Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Federer17

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Federer17 » 29 avg 2016, 14:36

DenchiNL je napisao/la: pa neko želi prikazati kako je to noć pred polazak u rusiju, a nije nego na dan Jukinog rođendana za čiju je proslavu dobio dozvolu...sjedio sa suigračima i trenerima i proslavio kratko i sutradan nastavili sa treniranjem i radom...(normalno to nije vjest da se tako objavilo)
Prvenstveno se ovdje osudjuje sam cin pijancenja, odnosno, svega onoga sto ozbiljni profesionalci sebi ne bi smjeli dopustiti u ovakvim periodima. Ako ti se pije, daleko od reprezentacije.
DenchiNL je napisao/la: ali se može i vidjeti i ko je prvi(i lako skontati za koga)...pa onda ostali prenijeli, u istom tonu, prvo sarajevski portali.... ;) :D
Pa? Neka se vidi sta rade, svakako je bolje ovo nego da na reprezentativna okupljanja dolaze kako bi se provodili i radili ono sto ne mogu po klubovima. A, htjeli bi da se dizu u nivo nekakvih heroja. Ne ide to tako. ;)
DenchiNL je napisao/la: vidiš kažeš kao ne bi špekulisao i ne znam pa onda špekulišeš i lupaš :nene: :nedam:
ako je dobio dozvolu i vidiš trenera i ostale u opuštenoj atmosferi , jelo se , vino se pije, niko na snimci nije pijan, veseo, sigurno, slavlje je u pitanju
A ti bas znas sa sigurnoscu reci ko se napio ko nije? Jok, hlupas k'o Maxim po diviziji. ;) Ako je trener dozvolio pijancenje, onda je gora budaletina od ovih neizivljenih 'profesionalaca'. Plus, portal kojeg si citirao navodi da Mulaomerovic nije prisustvovao pijancenju.
DenchiNL je napisao/la: mora da si juče počeo pratiti sport....sjećaš li se kapitena fudbalske? i zašto je trening kamp repke u Zenici uopšte? da ne spominjemo region i bjegove iz kampova Srne,Mandže....pa srpskih repki...
Govorim u svjetski uspjesnim reprezentacijama, sto Srbija i Hrvatska u fudbalu sigurno nisu, mada sam prvenstveno mislio na kosarku. Iako, daleko je to i od toga sto ti pricas. A mi smo jos dalje od toga da se s njima uopste i poredimo. Kod njih bi se jos jace reprezentacije mogle sastaviti da se ubace takvi, koji su kod nas okosnice reprezentacija.
DenchiNL je napisao/la: alergičan sam na bullshit , pogotovo od onih koji su 3 x gori.....
Bullshita je i prije bilo, a sad si se kao nasao da opravdavas. Reci slobodno sta je u pitanju. ;)
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 29 avg 2016, 14:40, ukupno mijenjano 1 put.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 29 avg 2016, 14:38

Steph je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la: što pa i oni su hrpica amatera koja ništa nije osvojila , ali jeli picu i pivu i onda malo trenirali i uzeli ove moraliste i čistunce.... :thumbup: :urnebes: :urnebes:
Kakve veze imaju moralisti i čistunci s tim što će nas povrijeđena Rusija nabiti 20 razlike?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Apsolutno debilna i neprofesionalna nacija u bilo kojem pogledu. Fuj.
Kakve veze ima to sto ce nas povrijedjena Rusija pobijediti u Rusiji bez prvog igraca repke(i 3. i 4. ako brojimo Djedovica i Renfroe-a), s tim sto su ovi pili 10 dana prije utakmice? To se na forumu ocekivalo i prije objavljivanja ove gluposti, da se od Rusije tamo izgubi, tako da ne znam sta je problem?

