BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Effenberg
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la Effenberg » 03 sep 2016, 05:08

shminka je napisao/la:Da to sam zaboravio u prethodnom postu, naravno da je i smetljar. Smetljarčina, preciznije.
Eh tako bas. Vidis i ti si dosao tobe i to spoznao! :clap:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 sep 2016, 10:21

shminka je napisao/la:Malo je 20 ATP pobjeda u prvoj ATP sezoni, malo je dobiti u prvoj ATP sezoni Nadala, Berdiha, Tomića, biti na par poena od pobjeda protiv Raonića, imati u šaci Dimitrova, Goffina. Premalo. Premalo u odnosu na ono što je u njega uloženo. Sramota da nije napravio iskorak.

Sramota otići na more sa djevojkom, sramota uslikat se na SFFu, sramota ne biti muslimam, sramota žalit se na očigledne sudijske greške, sramota baciti reket, ko to još radi. Sramoti nas na svakom koraku. Neradnik. Bolesnik. Psihopata. Seljačina.

Mjesto mu je u bolnici, a ne na tenis terenu. Realno.
Jašta nego malo, hajd da je 21 ali 20 skroz malo. :mrgreen:

Ja sam zagovornik da baca reket ali da ne komentariše svaki izgubljeni poen. Kad pukne razbije reket, isprazni iz sebe negativnu energiju. Uredu je ukazat na grešku sudije ali on to ukazuje po 15-20 min i đaba se nervira i gubi fokus, koncentraciju i energiju. A složit ćeš se da ovo u tenisu vrlo bitno. Morat će nauačiti kako da kanališe nervozu. Mogu razumjeti da kreneš komentarisat poene od polovine drugog seta ali nakon prvog poena kojeg izgubiš to ne mogu.

Damir se ne zna još nositi sa ulogom favorita. Prepadne se, ne krene onako kako zamišlja i iznervira se i sve krene niz brdo. Kad bude na skoro svakom meču na psihološkom nivou kao protiv Tomića, Derdycha, Raonića tad će i ove "slabije" pobjeđivat. A to mislim biti od sljedeće sezone.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 03 sep 2016, 10:33

Pokušavam da zamislim kakva bi epitete dobio da slomi nekad neki reket, mada vjerovatno u rukama i nema snage za takav podvig, zato i ne pokušava :mrgreen: :mrgreen:

Nemaju ljudi u BiH šta da jedu, a on reket od 200e slomio :damn: :damn: :damn:

i još ih sramoti po bijelom svijetu :rol: :rol: :rol:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 03 sep 2016, 10:39

TMmanija2012 je napisao/la:Meni nisu jasni ovi likovi sto prate Damira,a Damir ih iritira igrom,ponasanjem itd.. vjerovatno to je neka furka na forumu hajde da sto vise pljujemo.. ocito neki nemaju pojma kako se tesko probiti medju najboljih 80 tenisera u svijetu,a pritom dolazis iz jedne drzave gdje ne vodi bas rauna o sportu i sportistima.. mi smo takva nacija da vrlo brzo nadjemo manu Dzeki,Pjanicu,Tuki,Nurkicu,Teletovicu gotovo svakom nasem vrhunskom sportasu.Damir je prvi nas teniser koji pokusava nesto da uradi na ATP touru.. do prije par godina samo smo sanjali da cemo nekog gledati na RG,US Openu,Monte Carlu .. momak daje sve od sebe da uspije ,da se probije u sam svjetski vrh..druga stvar je koliko su njegove mogucnosti..mozda za nekih 2-3 godine bude medju trideset igraca svijeta..zaboravljate da je ovo njegova prva godina gdje igra konstatno ATP turnire,ima tu jos poneki čelandzer.. Ja od Damira ocekujem najbolji tenis za 2-3 godine. Ne vidim razlog da ga vrijedjate jer je on nas jedini tenise sto nas predstavlja na velikim turnirima..cast Mirzi i Aldinu,al oni su trenutno daleko od ozbiljnih tenisera.
niko ne spori ovo sto si ti napisao i vjerujem da nas je barem 95% ponosno na njegove rezultate...evo sve ovo sto si napisao bih i ja ponovio sa zadovoljstvom..ali...ovo sto nama vecini smeta i napisemo, cinjenica je da momak preserava i da nas pomalo iritira, da nam nije stalo zar bi ga pratili ujutro u 3 sata a prva smjena na poslu, ili ovi mladji u skoli ili na fakultetu.
zar bih npr ja sa svojih 35 kuka navio sat u 3 ujutro i gledao damira, samo da bih ga ujutro popljuvao jer se ponasao kretenski tokom cijelog meca, kao sto i jeste, i kao sto pise 90% ljudi ovdje......damir je vec uspio za jednu godinu dospjeti na crnu listu kod kolega tenisera, zar da to opravdavamo?

