Povjerovao sam u to jednom, kad su nam obecali grupne faze za par godina, vise nikad! I tad mi je bilo nerealno, ali kontam, gazda milijarder, otplatit cemo dugove, pa uloziti u igracki kadar, ti snovi su se raspali kao kula od karata. Prihvatam cinjenicu da bar u narednih 10-15 godina niko od nasih klubova nece zalutati u evropu, mozda opet neki play off, gdje ce biti kantanje od neke vrhunske ekipe kao nas Borusija. Zato zelim domace titule, da se bar necemu radujem. Ako ne moze biti neka dominacija, moze bar titula svako 2-3 godine, a ne svako 8-9 kao do sada..Evander je napisao/la: E hebi ga, ja se jos nadam da cemo bar za 5 godina doci do neke grupne faze.
Vise ovog fudbala ne mogu da gledam.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Re: FK Sarajevo
Zanimljivo,toliko rasprave oko nove direktorice,a niko da primjeti dvije stvari:
1.Dino nije sam otisao vec ga je Tan nogirao i ovo nam je samo pokazatelj da ce i ubuduce biti slicnih njegovih poteza. Znaci da mu je neko skrenuo paznju da je ovaj u centru navijackih prozivanja.
2 Imenovanje Ihtijarevica. Ovo mi je bas nerazumljivo i bojim se da i sa ovina iz uprave ne desi slican scenario kao kada se je cistka pravila u ekipi zimus. Otjerase Pzija,Tatka,Krstu,a dovedose Kramara i druge ublehe.
1.Dino nije sam otisao vec ga je Tan nogirao i ovo nam je samo pokazatelj da ce i ubuduce biti slicnih njegovih poteza. Znaci da mu je neko skrenuo paznju da je ovaj u centru navijackih prozivanja.
2 Imenovanje Ihtijarevica. Ovo mi je bas nerazumljivo i bojim se da i sa ovina iz uprave ne desi slican scenario kao kada se je cistka pravila u ekipi zimus. Otjerase Pzija,Tatka,Krstu,a dovedose Kramara i druge ublehe.
Pljuvanje na Ihtijarevica moze da pocne. Nisam o Dini pisao i zaboli me jer bi odma rekli placenik pa sad kad je otisao moze se reci najveca greska je bila sto je bio previse blizak sa navijacima tj njihov haverzagorski je napisao/la:Zanimljivo,toliko rasprave oko nove direktorice,a niko da primjeti dvije stvari:
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Ti su uvijek najodmjereniji u komentarima. Nego kako komentarišeš novog sportskog direktora? Zaboravio si ga.hilmo je napisao/la:Samo onjoker90 je napisao/la:Domaci strucnjak>strani treneri!Gospodinu Selimoviću hvala za sve što je uradio za FK Sarajevo u proteklih pet godina. A uradio je mnogo, mnogo dobrih stvari. Logično je da bude i grešaka, mali je problem što kod nas ljudi više pamte one loše stvari nego one dobre. Al nejse.
Jel otišao sam ili je smijenjen nije ni bitno, nadati se da će se sad atmosfera malo poboljšati jer izgelda da je on bio većini trn u oku.
Dino sretno u životu i hvala ti za sve.
O novoj osobi na poziciji direktora ne znam šta bih rekao. Mislim da nam je trebao neko malo lukaviji i iskusniji, ali dobro, podrška dami pa, dat ću joj dva mjeseca pa ocijenjivati njen rad.
A slike![]()
![]()
@evandere imam osjećaj da samo voliš da kontriraš većini, dobro bi bilo da to smanjiš i da druge prestaneš da ubjeđuješ da je tvoje mišljenje ispravno.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Pa sta se ima komentarisat u vezi nje.. Skolovana jeste, iskustva nema, pozelit joj srecu i nista vise. Ove slike joj nisu trebale al hajde reci cemo da je to danak neiskustvu 
Uprava napolje
edise odlazi!

