a rukometaši i rukometašice su posebna priča.djoleprijedor je napisao/la:104 sportista u 14 sportova na OI.Ostaje žal za odbojkašima,ali šta se može
Koja je najuspješnija država regiona u sportu?
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Koja je najuspješnija država regiona u sportu?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ma kakav rukomet, nema tu za čim da se žali. Davno ispričana priča. Rukomet je umro 2001. godine, što se mene tiče.
Niko ozbiljan neće uzeti u obzir prvenstva održana u Srbiji. Sve ostalo su ŠBBKBB priče. Kao otišli bi na OI sa Andreom i ekipom. How yes no.
Nego, ovo je izgleda godina u kojoj skidamo prokletstva. Teo - EL, Novak - RG, odbojkaši - SL, košarkaši idu na OI... Još zlato za vaterpoliste na OI, jedina medalja koja nedostaje OSS - medalja odbojkašica na OI, zlato na OI, Sinsinati i 6 GS titula za Novaka u narednim godinama, pa da ukinemo sport u Srbiji.
Ili da ipak sačekamo još koje zlato košarkaša i da se fudbaleri plasiraju bilo gde ?

Niko ozbiljan neće uzeti u obzir prvenstva održana u Srbiji. Sve ostalo su ŠBBKBB priče. Kao otišli bi na OI sa Andreom i ekipom. How yes no.
Nego, ovo je izgleda godina u kojoj skidamo prokletstva. Teo - EL, Novak - RG, odbojkaši - SL, košarkaši idu na OI... Još zlato za vaterpoliste na OI, jedina medalja koja nedostaje OSS - medalja odbojkašica na OI, zlato na OI, Sinsinati i 6 GS titula za Novaka u narednim godinama, pa da ukinemo sport u Srbiji.
Ili da ipak sačekamo još koje zlato košarkaša i da se fudbaleri plasiraju bilo gde ?

I think I'm a pussy one.
Juce vidim Brankicu M. (inace smo dobri), kazem: Ajde sa srecom, pa da bude zlatoTexi je napisao/la:jedina medalja koja nedostaje OSS - medalja odbojkašica na OI
 Ona se smjeska i kaze: Ma bilo koja medalja
 Ona se smjeska i kaze: Ma bilo koja medalja   
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
ovo si nam provukao da ti znaš brankicumarconato je napisao/la:Juce vidim Brankicu M. (inace smo dobri), kazem: Ajde sa srecom, pa da bude zlatoTexi je napisao/la:jedina medalja koja nedostaje OSS - medalja odbojkašica na OIOna se smjeska i kaze: Ma bilo koja medalja

IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Da sam bio pametan, sada bih se brckao na CopacabaniDANTES je napisao/la: ovo si nam provukao da ti znaš brankicu
 Salu na stranu, super je djevojka, bas mi je drago sto je uspjela
  Salu na stranu, super je djevojka, bas mi je drago sto je uspjela  
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Jugoslavija (1920-1988) - 26 zlato, 32 srebro, 29 bronca -- 87 medalja (30 Olimpijskih igara)
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Y ... _medalists
---
Olimpijske medalje ex-YUG (1992-2016; 15.8.2016):
Hrvatska - 12 z, 14 s, 11 b -- 37 (14)
Slovenija - 7 z, 11 s, 19 b -- 37 (14)
*Srbija i Crna Gora - 2 z, 4 s, 3 b -- 9 (6)
Srbija - 1 z, 2 s, 4 b -- 7 (6)
Kosovo - 1 z, 0 s, 0 b -- 1 (1)
Crna Gora - 0 z, 1 s, 0 b -- 1 (5)
Makedonija - 0 z, 0 s, 1 b -- 1 (11)
Bosna i Hercegovina - 0 z, 0 s, 0 b -- 0 (13)

---
0123456 je napisao/la:Jugoslavija (1920-1988) - 26 zlato, 32 srebro, 29 bronca -- 87 medalja (30 Olimpijskih igara)
---

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Sto je jos zalosnije ne vidim naznake da ce se to promijeniti u skorijoj buducnosti, sve se bojim da ih necu ni dozivitSabinho je napisao/la:0123456 je napisao/la:Jugoslavija (1920-1988) - 26 zlato, 32 srebro, 29 bronca -- 87 medalja (30 Olimpijskih igara)
---
 (22mi je sad) ne racunam ono kad predjem 60 tad ce mi sport ionako ohladiti vjerovatno
 (22mi je sad) ne racunam ono kad predjem 60 tad ce mi sport ionako ohladiti vjerovatno  
Olimpijske medalje ex-YUG (1992-2016; 16.8.2016):
Hrvatska - 13 z, 15 s, 11 b -- 39 (14)
Slovenija - 7 z, 12 s, 19 b -- 38 (14)
Srbija - 2 z, 2 s, 4 b -- 8 (6)

