Pa Musemić je htio potpisat Husića, ali se Husić predomislio. Svaki igrač se može pokazati kao mačak, problem i jeste nivo profesionalizma, kojeg naši igrači nemaju, pa pauze ostave nesagledive posljedice. Mnogi su govorili da je Stevanović mačak, i jeste, ali nivo profesionalizma je takav da se može vratiti na željeni nivo, radom, za relativno kratko vrijeme. Mi nismo kupovali igrače već dovodili ono što je bilo slobodno, sa nekim pristojnim cv-om. Ustvari najveća greška, po mom mišljenju, nakon polusezone, su otpuštanja, tima koji je već imao neke utakmice skupa i koji se poznavao. Ali i tu se traže razlozi u plati, kvalitetu i sl, a oni su upravo u ovome što se opet događa, loši u odnosi u svlačionici. Nije tajna da je poslije Slobode puklo unutar ekipe, i zadnjih par tekmi nisu komunicirali. Sada opet postoji jaz između struke i nekih igrača.aleksandar_veliki je napisao/la:Na toj strani si doveo sve same macke u vreci. Kockao se i izgubio. Husic bio na dohvat ruke Musemicu, Bevab na veliku zalost izgleda da osjeca tu tesku povredu. Lazic takodje macak u vreci iako je on recimo meni u generalci protiv Metallehgea izgledao i vise nego pristojno.Rade Paprica 9 je napisao/la:Na današnjem treningu se već pokušavalo slično. Samo netreba zaboraviti kako smo prošlu sezonu izgledali sa istom taktikom. Bekrić polušpic, ok, ako će biti agresivan i pritiskati zadnju liniju i zadnje vezne. A neće, mali Beganović sa Lendrićem bi tu bio korisniji, moje mišljenje. Koje ljevake imamo za krila, Husića? Hm, nisam siguran. Dečko je totalno odsutan. Neznam šta je sa Lazićem i Halvadžićem, ovaj zadnji je ušao protiv Slobode i utopio se u sivilo. Baš imamo problem lijeve strane, kojeg nikako nemožemo ni improvizirati.amazon je napisao/la:Protiv Zrinjskog treba promjeniti taktiku. Igrati s jednim napadacem, Bekric mora igrati za poziciji poluspica, nikako Stevanovic ne smije biti lijevo krilo a na lijevu stranu staviti nekog ljevaka. Bez puno mudrovanja igrati tako do kraja polusezone. Ako kojim slucajem zaredamo poraze sve smijeniti i gonit u tri lijepe pm.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
Rade Paprica 9
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
-
Rade Paprica 9
- Kontakt:
Onda laže Musemić, a često pije kafu na Grbavici.aleksandar_veliki je napisao/la:Laz je da je Musemic htio Husica. Insajderi su vas tu dobro slagali. Vas problem jeste taj sto ste igrace dovodili gledajuci cv i youtube linkove. Mnogo je to slozeniji posao. Da se razumijemo, po cv-ju oni uopce nisu losi za nase uslove, no izgleda da se ne mogu uklopiti u tim, da nesto nedostaje. Eh, zbog toga je dovodjenje komplikovan posao i mozda najvazniji u strukturi kluba. Da nije tako svako od nas bi ga mogao obavljati. Ja cu opet kao i za Kostica reci da je rano za konacnuu ocjenu iako zasad to ne izgleda dobro. Medjutim, fudbal je cudo i vrlo lako se stvari mogu okrenuti u pravom ili krivom smjeru.
Ja neznam jeli ovde zavladala neka amnezija, ali o kakvom se ovde timu priča. Poslije odlaska Amara ostala pustoš i par juniora. Shvatilo se da nemožeš imati 20 juniora i očekivati rezultat, i počeo se prošle polusezone praviti tim. Ključna greška otpuštanje većine iz tog tima.
Bogati kako su došli Ćulum, Radovanović, Lazo, Mešanović, Peđa Šimić, Elvir Čolić ili Nedo Turković? Predanim skautingom. Pa ismijava se još youtube clip Laze.
Ovo je seljačka liga u pravom smislu te riječi, i jedina tajna uspjeha je u onome što je Amar radio, dogovarao uslove sa igračima u kešu. Potpuna kontrola nad njihovim životom, bez ikakve garancije. Ova uprava je to promjenila, i zajebala se, da se nelažemo, iako je stvaila sve u zakonske okvire.
