Jesam li ja ikad negirao da klub stagnira u sportskom segmentu? To je cinjenica, a je li cinjenica: stagnacija sportskog segmenta, losi rezultati = Dino krade?joker90 je napisao/la:A mozda treba da odu sto su nam obecali grupne faze javno, a nas Mladost ponizava i prska? More losih odluke za koje se zna, koje nisu rekla-kazala, pogubili kompas ocigledno i vrijeme je da odu. Dino je ucinio ispravnu stvar, cekamo ostale.Sabinho je napisao/la:Kakav je financijski bilans bio u klubu za vrijeme Baljka? Kakav je bio po dolasku, tokom obavljanja funkcija Dine Selimovica i kakav je danas nakon njegovog odlaska?RichmanBiH je napisao/la:Ni za baljka nema dokaza, a lopov je.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- bordoakapitar
Re: RE: Re: FK Sarajevo
E pa kad nisi navijac FCS i ne interesuje te domaci fudbal, onda nemas pravo ni da pises na ovoj temi! Ne vidim svrhu zasto bi te onda zanimalo kako i koliko je Dino krao, osim ako nisi licno on ili neki njegov haver pa ispitujes situaciju. Razligu ili cu zvati Hilmu!Gefufna je napisao/la:Prvo, nisam simpatizer ni SA ni ŽE (ni SLO jer vidim da su i oni sad postali ko neki fudbalski faktor), ne pratim domaci fudbal i 90% mojih postova na ovom forumu su zayebancija i sarkazam. Ali citajuci sve ovo i praveci paralelu sa svojim poslovnim zivotom, imam potrebu da pisem ozbiljno i da postavljam ozbiljna pitanja.
Obzirom da je ovo pogresno mjesto za nesto takvo, postavit cu samo jedno pitanje:
Ima li ozbiljnih dokaza (ukljucujuci i neke provjerene insajdere ako ih imate ovdje) da je taj vas Dino uradio nesto lose po pitanju financija? Potpisivao lose ugovore? Ugradjivao se u ugovore? Bilo sta?
Pitam zato sto je zvizdanje sada popularan trend i ja bih pri izasao (anonimno) u javnost sa nekim malverzacijskim saznanjem ako bi to saznanje bilo protiv mojih moralnih nacela.
Nemojte mi samo navoditi kao primjer neke pokusaje namjestanja utakmica ili pokusaje da se prevari neki drugi tim, jer to je sastavni dio posla. Ko radi na nekim vecim pozicijama, prvenstveno prodaja i financije, posao ti je da zayebes suprotnu stranu. I nemojte navoditi sportske neuspjehe kao odgovornost direktora ako je sportski segment organizacije na drugoj strani organigrama organizacije, odnosno ako imate sportski segmenat odvojen i koji raportira direktno Odboru ili Vlasniku ili Shareholderu/ima.
Dakle, osim visoke plate, sta je taj direktor uzeo sebi licno od kluba i koliko? Jedan dokaz sa potpisom. Dovoljno je i dokaz sa ukradenu 1KM, jer covjeka kompromitira djelo ne iznos. Kopirajte, postavite, posaljite medijima. Jednostavno.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Kad od dosta ljudi cujes istu stvar, pobudi dosta sumnje, sigurno. Ali nek ostane na tom da su mahalske, nisu ispunili obecano, vrata ih cekaju.
Red je da rahmetli Kusturica krene Dininim stopama!

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- bordoakapitar
Brate, jel' se ovo nesto zakotrljalo?joker90 je napisao/la:Kad od dosta ljudi cujes istu stvar, pobudi dosta sumnje, sigurno. Ali nek ostane na tom da su mahalske, nisu ispunili obecano, vrata ih cekaju.![]()
Opet Kodro......
Samo KODRO covjek u svakom interviju istice da u ekipi ima mnogo prostora za napredak i da vjeruje u ekipu a ne da ne zna sta se sa desava sa timom.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
Ja sam od tih istih ljudi cuo da je Jesic sjajan strucnjak, a evo kako smo zavrsili. Jedan od onih koji su ga doveli je platio cijenu tome, otisao je iz kluba, to smo svi vidjeli i to je obznanjeno. Medjutim, nikad nismo vidjeli da je neko od tih ljudi rekao "Jbg, pojeo sam g0vno, ponijelo me" (za Jesica). Tako isto ne ocekuj sutra ako kola krenu nizbrdo, i pokaze se da nisu imali pravo po pitanju Dine Selimovica, da ce neko reci to isto.joker90 je napisao/la:Kad od dosta ljudi cujes istu stvar, pobudi dosta sumnje, sigurno. Ali nek ostane na tom da su mahalske, nisu ispunili obecano, vrata ih cekaju.![]()