Hrvatska - 13 z, 15 s, 11 b -- 39 (14)
Slovenija - 7 z, 12 s, 19 b -- 38 (14)
Srbija - 2 z, 2 s, 4 b -- 8 (6)
I to sto kazes druze.mirsad993 je napisao/la:Sto je jos zalosnije ne vidim naznake da ce se to promijeniti u skorijoj buducnosti, sve se bojim da ih necu ni dozivitSabinho je napisao/la:0123456 je napisao/la:Jugoslavija (1920-1988) - 26 zlato, 32 srebro, 29 bronca -- 87 medalja (30 Olimpijskih igara)
---

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Licno sto se mene tice, nije u pitanju medalja toliko, vise bih volio da gledam kosarkase i rukometase na Olimpijadi da igraju da imam sta gledat i radovat se svaki drugi dan makar po tih 5 utakmica minimum, nego da osvojimo neku bronzu u glinenim golubovima ili tak nesh

Uz svo poštovanje hrvatskih uspjeha koji su na ovoj olimpijadi veličanstveni.... sam broj nije ključan. 
Jedrenje, kao i konjički sport, brdski biciklizam, softbol.... sve su to sportovi devetog kruga... više hobični, nego profesionalni...
Jedna košarkaška, rukometna ili odbojkaška medalja je vrijednija od svih mogućih zlata u navedenim.

Jedrenje, kao i konjički sport, brdski biciklizam, softbol.... sve su to sportovi devetog kruga... više hobični, nego profesionalni...
Jedna košarkaška, rukometna ili odbojkaška medalja je vrijednija od svih mogućih zlata u navedenim.
Jedrenje hobi? Biciklizam hobi? Svašta čovjek sazna na ovome forumu.NeshaFCB je napisao/la:Uz svo poštovanje hrvatskih uspjeha koji su na ovoj olimpijadi veličanstveni.... sam broj nije ključan.
Svojim postom omalovažavaš uspjehe Hrvatske te uzdižeš sportove u kojima je Srbija dobra, premda još nema medalju. Što nam to govori?

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Prvo, Hrvatima svaka čast na do sada prikazanom. Sve do jednog su dali maksimum i ostvarili sjajan rezultat. Hrvatska je mislim bez premca kad se pravi odnos medalje broj stanovnika. Veliki respekt. A imate još šansi za medalje. I još jednom svaka čast. 
Stoga nemam razlog da omalovažavam uspjeh Hrvatske. Jer kao što rekoh divim se Sinkovićima, Perkovićki, Vlašićki.
Ali isto tako, nemojmo sada stavljati u isti koš košarkašku medalju i medalju gađanja glinenih golubova, brdskog biciklizma i jedrenja na primjer. Neuporedive su. Uostalom atletika je sport broj jedan na OI, košarka broj 2. Sve ostalo par stepenica niže. A o "egzotičnim" da ne govorimo.
Tek posle ova navedena dva bi došle odbojka, rukomet, gimnastika, plivanje, rvanje... onda imamo treću grupu, četvrtu.... u poslednoj bi bili dakle navedeni: brdski biciklizam, bmx, jedrenje, konjički sport. Broj ljudi koji se bavi ovim sportom je daleko najmanji u poređenju sa svim ostalim sportovima na OI. Broj ljudi koji poznaje pravila ovih sportova je daleko najmanji. I u konačnom daleko je najmanja konkurencija u istim.
Ni streljaštvo, gdje smo mi godinama uzimali medalje nije u prve tri kategorije sportova. Iako smo ih proslavljali i dizali, jednostavno je tako.
Za nas, generalno za sada veoma neuspješne igre. Zašto je to tako, valjda će pokazati analiza.
Činjenica je da Jelača zbog trudnoće, a kasnije i slabe forme nije ni došla, nema ni Bekrića. Odbojkaša, rukometašica, kajakaši i kajakašice su došživjeli šok od strane onih koji vode taj savez jer su im posade mijenjali mjesec prije igara i umanjili šanse za neki uspjeh.