Imam svoje mišljenje o uklapanju igrača i to je puno jednostaniji problem, ali se bojim da ga ova uprava iz nekih možda ličnih razloga nemože riješiti.
-
4672980102091213
- Kontakt:
starigrad je napisao/la:ma, bravo... i, Zeljo- bate borisov 2-0, 2017., u ligi prvaka, na grbavici...kakav vitez? ne moras se banovati, jos ima nade za tebe i prognozu4672980102091213 je napisao/la:Utakmica sa prvakom drzave je u subotu u 21 h...ona ce nam dati jasnu sliku sta dalje da ocekujemo i da li ce atmosfera na drustvenim mrezama i u medijima biti kao sad ili gora ili cemo malo progledati. Nekako za ovu utakmicu najvise mi lezi poruka APG iz 2014 godine i jedna od ljepsih koreografija na Zeljinom Jugu. Ne mogu sliku da nadjem, ali teksta se sjecam 98 %![]()
OVE DVIJE LEGENDE STO NA PLATNU STOJE SRCEM SU IGRALE ZA PLAVO BIJELE BOJE
NEKA PRIMJER BUDU I VAMA NA TERENU,KAD IGRAS SRCEM TAD IGRAS ZA ZELJU !!!
Na platnu su Osim i Škija, logično![]()
Sto se tice Zrinjskog rekao sam da nisam optimista i sigurno ce se zatvoriti i cekati sansu iz kontre jer njima iks vise odgovara, a sigurno ce i imati prilika. Mi s druge strane moramo biti najbolji dosad, pa cak u defanzivi bolji nego protiv Sirokog. Zrinjski je uigraniji i stabilniji, a razlika u kvaliteti nije prisutna. Nasa snaga je podrska i huk Juga koji je danas obecan, te srce na terenu, ali bukvalno kao da je vjeciti derbi. Obraduj nas Zeljo !
To je bila cista zezancija i ironija jer smo naglabali o teškim temama, ostat cu jos ipak da citam glas razuma "starog" navijaca
Za zivot cijeli !
Moj akcenat je "a negiraju laži". Ko radi, taj i griješi i normalno je da je Uprava imala grešaka, ali po meni mnogo više pozitivnih stvari. Da bi klub bio klub, osnovna stvar je transparentnost i infrastruktura (ljudska, pa ostale).starigrad je napisao/la:evo, ja, podrzavam maksimalno upravu sto se tice administracije i svaka im cast u tom dijelu. sta cemo sa sportskim? jesam li i ja sada nekakav pljuvac, sto ne mogu gledati nasu nemoc na terenu? kako hrasno prica i pise nebuloze, niste ni vi, bespogovorni sticenici djela i "rezultata" uprave, nista bolji. samo kontrirate jedni drugim, a Zeljo nazaduje. ja, nisam ni uz jedne, ni uz druge, nego uz Zelju kao kolektiv, a vi se koljite i dalje i branite smijesne, plitke i nebulozne radnje. na kraju, sve ce obiti svima nama o glavu.carsijaba je napisao/la:Do kada dvostruki aršini? Pojedinci predvođeni @Hrasno1921 su plaćenici i pišu po nečijem diktatu. Kada se napiše post kojim se podržava Uprava, a negiraju laži, onda se to briše. Do kada će se plaćenici (Hrasno1921) tolerisati?
Nakon dva razočaravajuća rezultata pljuvači su došli na svoje. Nisu problem pljuvači. Problem su manipulatori, a najočitiji primjer je priča koja se potencira oko M. Kostića. Kažu, ublehaš, neznalica, forsira staromodnu formaciju u prijevodu - ne zna. Ova priča je krenula od trenutka njegovog imenovanja, iako nije bio prvi pik Uprave. Prvi pik Uprave je bio Vukomanović i onda su pljuvači u stvari manipulatori izbacili priču o "rođenom Beograđaninu", arkanu, njegovom bratu etc. i čovjek je odustao. Vidio u kakvu sredinu dolazi. Priča o Kostiću kao lošem treneru bi se pričala i o A. Smajiću, koji je bio jedan od kandidata. Rekli bi nesposobna Uprava dovela bolesnog čovjeka i opleli o njemu. Ne smetaju mi pljuvači. Smetaju mi manipulatori.
