Koja je najuspješnija država regiona u sportu?
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Koja je najuspješnija država regiona u sportu?
Kroacija i Slovenija.
Realno, teže je ostvariti dobar rezultat u ovim manje popularnim sportovima, pogotovo u državama gdje su ulaganja minimalna i gdje se od toga ne može živjeti.Eno vam onoga Cernogorza što je uzeo zlato 2012. u trapu, radi kao konobar i dan-danas ako se ne varam... 

- KingJamesMVP
- Kontakt:
ovdje je tvoj cilj samo omalovažavanje medalja, pa jedna Britanija u jedrenje ulaže 22mil funti godišnje, prouči pravila npr.jedrenja a ne ga ismijavajNeshaFCB je napisao/la:Nije cilj omalovažiti hrvatske medalje, cilj je stvari nazvati pravim imenom.
Ta navedena košarkaška, koju ste osvojili je vrijednija od svih medalja na ovim OI, s izuzetkom Perkovićke.
99% ljudi na planeti ne zna pravila jedrenja, softbola, konjičkog sporta...
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
medalja je medalja... to se pamti
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Vala baš. Ako nije popularno na Balkanu, nosi to sa Olimpijade. Osim naravno ukoliko Srbija ima uspjeh u tom sportu jerKayserSose je napisao/la:Po tvojoj logici OI bi mogli svesti na 10 sportova.
u tom grmu leži zecNeshaFCB je napisao/la:Tek posle ova navedena dva bi došle odbojka, rukomet, gimnastika, plivanje, rvanje...

Ovako nekako ti to nama ispriča.NeshaFCB je napisao/la:Stoga nemam razlog da omalovažavam uspjeh Hrvatske, ali upravo ću to da uradim.
Odi liječi se, mada bojim se da za tvoj problem lijeka nema.

Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Ma medalja je medalja.
Druga je stvar sto se kod nas ti sportovi ne prate i sto se ne ulaze u njih..
Bas tako! Nesto drugo je sto je nama draze zlato u kosarci nego 10 pojedinacnih zlatnih medalja...dscile je napisao/la:Ma medalja je medalja.

