FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Sta reci, ocekujem svakako podrsku Cali, covjek dolazi da nas vadi iz govana i popravi nesta u najgorem trenutku, preuzima poprilicno nespremnu ekipu u fizickom i psihickom smislu..
Cilj?
Cilj treba biti da se prvo uspostavi rad, red, disciplina i da neko manekenkama kaze sta znaci nositi ovaj grb. Od toga poceti, ici iz tekme u tekmu pa kako sezona bude isla, ja ne bih imao nista protiv i Evropa da se halali ako cemo u ekipu pomalo uvoditi jos juniora pa nek se bore u kombinaciji sa ovim starijim..
Kadusic, Mihojevic, Andjusic, Sadiku, Veladzic, Catakovic, Hadzic itd ima tu momaka koje bih zelio sve vise i vise da vidim u ekipi ali da ne nabrajam vise.. Ako treba i to se moze istrpit, dosta je vise polovnjaka sa strane! Ovdje momka pljuvali kad je rekao da Crnkic ne valja, ispostavilo se da je tako..
Proteste i nezadovoljstvo usmjeriti prema upravi, na tekmama ako je ikako moguce bez jeb.vanja majki, oceva, clanova porodice itd igracima.. Tih 90+ min podrzat kako god da je a svako nezadovoljstvo prema njima izraziti na treningu..
To je moje neko vidjenje kako bih volio vidjeti ekipu i nas u slijedece vrijeme.. UPRAVA NAPOLJE!
Cilj?
Cilj treba biti da se prvo uspostavi rad, red, disciplina i da neko manekenkama kaze sta znaci nositi ovaj grb. Od toga poceti, ici iz tekme u tekmu pa kako sezona bude isla, ja ne bih imao nista protiv i Evropa da se halali ako cemo u ekipu pomalo uvoditi jos juniora pa nek se bore u kombinaciji sa ovim starijim..
Kadusic, Mihojevic, Andjusic, Sadiku, Veladzic, Catakovic, Hadzic itd ima tu momaka koje bih zelio sve vise i vise da vidim u ekipi ali da ne nabrajam vise.. Ako treba i to se moze istrpit, dosta je vise polovnjaka sa strane! Ovdje momka pljuvali kad je rekao da Crnkic ne valja, ispostavilo se da je tako..
Proteste i nezadovoljstvo usmjeriti prema upravi, na tekmama ako je ikako moguce bez jeb.vanja majki, oceva, clanova porodice itd igracima.. Tih 90+ min podrzat kako god da je a svako nezadovoljstvo prema njima izraziti na treningu..
To je moje neko vidjenje kako bih volio vidjeti ekipu i nas u slijedece vrijeme.. UPRAVA NAPOLJE!
Stavio bih Kadusica na beka..Evolution87 je napisao/la:--------------------Pavlovic
????---------Balic/???? ---Mihojevic-----????/Balic
--------------Saric --------????
???? --------------???? -------------------- Duljevic
----------------Ahmetovic
Sutati nogama do zvornika i ostalih vukojebina odakle su dosli: rustemovic, bekic1, a i dvicu uskoro, pjevaca i panja novakovica
Tomislava Tomica bih volio na DMF..
Veladzica na AMF
Lijevi bek bi igrao ovaj novi tuzlak..
Desno krilo hmmm.. Kad bi kako Kojacevica mogli..
- kupus army
- Kontakt:
Ako moze neko dobiti prolaznu ocjenu u jucerasnjoj blamazi,po meni to je Ivetic.Njega na beka,Bekic Almir lijevo krilo,a Dulja na desno krilo.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
Kovacevic Rastoder Mujakic Mihojevic Ivetic Blagojevic Saric Resic Smajlagic Veladzic Hadzic
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Adilovic
Kadusic-----Balic---Mujagic-----Ivetic
---------------Heric-----Mihojevic--------
Hebibovic-------Saric--------Duljevic
------------------Ahmetovic
Mislim da je ovo najbolje sto se moze iskombinovati od ovih sto imamo. Bilo bi super kada bi Kovacevic bio zdrav, al jbg. Bilo koji vezni red je bolji od Projekta i Instagram manekena.
Kadusic-----Balic---Mujagic-----Ivetic
---------------Heric-----Mihojevic--------
Hebibovic-------Saric--------Duljevic
------------------Ahmetovic
Mislim da je ovo najbolje sto se moze iskombinovati od ovih sto imamo. Bilo bi super kada bi Kovacevic bio zdrav, al jbg. Bilo koji vezni red je bolji od Projekta i Instagram manekena.
SARAJEVO
- f0rest1946
- Kontakt:
Da je vratit kako ševku majstora 