Stoga nemam razlog da omalovažavam uspjeh Hrvatske. Jer kao što rekoh divim se Sinkovićima, Perkovićki, Vlašićki.
Ali isto tako, nemojmo sada stavljati u isti koš košarkašku medalju i medalju gađanja glinenih golubova, brdskog biciklizma i jedrenja na primjer. Neuporedive su. Uostalom atletika je sport broj jedan na OI, košarka broj 2. Sve ostalo par stepenica niže. A o "egzotičnim" da ne govorimo.
Tek posle ova navedena dva bi došle odbojka, rukomet, gimnastika, plivanje, rvanje... onda imamo treću grupu, četvrtu.... u poslednoj bi bili dakle navedeni: brdski biciklizam, bmx, jedrenje, konjički sport. Broj ljudi koji se bavi ovim sportom je daleko najmanji u poređenju sa svim ostalim sportovima na OI. Broj ljudi koji poznaje pravila ovih sportova je daleko najmanji. I u konačnom daleko je najmanja konkurencija u istim.
Ni streljaštvo, gdje smo mi godinama uzimali medalje nije u prve tri kategorije sportova. Iako smo ih proslavljali i dizali, jednostavno je tako.
Za nas, generalno za sada veoma neuspješne igre. Zašto je to tako, valjda će pokazati analiza.
Činjenica je da Jelača zbog trudnoće, a kasnije i slabe forme nije ni došla, nema ni Bekrića. Odbojkaša, rukometašica, kajakaši i kajakašice su došživjeli šok od strane onih koji vode taj savez jer su im posade mijenjali mjesec prije igara i umanjili šanse za neki uspjeh.
- alan_kardec
- Kontakt:
Svaka čast Štefaneku i svim ekipnim sportovima koji redaju uspjehe ovih dana, ali svaka čast i idiotima koji vode kajakaški savez. Čitao sam o tom mijenjanju posada kad je jedna od sestara Moldovan prije par dana davala neku izjavu u medijima.NeshaFCB je napisao/la:kajakaši i kajakašice su došživjeli šok od strane onih koji vode taj savez jer su im posade mijenjali mjesec prije igara i umanjili šanse za neki uspjeh.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
						RIP Adis Selmanović
to kako mi možemo sami sebe sabotirati to ne može nikoalan_kardec je napisao/la:Svaka čast Štefaneku i svim ekipnim sportovima koji redaju uspjehe ovih dana, ali svaka čast i idiotima koji vode kajakaški savez. Čitao sam o tom mijenjanju posada kad je jedna od sestara Moldovan prije par dana davala neku izjavu u medijima.NeshaFCB je napisao/la:kajakaši i kajakašice su došživjeli šok od strane onih koji vode taj savez jer su im posade mijenjali mjesec prije igara i umanjili šanse za neki uspjeh.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
bgm je medalja za BIH na olimpijskim igrama misaona imenica za nas sport, u nas se jos uvijek slavi odlazak na SP u nogometu i rukometu i sa tim cemo se još dugo ponosit, a budućnost i nove izazove i takmičenja ko hebe

joj hamo vidi mu glave
						- 
				KayserSose
- Kontakt:
Najjači su mi ovakvi proseri koji omalovažavaju neki sport i nečiji trud.NeshaFCB je napisao/la:Uz svo poštovanje hrvatskih uspjeha koji su na ovoj olimpijadi veličanstveni.... sam broj nije ključan.

Ako je cilj ovog prosera bio omalovažiti hrvatske medalje, evo liste sportova u kojima Hrvatska ima olimpijsku medalju:
atletika
boks
dizanje utega
gimnastika
jedrenje
košarka
plivanje
rukomet
streljaštvo
taekwondo
tenis
vaterpolo
veslanje
alpsko skijanje
biatlon
Hoćeš na snijegu, hoćeš na vodi, hoćeš na suhom. S loptom, reketom ili puškom.

I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Nije cilj omalovažiti hrvatske medalje, cilj je stvari nazvati pravim imenom. 
Ta navedena košarkaška, koju ste osvojili je vrijednija od svih medalja na ovim OI, s izuzetkom Perkovićke.
99% ljudi na planeti ne zna pravila jedrenja, softbola, konjičkog sporta...

Ta navedena košarkaška, koju ste osvojili je vrijednija od svih medalja na ovim OI, s izuzetkom Perkovićke.
99% ljudi na planeti ne zna pravila jedrenja, softbola, konjičkog sporta...
- 
				KayserSose
- Kontakt:
Po tvojoj logici OI bi mogli svesti na 10 sportova. Pošto su naši rukometaši već osvojili 3 olimpijske medalje, ja bih sad radije neku medalju iz npr. mačevanja ili badmintona nego još jednu iz rukometa. 

I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.