FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Locust
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Locust » 17 avg 2016, 20:37

zagorski je napisao/la:
Locust je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Dolazi Ivetic na Lb,Almir ce se prebaciti na Duljino mjesto,Dulja odlazi,Tan puni dzepove,a mi navijaci **** i daljnju nervozu i muku na terenu.
Možeš li mi objasniti molim te kako Tan puni džepove prodajom Duljevića?

Hvala.
Mogu.
Klub koji ce dovesti Duljevica uplatice obestecenje klubu (cca 1,500,000 eura).
Tan vlasnik kluba.
Dakle,Tanov dzep ce biti puniji za taj iznos.
Vrlo jednostavno.
Izvini brate, ali ti nemaš veze sa načinom funkcionisanja klubova u BiH.

Fudbalski klubovi u BiH ne mogu imati vlasnika (otud ono "vlasnik upravljačkih prava"), i neprofitne su organizacije što znači da na legalan način se ne mogu uzimati pare iz njih.

**** ga, malo se obrazuj na Internetu, nije teško treba ti 15 minuta da to sve pročitaš.

Pozdrav.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 17 avg 2016, 20:38

zagorski je napisao/la:
Locust je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Dolazi Ivetic na Lb,Almir ce se prebaciti na Duljino mjesto,Dulja odlazi,Tan puni dzepove,a mi navijaci **** i daljnju nervozu i muku na terenu.
Možeš li mi objasniti molim te kako Tan puni džepove prodajom Duljevića?

Hvala.
Mogu.
Tan vlasnik kluba.
Vrlo jednostavno.
Naravno to je nesto sasvim normalno,ali je problem u tome sto Tan od tog iznosa nece odvojiti 200-300 hiljada eura da bi doveo opet kvalitetnog igraca nego cemo dovesti slobodnog Ivetica.
Isto ce ti biti i sa 'djecom' iz akademije,samo sto ce oni vec sa 16-17 godina prelaziti u Cardif ili Kortrijk i prodqvace se otud i brze i za vece iznose.
Tan nije vlasnik kluba...
Nece biti Tanov djep puniji vec kasa kluba il budjet za sledecu sezonu...
Ne postoji nacin da se legalno iz udruzenja gradana uzme novac...
Jedino bi mogao štekati novac na računu kluba ne trošiti ga pa kad vlast usvoji zakon o sportu da povuče sredstva il preusmjeri sa računa kluba na neki drugi račun al opet to poreznoj mora opravdati kao investiciju il nešto slično ...
Zadnja izmjena: Pitaristok, dana/u 17 avg 2016, 21:09, ukupno mijenjano 1 put.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 17 avg 2016, 20:50

Ovaj Tan neki merhametli čovjek.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 17 avg 2016, 21:01

Conscious je napisao/la:
zagorski je napisao/la:
Locust je napisao/la: Možeš li mi objasniti molim te kako Tan puni džepove prodajom Duljevića?

Hvala.
Mogu.
Tan vlasnik kluba.
Vrlo jednostavno.
Naravno to je nesto sasvim normalno,ali je problem u tome sto Tan od tog iznosa nece odvojiti 200-300 hiljada eura da bi doveo opet kvalitetnog igraca nego cemo dovesti slobodnog Ivetica.
Isto ce ti biti i sa 'djecom' iz akademije,samo sto ce oni vec sa 16-17 godina prelaziti u Cardif ili Kortrijk i prodqvace se otud i brze i za vece iznose.
Pa nije to baš Tanov džep, nego džep Kluba.
Ili ti misliš da će Klub uplatiti Tanu ono što dobije od transfera?
Shvati da je Tan = Klub

Dug kluba je dug Tana. Profit kluba je profit Tana.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 avg 2016, 21:13

Izvini brate, ali ti nemaš veze sa načinom funkcionisanja klubova u BiH.

Fudbalski klubovi u BiH ne mogu imati vlasnika (otud ono "vlasnik upravljačkih prava"), i neprofitne su organizacije što znači da na legalan način se ne mogu uzimati pare iz njih.

**** ga, malo se obrazuj na Internetu, nije teško treba ti 15 minuta da to sve pročitaš.

Pozdrav.[/quote]

@locust;
Hvala ti sto brines za moje obrazovanje,u stvari smatras me neobrazovanim,a i ne poznajes me.
Za tvoju informaciju ja sam se obrazovao redovnim putem i to u vrijeme kad nije bilo privatnih fakulteta i 'obrazovanja' preko interneta. Al' nejse da ne idem of topic.
Uglavnom najmanje je vazno da li je Tan formalni vlasnik ili vlasnik upravljackih prava,sustina je da je on gazda u klubu i da se pita za sve. Takode novac,kluba,infrastruktura itd., za sve se on pita jer je na ovaj ili onaj nacin to njegovo. Ne znam kako neko ne konta taj dio,pa se jos uvijek pravi nekakva podjela na ono sto je Tanovo i ono sto je klubsko.
Kratko jasni nema toga,klub je prodat i jedini ko se tu pita,odlucuje i sa novcem raspolaze je Vincent Tan.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 17 avg 2016, 21:20

zagorski je napisao/la:Izvini brate, ali ti nemaš veze sa načinom funkcionisanja klubova u BiH.