Podmetanja su vrlina slabih, a podmetanja je od samog instaliranja ove Uprave bilo na pretek. Samo kada se sjetim priče o Zdenku Jeliću.
Ja mislim da zadnja dva poraza nisu rezultat loše taktike, formacije...loš rezultat je neshvatljivo indolentno ponašanje igrača na terenu, a pljuvači će odmah skočiti i reći, pa taj Kostić ih je postavio i on ih je trebao bolje motivisati. Tačno tako, ali kako "igrače", koji neće da trče i daju 100% svojih mogućnosti motivisati. Bila je predviđena premija, zar im treba još nešto mimo toga.
Htjeli bi da se yebu, a da im ne ulazi. Podrška Želji.
-
TOJEMOJTIM
- Kontakt:
kako admin/novinar ne želi odgovoriti na moj prethodni post, ja ću zaključiti sa sljedećim: ovdje se konstantno podmeće priča o nekoj nesposobnosti uprave i ljudi koje je ta uprava postavila (igrači, SŠ i sl) - OK. Hajmo biti konstruktivni admine/novinaru...konkretno: ko su ljudi koji trebaju/mogu zamjeniti oaj tim ljudi (a da nastave sa procesom izgradnje stadiona, uvođenja sistema, transparentnosti i sl)? molim za konkretna imena.
ako insistirate na greškama/propustima ove uprave - zašto ne ispoštujete osnovne postulate novinarske profesije i jasno, bez "ali" ne iznesete SVE DOBRE stvari koje ova ekipa ljudi radi? nadam se vašem odgovoru i na ovo pitanje.
dalje, pošto A.O. poznajem relativno dugo i dobro, prije "ihi-hi" godina na jedno moje neobavezno pitanje/floskulu: "kako diše svlačionica"? on je odgovorio, parafraziram: "šta ona ima disati..." to govori o jednom načinu rada koji je davao rezultate, to je jasno. on tada nije ni imao izbor jer je bio BEZ PODRŠKE administracije, BEZ SISTEMA...ali, da li je sada vrijeme za novi/drugačiji model? da li je vrijeme za evoluciju? upgrade?
i taj čovjek je jedan od najvažnijih ljudi i Željinoj istoriji i ja/i ostali koji smo za ovu upravu ga cijenimo, sigurno više nego ss.ba redakcija - i ti to dobro znaš...
dakle, ljubazno molim za odgovore a sve u cilju konstruktivnog dijaloga (koji propagirate)
sportski pozdrav
ŽTJMT
ako insistirate na greškama/propustima ove uprave - zašto ne ispoštujete osnovne postulate novinarske profesije i jasno, bez "ali" ne iznesete SVE DOBRE stvari koje ova ekipa ljudi radi? nadam se vašem odgovoru i na ovo pitanje.
dalje, pošto A.O. poznajem relativno dugo i dobro, prije "ihi-hi" godina na jedno moje neobavezno pitanje/floskulu: "kako diše svlačionica"? on je odgovorio, parafraziram: "šta ona ima disati..." to govori o jednom načinu rada koji je davao rezultate, to je jasno. on tada nije ni imao izbor jer je bio BEZ PODRŠKE administracije, BEZ SISTEMA...ali, da li je sada vrijeme za novi/drugačiji model? da li je vrijeme za evoluciju? upgrade?
i taj čovjek je jedan od najvažnijih ljudi i Željinoj istoriji i ja/i ostali koji smo za ovu upravu ga cijenimo, sigurno više nego ss.ba redakcija - i ti to dobro znaš...
dakle, ljubazno molim za odgovore a sve u cilju konstruktivnog dijaloga (koji propagirate)
sportski pozdrav
ŽTJMT
TOJEMOJTIM je napisao/la:kako admin/novinar ne želi odgovoriti na moj prethodni post, ja ću zaključiti sa sljedećim: ovdje se konstantno podmeće priča o nekoj nesposobnosti uprave i ljudi koje je ta uprava postavila (igrači, SŠ i sl) - OK. Hajmo biti konstruktivni admine/novinaru...konkretno: ko su ljudi koji trebaju/mogu zamjeniti oaj tim ljudi (a da nastave sa procesom izgradnje stadiona, uvođenja sistema, transparentnosti i sl)? molim za konkretna imena.
sportski pozdrav
ŽTJMT
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
- Hrasno1921
- Kontakt:
Mozemo pricati sta hocemo i pojedini glumiti sportske intelektulace, ali mi imamo za nijansu dvije losiju ekipu nego prosle sezone i trenera za kojeg necu reci da je los, vec da se nije snasao i upravu koja ne zna gdje udara, pojedini su uspjesni u svojim poslovima ali zaboravljaju da te metode i principe ne mogu primijenjivati na jedan sportski kolektiv, tu sve pocinje tu sve zavrsava.
