Evander je napisao/la:
Sve je to super sto si napisao, osim sto si izostavio da smo mi prodali klub, a ostali smo haman u istoj kaljuzi u kojoj smo bili i ranije.
Vidjet ces belaja ako ikad stanemo na noge pa pocnemo prodavati igrace za 4,5 miliona, a te pare ne budu ni u sta ulagane.
Ali polako...
Evander, citam tvoje postove, vidim da si protiv uprave i Tana.
Mi nismo u haman istoj kaljuzi, ma ni blizu.
Na stranu kamp i porezna, prema svim uposlenicima i potraziocima su isplacena sva dugovanja.
Dugovalo se skoro svima koji su imali ikakva potrazivanja ikad, igraci, treneri, dobavljaci... Skoro nikome koje imao ikalvu poslovnu vezu sa Sarajevom poslije rata nije isplacena dogovorena suma.
Mozda se ne sjecas da su nas neki na sud dali, neki htjeli...
Sjecas li se da je ova Uprava u novine morala davati poziv povjeriocima da se obrate za svoje potrazivanje, jer za neke u Klubu nije bio pisan trag, a druga strana ga je imala?
Pa svi koji su u Klubi duze od 4 posljednje godine su godisnje potpisivali reprogame sa Klubom da bi mogli dobiti licencu, cak i kamate na potrazivanja oprostili. To ukljucuje i Dzenu, i Hurtica, pa Janjosa (iako nas je na sud htio dati), i ostale trenere i igrace koji su prodefilovali svih ovih godina... Ako ima izuzetaka, vjerovatno se na prste jedne ruke mogu prebrojati.
Da nisu svoje dugove reprogamirali, danas Sarajeva ne bi bilo. I, hvala svakom od njih pojedinacno na tome.
I, zato, nismo ni blizu. Sportski smo mogli bolje, ali ekonomski ne mozemo u istu recenicu.
Nekima poslovna strana nije bitna za fudbalski klub, ali ja pamtim vrijeme virsli i upitnih licenci.
Ako nekom nije bitna ekonomska strana, ne treba ni pricati o budzetima, parama, Tanu...
Podbacili smo sportski, moralo je bolje, ali hvala Bogu da nam je dosao Tan.