Nije ti ovo trebalo moj Cala! Zelim ti puno srece, trebat ce ti..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946

Samo se vi navijači nervirajte, vi ste robovi koji treba da plaćate ulaznice, da budete član kluba, hebo rezultate...
I naš se Mikel nasekiro, da li će imati preko 150 lajkova?
SARAJEVO
Kad sam procitao neki dan da je Mikel svojevremeno bio rezerva rezerve
a i jest tako bilo kad se Cimi povrijedi Đenan ili hoMe igrali sa Stojcevom i Bilbijom.
Ozbilino prizeljkujem tog Blagojevica iz akademije,mislim da je inteligentniji od Drine Zvornik.

Ozbilino prizeljkujem tog Blagojevica iz akademije,mislim da je inteligentniji od Drine Zvornik.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Ova ekipa fudbal nece proigrati niti ce biti u stanju sanse da pravi sve dok nebude neka solidna desetka u ekipi.Trenutno je imamo ali samo za nekih 15-tak minuta po utakmici.Cetkovic je najlosiji igrac prelaznog roka njemu se sutra treba zahvaliti.A Cali ako ne dovedu desetku nece mu lahko biti.Evidentno je da nam je roster kriminalan i ekipa nikako nije analizirana kvalitetno i nista nije dobila sem Sarica koji je doveden na mjesto gdje skripi a opet tu najmanje igra sto je jos zalosnije.Ostale lose stvari iz proslosti nisu ispravljenje i zato Mehmede nek ti je bog na pomoci ako od ovoga uspijes nesto napraviti.Jel ovo je sve samo ne ekipa.Puno srece ce ti trebati
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
i taman kad ih istrpis, dodje kung fu i proda ih...BordoBolesnik je napisao/la:Sta reci, ocekujem svakako podrsku Cali, covjek dolazi da nas vadi iz govana i popravi nesta u najgorem trenutku, preuzima poprilicno nespremnu ekipu u fizickom i psihickom smislu..
Cilj?
Mehmed Janjoš je trener kojeg sam ja i priželjkivao da sjede na klupu našeg kluba. Osatao mi je u dobrom sjećanju i kao trener i kao čovjek, i jednostavno sam želio da opet bude tu.
Došao je u veoma teškom trenutku, i čeka ga veliki posao.
Ono što bh ja želio je da bar koliko toliko popravimo igru, da ubrzamo protok lopte i najjednostavnije situacije pokušamo riješiti onakve kakve su, jednostavno. Zbog dobropoznatih razloga, atmosfera oko kluba će ostati ista, ali negativnu energiju treba usmjeriti na pravu adresu a Čalu pustiti neka proba poraviti greške prethodnika. Do sada je jedan ispravljao greške jednog prije sebe a Čala mora ispravljati greške dvojice. Ne možemo mi sad očekivati neku drastičnu razliku u igrama, niti naši igrači mogu postati vanserijski preko noći, ali Čali ćemo pružiti podršku i ne smatati ga krvimi ni zašto što ne bude kako treba biti.
Jal Čala bio dugo u van nogometa, mada i nije toliko dugo, je po meni nebitno, jer onaj koji je odrasao s bubamarom ne može to tek tako zaboraviti niti prestati pratiti rendove.
Došao je u veoma teškom trenutku, i čeka ga veliki posao.
Ono što bh ja želio je da bar koliko toliko popravimo igru, da ubrzamo protok lopte i najjednostavnije situacije pokušamo riješiti onakve kakve su, jednostavno. Zbog dobropoznatih razloga, atmosfera oko kluba će ostati ista, ali negativnu energiju treba usmjeriti na pravu adresu a Čalu pustiti neka proba poraviti greške prethodnika. Do sada je jedan ispravljao greške jednog prije sebe a Čala mora ispravljati greške dvojice. Ne možemo mi sad očekivati neku drastičnu razliku u igrama, niti naši igrači mogu postati vanserijski preko noći, ali Čali ćemo pružiti podršku i ne smatati ga krvimi ni zašto što ne bude kako treba biti.
Jal Čala bio dugo u van nogometa, mada i nije toliko dugo, je po meni nebitno, jer onaj koji je odrasao s bubamarom ne može to tek tako zaboraviti niti prestati pratiti rendove.
Sta nam uradise od kluba.. djeca nam se smiju 
Cala lave nas doso si u krivom trenutku da ispravljas krivu Drinu, bojim se da ce bit prevelik izazov..

