RIO 2016 - Košarka

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

JuventinoVero
Kontakt:

Re: RE: Re: RIO 2016 - Košarka

Post Postao/la JuventinoVero » 18 avg 2016, 13:08

sekretar je napisao/la:Zaboli me i za ovima i za onima,ali sudije su tu da omoguce iste uslove i jednima i drugima. Samo sto su kriteriji sinoc bili razliciti. Kako bi se zavrsilo da nije sviran "faul" na Raduljici ili da je ono svirano kao nesportska,a moralo je jer je slicno svirano Saricu kao nesportska. Ne mora opet znaciti da bi Rvati prosli,ali direktno se utjecalo na rezultat tim greskama.
Završilo bi se vjerovatno nekom trojkom srbije u zadnjoj sekundi..

Sent from my Nokia 3310
#ALLEGRIOUT

sekretar
Kontakt:

Re: RIO 2016 - Košarka

Post Postao/la sekretar » 18 avg 2016, 13:09

Tomic,Radosevic,Bender,Popovic,Draper,Hamilton,Rudez...a ono na klupi Kruslin,Sakic,Arapovic,garbage time players :)

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 18 avg 2016, 13:11

sekretar je napisao/la:Tomic,Radosevic,Bender,Popovic,Draper,Hamilton,Rudez...a ono na klupi Kruslin,Sakic,Arapovic,garbage time players :)
Ko im yebe mater kad su odbili reprezentaciju u kvalifikacijama za Rio.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 18 avg 2016, 13:12

Lillard je napisao/la:
sekretar je napisao/la:Tomic,Radosevic,Bender,Popovic,Draper,Hamilton,Rudez...a ono na klupi Kruslin,Sakic,Arapovic,garbage time players :)
Ko im yebe mater kad su odbili reprezentaciju u kvalifikacijama za Rio.
Apsolutno ne bi bilo fer prema ovim momcima da je bilo ko isao ko je odbio repku za kvalifikacije iz bezveznog razloga. Nikad im vise ne bih ni pruzio priliku da igraju za repku. Ali to je samo bio moj odgovor na ovog sto dreci za Bobijem i Bjelicom.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 18 avg 2016, 13:15

Ma oni su kvalitetniji za ta 2-3 igrača s klupe, jbga Šarića ne ide, nema ga ko mijenjat.. Još su se i vratili nakon -14 i na borbi im svaka čast. Suci nisu krivi za poraz, al da ga jbeš faula na Raduljici nije bilo ili se barem ne sudi u onakvoj situaciji.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 18 avg 2016, 13:18

Znam da je objektivnost kod vecine na niskom nivou.. Ali vise Bjelica znaci reprezentaciji Srbije nego svi ti igraci zajedno Hrvatskoj. Covjek je kljucni igrac u reprezentaciji pored Teodosica. Ono sto su Saric i Bogdanovic Hrvatskoj, to su on i Teo Srbiji.

Aco okrivio sudije za poraz. Nisam ni sumnjao :lol:
Sto rece Mesina..jos ga nije pobijedio a da ovom nisu bile krive sudije :mrgreen:

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 18 avg 2016, 13:19

Uglavnom jako zanimljiva i dobra utakmica. Moj osjecaj je da ce biti jako tesko protiv Australije,jer ce Australiji pokupiti puno vise lopti pod svojim kosem nego sto je Hrvatska. I nece Srbija imati toliko vise napada.Morat ce biti dosta precizniji,inace metla. Australija trenutno leti. Patty nezaustavljiv,centri jaki, trica ih slusa,bit ce zeznuto.

@dscile Budi ti realan i objektivan pa prokomentarisi faul nad Raduljicom i da li je ono trebala biti nesportska Jokica? Dok na drugoj strani uopste nije bilo situacija gdje je Srbija ostecena.

