aleksandar_veliki je napisao/la:Conscious je napisao/la:aleksandar_veliki je napisao/la:
Bisera. Pitao sam ali niko ne odgovori. Po Statutu ovlasti direktora?
Pretpostavljam da su jednake kao u svim firmama: prati finansije, zakonitosti u radu, predlaže akte, osigurava ispunjenje obaveza prema zaposlenim, predstavlja Klub, komunicira i koordinira sve dijelove u organizacionoj šemi i slično.
Možda nisam u pravu, ali nekako u tvom ovom pitanju čitam između redova
Pa da iznesem svoje mišljenje... Ništa od posla koji je mu je u opisu radnog mjesta se nije zamjeralo Selimoviću, nego neke rekla-kazala priče. Čovjek otišao, neki zadovoljni izborom direktorice, neki ne, a neki je po defaultu brane, jer su zazivali odlazak Selimovića.
Po meni, i ovaj izbor je dokaz da se malo amaterski traže smjene, bez ikakvih prijedloga za nove ljude.
Evo sad, došla nova direktorica i sigurno ima onih koji misle da je gore rješenje na tom mjestu od prethodnika, ali ne žele to priznati.
Kako god, dobrodošla direktorice, valjda premašiš moja očekivanja, jer je ovo, bar meni, pomalo razočaravajući izbor.
Mene bi više zadovoljio izbor nekog ko ima bogatije iskustvo, ne mora u fudbalu, jer to nije posao direktora, nego u poslovnom svijetu.
Bez obzira šta govorili - blagajnica, pa suosnivač i potpredsjednik nepoznatog ženskog fudbalskog kluba iz Tuzle (možda griješim da je nepoznat, ja samo znam za ovaj naš

) i nije neki CV.
Kako god, moja podrška svima koji su dio FK Sarajevo.
Kljucno je ovo pitanje. O njemu se moze razviti kvalitetna diskusija. Mene recimo interesuje da li vecina ovdje doista misli da je bivsi direktor koji po Statutu kluba nema ovlasti za to, dovodio igrace i da li postoji neki trag, papir, bilo sta sto bi pricama o ugradjivanju u transfere dalo dimenziju ozbiljnosti. Moze i na pp da ovdje ne smaramo.
Uzimajući ovaj forum kao neki reprezentativan uzorak, povelik broj ljudi misli tako, ali ja ne vidjeh nikakav dokaz.
Nekad ovdje napisah, po meni razlog zašto je Dino trebao otići je sukob sa navijačima. Ne ulazeći u to da li je prijetio ili ne, taj sukob je sada bio na rubu eskalacije i morao se neko povući. Što se tiče njega kao direktora, ja ne pročitah nikad nešto konkretno šta je toliko loše uradio, a što je u domenu njegovog posla. Po meni, na stranu sve priče rekla-kazala, svoj posao nije radio loše.
Sad ispade da su oni koji su prizivali odlazak Dine dobili onpo što su tražili - obrazovaniju osobu (prozivao se njegov fakultet), bez repova u prošlosti (niko nikad nije ni čuo za našu direktoricu), nekog ko je ''šutnuo loptu''

i ko nije u talu sa igračima, menadžerima i svakojakim likovima.
Ironija prava
Po mom mišljenju, funkcija direktora je administrativna i poslovna, ne sportska. Treba čovjek sa vezama, ne političkim, nego poznanstvima i sa spremnošću da poslove sklapa u kafanama.
Naš mentalitet je čudo.
Traži se odlazak ljudi, bez da je iko, ikad, javno ili bar na forumu, ponudio ikakvo ime, eto ne mora biti bolje.
Spomenu se samo bivši igrači, legende, a profil direktora, pa i predsjednika zahtjeva neke druge kompetencije.