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 29 avg 2016, 14:39

pinoglavi je napisao/la: Ako te zaboli sto komentarises i bunis se sto slusaju to? A i uz ostalu muziku se mozes olesit od alkohola ili drogirati a isto tako mozes svaku muziku slusati bez konzumiranja icega. I jest glavni problem naseg mentaliteta sto moramo nametati svoje licno misljenje nekome drugom oko licnih stvari, poput izbora muzike. I ja imam svoje misljenje oko pjevacice koju spominjes pa nikad nikom nisam pametovao nit se bunio sto to neko slusa. Nek svako slusa sta god hoce, zaboli me.
Nek i rock slušaju zaboli me, al ne možeš ovo slušat i sjedit i pravit se kao da slušaš operu, uz ovo uvijek ide alkohol yebote pa jel se crtati mora. Eto, ako se može sjediti, pa što nisu sjeli bez alkohola, a pogledaj malo snimak opet da li je tako. Time and place...
Nek prvo obezbijede plasman pa nek sjede do EuroBasketa. Ništa što već nije rečeno. Nemoj samo da se uvlačimo u već napisane stvari milion puta, ja se ne slažem sa time da se opuštaju i ispijaju alkohol dok Rusi treniraju punom parom i što će nas vjerovatno i nabit zbog toga iako su hendikepirani neigranjem najboljih igrača.
A i Švedske se pribojavam.
Zbog ubleha ćemo svi trošit svoje živce, pa kome to treba, radi volova koje očito zaboli za profesionalnošću i nekim reprezentativnim uspjehom.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 29 avg 2016, 14:40

Steph je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la: što pa i oni su hrpica amatera koja ništa nije osvojila , ali jeli picu i pivu i onda malo trenirali i uzeli ove moraliste i čistunce.... :thumbup: :urnebes: :urnebes:
Kakve veze imaju moralisti i čistunci s tim što će nas povrijeđena Rusija nabiti 20 razlike?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Apsolutno debilna i neprofesionalna nacija u bilo kojem pogledu. Fuj.
šta ako te ne nabije? jel onda ok? ili si još uvrijeđen ali poštuješ da su takve atlete da mu rođendanske proslave ne utiču na igru :D
gdje tražiš profesionalnost? u BiH? to ide od temelja onda, ili misliš da se to dobije smjenom trenera automatski?
kad je po tebi KS bio profi?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 29 avg 2016, 14:41

Čuj kada je bio... Znači ako nije bio, onda i ne treba biti?

Treba ovdje ukinuti sport, to je definitivno.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 avg 2016, 14:41

Sa izbora muzike, konkretno ti je zasmetala pjevacica, prelazis na to da su pili alkohol, a ja sam te citirao jer ne mogu da vjerujem koliko ispranih mozgova ima sto se bune zbog muzike koju oni slusaju i koje pjevace/pjevacice. Ide alkohol uz ovu muziku, a jel trebam da idem redom zanrovima i pisem sta ide od opojnih sredstava ide uz koji zanr?
Nad tobom sunce najljepše sja

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 avg 2016, 14:44

izgleda da je ludnica bila, da sam reprezentativac, otisao bih i ja :opaopa:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 29 avg 2016, 14:54

Federer17 je napisao/la: Prvenstveno se ovdje osudjuje sam cin pijancenja, odnosno, svega onoga sto ozbiljni profesionalci sebi ne bi smjeli dopustiti u ovakvim periodima. Ako ti se pije, daleko od reprezentacije.
pije se , i kapitenu i fudbalske i ove i vaterpolo repke i svake , znači da ugasimo sport jer popiju pivu, ok što nije se frka dizala kad su se razbijali kapiten, golman, glavni špic repke fudbalske usred kvalifikacija za svjetsko??? Ilidža gorila a nema slike ni 100x100 pixela o tome??? ;)
Federer17 je napisao/la:A ti bas znas sa sigurnoscu reci ko se napio ko nije? Jok, hlupas k'o Maxim po diviziji. ;) Ako je trener dozvolio pijancenje, onda je gora budaletina od ovih neizivljenih 'profesionalaca'. Plus, portal kojeg si citirao navodi da Mulaomerovic nije prisustvovao pijancenju.
jbg ja da sam novinar ja bi znao izvor :D ili da pratim tu repku ili basket bio bi tu gdje se trenira, oko kampa, vrtio bi se pa bi saznao nešto možda, pošto ni ja ni ti nismo novinari , tako to i nismo napisali ;) :D ko je kolika budaletina je irelevantno kao i tvoje emocije....i Ćiro je budaletina nema mu ravne ali su ga svi zvali Selektor :D
Federer17 je napisao/la:Govorim u svjetski uspjesnim reprezentacijama, sto Srbija i Hrvatska u fudbalu sigurno nisu, mada sam prvenstveno mislio na kosarku. Iako, daleko je to i od toga sto ti pricas. A mi smo jos dalje od toga da se s njima uopste i poredimo. Kod njih bi se jos jace reprezentacije mogle sastaviti da se ubace takvi, koji su kod nas okosnice reprezentacija.
možemo o kojoj god hoćeš repki...mada sam mišljenja da je plasman na SP, Euro, bronza na SP , popriličan uspjeh...ali eto tvoja stručnost izlazi iz tebe , preljeva....znači ameri...ne piju, ne puše, nemaju skandala...jel?
ili su oni prejaki da ih poredimo, mislim definiši taj uski prozor s kim da se možemo poredit???
Federer17 je napisao/la: Bullshita je i prije bilo, a sad si se kao nasao da opravdavas. Reci slobodno sta je u pitanju. ;)
tu se bar slažemo...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 29 avg 2016, 14:54