Da su bili Tomic i Radosevic na pozicijama 4 i 5,klinac bi se naskakali u napadu onoliko,budi realan. Da je Bobi igrao manja minutaza bi bila za nekog od Jokic/Raduljica, kao i da je igrao Bjelica ne bi bilo mjesta za neke druge igrace. Dalje,dok se Hrvatima svirao svaki kontakt,Markovic i Kalinic su lovili i rukama i nogama Bogdanovica.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 avg 2016, 13:23

Jbt kolko je onaj Kalinic ustvari prljav igrac, zivo me cudi sto ga Bojan nije zakucao za parket u toku utakmice. Bas me zanima kakav ce mu "blok" Bogut postaviti ako onu prljavstinu ponovi protiv nekog od Australaca.

Inace zivo me zanima kako bi se ovdje reagovalo da je neki od Spanaca onako flopao kao Jokic kad ga je Saric "odgurnuo" :kafa:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 avg 2016, 13:26

dscile je napisao/la:Znam da je objektivnost kod vecine na niskom nivou.. Ali vise Bjelica znaci reprezentaciji Srbije nego svi ti igraci zajedno Hrvatskoj. Covjek je kljucni igrac u reprezentaciji pored Teodosica. Ono sto su Saric i Bogdanovic Hrvatskoj, to su on i Teo Srbiji.

Sto rece Mesina..jos ga nije pobijedio a da ovom nisu bile krive sudije :mrgreen:
ma da eto sad je bender taj ponajbolji evropski igrač bitniji od bjelice... ček, bender?
da vidimo šta kaže google
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 18 avg 2016, 13:27

Ko je jos pored Drazena i Tonija u TOP 3 svih vremena iz Europe: Dirk, Pau, Dejan, Arvidas, Toni Francuz? Imamo li zakljucak na ovu temu? :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 18 avg 2016, 13:28

DANTES je napisao/la:
dscile je napisao/la:Znam da je objektivnost kod vecine na niskom nivou.. Ali vise Bjelica znaci reprezentaciji Srbije nego svi ti igraci zajedno Hrvatskoj. Covjek je kljucni igrac u reprezentaciji pored Teodosica. Ono sto su Saric i Bogdanovic Hrvatskoj, to su on i Teo Srbiji.

ma da eto sad je bender taj ponajbolji evropski igrač bitniji od bjelice... ček, bender?
da vidimo šta kaže google

Niko nije rekao da je bolji. Decko je tek 18 godina. 4-i pick Drafta. Sigurno je veci prospect nego je to Bjelica bio,sad koliko ce to iskoristiti,vidjet cemo. Jos nije koristan za Hrvatsku kao Bjelica sto bi bio ili sto je bio za Srbiju,ali ima sve predispozicije da bude i korisniji.

Google kaze da je Bjelica njegovih godina igrao za Arkadia Lions i Crvena zvezda,a decko je 4.pick Drafta. Eto sta kaze google.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 18 avg 2016, 13:32

sekretar je napisao/la:Uglavnom jako zanimljiva i dobra utakmica. Moj osjecaj je da ce biti jako tesko protiv Australije,jer ce Australiji pokupiti puno vise lopti pod svojim kosem nego sto je Hrvatska. I nece Srbija imati toliko vise napada.Morat ce biti dosta precizniji,inace metla. Australija trenutno leti. Patty nezaustavljiv,centri jaki, trica ih slusa,bit ce zeznuto.

@dscile Budi ti realan i objektivan pa prokomentarisi faul nad Raduljicom i da li je ono trebala biti nesportska Jokica? Dok na drugoj strani uopste nije bilo situacija gdje je Srbija ostecena.

Da su bili Tomic i Radosevic na pozicijama 4 i 5,klinac bi se naskakali u napadu onoliko,budi realan. Da je Bobi igrao manja minutaza bi bila za nekog od Jokic/Raduljica, kao i da je igrao Bjelica ne bi bilo mjesta za neke druge igrace. Dalje,dok se Hrvatima svirao svaki kontakt,Markovic i Kalinic su lovili i rukama i nogama Bogdanovica.
Faul nad Raduljicom ne mogu komentarisati jer na RTS-u nije bio usporeni. Ne znam je li bio na HRT-u ili pisete cisto onako da bi pisali. Tj, pardon, pises. Nije mnozina.