Iskreno mozda bi najbolje bilo da zijanimo i od Zrinjskog, sto prije zavrsimo sa nekim stvarima, tim prije cemo se vratiti na pravo mjesto, jer ovo je vec izmaklo kontroli ...
Iskreno mozda bi najbolje bilo da zijanimo i od Zrinjskog, sto prije zavrsimo sa nekim stvarima, tim prije cemo se vratiti na pravo mjesto, jer ovo je vec izmaklo kontroli ...
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
Aco izgleda da si ovo zaboravio ili previdio, nadam se nenamjernoaleksandar_veliki je napisao/la:Laz je da je Musemic htio Husica. Insajderi su vas tu dobro slagali. Vas problem jeste taj sto ste igrace dovodili gledajuci cv i youtube linkove. Mnogo je to slozeniji posao. Da se razumijemo, po cv-ju oni uopce nisu losi za nase uslove, no izgleda da se ne mogu uklopiti u tim, da nesto nedostaje. Eh, zbog toga je dovodjenje komplikovan posao i mozda najvazniji u strukturi kluba. Da nije tako svako od nas bi ga mogao obavljati. Ja cu opet kao i za Kostica reci da je rano za konacnuu ocjenu iako zasad to ne izgleda dobro. Medjutim, fudbal je cudo i vrlo lako se stvari mogu okrenuti u pravom ili krivom smjeru.
http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/musemi ... ode/181681
aleksandar_veliki je napisao/la:Nisam zaboravio i cekao sam da neko postavi ovaj link ali ima i ono sto se zove iza kulisa.mirek11 je napisao/la:Aco izgleda da si ovo zaboravio ili previdio, nadam se nenamjernoaleksandar_veliki je napisao/la:Laz je da je Musemic htio Husica. Insajderi su vas tu dobro slagali. Vas problem jeste taj sto ste igrace dovodili gledajuci cv i youtube linkove. Mnogo je to slozeniji posao. Da se razumijemo, po cv-ju oni uopce nisu losi za nase uslove, no izgleda da se ne mogu uklopiti u tim, da nesto nedostaje. Eh, zbog toga je dovodjenje komplikovan posao i mozda najvazniji u strukturi kluba. Da nije tako svako od nas bi ga mogao obavljati. Ja cu opet kao i za Kostica reci da je rano za konacnuu ocjenu iako zasad to ne izgleda dobro. Medjutim, fudbal je cudo i vrlo lako se stvari mogu okrenuti u pravom ili krivom smjeru.
http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/musemi ... ode/181681
Mislim da si u potpunosti pogodio....upravo se to dogodilo,potcijenio je ovu ligu i slažem se s tobom.....mislim da nije kloc od trenera,ali da nije ni neka trenercina.....po mom mišljenju,odluka uprave da mu da podršku je takođe ispravna.....da kojim slučajem igramo protiv lijeve ekipe,a ne protiv prvaka,pa hajde,ali sad uopste nije trenutak za to....aleksandar_veliki je napisao/la:Ja ne bih jos ocjenjivao Kostica. Mislim da on nije neznalica ali da se malo pogubio. Strani treneri i igraci cesto potcijene Premijer ligu i to im se na kraju obije o glavu. Ne treba nakon pet kola covjeka stavljati na stub srama. Cak sam misljenja da je podrska od rukovodeceg kadra dobar potez.
Iako,mislim da uprava već ima rezervno rješenje na klupi samo se Kostiću dalo vremena do reprezentativne pauze....ako dobije obje utakmice ostaje,u protivnom noga.....