Sva sreća pa država ništa ne ulaže i ove amatere i pametno je što to ne rade.
Mi se ovdje sikiramo, razbijamo glavu, a oni se provode uz Cecu. Momci od danas nas boli **** za ove "naše" sportiste. Ne pada mi napamet da ih odem negdje gledati, da platim kartu.
FUJ znači!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 avg 2016, 15:02

Steph je napisao/la:Čuj kada je bio... Znači ako nije bio, onda i ne treba biti?

Tako je brato. Otvarati pufove i dovoditi kurve iz cijelog svijeta. Smanjiti im tarife da budu pristupacne svim slojevima naseg drustva i svakom dzepu. Yebo sport samo sodoma i gomora. Nismo mi za te discipline :thumbup:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 29 avg 2016, 15:03

Sigurno je krivo Nihadu Đedoviću sto je propustio ovakvo sijelo, da je znao sta se sprema davno bi se odrekao državljanstva Deustchlanda.

Jedino sto je dobro sto ce se svi ovi igrači odazvati ponovo naravno uz garanciju da ce se organizovati opet nesto slično :lol: :lol: :lol:
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 29 avg 2016, 15:10

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Steph je napisao/la:Čuj kada je bio... Znači ako nije bio, onda i ne treba biti?

Tako je brato. Otvarati pufove i dovoditi kurve iz cijelog svijeta. Smanjiti im tarife da budu pristupacne svim slojevima naseg drustva i svakom dzepu. Yebo sport samo sodoma i gomora. Nismo mi za te discipline :thumbup:
:thumbup: :mrgreen:

Ovdje i kada se pojavi neki profesionalac, bude više popljuvan nego ovi čobani, tako da je ovo jednostavno država za čobana i tome se treba prilagoditi. Daj nam kakvih treba za 20 eura da makar guzimo :mrgreen:

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 29 avg 2016, 15:12

remA1 je napisao/la:
BenjooJutub je napisao/la:Da sam znao da ce se ovolika frka dignut, ne bih ni objavio video.. Inace video je od prije 5 dana, stvarno imamo sposobne novinare. Ja da sam novinar,ovo bi isti dan bilo otkriveno i objavljeno. Kupe poene i zarađuju platu preko leđa forumaša.

Ma anoniman si, zaboli te bola', nije da nemaš 100 klipova na jutubu :P

Zezam se, ti si samo podijelio snimak ovdje, neka se pita onaj što ga je stavio na Instagram :D
Hahah ma meni je krivo što ja ništa ne zaradih na ovom klipu, a mogo sam lijepe pare uzet. :D

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 29 avg 2016, 15:13

Kad se sagledaju i cinjenice koje su sakrivene,kao datum i povod pomenutog derneka,mozemo reci da se prilicno pretjeralo u dizanju frke.
Znao sam da novinari ne mogu nikako uraditi neku korisnu stvar za ovu zemlju i njen sport.