Uprava napolje
edise odlazi!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Mislio je na Ihtijarevica, koji je prosao ispod radara zahvaljujuci ovoj direktorici..FrancescoTotti je napisao/la:Pa sta se ima komentarisat u vezi nje.. Skolovana jeste, iskustva nema, pozelit joj srecu i nista vise. Ove slike joj nisu trebale al hajde reci cemo da je to danak neiskustvu
Uprava napolje
edise odlazi!

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
E da, dobro si me napomenuo.OsmanhodzicBuco je napisao/la: Ti su uvijek najodmjereniji u komentarima. Nego kako komentarišeš novog sportskog direktora? Zaboravio si ga.
Mislim da imenovanje Ihtijarevića nije najbolje riješenje, jer tu treba biti neko sa planom, neko ko ima konekcije u cijelom svijetu. Ibraković je takav bio, ali je Ibraković bio i mahalac...
Ali ako uzmemo da je on učestvovao u angažovanju ljetnih pojačanja, onda nije loše odabrao, bar za sad. Neki su se već pokazali nekima možda treba malo više vremena.
Ali eto imenovan je, prilika da se pokaže, nadajmo se najboljem.
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
@hilmo 

Uzimajući ovaj forum kao neki reprezentativan uzorak, povelik broj ljudi misli tako, ali ja ne vidjeh nikakav dokaz.aleksandar_veliki je napisao/la:Kljucno je ovo pitanje. O njemu se moze razviti kvalitetna diskusija. Mene recimo interesuje da li vecina ovdje doista misli da je bivsi direktor koji po Statutu kluba nema ovlasti za to, dovodio igrace i da li postoji neki trag, papir, bilo sta sto bi pricama o ugradjivanju u transfere dalo dimenziju ozbiljnosti. Moze i na pp da ovdje ne smaramo.Conscious je napisao/la:Pretpostavljam da su jednake kao u svim firmama: prati finansije, zakonitosti u radu, predlaže akte, osigurava ispunjenje obaveza prema zaposlenim, predstavlja Klub, komunicira i koordinira sve dijelove u organizacionoj šemi i slično.aleksandar_veliki je napisao/la: Bisera. Pitao sam ali niko ne odgovori. Po Statutu ovlasti direktora?
Možda nisam u pravu, ali nekako u tvom ovom pitanju čitam između redova![]()
Pa da iznesem svoje mišljenje... Ništa od posla koji je mu je u opisu radnog mjesta se nije zamjeralo Selimoviću, nego neke rekla-kazala priče. Čovjek otišao, neki zadovoljni izborom direktorice, neki ne, a neki je po defaultu brane, jer su zazivali odlazak Selimovića.
Po meni, i ovaj izbor je dokaz da se malo amaterski traže smjene, bez ikakvih prijedloga za nove ljude.
Evo sad, došla nova direktorica i sigurno ima onih koji misle da je gore rješenje na tom mjestu od prethodnika, ali ne žele to priznati.
Kako god, dobrodošla direktorice, valjda premašiš moja očekivanja, jer je ovo, bar meni, pomalo razočaravajući izbor.
Mene bi više zadovoljio izbor nekog ko ima bogatije iskustvo, ne mora u fudbalu, jer to nije posao direktora, nego u poslovnom svijetu.
Bez obzira šta govorili - blagajnica, pa suosnivač i potpredsjednik nepoznatog ženskog fudbalskog kluba iz Tuzle (možda griješim da je nepoznat, ja samo znam za ovaj naš) i nije neki CV.
Kako god, moja podrška svima koji su dio FK Sarajevo.
Nekad ovdje napisah, po meni razlog zašto je Dino trebao otići je sukob sa navijačima. Ne ulazeći u to da li je prijetio ili ne, taj sukob je sada bio na rubu eskalacije i morao se neko povući. Što se tiče njega kao direktora, ja ne pročitah nikad nešto konkretno šta je toliko loše uradio, a što je u domenu njegovog posla. Po meni, na stranu sve priče rekla-kazala, svoj posao nije radio loše.
Sad ispade da su oni koji su prizivali odlazak Dine dobili onpo što su tražili - obrazovaniju osobu (prozivao se njegov fakultet), bez repova u prošlosti (niko nikad nije ni čuo za našu direktoricu), nekog ko je ''šutnuo loptu''