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
-
- Kontakt:
Tako je. I sve se jednako broje. I trud jednog košarkaša ili atletičara nije vrijedniji od truda jednog veslača ili judaša, bar ne na OI.DANTES je napisao/la:medalja je medalja... to se pamti
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Ajmo realno, ne prate se nigdje sto ne umanjuje znacaj tih sportova. A sve zavisi sta se gleda, mogu se porediti uspjesi u svim sportovima i u samo onim popularnijim. Po meni je i jedno i drugo ispravno. Medalja je medalja, ali recimo Kina dominira stonim tenisom a Srbija, odnosno Djokovic, tenisom i da li bi to znacilo 1-1 po uspjesnosti kada bi se poredilo? Po meni su mnogo vrijediji Novakovi uspjesi u tenisu.dscile je napisao/la:Ma medalja je medalja.
I mislim da vas je dosta previse osjetljivo i zamisljate neku mrznju i komplekse i u postovima gdje toga nema. Ima i takvih naravno, ali nisu bas svi.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 17 avg 2016, 15:08, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja
Apsolutno nije tako.
Svaka nacija ima jednu medalju koju smatra bitnijom od drugih. Ili dvije, tri. To imaju najveće sile, a ne svi ostali. Od Amerike, Rusije, Kine.
Kolika su ulaganja najvećih sila u pomenute sportove u odnosu na neke "veće" sportove?!
Pustimo se Britanije, ona ima sistem koji nema nijedna druga zemlja i svaka njima čast na tome. Ali svaka atletska medalja im je draža i bitnija od bilo koje u jedrenju, stonom tenisu, konjičkom sportu.
Vidim neki vade riječi iz konteksta.
Na čast im.
Što jedan tip reče, nisu ovo ratovi zvijezda, ovo je najveće sportsko takmičenje...
Svaka nacija ima jednu medalju koju smatra bitnijom od drugih. Ili dvije, tri. To imaju najveće sile, a ne svi ostali. Od Amerike, Rusije, Kine.
Kolika su ulaganja najvećih sila u pomenute sportove u odnosu na neke "veće" sportove?!
Pustimo se Britanije, ona ima sistem koji nema nijedna druga zemlja i svaka njima čast na tome. Ali svaka atletska medalja im je draža i bitnija od bilo koje u jedrenju, stonom tenisu, konjičkom sportu.
Na čast im.
Što jedan tip reče, nisu ovo ratovi zvijezda, ovo je najveće sportsko takmičenje...
Pa pazi.. stvar je da je za nas vaznija medalja u tenisu, dok je za Kineze vjerovatno vaznija ona u stonom tenisu. Isto kao sto vjerovatno za Jamajcane najvaznija ona u trcanju, za Etiopljane u maratonu i slicno..pinoglavi je napisao/la:Ajmo realno, ne prate se nigdje sto ne umanjuje znacaj tih sportova. A sve zavisi sta se gleda, mogu se porediti uspjesi u svim sportovima i u samo onim popularnijim. Po meni je i jedno i drugo ispravno. Medalja je medalja, ali recimo Kina dominira stonim tenisom a Srbija, odnosno Djokovic, tenisom i da li bi to znacilo 1-1 po uspjesnosti kada bi se poredilo? Po meni su mnogo vrijediji Novakovi uspjesi u tenisu.dscile je napisao/la:Ma medalja je medalja.
I mislim da vas je dosta previse osjetljivo i zamisljate neku mrznju i komplekse i u postovima gdje toga nema. Ima i takvih naravno, ali nisu bas svi.
Evo ja ti garantujem da bi 8 od 10 Srba mijenjalo sve medalje iz individualnih sportova za zlato u kosarci. Jednostavno, to nam je nacionalni sport, to najvise volimo, njemu se najvise radujemo. Ali sustina je da za 20 godina nece se primarno pricati u kojim sportovima su uzete medalje, nego koliko je uzeto. I to je po meni jedino bitno.
Pa dobro, naravno da im je stoni tenis vazniji jer su tu uspjesni. Mislio sam vise onako sveukupno gledano iz neutralnog ugla. A vec sam napisao, nema nista pogresno porediti samo bitnije sportove kao i poredjenje svih sportova.
Stvar je sto su se kod nas neki sportovi ustalili kao bitniji zbog uspjesnosti selekcija iz regiona ili zbog otkupa TV prava velikog broja TV kuca regiona, a neki drugi sportovi koji i jesu popularniji se ne smatraju takvim. Ali tako je svugdje u svijetu, za nas su Indija i Pakistan anonimusi u sportu a razvaljuju u kriketu npr. Boli njih qurac za fudbal i kosarku, kad ljudi kriket prate.
I ta kosarka koju mi svi pratimo nije toliko popularna van Europe. A nama u regionu najbitniji sport zajedno s fudbalom.
Stvar je sto su se kod nas neki sportovi ustalili kao bitniji zbog uspjesnosti selekcija iz regiona ili zbog otkupa TV prava velikog broja TV kuca regiona, a neki drugi sportovi koji i jesu popularniji se ne smatraju takvim. Ali tako je svugdje u svijetu, za nas su Indija i Pakistan anonimusi u sportu a razvaljuju u kriketu npr. Boli njih qurac za fudbal i kosarku, kad ljudi kriket prate.
I ta kosarka koju mi svi pratimo nije toliko popularna van Europe. A nama u regionu najbitniji sport zajedno s fudbalom.
Ljudi nemojte baš svašta pisati. Pinoglavi ništa lično ali " košarka koju mi svi pratimo niej toliko popularna van Europe".... Msm....
Mislio sam da nije svjetski toliko popularna da je na drugom mjestu, ili cak na prvom, kao u regiji. Skoro me zanimalo koji su najpopularniji sportovi svijeta pa sam se iznanadio da neki kosarku stavljaju van top5. A naravno da spada medju najpopularnije sportove svijeta, za razliku od recimo vaterpola.NeshaFCB je napisao/la:Ljudi nemojte baš svašta pisati. Pinoglavi ništa lično ali " košarka koju mi svi pratimo niej toliko popularna van Europe".... Msm....
Kad bi se vec poredila uspjesnost u sportu jedino mjerodavno je poredjenje medalja na zimskim i ljetnim OI, a ostale sportove na europskim i svjetskim takmicenjima porediti posebno. Jer ako sve stavljamo u isti kos ispade srebro neke drzave u bocanju vrijednije od bronze Hrvatske '98.
Ti si stavio hrvanje u prvu kategoriju sportova radi vaše zlatne medalje. Meni dosta da znam zašto pišeš takve gluposti. Hrvanje je jedva ostalo kao sport na OI, znaš li možda to?NeshaFCB je napisao/la:Apsolutno nije tako.
Na čast im.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- ASD
- Kontakt:
Da, ali nije to samo u regionu slucaj nego maltene u citavom Svijetu.johnnyyK je napisao/la:Realno, teže je ostvariti dobar rezultat u ovim manje popularnim sportovima, pogotovo u državama gdje su ulaganja minimalna i gdje se od toga ne može živjeti.Eno vam onoga Cernogorza što je uzeo zlato 2012. u trapu, radi kao konobar i dan-danas ako se ne varam...
Dosta njemackih, italijanskih policajaca ili vojnika ucestvuje u borilackim sportovima.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kako svaka, vidiš da mi nemamoNeshaFCB je napisao/la: Svaka nacija ima jednu medalju koju smatra bitnijom od drugih.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Imat ćemo sutra, sve tri medalje mi kupimo u bacanju kamena s ramena.rio_Ferdy88 je napisao/la:Kako svaka, vidiš da mi nemamoNeshaFCB je napisao/la: Svaka nacija ima jednu medalju koju smatra bitnijom od drugih.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
-
- Kontakt:
Ja mislim da je i taekwondo elitni olimpijski sport.
Rame uz rame s 'rvanjem. 

I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Naši sa onim stomačinama mogu jedino u navlačenju konopca da učestvuju, i to bi bahildisali jer se ne može zaljevat pivom.ASD je napisao/la:Da, ali nije to samo u regionu slucaj nego maltene u citavom Svijetu.johnnyyK je napisao/la:Realno, teže je ostvariti dobar rezultat u ovim manje popularnim sportovima, pogotovo u državama gdje su ulaganja minimalna i gdje se od toga ne može živjeti.Eno vam onoga Cernogorza što je uzeo zlato 2012. u trapu, radi kao konobar i dan-danas ako se ne varam...
Dosta njemackih, italijanskih policajaca ili vojnika ucestvuje u borilackim sportovima.
Zadnja izmjena: saar, dana/u 17 avg 2016, 23:37, ukupno mijenjano 3 puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.