FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

kengur
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kengur » 17 avg 2016, 15:51

OsmanhodzicBuco je napisao/la:Kodru smo otjerali zato sto smo htjeli boljeg od njega, medjutim kasnije se ispostavilo da je izmislio igru za njegove nasljednike, i sad bi da ga vratimo. Treba sjesti, porazgovarati, izvinuti se čovjeku, prihvatiti da smo pogriješili. Pa ko zna, možda se i vrati. Zavisi kakve su mu ambicije.
Prvo pokušati angazovati Kodru, Hadzbegica, i sl. I tek ako nas oni odbiju, okrenuti se ovoj našoj buraniji Jovicu, Jagodicu i sl.
A Dino nam je dužan obrazloženje, sta bi od onih njegovih najava? Bilo bi fino Dino.
Treba mu ponuditi i finansijske garancije da nece opet blamazu dozivjeti, jer covjek ima obraz. Veliki gospodin, ni A nije rekao nakon svega a mogao je svasta. A tek kasnije je raja shvatila da je on bio bojkotovan i da je to bio razlog cudnoj igri. Samo daj Boze da hoce i pricati sa nama opet ....

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 17 avg 2016, 15:52

FrancescoTotti je napisao/la:Al realno pod Kodrom smo igrali najljepsi fudbal, prilike su prstale na sve strane. Onakvu fudbalsku nesrecu protiv borca koji je na kraju i kostao kodru ja u zivotu nisam vidio, pa onda onaj nesviran penal..
Moze se mjerit sa onom sudijskom lakrdijom u mecu Chelsea-Barceloma 2009.
Pogledaj sve nase prilike :cry:

Kao i ova, cist gol Benke je ponisten.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 17 avg 2016, 15:54

@totti Kusturica pogotovo. Al kontam za Dinu ako je vec otišao iz kluba bar sada može otvoriti karte.
Zadnja izmjena: OsmanhodzicBuco, dana/u 17 avg 2016, 15:57, ukupno mijenjano 1 put.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 17 avg 2016, 15:55

Gabriela Sabatini-mijesa bijelo i Martini!
Bahati, bahati Željkan!
1946

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 17 avg 2016, 15:55

Ma ako im se uopste javi na telefon, odmah mu profaksati ugovor gdje pise da mu se niko nema pravo obratiti 5 godina, a ne uruciti otkaz.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 avg 2016, 15:59

Sve je to super sto si napisao, osim sto si izostavio da smo mi prodali klub, a ostali smo haman u istoj kaljuzi u kojoj smo bili i ranije.
Vidjet ces belaja ako ikad stanemo na noge pa pocnemo prodavati igrace za 4,5 miliona, a te pare ne budu ni u sta ulagane.
Ali polako...[/quote]
SBBKBB brate ostavimo, aBd da budemo svi zivi i zdravi pa da diskutujemo o tome, ako budem u krivu rado cu priznati sve sto se ispostavilo da nije bilo dobro a podrzavao sam to.[/quote]

@sabinho, pratio sam do sada ovu mini raspravu i svaki put si imao dobar odgovor,u stvari obojica ste,bas ono fina argumentovana rasprava. Medutim moram primjetiti da si na ovu zadnju evanderovu opasku ostao bez argumenta. A ovo je u stvari pravo pitanje koje ce sve vise biti postavljano.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 17 avg 2016, 16:01

Na našu žalost Kurtić ostaje, pobijedit će Metalce, istina uz mnogo muke i patnje. Ne znam uopšte otkud priča o novom treneru?

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 17 avg 2016, 16:05

SiouxLukavac je napisao/la:Na našu žalost Kurtić ostaje, pobijedit će Metalce, istina uz mnogo muke i patnje. Ne znam uopšte otkud priča o novom treneru?
Dobro je da se priča. Prati se forum, a i portali objavljuju ono sto se piše, pa to svakako dodje do uprave.
A Hurtic jadan nema reference da vodi ni Bosnu Visočku, a kamol i Sarajevo. Bez obzira na Metalege treba ga nogirati.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 17 avg 2016, 16:09

Memara je napisao/la:
Jbt tek sada vidim koja nepravda! Zbog ove utakmice Kodro je i dobio otkaz! :facepalm: Gledaj nam igre, duplih pasova i prilika sta smo sve propustili! Tako isto dobro se sjecam komentara tipa "Vinko je izmislio taktiku za Kodru" a taj isti Marinovic pusi k. jednom Hurticu evo vec drugu sezonu.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 17 avg 2016, 16:10

joker90 je napisao/la:Ma ne izgleda mi Kodro kao neki mekusac, da bi tek tako presao preko svega, ali hajde. I ne vidim bas razlog za tolikim optimizmom iako dođe opet. I kod njega je prisutno ono nase, kad neko ode, onda vidimo sve dobre strane, a nista lose sto je imao.
Ima i Kodro svojih mana normalno, najveca mu je sto nema ''muda'' kao recimo Petrovic i nema onog temperamenta, previse je tih i na samoj utakmici...ali kad pogledas ko je sve u opticaju: Jovic, Jurcic, Jagodic, da nam je Hurtic na klupi, onda znas da je Kodro za njih u najmanju ruku Jurgen Klopp.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 avg 2016, 16:12

zagorski je napisao/la:Sve je to super sto si napisao, osim sto si izostavio da smo mi prodali klub, a ostali smo haman u istoj kaljuzi u kojoj smo bili i ranije.
Vidjet ces belaja ako ikad stanemo na noge pa pocnemo prodavati igrace za 4,5 miliona, a te pare ne budu ni u sta ulagane.
Ali polako...
SBBKBB brate ostavimo, aBd da budemo svi zivi i zdravi pa da diskutujemo o tome, ako budem u krivu rado cu priznati sve sto se ispostavilo da nije bilo dobro a podrzavao sam to.[/quote]

