Evander je napisao/la:Conscious je napisao/la:zagorski je napisao/la:
Mogu.
Klub koji ce dovesti Duljevica uplatice obestecenje klubu (cca 1,500,000 eura).
Tan vlasnik kluba.
Dakle,Tanov dzep ce biti puniji za taj iznos.
Vrlo jednostavno.
Naravno to je nesto sasvim normalno,ali je problem u tome sto Tan od tog iznosa nece odvojiti 200-300 hiljada eura da bi doveo opet kvalitetnog igraca nego cemo dovesti slobodnog Ivetica.
Isto ce ti biti i sa 'djecom' iz akademije,samo sto ce oni vec sa 16-17 godina prelaziti u Cardif ili Kortrijk i prodqvace se otud i brze i za vece iznose.
Pa nije to baš Tanov džep, nego džep Kluba.
Ili ti misliš da će Klub uplatiti Tanu ono što dobije od transfera?
Shvati da je Tan = Klub
Dug kluba je dug Tana. Profit kluba je profit Tana.
Znam ja šta znači njegovo vlasništvo upravljačkih uloga. Ali mi se čini da mnogo pojednostavljuješ stvari.
Priča kako smo se prodali... A šta smo mi to prodali, šta smo to u vlasništvu imali i to prenijeli na njega?
Čovjek je uložio, taman da je ulog jednak dugu Kluba, dovoljno je. Ali, znamo da nije, Ako ništa, uložio je u infrastrukturu, odnosno kamp, vjerovatno i u kojeg igrača, sponzorstvo i moguće je i neke stvari koje ne znamo.
Znajući da je kamp u Butmiru dat na koncesiju Fudbalskom Klubu Sarajevo, kako je to njegovo?
Dug Kluba, odnosno, dug Tana je izmiren, kako je dokazano.
A, silni profit Kluba, na koji on ozbiljno računa, posebno od prodaje karti i tv prava

, on će prenijeti sa računa FK Sarajevo... Kako?
Sve dok Klub ne postane dioničko društvo, dok on ne bude imao dividendu, dok on ne mogne trgovati dionicama Kluba, odnosno prodavati ih, on nema načina da zaradi na nama.
Također, jednostavno nema načina da bilo kakva sredstva sa računa Kluba prenese negdje drugo, osim kao pozajmicu ili da nešto Klub od njega kupi.
A, ako je godišnji budžet Kluba cca 7 miliona KM, ako je ostvareni profit 200-300 hiljada, pričamo o jednoj simboličnoj cifri za njega.
I sad ti meni objasni, zašto je dolazak Tana, posebno u situaciji u kojoj smo mi bili, loš po FKS?