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Mislim da nema apsolutno nikakvih sansi da Kodro dodje. Ako grijesim ovaj "insajder" ima od mene godisnju za koju hoce tribinu.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Ako stvarno postoji taj sastanak, vratite Mehu pod svaku cijenu !!!!
Ali dati mu potpune ovlasti pri kreiranju ekipe, i potpune ovlasti pri kontrolisanju ekipe! Bas kao sto ste dali i Jesicu!
Ucinite bar jedan dobar potez u ove dvije popisane godine.
Ali dati mu potpune ovlasti pri kreiranju ekipe, i potpune ovlasti pri kontrolisanju ekipe! Bas kao sto ste dali i Jesicu!
Ucinite bar jedan dobar potez u ove dvije popisane godine.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Znam samo ovo sto je vec na portalima bilo, nista vise.bordoakapitar je napisao/la:Brate, jel' se ovo nesto zakotrljalo?joker90 je napisao/la:Kad od dosta ljudi cujes istu stvar, pobudi dosta sumnje, sigurno. Ali nek ostane na tom da su mahalske, nisu ispunili obecano, vrata ih cekaju.![]()

A sto se tice Mehe Kodre ljudi, mislim da od tog nema nista, nije on Dzeno da ga gazi neko ko krpu i vraca kad hoce, a uklanja kad hoce.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ma kakav Kodro, nema od toga ništa. Mislim, i ja bih volio da ponovo dođe, jer znam o kakvom se stručnjaku radi, ali neće sigurno. Daj Bože da me razuvjere.
Evo opet dokaz da je masa tito. To treba postovati samo kada masa prica o temama koje razumije.
Ali kada masa prica o necemu o cemu pojma nema niti se trudi da razumije i bude informisan - otvoreno treba masu nabit na qrac, pa na ignore.
Nesto tipa Mamica, samo nekog ko zna sta je sustinski temelj menadzmenta - emocije nemaju mjesta u obavljanju posla na profesionalan nacin.
Ne branim ni Mamica (ne pratim detaljno, ali koliko sam shvatio za njega cak postoje neki dokazi) ni tog vaseg Dinu, ali niko normalan ne moze biti ni uz neinformisane i neobrazovane djecacice. Pod neobrazovan mislim na nekog ko ne zna na koja vrata treba pokucati i kome konkretno treba yebati mater kad nesto krene po zlu.
Koliko vas je trazilo sastanak sa nacelnikom opstine nakon problema sa salterusama? Ni jedan. Lakse se izderati na licu mjesta, nebitno ko je u pravu, prepricati to uzoj i siroj rodbini i komsijama, retroaktivno se gospodji jos jednom nayebati majke. I sutra zaboraviti.
Moze se na ovu temu palamuditi do sutra, ali ukratko - to je to, nemam potrebu, a kao postovalac talijanskog fudbala, ni legitimitet da serem vise od napisanog.
Ali kada masa prica o necemu o cemu pojma nema niti se trudi da razumije i bude informisan - otvoreno treba masu nabit na qrac, pa na ignore.
Nesto tipa Mamica, samo nekog ko zna sta je sustinski temelj menadzmenta - emocije nemaju mjesta u obavljanju posla na profesionalan nacin.
Ne branim ni Mamica (ne pratim detaljno, ali koliko sam shvatio za njega cak postoje neki dokazi) ni tog vaseg Dinu, ali niko normalan ne moze biti ni uz neinformisane i neobrazovane djecacice. Pod neobrazovan mislim na nekog ko ne zna na koja vrata treba pokucati i kome konkretno treba yebati mater kad nesto krene po zlu.
Koliko vas je trazilo sastanak sa nacelnikom opstine nakon problema sa salterusama? Ni jedan. Lakse se izderati na licu mjesta, nebitno ko je u pravu, prepricati to uzoj i siroj rodbini i komsijama, retroaktivno se gospodji jos jednom nayebati majke. I sutra zaboraviti.
Moze se na ovu temu palamuditi do sutra, ali ukratko - to je to, nemam potrebu, a kao postovalac talijanskog fudbala, ni legitimitet da serem vise od napisanog.

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
@bordo kopitar, o ovome upravo pisem, ne o domacem fudbalu. Nejse, sila masi daje ubrzanje.bordoakapitar je napisao/la:E pa kad nisi navijac FCS i ne interesuje te domaci fudbal, onda nemas pravo ni da pises na ovoj temi! Ne vidim svrhu zasto bi te onda zanimalo kako i koliko je Dino krao, osim ako nisi licno on ili neki njegov haver pa ispitujes situaciju. Razligu ili cu zvati Hilmu!

