FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Majkl
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Majkl » 22 avg 2016, 11:50

Sabinho je napisao/la:#prayformaribor

I to :D
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 22 avg 2016, 11:52

KarlMarx je napisao/la:Moja zamisao je da ova ekipa može imati jedini maksimum u formaciji 3-5-2. Zašto Duljević u špicu i polušpicu, razlog jednostavan, U našoj ligi kad god Duljević primi loptu biće oboren na 30-40 metara, mi nemamo dobru prekid igru, samo gubimo vrijeme i primamo bezveze udarce. Ova formacija bi mogla ubrzat našu igru, dat tu gustinu u sredini iz koje bi mogao srednji igrac gurnut taj zadnji pas Duljeviću ili Ahmetoviću. Možda nekom liči užasno, ali kad sve prođe ovo o čemu ja pričam nije nimalo lošije od trenera koje smo imali, ako ne čak i stručnija, promišljenija i školovanija zamisao, sa jasnijim ciljem. :kafa:
--------------------------------Golman-----------------------

------------Novaković---------Mihojević-----------Balić

Hodžić (Kadušić)----------Rustemović----Sarić----Četković----Anđušić/Crnkić/Al. Bekić

---------------------Duljević-----------------
------------------------------------------------Ahmetović---------------
Da, ima smisla, itekako. Samo, fali nama kapacitet da igramo u toj formaciji zbog nedostatka stopera, jer cetvrtog kao dobru zamjenu nemamo.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 avg 2016, 11:53

Ma nista mi brate neznamo igrati,te formacije sablonske sto raja pise po papiru 4-4-2,3-5-2,4-3-3,to je kod nas talasika sve i sve u pet deka,sve dok igraci neznaju da se krecu bez lopte kao sto neznaju kod nas,to su samo lupetanja po papiru,mi smo ti zivi primjer za to,Hurta kroz utakmicu promjeni 3 formacije ali dzaba jaro mi losi pa losi,nije to uzeti papir i olovku i poredati ih ko cunjeve.

Formacije se mjenjaju(graficki) a mi i dalje igramo isto? Zavaravaju se ljudi da je ovo kompjuterska igrica ,mnogo je tu bitnijih stvari od poredati igrace na papiru,a mi u nasoj igri samo to imamo,i vecina ih se toga i pridrzava jel stoje samo onako kako su nacrtani rekao bih.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 22 avg 2016, 11:54

352 iziskuje vrlo školovane igrače koji striktno provode na terenu ono što im se kaže .... mi u ekipi nemamo dva takva
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 22 avg 2016, 12:11

Tako je, 3-5-2 je teška i za mnogo kvalitetnije ekipe, a i nemamo adekvatne igrače... kao što neko reče, džaba formacije kad nam se igrači slabo kreću, Duljević će igrat isto bio on na desnom ili lijevom krilu, ili u sredini. A tu se opet vraćamo na trenera, školovanog trenera koji će prepoznat kapacitet svakog igrača i složit će formaciju takvu da svako bude na prirodnoj poziciji. Dok je ovaj kloc na klupi, svaki igrač će postat polivalentan k'o Ramires. Al eto, ako je Eto'o kod Mourinha mogao igrat beka, može i Sarić kod Hurte, jer Hurtinjo je bolji od portugalske kopije [emoji23] [emoji23]

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 22 avg 2016, 12:13

Kodro je najbolje koristio duljevica.
UPRAVA NAPOLJE!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 avg 2016, 12:23

Kol'ku posjetu ocekujete?

1. <1000
2. 1000-1500
3. 1500-2000
4. >2000
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 22 avg 2016, 12:25

1500-2000
Amer Dupovac!