Bio je slobodan dan,bio je rodjendan,bilo je puno prije puta u Rusiju....Nije lijepo u svakom slucaju ali daleko da zasluzuje ovoliku galamu.
Proslave rodjendana su normalne,pa i uz koju kapljicu,tako da ne vidim bas toliku dramu.

Bice da je drama zbog stihova doticne umjetnice koji su odabrani za citiranje..

I to sto neko napisa,namjerno sad dignuta frka zbog likova okolo kojima su povrijedjeni licni interesi,vjerujem i u to,to je ovdasnja specijalnost.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 avg 2016, 15:14

Forumasi su najjaci. Radimo sta hocemo, ako se neko bude protivio naci cemo video gdje pije sa Arkanom i objaviti ga :D

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 avg 2016, 15:15

Steph je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:

:thumbup: :mrgreen:

Ovdje i kada se pojavi neki profesionalac, bude više popljuvan nego ovi čobani, tako da je ovo jednostavno država za čobana i tome se treba prilagoditi. Daj nam kakvih treba za 20 eura da makar guzimo :mrgreen:
Slozio bi se brato. 20 € pristupacna cijena za sve slojeve drustva. Samo jos uvesti stavku u zakonu da se umanje cijene za higijenske proizvode kupke šampone sapune da se svi ne zarazimo kad krenu zabijanja i potrage za naftom :lol: :mrgreen: :thumbup:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 29 avg 2016, 15:16

@DenchiNL
pije se , i kapitenu i fudbalske i ove i vaterpolo repke i svake , znači da ugasimo sport jer popiju pivu, ok što nije se frka dizala kad su se razbijali kapiten, golman, glavni špic repke fudbalske usred kvalifikacija za svjetsko??? Ilidža gorila a nema slike ni 100x100 pixela o tome??? ;)
Pije, ali ne znaci da piju, a da ne pricam koliko smiju to da rade za vrijeme reprezentativnih okupljanja. Neka se ubijaju alkoholom sto se mene tice za ostalih 10 mjeseci, ili neka ne dolaze na okupljanja nikako. Dizala se frka itekako, samo se tada ni blizu ovakvi dokazi nisu imali. Kosarkasima bi to trebalo da bude kao neka skola, ali dzaba kad je mentalitet iznad svega.
jbg ja da sam novinar ja bi znao izvor :D ili da pratim tu repku ili basket bio bi tu gdje se trenira, oko kampa, vrtio bi se pa bi saznao nešto možda, pošto ni ja ni ti nismo novinari , tako to i nismo napisali ;) :D ko je kolika budaletina je irelevantno kao i tvoje emocije....i Ćiro je budaletina nema mu ravne ali su ga svi zvali Selektor :D
Onda samo hlupas, samo sto pri tome nisi objektivan. Nigdje nisam ni napisao da je budaletina, osim pod uslovom da je on konkretno dozvolio i znao da ce se rodjendan ovako proslavljati, pogotovo ako je jos bio prisutan tu. I ovi sa bh basketa bez ikakvih dokaza pricaju, i ja ovo isto mogu napisati. Po ko zna koji put ne znas da citas.
možemo o kojoj god hoćeš repki...mada sam mišljenja da je plasman na SP, Euro, bronza na SP , popriličan uspjeh...ali eto tvoja stručnost izlazi iz tebe , preljeva....znači ameri...ne piju, ne puše, nemaju skandala...jel?
ili su oni prejaki da ih poredimo, mislim definiši taj uski prozor s kim da se možemo poredit???
Imas jos sta da nabrojis? Ako ti je to uspjeh za 20 godina, onda blago tebi, ugasi tv i ne gledaj, unaprijed ocekujuci novi blam. Uski prostor su ti reprezentacije u okruzenju, cije uspjehe samo na ovoj olimpijadi necemo dostici ni za 3 stoljeca, koliko smo dosad bili uspjesni. Porediti kosarkase nase sa srpskim i hrvatskim, apsurd.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 29 avg 2016, 15:17

Mislim da nije uredu napisati,kosarkasi uoci puta u Rusiju pijani pjevaju Cecine stihove i dernece.