Kakav?Sabinho je napisao/la:Kakav je financijski bilans bio u klubu za vrijeme Baljka? Kakav je bio po dolasku, tokom obavljanja funkcija Dine Selimovica i kakav je danas nakon njegovog odlaska?RichmanBiH je napisao/la:Ni za baljka nema dokaza, a lopov je.
Ja zaista ne znam.
Znam samo da su spickali ogroman budzet ni za sta. I za to mi ne trebaju nikakvi dokazi.
Znam takodje da je cifra koja se pominje za do sad uradjeno u "kampu" apsulutno neralna.
Znam da je proslo stotine igraca i vise nego sumnjivog kvaliteta i da ih je vecina otjerana, na stetu kluba, vec nakom pola godine ili godinu.
Smijesne suspenzije, promjene trenera.
Je li fakat neko smatra da za sve navedeno niko nije kriv i da je vuk pojeo magarca?
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 17 avg 2016, 13:41, ukupno mijenjano 1 put.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
@gefufna pametnom insanu je dovoljan dokaz to sto nakon svih 'prozivki, optuzbi i neosnovanog ocrnjavanja' i kluba i samog Selimovica od strane Azmira Husica nije podignuta nikakva optuznica.
Gospoda se samim tim popisala po obrazu kluba, a nama pokazala da sami nemaju obraz. Nema potrebe da se dalje raspravlja.
A ako nisi navijac Sarajeva pisi na opstim diskusijama!
Gospoda se samim tim popisala po obrazu kluba, a nama pokazala da sami nemaju obraz. Nema potrebe da se dalje raspravlja.
To za Kodru vjerujem da je suplja, ali ako kojim cudom dodje i sve nas obraduje, otici i docek mu napraviti na aerodromu.
Sad kada bi ja napisao da pregovaramo sa, neam pojma, Capellom, da li bi to proizvelo dvije stranice postova koji prizivaju Capella?
Dajte ba, kakav Kodro. Frajer se pojavi niodakle, baci bombu i razguli.
Dajte ba, kakav Kodro. Frajer se pojavi niodakle, baci bombu i razguli.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Definitivno ja bi prvi otisao.Evander je napisao/la:To za Kodru vjerujem da je suplja, ali ako kojim cudom dodje i sve nas obraduje, otici i docek mu napraviti na aerodromu.
To dokaz da je ukrao licno 20.000 i prisvojio sebi?FrancescoTotti je napisao/la:@gefufna pametnom insanu je dovoljan dokaz to sto nakon svih 'prozivki, optuzbi i neosnovanog ocrnjavanja' i kluba i samog Selimovica od strane Azmira Husica nije podignuta nikakva optuznica.
Da si ti iole u poslovnom svijetu i da znas samo 1% onoga sto neka firma uradi/slaze drugoj. Osnova danasnjeg poslovanja je laganje, pa cak osnova odgajanja djeteta je laganje ako se slucajno pozoves na neku moralnost. Uzeti drugoj strani vise nego sto ona misli da treba dati, sa drugom stranom zayebati trecu - to su osnove danasnjeg poslovanja. Nit je to izmislio Dino, nit ja, niti neko koga ti znas da ga mozes okriviti - to je sistem rada na kojem pociva kapitalizam.

Uzmi u obzir da ovdje govorim o osnovama poslovanja, i ni jednom nisam napisao da je taj Dino ili nebitno ko i kako se zove, uzeo pare sebi licno.
Daj mi dokaz da je, osim plate, na Dinin racun legla ili u Dinino krilo pala marka koja je trebala zavrsiti u blagajni kluba? Mislim, jednostavno je.
Termin pametnom insanu je dovoljan dokaz to i to je definicija mahalanja.

Nema potrebe da se raspravlja, ko sam ja da bosnjama mijenjam mentalitet. Bosnjo prvo mora nauciti sta je to mentalitet.

Covjece ne inisitirja na tome da nema nista ! Sastanak je u cetvrtak 100% K !!! Znaci da sanse postoje, e sad kako imam infromaciju Jovic bolje kotira, pa vidjet cemoKenChoo je napisao/la:Ma kakav Kodro, nema od toga ništa. Mislim, i ja bih volio da ponovo dođe, jer znam o kakvom se stručnjaku radi, ali neće sigurno. Daj Bože da me razuvjere.
Max Allegri
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.