Pozdrav.
@locust;
Hvala ti sto brines za moje obrazovanje,u stvari smatras me neobrazovanim,a i ne poznajes me.
Za tvoju informaciju ja sam se obrazovao redovnim putem i to u vrijeme kad nije bilo privatnih fakulteta i 'obrazovanja' preko interneta. Al' nejse da ne idem of topic.
Uglavnom najmanje je vazno da li je Tan formalni vlasnik ili vlasnik upravljackih prava,sustina je da je on gazda u klubu i da se pita za sve. Takode novac,kluba,infrastruktura itd., za sve se on pita jer je na ovaj ili onaj nacin to njegovo. Ne znam kako neko ne konta taj dio,pa se jos uvijek pravi nekakva podjela na ono sto je Tanovo i ono sto je klubsko.
Kratko jasni nema toga,klub je prodat i jedini ko se tu pita,odlucuje i sa novcem raspolaze je Vincent Tan.[/quote]

Ama bolan bolan, ne spori se da je on gazda i da je njegov klub, al za sada u bosni on ne moze raspolagati novcem sa racuna kluba, zato sto je klub udruzenje gradana, sam ti naziv kaze, je.bem ga kako ti ne kontas...

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 17 avg 2016, 21:22

Ne moze on otic u banku i reci skini mi sa racuna sarajeva ovoliko i uplati na moj racun, kontas il na racun cardifa recimo...

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 17 avg 2016, 21:25

To jednostavno nije istina.

Ja (i 5 drugih ljudi na forumu) tebi dajem argumente, članove zakona o sportu, ti meni daješ svoje mišljenje.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 17 avg 2016, 21:25

Pitaristok je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Izvini brate, ali ti nemaš veze sa načinom funkcionisanja klubova u BiH.

Pozdrav.
@locust;
Kratko jasni nema toga,klub je prodat i jedini ko se tu pita,odlucuje i sa novcem raspolaze je Vincent Tan.
Ama bolan bolan, ne spori se da je on gazda i da je njegov klub, al za sada u bosni on ne moze raspolagati novcem sa racuna kluba, zato sto je klub udruzenje gradana, sam ti naziv kaze, je.bem ga kako ti ne kontas...[/quote]
"Prodajom jednog igraca gotovo da sam povratio ulozeno" ili nesto slucno tome.
Je li to rekao Tan ili neko od nas forumasa prosle godine?

Conscious
Kontakt:

Post Postao/la Conscious » 17 avg 2016, 21:27

Evander je napisao/la:
Conscious je napisao/la:
zagorski je napisao/la: Mogu.
Tan vlasnik kluba.
Vrlo jednostavno.
Pa nije to baš Tanov džep, nego džep Kluba.
Ili ti misliš da će Klub uplatiti Tanu ono što dobije od transfera?
Shvati da je Tan = Klub

Dug kluba je dug Tana. Profit kluba je profit Tana.
Znam ja šta znači njegovo vlasništvo upravljačkih uloga. Ali mi se čini da mnogo pojednostavljuješ stvari.
Priča kako smo se prodali... A šta smo mi to prodali, šta smo to u vlasništvu imali i to prenijeli na njega?

Čovjek je uložio, taman da je ulog jednak dugu Kluba, dovoljno je. Ali, znamo da nije, Ako ništa, uložio je u infrastrukturu, odnosno kamp, vjerovatno i u kojeg igrača, sponzorstvo i moguće je i neke stvari koje ne znamo.
Znajući da je kamp u Butmiru dat na koncesiju Fudbalskom Klubu Sarajevo, kako je to njegovo?

Dug Kluba, odnosno, dug Tana je izmiren, kako je dokazano.

A, silni profit Kluba, na koji on ozbiljno računa, posebno od prodaje karti i tv prava :mrgreen: , on će prenijeti sa računa FK Sarajevo... Kako?

Sve dok Klub ne postane dioničko društvo, dok on ne bude imao dividendu, dok on ne mogne trgovati dionicama Kluba, odnosno prodavati ih, on nema načina da zaradi na nama.
Također, jednostavno nema načina da bilo kakva sredstva sa računa Kluba prenese negdje drugo, osim kao pozajmicu ili da nešto Klub od njega kupi.
A, ako je godišnji budžet Kluba cca 7 miliona KM, ako je ostvareni profit 200-300 hiljada, pričamo o jednoj simboličnoj cifri za njega.

I sad ti meni objasni, zašto je dolazak Tana, posebno u situaciji u kojoj smo mi bili, loš po FKS?

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 17 avg 2016, 21:28

Ne lupaj ba ni ti Evandere.