A sad malo off topic:
U ovoj našoj jadnoj državi,jedna od najgorih stvari je pametovanje o svemu i svačemu bez imalo argumenata,znanja i konkretnih činjenica sto onoga ko pametuje dodatno diskredituje....zbog toga i jesmo u ovim g..nima....druga stvar koja je takođe grozna je apsolutni nedostatak samokritike u bilo kom smislu sto uvijek automatski dovodi do polarizovanja odnosa,zatim misljenja u diskusijama, ali i u svemu ostalom.... to je samo odraz apsolutne nekulture ponašanja,dijaloga,luzerskog mentaliteta i jadnih karakternih osobina i onoga najbitnijeg nedostatka ELEMENTARNOG ZNANJA......ako ne mozete racionalno i argumentirano odlučivati sta je u datom trenutku ispravno,nego se tvrdoglavo držati svog misljenja zbog zadovoljenja vlastite sujete i ega, onda je najbolje da odmah svezete blok za članak i da se heknete sa Avazovog tornja.....tako je i u ovom slučaju....ima stvari koje je ova uprava uradila fantastično, a sigurno ima stvari koje im bas ne idu najbolje......to ne znaci da je sve crno ili sve bijelo,istina je uvijek negdje između.....ima i do igrača....Kostic i Lesnik su im pokušavali nabiti kondiciju na pripremama, međutim pojedinci to nisu mogli/htjeli/znali pratiti.....to je suha istina,sad sto to nekom odgovara ili ne,pa cu biti proglašen onim sto je ZA upravu i Kostica boli me neka stvar....imam dovoljno godina da stvari mogu rasudjivati i zaključivati sam,dobar vid da me neko ne može ubjedjivati da nije to bas tako kako ja vidim svojim ocima i jos uvijek dobar sluh....
I zato vas molim,dodjem na forum da bih razmijenio mišljenje i saznao neku novu informaciju, a tu naletim na gomilu bespotrebnog prepucavanja ko je za upravu,ko je za trenera,ko ima jacu mahalsku,čiji je veci itd...molim Vas,poštedite nas tih gluposti....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....
- Hrasno1921
- Kontakt:
Odakle ova prica da igraci svi/pojedini ne mogu prihvatiti ove nove kondicione vjezbe, nacin rada Seferovica i sl. !?
Ispade da niko od njih u zivotu ozbiljnije lopte nije sutnuo, a prica zanimljivo krenula nakon poraza od Slobode, sto je najgore postaje zvanicna
Ispade da niko od njih u zivotu ozbiljnije lopte nije sutnuo, a prica zanimljivo krenula nakon poraza od Slobode, sto je najgore postaje zvanicna
1921'
-
TOJEMOJTIM
- Kontakt:
@ "Pricas o kontruktivnom dijalogu, a tvoj prvi post nakon "sto godina" je bio atak i vrijedjanje. Pricas o kontruktivnom dijalogu, a svoje teze ne potkrepljujes niti jednim faktom? Govoris o novinarskim postulatima, a nalazimo se na forumu? Sistem? Na zalost ja ga licno trenutno ne vidim u Zelji? Milion puta sam rekao na mjestima koja su mnogo bitnija od ovih i koja su recimo imala mnogo veci znacaj za klub od piskaranja na forumu, svoje misljenje o rukovodstvu kluba. Juce sam cak kao dobar moderator odgovorio na pitanja cijenjog forumasa i svoju privatnost "uveo" u diskusiju iako to nisam trebao uraditi. Da skratimo, po meni licno dobre i postene namjere ali mnogo kasljanja i nesnalazanje u poslu. Ko vodi Zelju, ko su ljudi ovi ili oni, uopste me ne tangira, a ako budem imao potrebe "piskarati" o tome vjeruj da cu to i uraditi. Samo ne na forumu nego na portalu."
Aco, da odgovorim na tvoj post: ne pišem često, da li zbog toga ne zavrjeđujem odgovor? ja sam redovan posjetilac ovog foruma. dalje, ne vidim kao vrijeđanje činjenicu, a na to ti je skrenuo pažnju i kolega admin, da griješiš u pravopisu.