Nesportska Jokica normalno da nije bila. Faul bio prije, Jokic lagano zaustavljao Babica. Ako postoji sudija na svijetu koji bi tu svirao nesportsku ja odrezem svoj k*rac i javno ga izlozim na sred Ria.

No i nebitno, znam svakako da ces ti ostati pri svome, a i da nisi suvise objektivan cim Srbija niti u jednoj situaciji nije bila ostecena, Hrvatima se svirao svaki kontakt, a Markovic i Kalinic satirali u odbrani, itd, itd.. tako da i ne znam sto sam odgovarao. U svakom slucaju, zaustavicu se sada. Polufinale je tu, forma nam je u usponu i siguran sam da mozemo dobiti Australiju i uci u novo finale. Samo hrabro, pa sta bude.. ja im nemam sta zamjeriti sta god da se desi do kraja turnira.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 avg 2016, 13:33

Gefufna je napisao/la:Ko je jos pored Drazena i Tonija u TOP 3 svih vremena iz Europe: Dirk, Pau, Dejan, Arvidas, Toni Francuz? Imamo li zakljucak na ovu temu? :mrgreen:
Pa Bodiroga

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 18 avg 2016, 13:34

Svaka čast Benderu na talentu, ali Bjelica je drugi igrač Srbije. Igračina, čovjek koji može igrati sve od 1-4 i porediti ga sa bilo kime iz Hrvatske a da nije Bogdanović je :lol:
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 18 avg 2016, 13:34

Dok je Saric napravio nesportski faul,toliko jak da covjeka od 210 cm onako odbaci 5 metara van terena :clap:

@tuzlak1987 Bodiroga nije igrao u NBA,ako se trazi top 3 evropljana u NBA.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 avg 2016, 13:35

google o benderu izbaci ovo

slika

ne kontam tu mitomaniju (za koju hrvati vole optužiti srbe, a često pate od iste)
Srbiji fali bjelica, a ovu super talentovanu djecu niko normalan ne uzima kao neki reper. ču sad bi kao nama falio zagorac ili gudura
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 18 avg 2016, 13:37

DANTES je napisao/la:google o benderu izbaci ovo

slika

ne kontam tu mitomaniju (za koju hrvati vole optužiti srbe, a često pate od iste)
Srbiji fali bjelica, a ovu super talentovanu djecu niko normalan ne uzima kao neki reper. ču sad bi kao nama falio zagorac ili gudura
Pa jadna srpska kosarka bude li se uzdala u Radu Zagorca (21 godina,druga runda,35.pick) ili Gudurica ( 21.godina,Crvena Zvezda). To vam top talenti ili ? Pa bit ce te gori od nas Bosanaca :D

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 avg 2016, 13:38

Srbija za klasu jača reprezentacija od Hrvatske, zaslužena pobjeda koja, bez obzira na malu razliku, nije dolazila u pitanje otkako su u drugom poluvremenu ubacili u veću brzinu i ostvarili nedostižnu prednost. Ipak, mislim da neće moći protiv šuterski raspoložene Australije, koja ima igrače spremne da zatrpaju koš svake evropske selekcije.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 18 avg 2016, 13:40

sekretar je napisao/la:Dok je Saric napravio nesportski faul,toliko jak da covjeka od 210 cm onako odbaci 5 metara van terena :clap:

@tuzlak1987 Bodiroga nije igrao u NBA,ako se trazi top 3 evropljana u NBA.
Ma hajde da se pokrene vise diskusija, odnosno ko su iz Europe top 3 na OI, ko na svjetskom, a ko je choker na velikim takmicenjima i moze se smatrati top 3 bez istih. Mislim da nismo imali na forumu diskusiju na ovu tematiku. :mrgreen:
Cekajuci Filipa :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 avg 2016, 13:41

Lillard je napisao/la:Nađoh, barem me nasmijalo :urnebes:

Jos skide sorc Teodosicu. :mrgreen:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Odgovori

Natrag na “Ljetne olimpijske igre - Rio 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.