Jbg,nije istina,to je zlonamjerna laz i podmetanje.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 29 avg 2016, 15:32

Ne znam zasto ste iznenadjeni ovim. Siguran sam da je i u bivsoj Jugi bilo ovakvih stvari, pa Pape prvi je bio poznati meraklija, samo sto je danas drugacije vrijeme, lakse je mozda doci do informacija, veca je sloboda novinara itd.

Mi smo takav narod, to nam je u krvi, i time se napajamo. Ne funkcionisemo mi drugacije, ne mozes ti u grupu od 12 Bosanaca i Hercegovaca uvesti svabski mentalitet. Bosanac funkcionise po svabskom tabiatu samo kada ga tutnes medju 10 svaba pa onda nema kud. Nema to ni veze s time sto su ti momci mahom poluobrazovani, evo samo jedan konkretan primjer. Primjer: Meni neko blizak je menadzer jednog medicinskog kolektiva i sad ljudi uveli sebi praksu da pored zive i citave kantine doruckuju, kahvenisu, rucaju, pa i zapale u prostoriji u kojoj se primi pacijent, nalazi skupa medicinska oprema itd. Vlasniku se to nije svidjelo i covjek htio da to satjera u kut, a uposlenici (sve same fakultetlije i stvarno ljudi na nivou) ukljucujuci i tog mog bliznjeg se uvrijede ko dame iz Londona, ko veli gdje ces nam to reci.

Primjer 2: Bas jucer mi jaran prica, radio nekad u BH Telecomu, kaze, naruce sebi desetke s lukom i krkaju u prostoriji gdje primaju stranke, sam se sebi smije, govori, uzas, usmrdi se na 10 metara prostorija od mesa i luka.

Mi smo jednostavno takvi, svaki cemo protokol razyebat po svom cejfu, znam dosta ljudi koji su dosli s vana, naseg "emancipovanog" svijeta koji je htio zavesti neke zapadnjacke norme po kolektivima nasim i naisao na uzasne otpore, neodobravanje itd. Ko veli, dosao on nama iz dijaspore pamet soliti. E takvi smo mi.

Gledam kolegu sto sjedi do mene, svabo, covjek ima pivski stomak do zuba, ali radi prvo 10 sati ko majmun, a tek onda ode i uroka se. Kontas, nema ga sutra do 12, kad ono klinac, dosao prije mene na posao. Ja se i dan danas borim sa svojim balkanskim bubicama, evo dok ovo sran.je pisem, zapravo bih trebao dovrsiti jedan prigovor.

Svi smo mi takvi, od a do z, i ne mozes ti nama nametnuti nesto drugo na duge staze, moras nam dati od do nekakav ventil, u granicama, naravno. Zato ne znam sto ocekujete od nasih sportasa da budu kao roboti, cast izuzecima, ali generalno gledajuci nemamo mi to u sebi.

Jedna noc gdje su ljudi malo zasjeli sigurno nije utjecala ni 1% na njihovu fizicku spremu, niti od toga zavisi koliko ih je Damir dobro uspanovao za kvalifikacijske utakmice.

Sto se tice Cece, nemojmo se varati, u reprezentaciji imas vise komada Srba, a i ovi sto nisu Srbi, imaju jako visok prag tolerancije prema tim stvarima, sto je donekle i normalno. I bolje je tako nego recimo kao u FK Slobodi kada imas jednog Dzidica kojem po mom licnom misljejnu pada mrak na oci od broja suigraca srpske nacionalnosti. Zato ne prosipajmo ovdje lazni moral, treba biti realan i pogledati prvo u ogledalo i sacekati kraj kvalifikacija, pa onda suditi... A ovo napuhivanje stvari po medijima u ovom momentu ne znam da nam moze nekog dobra donijeti.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 29 avg 2016, 15:37

Ja se samo nadam da će svi košarkaši sa snimka propasti ko Grčka. Da su mislili da je ispravno ovo što rade ne bi se zavlačili po vokoyebinama iza Lukavca i sakrivali. Kako su mi pali u očima, da bogda svi završili u A2 BiH ligi.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.