teze ne potkrepljujem? teze o dobroj/uspješnoj upravi potvrđuju br članskih karti, godišnjih ulaznica, odzivu na akcije prikupljanja sredstava za izgradnju stadiona, posjete na utakmicama...jer ljudi nisu glupi i prepoznaju časne namjere i pravi rad. možeš li molim te reći kada je to bio (ako je ikada poslije rata) bolji sistem u FKŽ? ako si odg na pitanje drugog forumaša, možeš valjda i na mojih nekoliko..u cilju bolje kvalitete foruma/rasprave, bez smajlija i sl...ili su teška pitanja? da ponovimo: koji ljudi su bolji od ovih trenutno? imena? i da li su spremni raditi? zašto se ne nabroje dobre stvari (ako ih ima) koje je ova ekipa ljudi uradila? pa da napravimo vagu dobrih i manje dobrih poteza i da se to stavi u kontekst (a ne crno-bijelo) može? da li je vrijeme za evoluciju u odnosu na oneman show, ma kako taj man bio sjajan? jer jedan čovjek ne može pokriti sve što ne valja u jednom kolektivu?
sportski pozdrav
ŽTJMT
Aco, da odgovorim na tvoj post: ne pišem često, da li zbog toga ne zavrjeđujem odgovor? ja sam redovan posjetilac ovog foruma. dalje, ne vidim kao vrijeđanje činjenicu, a na to ti je skrenuo pažnju i kolega admin, da griješiš u pravopisu.
teze ne potkrepljujem? teze o dobroj/uspješnoj upravi potvrđuju br članskih karti, godišnjih ulaznica, odzivu na akcije prikupljanja sredstava za izgradnju stadiona, posjete na utakmicama...jer ljudi nisu glupi i prepoznaju časne namjere i pravi rad. možeš li molim te reći kada je to bio (ako je ikada poslije rata) bolji sistem u FKŽ? ako si odg na pitanje drugog forumaša, možeš valjda i na mojih nekoliko..u cilju bolje kvalitete foruma/rasprave, bez smajlija i sl...ili su teška pitanja? da ponovimo: koji ljudi su bolji od ovih trenutno? imena? i da li su spremni raditi? zašto se ne nabroje dobre stvari (ako ih ima) koje je ova ekipa ljudi uradila? pa da napravimo vagu dobrih i manje dobrih poteza i da se to stavi u kontekst (a ne crno-bijelo) može? da li je vrijeme za evoluciju u odnosu na oneman show, ma kako taj man bio sjajan? jer jedan čovjek ne može pokriti sve što ne valja u jednom kolektivu?
sportski pozdrav
ŽTJMT
- Hrasno1921
- Kontakt:
Almir Memić, novi pomoćnik Amara Osima u Kataru: Na Grbavici malo pravih Željovaca
U Al Kharaitiyatu je sve na vrhunskom nivou. Dovoljno je da vam kažem da je pored 25 fudbalera na priremama i 25 ljudi koji brinu da sve funkcionira kako treba, kaže Memić
Od razlaza s Travnikom Almir Memić je strpljivo čekao na novi angažman. Nije se želio zalijetati i prihvatiti bilo kakvu poslovnu ponudu.
Na kraju se čekanje i strpljenje isplatilo, a od ponedjeljka Memić je i zvanično član stručnog štaba katarskog prvoligaša Al Kharaitiyat, kojeg sa klupe već dvije godine predvodi Amar Osim.
Saradnja s Osimom
– Strpljivo sam čekao priliku za novi angažman, čak sam odbio dvije-tri ponude, a na kraju mislim da je za mene najbolje što se realizirala opcija odlaska u inostranstvo. To je šansa za novi iskorak u mojoj karijeri od kojeg mogu samo napredovati – kaže Memić na početku razgovora za ***.
Nekadašnji fudbaler Željezničara, Čelika, Borca, Šibenika i još nekoliko timova iznimno je zahvalan svom nekadašnjem saigraču, s kojim je osim na terenu imao priliku sarađivati i dok je Osim kao šef stručnog štaba predvodio klub sa Grbavice.
– Svakako da sam zahvalan Amaru na ukazanoj prilici. Itekako se dobro poznajemo i znam kakav je njegov sistem rada – istakao je bh. stručnjak sa PRO UEFA-inom trenerskom licencom.
Memić se novom klubu priključio na pripremama u Sloveniji, a kaže kako je klub fantastično organiziran, a da im Dežela nudi sve neophodne uslove za maksimalan rad.
– Sve je na vrhunskom nivou. Dovoljno je da vam kažem da je pored 25 fudbalera tu i 25 ljudi ljudi koji brinu da sve funkcionira kako treba – hvali Memić uslove u kojima se Al Kharaitiyat priprema za novu sezonu.
