U svakoj liniji vama fali igrač renomea najtrofejnijeg kluba i ne znam što bježite od tog.shzna je napisao/la:Da se premjestimo ovdje.jurisicduska je napisao/la: Brate ti si uzeo Jahića koji nije odigrao minut ko prevagu a Boga pitaj kakav je, pa nije to reprezentativni Jahić, a ovaj iz 2012 je gorio . Jedina prevaga je Stevanović. To je fkt otprilike tako. Lendrić bez ekipe neupotrebljiv. Njemu da igra Zeba iza dao bi 25 golova. Ne znam ako smatraš grčki prosječan klub karijerom i holandski pa propadanje do Radnika onda su imali karijere. Bekrić ostario nemate kreativca, Šećerović i Radinović su premijerligaški igrači, Blagojević je lud ne možeš od njeg vođu očekivati. Golman vam je rupa. Bekovi kriminalni. Jedan štoper valja jedan ne valja. I sve tako.
Jahić je ogromno ime za ovu našu ligu. Niko nije mogao pretpostaviti da će poslije treninga obnoviti povredu. Niko ne može ni predvidjeti da će se neki igrač povrijediti. Sve nosi određeni rizik.
Kao što sam već napisao ranije, ova ekipa je po imenima igrača i njihovim karijerama jača od one iz 2012.
Gdje je Adilović bio prije dolaska u Želju? Srđan Stanić? Josip Kvesić? Pa onda su neki igrači ponikli kod nas kao Zolotić i Čolić.
Što se tiče kreativca, Hervas je trebao da igra tu ulogu, ali znaš i sam kakva je zbrka ispala oko njega. Šta je tu klub mogao uraditi? Ja sam 10 dana otišao u Španiju pa mi bilo neobično, a on je došao da živi ovdje...
Radinović liči na Amarovo pojačanje, došao je u ekipu koja je njegov najveći domet u ovom trenutku, u pitanju je prirodno poboljšanje u karijeri i on će sigurno ići da napreduje još više.
Golmani i lijeva strana jesu kritični. Mada, s nekim boljim bekom, ala Kvesić, možda bi to sve stabilnije izgledalo. Ekipa je poljuljana, kohezija slaba, atmosfera definitivno loša u svlačionici ( a ne zna se krivac ) a uz sve to, ma koliko god p1čkasto zvučalo, ne mogu da ne spomenem sudijsko uništavanje u nekim utakmicama.
Lijevi i desni bek - ne znam kako možete biti zadovoljni Memijom, Stevanovićem, Bevabom i Husićem, tačno se ne zna ko je gori. Kad je u konkurenciji 4 beka najbolj Stevanović koji je pri tom loš bek onda znaš koliko je sati.
Od štopera igraju Aco i Bokačini, Aco je kriminalno loš a ovaj drugi je najbolje pojačanje do sad, fino igra iako ni on nije konstantno dobar.
Veza Blagojević odličan (ali evo neće ga bit 6-7 kola jer je takav), Bekrić svoje najbolje partije već pružio, Šećerović nikad neće biti bolji od Zahirovića koji vam je bio loš, Zahirović i on su isti tip igrača samo što je Zahirović dvije klase iznad njega. Radinović kao što kažeš vrhunac karijere.
Lijevo krilo nemate. Ako su Lazić i Halvadžić krilo onda imate. Đelmić je za njih dvojicu recimo doktor fudbala, čak je i Kokot bolji od obojice.
Desno krilo ponajbolji igrač premijer lige.
Napadači, Nikolić najbolje partije iza njega, Lendrić odličan i Pozder hajmo reći solidan.
Ovo je do sad što se koristi, to što imate Jahića, Grka, ovog onog, Hervasa oni vam ništa nisu pomogli u ovoj sezoni.
Dakle od pojačanja:
- Husić kriminalno loš
- Bevab, gori lijevi bek nije igro na Grbavici nikad
- Bokačini zahvalan pravo
- Šećerović nazadak
- Radinović će se sačekati, mada djeluje dobro na nivou ambicija, ali ipak ima 5-6 boljih veznih u ligi na njegovoj poziciji a vi najavili titule
- Lazić, uvijek povrijeđen kroz karijeru u kontinuitetu nema 5 utakmica, 67 utakmica u karijeri je jako malo za 23 godine.
- Nikolić završio sa ozbiljnim fudbalom. Može bljesnuti s vremena na vrijeme jer ima u nogama ostalo al očekivati od njeg da rješava dvije tri utakmice zaredom nema šanse
- Pozder solidan
- Hervas ko da nije ni dolazio
- Grk nikad ne igra
- Jahić nikad više od njeg onog Jahića osim ako vam pomogne autoritetom nekim i savjetima igrački u kontinuitetu ne može 3 dobre utakmice odigrati
Sve u svemu nema pokrića tu.
Recimo za onu ekipu
Adilović garantovao 15 golova
Nijema bio najbolji zadnji vezni
Gušo nije primio gol nikad
Zeba odlučio bezbroj utakmica
Kvesić i Stanić ponavljali se po 25 puta bili konstanta opasnost, evo ako je nekad vaš bek u zadnjih 6 utkamica napravio opasnu šansu ti reci
Bekrić igrao ko sat 4 godine mlađi
Da ne idemo dalje.
Dodaš pad forme glavnih igrača te okosnice o kojoj se priča iako je to više oko nego okosnica, jer ti ima Aco Blagojević Stevanović i Lendrić kao 4 igrača koja uvijek igraju onda je jasno što vam se ovo dešava.
Bolja je ekipa bila prošle sezone ja glavu u vatru stavljam za to. Šira, raznovrsnija, zdravija i bolja. Nju je trebalo samo nadograditi sa Radinovićem i Bokačiniem i dovest umjesto ove dvojice bekova jednog normalnog i jednog štopera i napadača kao sekundarne opcije. Sve ostalo ste imali.
Tiago je recimo bolje lijevo krilo od svih ovih što se stavljaju na njegovu poziciju mada i on nije neki igrač.
Imamo zajednički problem, procjenjujemo ekipe Sarajeva I Željezničara.
Sloboda ima Subića Džidića Zebu Ordagića Veselinovića svih 5 bi igrali prvu postavu u svakom od ova dva kluba
Graovac, Tomić, Mešanović, Petrak, Peko, Jović, Bilbija isto tako i u Zrinjskom. I još poneki što je najgore vama bi Todorović bio beton igrač. Arežina bi vam legao ko budali šamar.
Pojedinačno uzmi svakog od ovih igrača i svaki bi bio prva postava i Željezničara i Sarajeva.