@sabinho, pratio sam do sada ovu mini raspravu i svaki put si imao dobar odgovor,u stvari obojica ste,bas ono fina argumentovana rasprava. Medutim moram primjetiti da si na ovu zadnju evanderovu opasku ostao bez argumenta. A ovo je u stvari pravo pitanje koje ce sve vise biti postavljano.[/quote]

Nisam ostao bez odgovora, vec diskutujem iskljucivo o onome sto je bilo. Ne stavljam sebe u poziciju da prognoziram razvoj dogadjaja. ;) Ja sam uvijek za konstruktivnu raspravu, volim diskutovati ali realno i bez onoga "Bio ja sa covjekom, rekao mi." Sto se tice konkretno pitanja, dozivijeli smo jedan dobar transfer, a klub je sezonu nakon titule ulozio dosta para u igracki sastav (Stepanov, Barbaric, Ikande), dovedeni su igraci koji su trebali biti nositelji igre medjutim nisu. 2/3 su totalni promasaji, sto iz ovog ili onog razloga (Stepanov i Ikande), vidim i dan danas, jedan je navijac Vojvodine a drugi se tek neki dan vratio prvoligaskom fudbalu i to na Kipar, dok je Barbaric donekle i zadovoljio, donekle nije. Ocigledno je da su ova dvojica dovedeni kod nas u trenutku kad im je karijera totalno otisla u neku stvar, dok se Barbaric iscupao i otisao u ekstra ligu. Naravno, cijena je placena, ostali smo bez Evrope i za to je neko odgovarao. U klubu od bitnih ljudi koji su imali uticaj na razvoj situacije nema Ibrakovica i Selimovica, vidjecemo dalje. Znaci, kad prodamo narednog igraca, imacemo jasnu priliku da vidimo koliko je tacna @evanderova teza. Iako trenutno ne vidim igraca osim donekle Duljevica koji transferom moze osigurati priliv nesto vece kolicine novca u klub, doci ce prilika sasvim sigurno pa budemo vidjeli. :)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

KenChoo
Kontakt:

Post Postao/la KenChoo » 17 avg 2016, 16:18

Tek nakon određenog perioda se vidjelo šta je bio uzrok otkaza Mehi. To je igromna šteta bila, jer je Kodro intelektualac i perfekcionista, ali nažalost debili koje smo imali u klubu su uradili to što su uradili. Meho je idealan čovjek za mjesto trenera, jer ima sve potrebne adute da Sarajevo podigne na veći nivo, u svakom smislu te riječi. Dovoljno je samo da pogledate jedan njegov intervju (npr. u Anadoliji ili kada je predstavljen) i da vidite o kakvom se čovjeku radi. Najbitnije je to što ima ogromno fudbalsko znanje i da je pošten, tako da bi teško u ekipu upao neka ubleha ili otpadak od igrača. Čovjek zna znanje, pa mi od njegovog perioda nemamo trenera da zna pričati, a pogotovo kad se sjetim Uščuplića i njegovog 'hajd da kažem', 'jel', 'kako se zove'... On bi sigurno podigao klub na veći nivo, kako sam i rekao, jer je radio u Španiji i dobro poznaje taj fudbal i donio bi jednu svježinu u klub i ligu općenito, jer se kod nas igra krkanski fudbal, gdje su igrači amateri i ne poznaju osnovne pojmove fudbala. Ne pamtim kad sam vidio da naši igrači imaju plan, a pogotovo ne plan 'B', da su odigrali dupli pas, nešto iskombinovali. Kad se sjetim na jednom od treninga, kad pojašnjava ja mislim Ameru da se kreće i otvara, ovaj stao zvjera, ne zna gdje treba i to mu je pokazivao jedno pet puta. Sviđa mi se isto što ima viziju i ideju za budućnost, zna šta treba i kaže sve kako jeste, a ne petlja i nešto sere. Također, isto vrlo bitan faktor je taj da bi ga igrači poštovali jer je čovjek ogromno ime, teško da igrači ozbiljno shvataju Hurtića.