KenChoo
Kontakt:

Post Postao/la KenChoo » 22 avg 2016, 12:29

KarlMarx je napisao/la:Moja zamisao je da ova ekipa može imati jedini maksimum u formaciji 3-5-2. Zašto Duljević u špicu i polušpicu, razlog jednostavan, U našoj ligi kad god Duljević primi loptu biće oboren na 30-40 metara, mi nemamo dobru prekid igru, samo gubimo vrijeme i primamo bezveze udarce. Ova formacija bi mogla ubrzat našu igru, dat tu gustinu u sredini iz koje bi mogao srednji igrac gurnut taj zadnji pas Duljeviću ili Ahmetoviću. Možda nekom liči užasno, ali kad sve prođe ovo o čemu ja pričam nije nimalo lošije od trenera koje smo imali, ako ne čak i stručnija, promišljenija i školovanija zamisao, sa jasnijim ciljem. :kafa:
--------------------------------Golman-----------------------

------------Novaković---------Mihojević-----------Balić

Hodžić (Kadušić)----------Rustemović----Sarić----Četković----Anđušić/Crnkić/Al. Bekić

---------------------Duljević-----------------
------------------------------------------------Ahmetović---------------
Drug, mi se jedva branimo sa četiri defanzivca, a zamisli kakav bi još cirkus bili da igramo s trojicom u odbrani, jer to zahtjeva mnogo kretnje i otvaranja, a kod nas igrači još uvijek ne znaju osnovne fudbalske pojmove. Mi od vremena Kodre nismo odigrali duplog pasa, a kamoli šta više. Kada budemo imali sjajnog stručnjaka na klupi i dobru ekipu na svim pozicijama, onda će to biti moguće. Zasad, ostajemo na našoj mudroj taktici nabij na Ahmetovića.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 22 avg 2016, 12:34

Kako li će manekeni i alkosi danas odigrati pod dirigentskom palicom amaterskog stručnjaka?
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 avg 2016, 12:40

Sabinho je napisao/la:Kol'ku posjetu ocekujete?

1. <1000
2. 1000-1500
3. 1500-2000
4. >2000
4.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 avg 2016, 12:42

:pray:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 22 avg 2016, 12:46

2
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 22 avg 2016, 12:50

Sabinho je napisao/la:Kol'ku posjetu ocekujete?

1. <1000
2. 1000-1500
3. 1500-2000
4. >2000

4
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 22 avg 2016, 13:04

Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 avg 2016, 13:07

Ma 4-2-3-1 se mora igrati to je najbolja formacija današnjice

Pavlović

Hodžić Novaković Balić Ivetić

Rustemović Sarić

Radovac

Crnkić Duljević

Ahmetović

Dovest desetku.

Prve izmjene Hebibović, Kadušić i Mihojević.

Ostalo kako kad.

Sistem periodično, prvih pola sata ofanzivno dok ne pročepi, onda odmorit do poluvremena, drugo počet ofanzivno pa pred kraj spustiti gas, zadnjih 10 minuta ako je x ili gubiš sve gurneš u napad ko ferguson bolje jednom da pobijediš dvije da izgubiš nego 2x da imaš, . Ne može isti tempo 90 minuta Hurtiću jebote otac.

Duljeviću dat slobodu, Ivetić je defanzivno orijentisan bek. Crnkić mora defanzivno raditi sa Hodžićem a i Hodžić ofanzivno sa Crnkićem. Po potrebi rotirati Sarića i Radovca. Ahmetoviću zabraniti da napušta 16 bilo kad bilo gdje, nema ići na aut, nema ići na centar po loptu, nek stoji od 16-20 metara i čeka centaršut, poigravanje, spušta lopte.

3 vezna sva trojica centralni, ni jedan previše defanzivno ni jedan ofanzivno, nego oboje, da se ne desi da ovaj istureni čeka loptu neće je dočekat dođi organizuj s njima dvojicom raširi.

Presing igrat organizovano 4 igrača, ofanzivna linija i ofanzivni vezni. Pomjerit Sarića i Rustemovića naprijed u tim situacijama, zbit odbranu.

Saradnja štopera i veznih, zabranit štoperu više od 3 sekunde da drži loptu, znači ako nema riješenje nabij u aut. Ne dozvolit da daje dijagonale i duge po 30-40 metara jer ne zna.

Bekovi od 5 centaršuta moraju 3 pogodit da budu kvalitetna inače slijedeću utakmicu stavit druge bekove.

