Postao/la Principatus » 23 jun 2010, 01:04
Ne tako davno ovdje, a i u citavim bosanskim medijima je bila skoro pa glavna tema: Hoce li Ronaldo igrati ili ne? Mislim da je svaki dan osvanulo nesto novo o tome. Mozda bi bilo pametnije da se potenciralo pitanje: Zasto Spahic nije ocistio zuti? Ili: Imaju li igraci svoj mir? Da li vrsimo kao navijaci suvise pritiska na igrace?
I tako dalje. Mislim da bi to bilo konstruktivnije.
Sto se tice Francuske, naravno da ti i ja kao navijaci mozemo reci da je ovo sto se desava "dobro" za nas. Samo kao sto sam kazes u drugom postu: "mnogi se sad smiju Francuskoj". Ja licno ne, jer ovakva situacija se moze brzo poboljsati kroz nove igrace zednih dokazivanja, ili cak dalje pogorsati, jer ovo nije samo do selektora. Kad se cita sta francuski navijaci na TM-u pisu, ti problemi su mnogo dublji i rezultiraju iz stvaranja grupica, kao sto je jedna oko Ribery, igraci koji zele biti selektori, koji se izmedju sebe mrze, boje, vode svoju politiku iza ledja i protiv drugih etc. Sve u svemu me to ipak ne interesuje toliko, jer nasi igraci i selektor nemaju uticaja na to.
Mene licno interesuje da Mujdza dobije te papire, da se ljevi bek rijesi, da Misimovic dodje ponovo u formu, jer ce igrati pored Pjanica i nasa igra ovisi o ovom carobnjaku pa i da samo 5 metara pretrci, da Ibisevic pocne sezonu sa golovima, jer covjek ovisi o svojoj psihi, da se Dzekin transfer rijesi, da se protiv Katara pozovu dodatni igraci, pronadje konacna formacija i da se igraci uigraju. Mislim ako se pored Mujdze na desnom, jos na ljevom nadje jedan igrac koji tu zadacu moze ispuniti, jer mu je prirodna pozicija, jer tu stvarno najvise skripi i tu smo najvise suplji, i ovi ostali odigraju na nivou, onda cemo 3 poena uzeti. Nadarevic i Spahic ce svoju zadacu odraditi, pa cak i da Pandza odigra ne bih tim imao problem, jer nam ne skripi pri stoperima koliko nam puse nenormalno na bekovima. A taj problem je za 50% rijesen, fali jos uvjek mr. X na ljevoj strani, i to me vise briga nego eskapade francuskih princeza.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.