– Naredna sezona će biti itekako teška jer umjesto dosadašnja dva iz lige ispadaju tri najslabije plasirana kluba. U tim su stigla i određena pojačanja, a naš prevashodni cilj bit će opstanak u društvu najboljih katarskih klubova – dodaje Memić koji će sa svojim klubom u Sloveniji boraviti do 1. septembra.
Neizostavna tema bila je i situacija u kojoj se trenutno nalazi Željezničar.
– U organizaciji administracije i uređenja samog kluba ljudi koji su trenutno na Grbavici su napravili mnogo, ali sportski segment je taj koji šteka. Dosta je tu sposobnih menadžera, no klub nije firma. Mislim da su u određenom periodu u klubu išli iz greške u grešku i sada se teško vratiti na sportski nivo koji smo nekada držali – rekao je popularni Mema.
Sportski operativac
Glavni uzrok svemu nekadašnji trener Plavih vidi u tome što klubu nedostaje pravi sportski operativac.
– Malo je danas pravih Željovaca u klubu kojem nedostaje pravi sportski radnik. Mislim da tu trenutno nema pravog čovjeka koji će raditi posao na pravi način – poručio je Memić na kraju.
Sretan zbog Cvike
U vrijeme kada je Željo harao Premijer ligom stručni štab kluba iz Zvorničke 27 pored Amara Osima i Almira Memića činili su Dino Đurbuzović, Adnan Gušo i Rusmir Cviko. Upravo je Cviko prije nekoliko dana uspješno debitovao na klupi kineskog drugoligaša Dalian Transcendence.
– Gotovo se svakodnevno čujem sa Cvikom i moram priznat da mi je bilo izuzetno drago kada sam vidio da je debitovao pobjedom. Valjda će do kraja uspjeti izboriti opstanak – nada se Memić.
1921'
Mislim da ne bi. Poslije Viteza je bas bila velika negativa (opravdano), nekih prica tipa bojkota, pa sa navijacimaaleksandar_veliki je napisao/la:Da je objavljen odmah bilo bi eno nije covjek ni primljen oni seru, da je objavljen pred Vitez i poslije Slobode isto bi bilo s vase strane, ako ces biti iskren reci ces da sam u pravu. Ja mislim da je informacija korisna za znati, te da Zeljo kako je i napisano nije nista uradio nezakonito. Isto tako mislim da je trebao biti primljen covjek koji ispunjav uslove ako su isti vec trazeni. Mislim da je bilo kandidata sa PRO licencom ali mozda oni nisu ispunjavali neke druge uslove.Muerte je napisao/la:Tekst je napisan u cudno vrijeme i izgleda kao da se cekalo samo neka kriza za objavu. Doljevanje ulja na vatru. Kako god nije neka bitna vijest.aleksandar_veliki je napisao/la:Muerte, potvrdu sam iz Centra dobio prije desetak dana, a u isto vrijeme supruga mi je zaglavila u bolnicu. Predporodjajni problemi ali hvala Allahu sad je ok iako je jos u bolnici. Tako da je bilo stvari mnogo bitniji. Davim te s privatnim problemima, no lijepo si pitao i zasluzujes odgovor.
Drago mi je da sve dobro proslo. Brz oporavak
... I onda jos ovo dolazi.
Meni ne smeta jer stvarno ne smatram ovu informaciju kao nesto pretjerano bitno. Pro licencu moze i sada ganjati.
-
siromzatvorenihociju
- Kontakt:
tacno tako! ispade nisu ni igrali fudbali dok nije dosao Kostic! Za sav neuspjeh u proteklim utakmicama okrivljuje samo igrace. A sta je on tu?Hrasno1921 je napisao/la:Odakle ova prica da igraci svi/pojedini ne mogu prihvatiti ove nove kondicione vjezbe, nacin rada Seferovica i sl. !?![]()
Tako je najlakse, ja sam im sve pokazao, ali oni ne kontaju, 11 njih ne konta samo je Kostic pametan! Umisljen je i uopste ne uvidja da grijesi.
A uprava ko uprava, oni samo gledaju novac, u fudbal se svakako i ne razumiju, a i jako su pokvareni i losi ljudi. Ne zanima njih Zeljo, nego koliko ce da klepe dok jos mogu, kad dodje do nosa, fataj se noge.