Ironija prava

Po mom mišljenju, funkcija direktora je administrativna i poslovna, ne sportska. Treba čovjek sa vezama, ne političkim, nego poznanstvima i sa spremnošću da poslove sklapa u kafanama.
Naš mentalitet je čudo.
Traži se odlazak ljudi, bez da je iko, ikad, javno ili bar na forumu, ponudio ikakvo ime, eto ne mora biti bolje.
Spomenu se samo bivši igrači, legende, a profil direktora, pa i predsjednika zahtjeva neke druge kompetencije.
Želimo skauticu. 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Besic je napisao/la:Slaven Musai ili Ajax mozda

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Cinjenica je da se na nama neko stalno uci i dokazuje. I uvijek nekome moramo davati podrsku i nadati se i strepiti da nece usrati.
Tuzno za jedan klub od koga se ocekuje nesto vise,bar u ovim nasim okvirima.
Tuzno za jedan klub od koga se ocekuje nesto vise,bar u ovim nasim okvirima.
-
- Kontakt:
po meni funkciju direktora ili neke rukovodeće funkcije u klubu može preuzeti samo dobro lud frajer,ja bih npr prije kop'o kanale nego to bio al' bez zayebancije
VVVBK
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
VVVBK
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Nema me jedan dan i gledaj desavanja, tek sad pročitam.
Dino je zaista uradio mnogo i to se mora priznati, ali je na kraju sve to uprskao svojom pohlepom, ali jbg,nek mu je sa srećom i nek se opameti na svojim greškama..
Sabrina, dobra,prije svega,pravo dobra. Ima dobro obrazovanje i od djetinjstva je u sportu sto me iskreno raduje. Ali opet kako će se snaći u cumezu zvani Bosna i Hercegovina i njegovom sportu je drugi par opanaka. Ovdje moraš biti dobro namazan da bi uspio.
Ihtijarevic,no comment.
Dino je zaista uradio mnogo i to se mora priznati, ali je na kraju sve to uprskao svojom pohlepom, ali jbg,nek mu je sa srećom i nek se opameti na svojim greškama..
Sabrina, dobra,prije svega,pravo dobra. Ima dobro obrazovanje i od djetinjstva je u sportu sto me iskreno raduje. Ali opet kako će se snaći u cumezu zvani Bosna i Hercegovina i njegovom sportu je drugi par opanaka. Ovdje moraš biti dobro namazan da bi uspio.
Ihtijarevic,no comment.
Sabrine mi moje!
Sta ste zamrli, ja ocekivao 20 ispisanih stranica do jutra. Nekakav muk... 

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Polako sabRinho brate bice..Sabinho je napisao/la:Sta ste zamrli, ja ocekivao 20 ispisanih stranica do jutra. Nekakav muk...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Samo 1 postSabinho je napisao/la:Sta ste zamrli, ja ocekivao 20 ispisanih stranica do jutra. Nekakav muk...

