.svasta ima i.bit ce ih uvijek.to je zalosno al ocito.Ali to ne bi smio da im bude alibi pogotvo za.kukavicku igru u zenici i doboju kod kaknja.Mislik da je vrijeme dapokaze i Hurta i igraci malo damuIzvinite na duzem postu 
Ko te nije volio nije ni obolio
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Ko te nije volio nije ni obolio
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Svi u napad,jedan je HASE
DenchiNL je napisao/la:Da li su navijači krivi jer imaju nerealna očekivanja? naravno, ali ko je raspirio takva očekivanja??? ko je najavio šetanje ligom?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Nema ih jarane u medijima, ne mozes ih nahvatati da ti za zivot treba, a prije Dino po 3-4 puta sedmicno bio po raznim portalima sa izjavama o nasoj snazi, obecanjima o grupama itd. Sad se ne zna nista ni o planovima za buducnost, ni kakvi su nam ciljevi, sta da ocekujemo, niiiiista. Nema nista ni o nastavku gradnje kampa, bar ja nisam nasao nista, a ono do sada je minimalno nesto urađeno. Imamo terene, nemamo kamp nikakav. Ona barakica stoji jos od bubamare, to je sve od objekata sto imas dole. Nista nije transparentno, ali ne mozes to ni ocekivati od SDA botova!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Niko ne treba biti amnestiran, ni igraci. Sve je to haman jedno kolo
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
nema jer ljuta raja na stadionu su pritisak a kad oni pričaju o grupnim fazama to nije pritisak??? to motivacija? eki fol?joker90 je napisao/la:Nema ih jarane u medijima, ne mozes ih nahvatati da ti za zivot treba, a prije Dino po 3-4 puta sedmicno bio po raznim portalima sa izjavama o nasoj snazi, obecanjima o grupama itd. Sad se ne zna nista ni o planovima za buducnost, ni kakvi su nam ciljevi, sta da ocekujemo, niiiiista. Nema nista ni o nastavku gradnje kampa, bar ja nisam nasao nista, a ono do sada je minimalno nesto urađeno. Imamo terene, nemamo kamp nikakav. Ona barakica stoji jos od bubamare, to je sve od objekata sto imas dole. Nista nije transparentno, ali ne mozes to ni ocekivati od SDA botova!
Čuvate li novac za gostovanja po Evropi?
Kusturica: Za dvije sezone igrat ćemo u grupnoj fazi evropskih takmičenja
09. 07. 2015 - 09:45 h.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
streetstyle
- Kontakt:
Pantelija , postujem te al me mojne razocarati da si u BP ili da si blizak BP...gomila staraca koji nisu mogli nista vise od sirenja ubleha i lazi. Za mene je cak i Dino covjek koji je svjetlija tacka od onih jadova koji se samo kada se skroz zakuhalo poceli priblizavati navijacima (nama obicnim).....strah , sta li....
Trenutno korisnika/ca: KarloIvandic i 38 gostiju.