Cala lave nas doso si u krivom trenutku da ispravljas krivu Drinu, bojim se da ce bit prevelik izazov..
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
- Kontakt:
Na tu prodaju smo osudjeni i od toga trebamo da zivimo, ulazemo u akademiju i nove mlade igrace, ono sto Dinamo radi. Ovo ljeto rasprodaja u Dinamu al oni opet u ligi prvaka, medjutim njihovi juniori doguraju do zavrsnice omladinske lige prvaka a ovdje cu se vratiti na nase jer sam vec pisao da mora akademija biti bolja i da se titule u kontinuitetu moraju uzimati, tad ce igraca biti kao na traci.. 

Balic, Saric, Dulja i Ahmet - 4 igraca koja su rang nase lige. Znaci nama fali bar 10 provjerenih PL igraca da popune ove ostale rupe u ekipi, ma bjezi place mi seEvolution87 je napisao/la:--------------------Pavlovic
????---------Balic/???? ---Mihojevic-----????/Balic
--------------Saric --------????
???? --------------???? -------------------- Duljevic
----------------Ahmetovic
Sutati nogama do zvornika i ostalih vukojebina odakle su dosli: rustemovic, bekic1, a i dvicu uskoro, pjevaca i panja novakovica
Cetkovica baciti na glavu u Miljacku i nek ga odnese sto dalje moze, isto ne znam koji su qrac dovodili Saida koji ne moze 10 min trcati, pa nije ti ovo merhamet majku mu ****
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ocekujem pobjedu na guzove, ali kao takva u cilju prvo podizanja motivacije za ekipu. tek nakon 2 do 3 kola nadam se boljoj igri.
-
- Kontakt:
Sve i da nastavimo sa ovakvim igrama i rezultatima, čak i ako bude gore, Janjošu se nema šta zamjeriti a pogotovo psovati ako se desi nešto kao protiv MetalegLA naprimjer.
Sretno mu bilo i nadam se da će dići ekipu koliko je to moguće, bar da kod kuće lakše dobijamo ekipe kao što su Vitez, Krupa, Čelik..
Šta očekujem od gosp. Janjoša i njegovih pomoćnika?! Očekujem prije svega da bude direktan u iznošenju izjava, da ne traži alibi nakon svake utakmice kao što su činili prethodnici, da bude realan i da kada odigramo loše i kad se obrukamo da kaže LOŠE SMO ODIGRALI, NISAM ZADOVOLJAN, KATASTROFA, IGRA NIJE DOSTOJNA VELIČINE KLUBA. A ne, kao što su to radili prethodnici, nakon svake utakmice se spominje pritisak, pa trovanje, pa prednost jer je protivnik dobio crveni karton, pa teško je igrati protiv bunkera, pa teško je igrati protiv ekipa koje daju 120% protiv Sarajeva.
Neka to bude prošlost, gospodine Janjošu, molim te u iznošenju izjava budi direktan, realan i objektivan. Pohvali svakog javno ko zasluži, kritikuj javno ko to zasluži i cijenit ću te još više. Još jednom, sretno, imaš moju podršku, bit će ti teško, ekipa je goli qrac.
Sretno mu bilo i nadam se da će dići ekipu koliko je to moguće, bar da kod kuće lakše dobijamo ekipe kao što su Vitez, Krupa, Čelik..
Šta očekujem od gosp. Janjoša i njegovih pomoćnika?! Očekujem prije svega da bude direktan u iznošenju izjava, da ne traži alibi nakon svake utakmice kao što su činili prethodnici, da bude realan i da kada odigramo loše i kad se obrukamo da kaže LOŠE SMO ODIGRALI, NISAM ZADOVOLJAN, KATASTROFA, IGRA NIJE DOSTOJNA VELIČINE KLUBA. A ne, kao što su to radili prethodnici, nakon svake utakmice se spominje pritisak, pa trovanje, pa prednost jer je protivnik dobio crveni karton, pa teško je igrati protiv bunkera, pa teško je igrati protiv ekipa koje daju 120% protiv Sarajeva.
Neka to bude prošlost, gospodine Janjošu, molim te u iznošenju izjava budi direktan, realan i objektivan. Pohvali svakog javno ko zasluži, kritikuj javno ko to zasluži i cijenit ću te još više. Još jednom, sretno, imaš moju podršku, bit će ti teško, ekipa je goli qrac.
Ne kontam što pojedini seru, pogotovo u vezi Rustemovića? Kao da vi ne bi otišli da se morate da ste u toj prilici ili gdje već ?
Nisu igrači krivi što ne znaju, što nemaju volje, krivi su oni što su ih upravo takve i doveli. Svi lete u Sarajevo radi para. Eto, taman će on na svoj obraz reći '' ja brate mili nemam kapacitet za klub kao što je Sarajevo, mogu li ja dobiti ispisnicu i Bog te veselio ? '' 
Janjošu puno sreće, daj Bože da nas uspije vratiti na pravi kolosijek mada '' nećemo mi prečicom, žurimo'' .

