Sabinho je napisao/la:#prayformaribor
I to

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Sabinho je napisao/la:#prayformaribor
Da, ima smisla, itekako. Samo, fali nama kapacitet da igramo u toj formaciji zbog nedostatka stopera, jer cetvrtog kao dobru zamjenu nemamo.KarlMarx je napisao/la:Moja zamisao je da ova ekipa može imati jedini maksimum u formaciji 3-5-2. Zašto Duljević u špicu i polušpicu, razlog jednostavan, U našoj ligi kad god Duljević primi loptu biće oboren na 30-40 metara, mi nemamo dobru prekid igru, samo gubimo vrijeme i primamo bezveze udarce. Ova formacija bi mogla ubrzat našu igru, dat tu gustinu u sredini iz koje bi mogao srednji igrac gurnut taj zadnji pas Duljeviću ili Ahmetoviću. Možda nekom liči užasno, ali kad sve prođe ovo o čemu ja pričam nije nimalo lošije od trenera koje smo imali, ako ne čak i stručnija, promišljenija i školovanija zamisao, sa jasnijim ciljem.![]()
--------------------------------Golman-----------------------
------------Novaković---------Mihojević-----------Balić
Hodžić (Kadušić)----------Rustemović----Sarić----Četković----Anđušić/Crnkić/Al. Bekić
---------------------Duljević-----------------
------------------------------------------------Ahmetović---------------
Drug, mi se jedva branimo sa četiri defanzivca, a zamisli kakav bi još cirkus bili da igramo s trojicom u odbrani, jer to zahtjeva mnogo kretnje i otvaranja, a kod nas igrači još uvijek ne znaju osnovne fudbalske pojmove. Mi od vremena Kodre nismo odigrali duplog pasa, a kamoli šta više. Kada budemo imali sjajnog stručnjaka na klupi i dobru ekipu na svim pozicijama, onda će to biti moguće. Zasad, ostajemo na našoj mudroj taktici nabij na Ahmetovića.KarlMarx je napisao/la:Moja zamisao je da ova ekipa može imati jedini maksimum u formaciji 3-5-2. Zašto Duljević u špicu i polušpicu, razlog jednostavan, U našoj ligi kad god Duljević primi loptu biće oboren na 30-40 metara, mi nemamo dobru prekid igru, samo gubimo vrijeme i primamo bezveze udarce. Ova formacija bi mogla ubrzat našu igru, dat tu gustinu u sredini iz koje bi mogao srednji igrac gurnut taj zadnji pas Duljeviću ili Ahmetoviću. Možda nekom liči užasno, ali kad sve prođe ovo o čemu ja pričam nije nimalo lošije od trenera koje smo imali, ako ne čak i stručnija, promišljenija i školovanija zamisao, sa jasnijim ciljem.![]()
--------------------------------Golman-----------------------
------------Novaković---------Mihojević-----------Balić
Hodžić (Kadušić)----------Rustemović----Sarić----Četković----Anđušić/Crnkić/Al. Bekić
---------------------Duljević-----------------
------------------------------------------------Ahmetović---------------
4.Sabinho je napisao/la:Kol'ku posjetu ocekujete?
1. <1000
2. 1000-1500
3. 1500-2000
4. >2000
Sabinho je napisao/la:Kol'ku posjetu ocekujete?
1. <1000
2. 1000-1500
3. 1500-2000
4. >2000
Bravo [emoji122] [emoji122] [emoji122]jurisicduska je napisao/la:Ma 4-2-3-1 se mora igrati to je najbolja formacija današnjice
Pavlović
Hodžić Novaković Balić Ivetić
Rustemović Sarić
Radovac
Crnkić Duljević
Ahmetović
Dovest desetku.
Prve izmjene Hebibović, Kadušić i Mihojević.
Ostalo kako kad.
Sistem periodično, prvih pola sata ofanzivno dok ne pročepi, onda odmorit do poluvremena, drugo počet ofanzivno pa pred kraj spustiti gas, zadnjih 10 minuta ako je x ili gubiš sve gurneš u napad ko ferguson bolje jednom da pobijediš dvije da izgubiš nego 2x da imaš, . Ne može isti tempo 90 minuta Hurtiću jebote otac.
Duljeviću dat slobodu, Ivetić je defanzivno orijentisan bek. Crnkić mora defanzivno raditi sa Hodžićem a i Hodžić ofanzivno sa Crnkićem. Po potrebi rotirati Sarića i Radovca. Ahmetoviću zabraniti da napušta 16 bilo kad bilo gdje, nema ići na aut, nema ići na centar po loptu, nek stoji od 16-20 metara i čeka centaršut, poigravanje, spušta lopte.
3 vezna sva trojica centralni, ni jedan previše defanzivno ni jedan ofanzivno, nego oboje, da se ne desi da ovaj istureni čeka loptu neće je dočekat dođi organizuj s njima dvojicom raširi.
Presing igrat organizovano 4 igrača, ofanzivna linija i ofanzivni vezni. Pomjerit Sarića i Rustemovića naprijed u tim situacijama, zbit odbranu.
Saradnja štopera i veznih, zabranit štoperu više od 3 sekunde da drži loptu, znači ako nema riješenje nabij u aut. Ne dozvolit da daje dijagonale i duge po 30-40 metara jer ne zna.
Bekovi od 5 centaršuta moraju 3 pogodit da budu kvalitetna inače slijedeću utakmicu stavit druge bekove.
Zabranit izvođenje prekida kako se kome ćefne, Sarić nek izvodi sve prekide, osim s desne strane od gola. To nek izvodi Rustemović.
Uvježbat kornere zabranit onu jednu akciju ako se ona desi sankcionisati ispisnicom za aktere iste, ono kratko pa povratna pa centaršut.
Udvajati najboljeg igrača protivničke lige ili jednostavno mu staviti Rustemovića.
Trenutno korisnika/ca: bordospartanac, crnehorde, JavierBosnia, keli, NazorUso, plisek i 33 gosta.