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Ode Dino. Ne znam da li je opravdano prozivan ili ne ali ovo je obzirom na situaciju najbolje rjesenje. Ostade cinjenica da je svoj posao odradio i vise nego korektno, mislim na pravi posao direktora. Ne mogu objasnjavati sta je posao direktora, mislim da se neko dotakao dijela obaveza koje to mjesto nosi sa sobom u predhodnim postovima. Vecina yebaca majki ovdje nema pojma sta je posao direktora, uz duzno postovanje, mnogi i nemaju radnog staza. No ostrog su pera i qrca, bar na forumu. Ode Dino i neka je, eto Sabrine, neka i nje. Ja joj zelim svu srecu u zivotu a u poslu jos vise. Promjene, promjene i promjene to nam je sudbina zato sto smo se uhvatili u kostac sa poslom koji je ogroman. Trebalo je i treba od nista napraviti pravi sportski kolektiv. Tezak i bolan proces za sve nas. Odabir ove djevojke za vd direktora je mozda i ishitren ali ocigledno neminovan iz vise razloga. Da li je dobar o tome ce suditi neko kompetentan nakon izvjesnog vremena. Nadam se neko kompetentan a ne navijaci, jer Sabrina nema izravne ni indirektne veze sa navijacima. Njena biografija i "zivot u sportu" moze biti od koristi na ovoj funkciji. Njena mladost, poznavanje jezika, ambicioznost, poznanstva sa istim takvim ljudima koji ce u buducnosti voditi sportske kolektive diljem svijeta su dobre pretpostavke za uspjesno napredovanje. Sa druge strane je njeno neiskustvo i cinjenica da je vd. Sto moze a i ne mora znaciti da je samo prelazno rjesenje. "Oh te zvjezde na nebu, da li ste nam naklonjene"
- prdimahovina
- Kontakt:
@Conscious, @aleksandar_veliki
U ova vasa 3-4 posta je sve receno. Ali ne moze se puno ni ocekivati kad je masa neinformisana. A sa druge strane ne mozes protiv mase, nebitno koje argumente i postulate logike iskoristis. Masa je tito.
Masa popusti samo nakon neke promjene, nebitno je li nabolje ili nagore, bitno je da masa tu promjenu shvaca kao svoju pobjedu. Kad nastupi monotonija i sasicenje tom pobjedom, trazi se nova promjena. Zacarani krug ljudske psihe i mentaliteta.
Iz tog razloga je bitnije ko je osoba na samom vrhu vlasnicke strukture, jer on kreira politiku, a samim tim i zeljeni pravac i mentalitet uposlenika organizacije. On treba prepoznati mentalnog giganta medju mahalasima i pobornicima seljacke politike koji ima istu tu osobinu prepoznavanja, itd...
Da skratimo, ko razumije - shvatio je poentu, ako je Tan ili osoba X na vrhu, onda je u sustini lose krivica i odgovornost Tana ili osobe X. Kako se ide na nize stepene hijerarhije pada i odgovornost. Ako se ispod Tana ili osobe X nalazi Dino ili osoba Y koja nema ono sto se trazi, kriv je Tan ili osoba X.
Niko nije kriv sto je glup ili sto ne zna. Uvijek je kriv onaj koji je prevaren ili je uradio losu procjenu.
Ali sve je ovo teorija, jer ljudi nisu pcele i uvijek se provuce pokoji trut koji u praksi rusi ovu teoriju vertikalnog spustanja definisanog pravca i mentaliteta.
U ova vasa 3-4 posta je sve receno. Ali ne moze se puno ni ocekivati kad je masa neinformisana. A sa druge strane ne mozes protiv mase, nebitno koje argumente i postulate logike iskoristis. Masa je tito.
Masa popusti samo nakon neke promjene, nebitno je li nabolje ili nagore, bitno je da masa tu promjenu shvaca kao svoju pobjedu. Kad nastupi monotonija i sasicenje tom pobjedom, trazi se nova promjena. Zacarani krug ljudske psihe i mentaliteta.
Iz tog razloga je bitnije ko je osoba na samom vrhu vlasnicke strukture, jer on kreira politiku, a samim tim i zeljeni pravac i mentalitet uposlenika organizacije. On treba prepoznati mentalnog giganta medju mahalasima i pobornicima seljacke politike koji ima istu tu osobinu prepoznavanja, itd...
Da skratimo, ko razumije - shvatio je poentu, ako je Tan ili osoba X na vrhu, onda je u sustini lose krivica i odgovornost Tana ili osobe X. Kako se ide na nize stepene hijerarhije pada i odgovornost. Ako se ispod Tana ili osobe X nalazi Dino ili osoba Y koja nema ono sto se trazi, kriv je Tan ili osoba X.
Niko nije kriv sto je glup ili sto ne zna. Uvijek je kriv onaj koji je prevaren ili je uradio losu procjenu.
Ali sve je ovo teorija, jer ljudi nisu pcele i uvijek se provuce pokoji trut koji u praksi rusi ovu teoriju vertikalnog spustanja definisanog pravca i mentaliteta.

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 27 gostiju.