Zabranit izvođenje prekida kako se kome ćefne, Sarić nek izvodi sve prekide, osim s desne strane od gola. To nek izvodi Rustemović.

Uvježbat kornere zabranit onu jednu akciju ako se ona desi sankcionisati ispisnicom za aktere iste, ono kratko pa povratna pa centaršut.

Udvajati najboljeg igrača protivničke lige ili jednostavno mu staviti Rustemovića.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 22 avg 2016, 13:17

Lijepo Duška, 90% se slažem, posebno ovo za Ahmetovića i svaki **** aut koji ide na njega.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 22 avg 2016, 13:52

Prva na Hasetu ove sezone :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

skoroalen
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 22 avg 2016, 13:53

jurisicduska je napisao/la:Ma 4-2-3-1 se mora igrati to je najbolja formacija današnjice

Pavlović

Hodžić Novaković Balić Ivetić

Rustemović Sarić

Radovac

Crnkić Duljević

Ahmetović

Dovest desetku.

Prve izmjene Hebibović, Kadušić i Mihojević.

Ostalo kako kad.

Sistem periodično, prvih pola sata ofanzivno dok ne pročepi, onda odmorit do poluvremena, drugo počet ofanzivno pa pred kraj spustiti gas, zadnjih 10 minuta ako je x ili gubiš sve gurneš u napad ko ferguson bolje jednom da pobijediš dvije da izgubiš nego 2x da imaš, . Ne može isti tempo 90 minuta Hurtiću jebote otac.

Duljeviću dat slobodu, Ivetić je defanzivno orijentisan bek. Crnkić mora defanzivno raditi sa Hodžićem a i Hodžić ofanzivno sa Crnkićem. Po potrebi rotirati Sarića i Radovca. Ahmetoviću zabraniti da napušta 16 bilo kad bilo gdje, nema ići na aut, nema ići na centar po loptu, nek stoji od 16-20 metara i čeka centaršut, poigravanje, spušta lopte.

3 vezna sva trojica centralni, ni jedan previše defanzivno ni jedan ofanzivno, nego oboje, da se ne desi da ovaj istureni čeka loptu neće je dočekat dođi organizuj s njima dvojicom raširi.

Presing igrat organizovano 4 igrača, ofanzivna linija i ofanzivni vezni. Pomjerit Sarića i Rustemovića naprijed u tim situacijama, zbit odbranu.

Saradnja štopera i veznih, zabranit štoperu više od 3 sekunde da drži loptu, znači ako nema riješenje nabij u aut. Ne dozvolit da daje dijagonale i duge po 30-40 metara jer ne zna.

Bekovi od 5 centaršuta moraju 3 pogodit da budu kvalitetna inače slijedeću utakmicu stavit druge bekove.

Zabranit izvođenje prekida kako se kome ćefne, Sarić nek izvodi sve prekide, osim s desne strane od gola. To nek izvodi Rustemović.

Uvježbat kornere zabranit onu jednu akciju ako se ona desi sankcionisati ispisnicom za aktere iste, ono kratko pa povratna pa centaršut.

Udvajati najboljeg igrača protivničke lige ili jednostavno mu staviti Rustemovića.
Bravo [emoji122] [emoji122] [emoji122]
Posebno uvježbavat prekide, mi još od vremena Beloševića nemamo kvalitetnog izvođača slobodnjaka i kornera. Šta Rustemović misli, da je Pirlo? Šuta sa svake pozicije, i on i Sarić, znači pored izvrsnog Ahmeta, jakih Balića i Novakovića, ti pucaš? Baci je na Mersu, ako on ne zabije spustit će u peterac, odbit će se nekom, puno su veće šanse za gol, nego da šutaš. Pa zadnji gol iz slobodnjaka (na šut) smo zabili kad je Krste zabio u Vitezu u šampionskoj sezoni, a i ondje je dosta sreće bilo.

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 22 avg 2016, 13:54

Kadusica istrpiti.
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], JavierBosnia, Nantess, NazorUso, riki46, Rule_hz, VolimoSarajevo i 26 gostiju.