On može reći kad prodamo Dulju šta sa tim parama, kako ih investirati u klub. Uzeti ih sebi ne može.

Pročitajte ako ne vjerujete.

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 17 avg 2016, 21:35

Locust je napisao/la:
Akademija. Prodaš mladog supertalenta u Kotrijk/Cardiff za 100.000. Tri godine kasnije prodaš ga za 5.100.000. 5 miliona profita.
Evo kako Tan može uzimati pare iz našeg kluba (za sada dok se ne donese ZoS)

Conscious
Kontakt:

Post Postao/la Conscious » 17 avg 2016, 21:36

Evander je napisao/la: "Prodajom jednog igraca gotovo da sam povratio ulozeno" ili nesto slucno tome.
Je li to rekao Tan ili neko od nas forumasa prosle godine?
Btw, ni slično.
Poslušaj šta je čovjek rekao, ne čitaj prevod novinara.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 avg 2016, 21:45

Ok ljudi da ne raspravljamo vise,vrijeme pred nama ce nam sve reci.
Sto reko evander kad se zaradi par miliona,a nista od te cifre ne ulozi u klub i ekipu,vidjecemo kakvo ce objasnjenje biti za to.

Conscious
Kontakt:

Post Postao/la Conscious » 17 avg 2016, 21:46

Locust je napisao/la:
Locust je napisao/la:
Akademija. Prodaš mladog supertalenta u Kotrijk/Cardiff za 100.000. Tri godine kasnije prodaš ga za 5.100.000. 5 miliona profita.
Raspisah se večeras.
To bi bio jedini način, ako mu je to cilj. Za sada je od nas kupio manje_više prosječnog, 27-godišnjeg stopera, za lijepu svotu.

Generalno, slabo se može zaraditi na klubovima na našim prostorima, ako nisi menadžer kao Mamić.
Ovo ulaganje mu je više kao neki hobi.
Pa samo je u nas, do trenutka slavljenja titule, uložio 4 miliona EUR.
Dok povrati uloženo, i još šta da zaradi, pofino mu mi igrača moramo prodati.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 17 avg 2016, 21:48

Da se razumijemo, on do sad nije imao sta niti uzeti. Ali previse je naivno vjerovati da ne postoji sistem da on dodje do zarade. Sigurno nije usao u sve ovo bez nekog plana. Ili neko misli da nam je donirao pare?

Dok je malo para, malo je i problema. Kad vece pare budu u igri, tad ce problemi i nastati.

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 17 avg 2016, 21:50

Evander je napisao/la:Da se razumijemo, on do sad nije imao sta niti uzeti. Ali previse je naivno vjerovati da ne postoji sistem da on dodje do zarade. Sigurno nije usao u sve ovo bez nekog plana. Ili neko misli da nam je donirao pare?

Dok je malo para, malo je i problema. Kad vece pare budu u igri, tad ce problemi i nastati.
Hajmo se onda sad svi kolektivno ubiti na Koševu ko oni japanski kultisti!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 17 avg 2016, 21:52

Locust je napisao/la:
Evander je napisao/la:Da se razumijemo, on do sad nije imao sta niti uzeti. Ali previse je naivno vjerovati da ne postoji sistem da on dodje do zarade. Sigurno nije usao u sve ovo bez nekog plana. Ili neko misli da nam je donirao pare?

Zasto bi se ubijali?
Pa i navijaci MU su bili protiv Glejzera, ili kako se zove. Skrtica mrtva bio, gledao samo svoj profit. Evo sad odrijesio kesu i svi sretni.
Mozda se i nama slicno nesto dogodi u buducnosti :D

Da se razumijemo, nisam ja protiv prodaje kluba. Nemam nista protiv da imamo gazdu. Samo, prodajom kluba sam ocekivao da cemo dobiti vise.
Ako nekakav levat razbacuje se u Vardaru, sto mi nismo takve srece?
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 17 avg 2016, 21:54, ukupno mijenjano 1 put.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 avg 2016, 21:54

Locust je napisao/la:
Locust je napisao/la:
Ovo se slazem. I ovo je samo jedan od nacina na koji ce Tan imati koristi od investicije zvane fk sarajevo.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 17 avg 2016, 21:57

Evander je napisao/la:
Locust je napisao/la:

Zasto bi se ubijali?
Pa i navijaci MU su bili protiv Glejzera, ili kako se zove. Skrtica mrtva bio, gledao samo svoj profit. Evo sad odrijesio kesu i svi sretni.
Mozda se i nama slicno nesto dogodi u buducnosti :D

Da se razumijemo, nisam ja protiv prodaje kluba. Nemam nista protiv da imamo gazdu. Samo, prodajom kluba sam ocekivao da cemo dobiti vise.
Ako nekakav levat razbacuje se u Vardaru, sto mi nismo takve srece?
Good point .
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: johntravolta123, Laganini1986, NazorUso, OzmoodPinglewood i 30 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []