SP Kvalifikacije - Grupa H

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Šta će reprezentacija BiH napraviti u ovim kvalifikacijama?

Anketa je završila: 31 avg 2017, 17:59.

Plasirati se direktno na SP
34
30%
Plasirati se kroz baraž na SP
35
31%
Ispasti u baražu
20
18%
Neće biti među prve dvije ekipe
23
21%

Ukupno glasova: 112

Fidelis
Kontakt:

Re: SP Kvalifikacije - Grupa H

Post Postao/la Fidelis » 01 sep 2016, 23:36

Virtu4l je napisao/la:Ništa nama ne znači ovaj poraz Belgije, to je ekipa koja nam jednostavno ne leži i da izgube deset zaredom, protiv nas će biti apsolutni favoriti.
Oni nama ne leze a imamo pozitivan skor s njima :crazy:

U Belgiju treba ici sa stavom kao birvaktile sa Cirom Blazevicem a on je,idemo tamo da pobijedimo.To rekli,vjerovali,tako se postavili i pobijedili.
Mi njima ne lezimo a ne obrnuto.Pogotovo ih sad treba nagazit kad su grogirani.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 01 sep 2016, 23:44

bodi123 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ništa nama ne znači ovaj poraz Belgije, to je ekipa koja nam jednostavno ne leži i da izgube deset zaredom, protiv nas će biti apsolutni favoriti.
Mi s njima na Bilinom se mozemo ravnopravno nositi, naravno pod uslovom da bude nesto od nas, da to Mesa sve fino ukopca. Gore u Briselu se treba zatvoriti, umrtviti igru i samo ih pucat na kontre. Znam, sada ce mnogi rec nismo mi repka koja zna tako igrat, ali kad je mogo jedan Portugal se zrtvovat taktici i odigrat ovako ruzno a ucinkovito na EP, zasto ne bi mogla jedna BiH povuc se, branit i na kontre protiv Belgije? Barem neces izgubit 3 razlike, a vrlo moguce i bod izvuc se moze.
Najgora opcija je potpuno se povuci,to smo uradili u prosloj utakmici i popusili.Oni su ekipa koja se najbolje snalazi protiv bunkera i kad potpuno sabiju protivnika jer imaju strasan vanjski sut,uostalom vanjskim sutom su nas i pobijedili.

Nadam se da je Mesa uvidio greske iz te utakmice,mora izvesti ekipu sa tri vezna,dobra tehnicara,mora im barem donekle parirati na sredini i znati zadrzati loptu u duzim periodima te im na taj nacin primiriti frontalne napade sa deset igraca,sto im je,ponavljam,najace oruzje.

Ako ne budemo mogli bar donekle parirati u polju i bar povremeno prijetiti njihovom golu nemamo sanse.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 sep 2016, 08:07

Fidelis je napisao/la:
Oni nama ne leze a imamo pozitivan skor s njima :crazy:
Sa ovom Belgijom nemamo pozitivan skor i ova Belgija nema nikakve veze sa onom prije sedam godina.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 02 sep 2016, 08:20

estoniju treba napunit kvalitetno zbog gol razlike .... ocekujem 3 komada najmanje
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 02 sep 2016, 08:30

Treba jasno zacrtat cilj. Ako jasno bude cilj prvo mjesto onda je obaveza uzeti po 6 bodova protiv ovoh "slabijih". Gibraltar,Kipar i Estonija po 6 bodova je 18. Uz eventualne pobjede kući protiv Grka i Belgijanaca stvar bi trebala bit gotova. Naravno sve je ovo lagano napisati. Grci će igrati zatvoreno kao i mi. Tu može po jedan potez odlučiti mnogi stvari. Mišljenja sam da Meša sada zna puno bolje Belgiju i da nećemo onako proći kao zadnji put. Naša prednost je loša atmosfera i relativno blentav selektor kod Belgije.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 sep 2016, 09:08

Mi nikad ne igramo zatvoreno.
Voli te tvoje Sarajevo.

Bosna64
Kontakt:

Post Postao/la Bosna64 » 02 sep 2016, 09:27

Ovde se pise kao da je Belgija igrala sa Estoniom pa se nije sastavila sa loptom pa kako bi mi izgledali protiv onakve Spanie od sinoc

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 sep 2016, 09:33

Bosna64 je napisao/la:Ovde se pise kao da je Belgija igrala sa Estoniom pa se nije sastavila sa loptom pa kako bi mi izgledali protiv onakve Spanie od sinoc
Upravo to, nije ova utakmica nikakvo mjerilo.
Voli te tvoje Sarajevo.

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 02 sep 2016, 10:46

ma mi ne mozemo uzeti bodove ekipama iz top 10 i bez obzira u kako losoj formi bili oni ce nas glat pobjediti kao sto je belgija uradila zadnji put, tako da se ne treba u belgiji necemu velikom nadati
joj hamo vidi mu glave

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 sep 2016, 10:49

Ne znam jel' bolje da Belgija kiksa protiv Kipra jer bi nas docekali pod imperativom pobjede, ili da pobjede pa da ih mi prvi iznenadimo u kvalifikacijama :D I pustite price o postavljanju ciljeva prvo ili drugo mjesto, iz utakmice u utakmicu, svaku ici na 3 boda jer svejedno drugacije i ne znamo pa sta bude bit ce.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 02 sep 2016, 12:19, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 02 sep 2016, 11:17

Kako da jedna prosječna reprezentacija, koja se nije uspjela plasirati ni na ovo prošireno EP, sa svega dvije klase u ekipi i ispodprosječnim selektorom na klupi, napadne prvo mjesto u grupi pored Belgije!? :shock:

Nema šanse, sumnjam da će se i baraž igrati ponovo, a ako se i bude igrao - mazga na klupi će se potruditi da nas još jednom osramoti. Još jedan fijasko je daleko realnija opcija, pa da se onda uz neke promjene pokuša napasti idući Euro, mada je i to mazanje očiju ako situacija bude kao do sada.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 sep 2016, 12:16

Bosna64 je napisao/la:Ovde se pise kao da je Belgija igrala sa Estoniom pa se nije sastavila sa loptom pa kako bi mi izgledali protiv onakve Spanie od sinoc
ispade sada da je Belgija u odnosu na Spaniju u rangu San Marina, pa da nije sramota sto ih ljudi umalo ne potopise na njihovom terenu. Ukoliko oni budu u ovakvom stanju i iduci mjesec, a mi budemo na levelu ako protiv SVice, ocekujem 3 boda iz Brisela na nasem kontu.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 02 sep 2016, 12:41

Virtu4l je napisao/la:
Upravo to, nije ova utakmica nikakvo mjerilo.
Belgija je na zadnja dva velika takmicenja biljezila bolji rezultat od Spanije i sinoc je po kladionici bila blagi favorit za pobjedu. Na terenu su izgledali kao amateri, sa samo jednim sutem u okvir gola, uz pregrst pogresnih pasova, manjka komunikacije, losom postavkom na terenu itd. Publika ih je i na poluvremenu i na kraju ispratila zvizducima. Ocigledno nesto ne stima, plus treba se sjetiti kako je Lukaku regovao kad je cuo da ce Martinez preuzeti Belgiju....
Iskreno, sinoc mi je to palo na pamet da bi volio da s njima igramo u utorak.
Claus je napisao/la:Kako da jedna prosječna reprezentacija, koja se nije uspjela plasirati ni na ovo prošireno EP, sa svega dvije klase u ekipi i ispodprosječnim selektorom na klupi, napadne prvo mjesto u grupi pored Belgije!? :shock:
To je bilo tada, ovo je sada. Mi moramo imati prvo mjesto kao ambiciju, posebno ako bude neka luda grupa gdje svako svakog dobija, sto se vrlo lako moze desiti, jer je Grcka vrlo ozbiljna ekipa. Mi baraz necemo proci u ovoj konkurenciji.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 02 sep 2016, 12:49

Ma kakva god Belgija bila ja nesumnjam da ce Bega primiti gol sa 30 metara.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 02 sep 2016, 12:52

@Slevin pa ako svako svakoga dobije onda ce i nas ovo slabiji dobiti

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 sep 2016, 14:02

Sve mozes ovdje procitati pa i to da je Holandija amaterska repka :lol: Holandija trenutno ima smjenu generacija, ali daleko od toga da je slaba repka. Mi njih nebi dobili u to sam uvjeren, zato kao sto sam i pretpostavljao da ce se Grci vratiti u ovim kvalifikacijama i jednostavnu ''moraju'' biti ili 1 ili 2. Dodajmo tu jos Belgiju, koju opet neki ovdje nazivaju amaterskom i onda pogledas nas :D
Bojim se, da nam negine 3 mjesto u ovoj skupini.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 sep 2016, 14:06

SlevinKelevra je napisao/la:Belgija je na zadnja dva velika takmicenja biljezila bolji rezultat od Spanije i sinoc je po kladionici bila blagi favorit za pobjedu. Na terenu su izgledali kao amateri, sa samo jednim sutem u okvir gola, uz pregrst pogresnih pasova, manjka komunikacije, losom postavkom na terenu itd. Publika ih je i na poluvremenu i na kraju ispratila zvizducima. Ocigledno nesto ne stima, plus treba se sjetiti kako je Lukaku regovao kad je cuo da ce Martinez preuzeti Belgiju....
Iskreno, sinoc mi je to palo na pamet da bi volio da s njima igramo u utorak.
Kod njih evo već godinama nešto ne štima, i u prošlom ciklusu su imali loših rezultata, patili su se, gubili od Velsa, mi smo ih imali na konopcima... Ja samo hoću da kažem da se mi teško nosimo sa ekipama koje imaju ogroman individualni kvalitet, protiv njih smo recimo stavili Vranješa da čuva Lukakua, pored živog Šunjića koji ih je pojeo u Zenici.

Njih ne ide, to je jasno, ali i kad ih ne ide bolji su od nas.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 sep 2016, 14:19

ElCartel11 je napisao/la:Sve mozes ovdje procitati pa i to da je Holandija amaterska repka :lol: Holandija trenutno ima smjenu generacija, ali daleko od toga da je slaba repka. Mi njih nebi dobili u to sam uvjeren, zato kao sto sam i pretpostavljao da ce se Grci vratiti u ovim kvalifikacijama i jednostavnu ''moraju'' biti ili 1 ili 2. Dodajmo tu jos Belgiju, koju opet neki ovdje nazivaju amaterskom i onda pogledas nas :D
Bojim se, da nam negine 3 mjesto u ovoj skupini.
Holandija nije amaterska ekipa, Holandija je ekipa od koje je ostalo samo ime. Kod njih jeste smjena generacija, ali vrhunsku generaciju mijenjaju mnogo lošijom. Slično važi i za Grčku, samo u manjem obimu. Te dvije selekcije nemaju kvalitet, imaju ga kad ih upoređujaš sa Estonijom ili Makedonijom, ali imamo ga i mi u odnosu na njih.

Da li će se grci vratiti u ovom ciklusu to ne znam, ali od nas nisu kvalitetniji. Kod njih nema nepoznanica, ne mogu nas ni sa čim iznenaditi, samo ne smijemo poklanjati.

Pogledaj golove od sinoć, prvi gol Mitroglua, branič trčkara za njim (režiser ga pokazuje kasnije), a golman gleda loptu koja putuje pet sekundi, čak je još jedan igrač Grčke bio u sredini sam k'o duh. Drugi gol, još jedna greška odbrane, amaterski izgubljena lopta na sredini, golman brani i igrač kojeg niko ne prati zabija odbijanac, svi igrači Holandije gledaju loptu, a niko ne prati igrača. Toliko o ozbiljnosti Holandije, a Grčka živi od ovih grešaka i ne prašta.

Voli te tvoje Sarajevo.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 sep 2016, 14:37

Virtu4l je napisao/la:Holandija nije amaterska ekipa, Holandija je ekipa od koje je ostalo samo ime. Kod njih jeste smjena generacija, ali vrhunsku generaciju mijenjaju mnogo lošijom. Slično važi i za Grčku, samo u manjem obimu. Te dvije selekcije nemaju kvalitet, imaju ga kad ih upoređujaš sa Estonijom ili Makedonijom, ali imamo ga i mi u odnosu na njih.

Da li će se grci vratiti u ovom ciklusu to ne znam, ali od nas nisu kvalitetniji. Kod njih nema nepoznanica, ne mogu nas ni sa čim iznenaditi, samo ne smijemo poklanjati.

Pogledaj golove od sinoć, prvi gol Mitroglua, branič trčkara za njim (režiser ga pokazuje kasnije), a golman gleda loptu koja putuje pet sekundi, čak je još jedan igrač Grčke bio u sredini sam k'o duh. Drugi gol, još jedna greška odbrane, amaterski izgubljena lopta na sredini, golman brani i igrač kojeg niko ne prati zabija odbijanac, svi igrači Holandije gledaju loptu, a niko ne prati igrača. Toliko o ozbiljnosti Holandije, a Grčka živi od ovih grešaka i ne prašta.

Sve to stoji, ali ni nasa odbrana nije poznata, da je nesto bas jaka. Iste ovakve greske smo se mogli x puta nagledati i kod nasih igraca u odbrani. Ono sto je nasa prednost nad Grcima je ta, da smo daleko bolje tehnicki potkovani, ali Grci su zaista borbeni i ne odustaju tako lako (a znamo kako mi prolazimo sa takvim ekipama, zadnji primjer Irci). Belgijanci su tehnicki jaci od nas, sad neke borbenosti bas i nemaju, ali nemamo je ni mi (osim ako se nesto ne popravi u medjuvremenu). Tako, da ce biti velika borba izmedju te 3 repke jos dodaj tu neugodni Kipar, koji ce sigurno otkinuti bodove ovim 3, samo pitanje kojoj ce vise.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 sep 2016, 14:41

exorciiist je napisao/la:Estonija 6 bodova
Gibraltar 6 bodova
Kipar 6 bodova
Belgija 1 bod
Grčka 4 boda

Na kraju cemo imat 23 boda i ici u baraz..
Slažem se sa ovim osim što mislim da će nam Estonija otkinuti dva boda na strani.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.