Ja ne znam da sam negdje ikad upravu bezglavno pohvalio, a da nije zasluzila. Ili obrnuto. Za sportski segment sam pisao da je los, ali sada je gotovo. Imamo sto imamo. Mozemo ili pruziti podrsku i nadati se da je ovo samo neka kriza ili vec sada tjerati i psovati. Sportski segment se sigurno nece promijeniti dok ne dodje neka nova osoba. Jos se na zimskoj pauzi vidjelo da ovaj nacin ne pije vode pa je stanje ostalo isto.starigrad je napisao/la:drug, bez uvrede, ali, ne dam ni tebi, ni misimovicu, ni deji, ni amaru, ni Ivici... pravo da kazete da vise volite Zelju od mene. ovo, sto se radi sa sportskim segmentom je BRUKA! bujrum, pobij me cinjenicama. nista okolo-kole, ubij me cinjenicama i ja cu se izvinuti za ovo pisanje i priznati da ste u pravu (ti i tebi slicni), te da sam ja u zabludi. svaka im cast na administrativnom dijelu, animaciji navijaca i simpatizera oko obnove stadiona, izgradnje istocne tribine, uclanjenja, sezonskih... ali, sve je to kratkog daha, ako sve ne proprati rezultata na terenu, u sportskom dijelu. reci mi, kada si ti zadnji put izasao zadovoljan Zeljinom igrom sa grbavice? koga smo zadnjeg nadigrali (bez olimpica, drugo poluvrijeme, ove sezone, jer je to sve, osim ozbiljne ekipe, a dozvolimo da nas pokusaj od trenera, tog, olimpica, na poluvremenu, nazove prosjecnom ekipom, SA PUNIM PRAVOM). previse i, cesto, bezrazlozno, branite pojedince. da budemo jasni, ne odnosi se na trenutnu upravu, nego 3-4 godine unazad.Muerte je napisao/la:Tekst je napisan u cudno vrijeme i izgleda kao da se cekalo samo neka kriza za objavu. Doljevanje ulja na vatru. Kako god nije neka bitna vijest.aleksandar_veliki je napisao/la:Muerte, potvrdu sam iz Centra dobio prije desetak dana, a u isto vrijeme supruga mi je zaglavila u bolnicu. Predporodjajni problemi ali hvala Allahu sad je ok iako je jos u bolnici. Tako da je bilo stvari mnogo bitniji. Davim te s privatnim problemima, no lijepo si pitao i zasluzujes odgovor.
Drago mi je da sve dobro proslo. Brz oporavak
Potpisuje nam izgleda ovaj neki Sandi Krizman.
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
- Hrasno1921
- Kontakt:
Dovodimo jos jednog napadaca, umjesto da dovedemo igrace na pozicijama koje nam najvise skripe
Ovo dovodjenje Krizmana meni je jako sumnjivo, da nas mozda Lendric ne napusta !?
Krizman dugo godina bio jedan od boljih napadaca HNL-a, a forma mu je u opadanju zadnjih godinu ipol, u Slaven Belupu je prekrizen, nije imao neki kontinuitet igara, ako je prekrizen i postao visak u prosjecnoj ekipi Hrvatske lige, ekipe kojoj je cilj da ne ispadne iz lige meni je sve jasno.
Krizman kao i ovaj Markovic klasicni polovnjaci ...
Ovo dovodjenje Krizmana meni je jako sumnjivo, da nas mozda Lendric ne napusta !?
Krizman dugo godina bio jedan od boljih napadaca HNL-a, a forma mu je u opadanju zadnjih godinu ipol, u Slaven Belupu je prekrizen, nije imao neki kontinuitet igara, ako je prekrizen i postao visak u prosjecnoj ekipi Hrvatske lige, ekipe kojoj je cilj da ne ispadne iz lige meni je sve jasno.
1921'
Ta HNL je jaca od nase barem tri puta tako da ti ta prica ne pije vode. Njegova karijera jeste u padu i puno je bolji bio dok je igrao i Istri ali vidjecemo.Hrasno1921 je napisao/la:Dovodimo jos jednog napadaca, umjesto da dovedemo igrace na pozicijama koje nam najvise skripe![]()
Trenutno korisnika/ca: AvantiBL, Ferroviere1987 i 8 gostiju.