da ne bih citirao i ove zadnje budalestine @shminke, covjece o cemu ti pises..ja cu stvarno poceti sumnjati da si ti neki damirov PR i da primas pare za svoj trud...ako jedan degenerik la decima, bmw ili sta vec, ili neko koga je damir zeznuo na kocki, pise sranja o njemu, ne mozes generalizovati stvari kao sto radis u zadnjim postovima, tacnije, radis to uvijek...osim u jednom slucaju kada sam te i pohvalio poslije meca sa GGL-om.(nisma mogao vjerovati svojim ocima)
Samo se nadam da nisi uzivao u damirovom ponasanju u ovom zadnjem mecu jer ne vidim da si napisao ni jednu jedinu kritiku!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 03 sep 2016, 10:42

Čekam da se odsramotim, pa da počnem racionalno da razmišljam, stid me Damira, ne izlazim iz kuće, kao što i sam vidiš nisam ni spavao

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 sep 2016, 10:45

shminka je napisao/la:Pokušavam da zamislim kakva bi epitete dobio da slomi nekad neki reket, mada vjerovatno u rukama i nema snage za takav podvig, zato i ne pokušava :mrgreen: :mrgreen:

Mogu mislit on pokušava slomiti reket ali reket ne puca, momački sve udarce izdržava, mislim da bi tad Damir još više se iznervirao. :rol: :rol:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 03 sep 2016, 14:33

Ma on kakav je rahljavac on bi prije slomio ruku i ubio se od reket prije nego sto bi ga slomio.

Nema on kuveta. Dok neke tenisere moze dobiti na dinamiku jel dodje nego da se malo krece i da zestoko udara nema njega na mapi.

boss991
Kontakt:

Post Postao/la boss991 » 03 sep 2016, 15:42

shminka je napisao/la:Pokušavam da zamislim kakva bi epitete dobio da slomi nekad neki reket, mada vjerovatno u rukama i nema snage za takav podvig, zato i ne pokušava :mrgreen: :mrgreen:

Nije fol u tome prijatelju, nek lomi, jedan ili dva to uopšte nije bitno. Nek izbaci negativnu energiju. Fol je u tome što on ama baš svaki potez komentariše, sve mu živo smeta, od navijača pa do ne znam više čega. Možeš li zamisliti kako ide na onu stvar teniseru sa kojim igra.
Niko ne spori da je on najbolji teniser BiH, al džaba sve to kad se ponaša kao derište.
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

Jablanica, riznica sportskih talenata

Mirza Teletović***Hasan Salihamidžić***Senad Lulić***Vahid Halilhodžić***Jasmin Šćuk***Andrija Stipanović...

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 03 sep 2016, 16:24

boss991 je napisao/la:

Nije fol u tome prijatelju, nek lomi, jedan ili dva to uopšte nije bitno. Nek izbaci negativnu energiju. Fol je u tome što on ama baš svaki potez komentariše, sve mu živo smeta, od navijača pa do ne znam više čega. Možeš li zamisliti kako ide na onu stvar teniseru sa kojim igra.
Niko ne spori da je on najbolji teniser BiH, al džaba sve to kad se ponaša kao derište.
Sto bi Ameri rekli, to je bottom line. Ne dao Bog nikome takvog sina, da se tako ponasa.

Viking2502
Kontakt:

Post Postao/la Viking2502 » 03 sep 2016, 16:25

Ok je da se ipak ne pretjeruje s pljuvanjem po Damiru, ali ovi što ga brane su mi još tuplji i smješniji... Pa šta ako je najbolji teniser iz BiH ikad? Pa šta što ima 20 atp pobjeda? Ako se na meču ponaša kao zadnja krkančina, ako je psihički nestabilan i zbog toga lagano puši mečeve zašto ga se ne bi kritiziralo? Ova rasprava je vrlo slična onoj o Amelu Tuki. Ne smiješ zucnuti protiv njega jer je eto kao imao neki rezultat. Taj podanički mentalitet i naguzivanje da ti ga se zabije i kad treba i kda ne treba ostavite kod kuće, nije to za foruma. Osim toga, taj mentalitet je i ponajviše zaslužan činjenici da BiH u sportu bilježi katastrofalne rezultate. Ne smiješ zucnuti lošu riječ o Džumhuru jer je, nevjerovatnog li čuda, dogurao do 70 i neke pozicije. Fuj, povraća mi se od tog luzerskog i mediokritetskog šljama.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 03 sep 2016, 16:31