Nema od njega ništa, zasad, i veliki upitnik je da li bi se on ikako htio vratiti, jedino ako se ne obavi fin razgovor u četiri oka. Bilo bi sjajno da se vrati, ali opet ali, da ne osvojimo titulu ove godine, **** bi Mehi od do, jer većina pametuje i nije strpljiva da čeka rezultat, svi bi odmah neke duple. Bojim se da od Mehe samo ostaju sjećanja. :hmmmmm:
Zadnja izmjena: KenChoo, dana/u 17 avg 2016, 16:23, ukupno mijenjano 1 put.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 17 avg 2016, 16:21

Ja se dobro sjecam da je par nas ovdje pricalo da zelimo da meho ostane cak i po cijenu titule te sezone ali da se izdignemo iznad sljedece.
Isto mislim i sad.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 17 avg 2016, 16:22

Sabinjo kad spomenu prodaju Duljevica, to ne znači da te pare idu u klub. Zavisi kakav je dogovor izmedju vlasnika i uprave, tj. koliki procenat ide u budžet kluba a koliki vlasniku. A po svemu sudeći klubu ide malo ili nimalo novca. Nažalost.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 17 avg 2016, 16:23

Koliko ja znam Hurtic ima ugovor do polusezone. Nadam se da nece ostati do isteka ugovora jer u medjuvremenu igramo sa Slobodom, Listicom... Prozivke Edisa, Elvira i Almira se trebaju nastaviti, kako ne tribinama tako i na forumu. Cita se forum ;) Naravno, igracima treba dati podrsku!!!
Hajde Mehaga :pray:
SARAJEVO

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 avg 2016, 16:27

Memara je napisao/la:
Memara je napisao/la:
Jbt tek sada vidim koja nepravda! Zbog ove utakmice Kodro je i dobio otkaz! :facepalm: Gledaj nam igre, duplih pasova i prilika sta smo sve propustili! Tako isto dobro se sjecam komentara tipa "Vinko je izmislio taktiku za Kodru" a taj isti Marinovic pusi k. jednom Hurticu evo vec drugu sezonu.
Jesu li Stojcev i Velkoski bojkotovali Mehu? Pitam jer evo na ovoj utakmici skoro sve sto je napravljeno, napravili su njih dvojica (uz Dulju):

0:35, asistencija Stojceva za Okica koji fula nemoguce.
2:12 Sjajan sut Stojceva sa velike udaljenoti.
2:22 Asistencija Velkoskog za gol.
3:19 Asistencija Velkoskog za Okica koji opet fula. :D
3:38 Asistencija Velkoskog za Benku koji suta i dobijamo penal ali ga sudija onda ponistava.

Znam da je i u revansu Velkoski zabio za pobjedu u BL.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 17 avg 2016, 16:28

FrancescoTotti je napisao/la:Ja se dobro sjecam da je par nas ovdje pricalo da zelimo da meho ostane cak i po cijenu titule te sezone ali da se izdignemo iznad sljedece.
Isto mislim i sad.
Halalio bih i Evropu ove godine - za Mehu.

KenChoo
Kontakt:

Post Postao/la KenChoo » 17 avg 2016, 16:30

FrancescoTotti je napisao/la:Ja se dobro sjecam da je par nas ovdje pricalo da zelimo da meho ostane cak i po cijenu titule te sezone ali da se izdignemo iznad sljedece.
Isto mislim i sad.
Isto mišljenje imam. Sad bih potpisao da dođe Kodro i da dobije potpuno odriješene ruke oko svega, ali da titula ne bude primarni cilj. Hoću sami da vidim da klub naoreduje u svakom pogledu, da mogu sjesti i uživati u utakmici, a ne prebaciti na indijske serije. Da doživim da imamo igru, od noge do noge, pasovi, kombinovanje, fluidnost, uigranost... Da se dovode ciljana dobra pojačanja, pa da počnemo plaćati i odštete. To bi onda i titule donosilo, a ne svake godine ista priča. Dođe jedan na oičetku, obećanja, pripreme, i onda ****. Pa drugi dođe usred sezone i izmotavanja da nema vremena i da mora proći pripreme, pa sve afere... Hoću normalan klub, to je sve, ne moraju biti titule.
Zadnja izmjena: KenChoo, dana/u 17 avg 2016, 16:30, ukupno mijenjano 1 put.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 17 avg 2016, 16:30

Vrati li se Kodro, vratit ce i Okica :D
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 17 avg 2016, 16:31, ukupno mijenjano 1 put.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 17 avg 2016, 16:30

KenChoo je napisao/la:
Isto mislim i sad.
Isto mišljenje imam. Sad bih potpisao da dođe Kodro i da dobije potpuno odriješene ruke oko svega, ali da titula ne bude primarni cilj. Hoću sami da vidim da klub naoreduje u svakom pogledu, da mogu sjesti i uživati u utakmici, a ne prebaciti na indijske serije. Da doživim da imamo igru, od noge do noge, pasovi, kombinovanje, fluidnost, uigranost... Da se dovode ciljana dobra pojačanja, pa da počnemo plaćati i odštete. To bi onda i titule donosilo, a ne svake godine ista priča. Dođe jedan na oičetku, obećanja, pripreme, i onda ****. Pa drugi dođe usred sezone i izmotavanja da nema vremena i da mora proći pripreme, pa sve afere... Hoću normalan klub, to je sve, ne moraju biti titule.
+1
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], nedimmmm1337, soe i 46 gostiju.