Janjošu puno sreće, daj Bože da nas uspije vratiti na pravi kolosijek mada '' nećemo mi prečicom, žurimo'' .
® GONGASHI POWERHOUSE ®
evo samo nekih koje smo mogli ili jos uvijek mozemo dovesti, jesu im sigurno plate fine al bolje jednog dobrog platit nego cetkovica novakovica rusemamiky_hz je napisao/la:Ova ekipa fudbal nece proigrati niti ce biti u stanju sanse da pravi sve dok nebude neka solidna desetka u ekipi.Trenutno je imamo ali samo za nekih 15-tak minuta po utakmici.Cetkovic je najlosiji igrac prelaznog roka njemu se sutra treba zahvaliti.A Cali ako ne dovedu desetku nece mu lahko biti.Evidentno je da nam je roster kriminalan i ekipa nikako nije analizirana kvalitetno i nista nije dobila sem Sarica koji je doveden na mjesto gdje skripi a opet tu najmanje igra sto je jos zalosnije.Ostale lose stvari iz proslosti nisu ispravljenje i zato Mehmede nek ti je bog na pomoci ako od ovoga uspijes nesto napraviti.Jel ovo je sve samo ne ekipa.Puno srece ce ti trebati
http://www.transfermarkt.com/dejan-mezg ... eler/44324
http://www.transfermarkt.com/damir-vran ... eler/18379
http://www.transfermarkt.com/semir-stil ... eler/46340
http://www.transfermarkt.com/domagoj-pu ... eler/82052
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
Mehmed Janjoš je čovjek kojeg znam još iz svojih početnih koraka kroz OP u FK Sarajevu, dok sam pokušavao postati fudbaler, puno prati mlađe, dok su kadeti i juniori trenirali na terenima na Koševu redovno je dolazio gledati treninge. Ostao sam u jako lijepim odnosima sa njim, često sretnem njega i njegovog sina Emira. Čala zna gdje dolazi, on nikada nije prestao pratiti FK Sarajevo, kad je došao Ješić, par puta je spomeuo da FK Sarajevo nikada ne može voditi strani trener* (iako lično mislim da je Kodro mogao i trebao ostati), pričao je i davao rješenja skoro svaki put kad bi razgovarali o FK Sarajevu, zna on šta fali ovoj ekipi, vodio je ekipu koja - ruku na srce - je bila lošeg, ako ne i lošijeg kvaliteta nego ova (iako kad spomenemo imena prirodno nas nostalgija natjera da o nekim pričamo kao da su u rangu sa Ronaldom), tako da vjerujem da će on posložiti ovu ekipu i uvest par mladih igrača da igraju, za razliku od Hurtića on zna kako iskoristiti mladog igrača, pa Čomor je igrao najbolji fudbal za FK Sarajevo u periodu dok je on vodio, a poslije ne želim komentirati. Ekipa je u dobrim rukama, sada od nas treba dobiti podršku, dolazi u jako lošem trenutku, kad se ne zna ko pije ko vodi nosi. Nadam se da Europa neće biti upitna.
* pod stranim trenerom mislim na nekoga ko nije bio fudbaler i igrao za FK Sarajevo.

* pod stranim trenerom mislim na nekoga ko nije bio fudbaler i igrao za FK Sarajevo.