Nadam se da će poraditi na svojon nervozi i jednom vidu bezobraznog ponašanja na terenu jer mu to ne može donijeti ništa dobro, naprotiv.
Isto tako, nadam se da će postati konstantniji i da će se znati nositi sa ulogom favorita
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 03 sep 2016, 16:34

Golema sramota, bolje ne napuštati kuću narednih par dana

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 sep 2016, 16:37

Joj sminke lava, kako ti ne dosadi smarati se sa ovim momcima koji tenis gledaju 2 puta godisnje i dodju prditi.. :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 03 sep 2016, 16:38

Ne daj Bože da mi sin bude kao Damir, i da postigne ono što je on postigao u životu, pu pu

Viking2502
Kontakt:

Post Postao/la Viking2502 » 03 sep 2016, 17:25

Evo to su ti pseudoironični kretenoidni komentari - kažeš konstruktivnu kritiku protiv Džumhura, a javi ti se tupan koji stvari okreće na ličnu razinu (ne daj bože da mi sin bude kao on i slične debilane). Zato i jesmo katastrofalni u sportu - kritika je strogo zabranjena jer supertalent, čudo od djeteta (a već 24 godine u gu.zici) sjaji na supervisokom, za podaničke Bošnjake nebeskom, svemirskom 70 i nekom mjestu.
Pa čitate li vi komentare na npr hrvatskim forumima kada Ćorić odigra lošu partiju? A dečko je sa 18 godina bio na poziciji koju Džumhur nikad neće doseći. Ti komentari nisu zlonamjerni nego konstruktivni, ukazuje se na nedostatke u njegovoj igri.
A ovdje se umetiljalo par likova koji samo zbog dugogodišnjeg staža na ovoj temi misle da su pametniji od ostatka planete. Između njih i njihovog svršavanja na krkana Džumhura i Kvesića, predsjednika olimpijskog komiteta BiH i nema pretjerane razlike. Dotični je, naime, poznat po izjavi kako je zadovoljan nastupom BiH olimpijaca (!).
Onako usput, pitanje za Džumhurove dupelisce - koliko je ono osvojio ATP turnira? Dosad, sa svoje 24 godine? I dokad ćete biti, poput Kvesića, zadovoljni sa njegovim nastupima po turnirima u kojima prdekne već u prvom ili drugom kolu? I kad ćete napokon slaviti pravi rezultat (polufinale, finale ili osvajanje atp turnira), a prestati svršavati na prolaske u druga ili treća kola?

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 03 sep 2016, 17:33

Nije njemu Đokica džaba rekao da još dere čelendžere, ali jok, zasvrbila guza, daj para od ATP turnira, ko hebe čelendžere, nema tu para ni za lijeka.
Damir ima kvalitet, to niko ne spori, ali ima dosta drugih mana koje ga usporavaju da taj kvalitet pokaže do kraja. Zašto većina očekuje da će poslije Tomića fasovati od Marchenka. Pa sigurno ne zato što je Marchenko Federer, nego zato što nas je Džumhur na to navikao. Zašto je to tako, pa vjerovatno zato što Džumi odmah sebe u glavi stavi kao favorita (balkanski mentalitet), dobiću ja to lagano pa onda kad ne ide kako je zamislio ode sve u racku. Zašto ne ide kako je zamislio, treba se vratiti na moju prvu rečenicu, da je trebao prvo da prekuca više čelendžera, da uhvati tu rutinu pobjeda protiv slabijih i slično rangiranih igrača. On misli ako dobije Nadala, Berdiha, Tomića da se odmah može nositi sa najboljima. Ne ide to tako lahko pajdo moj.
Mes Que Un Club

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 03 sep 2016, 19:22

Koliko je osvojio tvoj Čorić? :lol:

Viking2502
Kontakt:

Post Postao/la Viking2502 » 03 sep 2016, 20:58

remA1 je napisao/la:Koliko je osvojio tvoj Čorić? :lol:
On nije moj, spomenut je u potpuno drukčijem kontekstu i samo zadnji glupan može napraviti poveznicu koju si ti sa svojim komentarom napravio.

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 03 sep 2016, 21:12

Ja mislim da samo zadnji glupan može porediti Damira i Bornu. Shodno uslovima, jedan je sa 18 godina igrao Fjučerse po Hrvatskoj, a drugi ATP turnire. Jedan se ganjao po Challengerima, drugi dobijao Wild Card za Masterse gdje ti dvije pobjede donosi isto kao i titula na Challengeru. Eh o tom se radi, a opet je Damir eto nekih 30-ak pozicija iza njeg. A ako hoćeš baci oko i na h2h. ;)

Eto, samo oko poređenja sa Bornom ti imam nešto reći, a za ostalo nemam. Jer se vidi da je ovogodišnje Damirovo učešće na US Openu bilo prvo što si vidio od tenisa ikad u životu.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.