Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

SGD53
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la SGD53 » 04 sep 2016, 01:00

Može li mi neko reći kolike su nam šanse da sa 2 pobjede idemo na EB, kakav je rasplet u drugim grupama ?
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 sep 2016, 01:03

SGD53 je napisao/la:Može li mi neko reći kolike su nam šanse da sa 2 pobjede idemo na EB, kakav je rasplet u drugim grupama ?
Male. Ukopat ce nas kos razlika, osim ako uzmemo Svedsku 60 razlike.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 04 sep 2016, 01:53

Volio bi da se varam, ali sa ovim pristupom i ovakvim selektorom, mi necemo vidjeti eurobasketa...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 sep 2016, 02:49

ma ekipa jeste limitirana i to prilicno, ali osim toga, primjetne su neke druge stvari kao kurcobolja, iliti ego Mirze Teletovica i Jusufa Nurkica, isto ono sto je Zeljko Obradovic pricao na famoznom pressu koji se postavlja ovdje

prije tekme sa Svedskom sam bio uvjeren u pobjedu protiv Rusije, zbog punog Mejdana i velicanstvene atmosfere kakvu ocekujem, zbog Teleta jer sam ocekivao 20+ poena, zbog Juke koji bi bio rasterecen, sigurno ne bi morao forsirat kao u Rusiji, cisto zbog Teleta, zatim bi i ostatku ekipe bilo lakse (prije svega psihicki), samim prisustvom Teleta na parketu, da ne pricam o igri, jer je lakse igrat s njim, nego bez njega, plus sto sam siguran da se ne bismo doveli u situaciju da se Rusi odljepe pa da ekipa klone duhom i da nas trpaju do kraja kao u Rusiji

ali kako da vjerujem poslije ovoga, nista ni sa cim.. ipak, nadam se da ce Tele nosen podrskom u svom Mejdanu, odigrat srcem za tuzlake koji ga dozivljaju kao svog, a i on sam je rekao da mu je Tuzla druga kuca, ali i citavu Bosnu i Hercegovinu, da nece proradit taj ego (kao i taj neki sukob koji se spominje na relaciji Misko-Damir), kako njegov, tako i Jukin koji je takodjer nas.. Mejdan, Tuzla i Bosna i Hercegovina zasluzuju da vide najbolje od dva najbolja igraca, oba koja se kunu u Tuzlu i Mejdan :salut:

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 04 sep 2016, 02:56

ideeee sipaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Rimes87
Kontakt:

Re: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Rimes87 » 04 sep 2016, 05:36

kovacic je napisao/la:http://m.sportsport.ba/bh_kosarka/-vrab ... ane/205559
Toliko o atmosferi, čak i stišana zvuči odlično, a u dvorani ne čuješ osobu pored sebe :opaopa: :bih:
Naporan si. I nadam se da si sarkastican.

Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 sep 2016, 07:13

Svako spominje Juku, Musu, lošeg Mirzu ali niko da prizna Vrabcu dvije blokade, dva ulaza kada se lomila tekma.
Zahirovic isto tako odlicnih 8 minuta, presing u odbrani i trica.
Nemanja i Kiki daleko ispod očekivanja u obje utakmice.
Minja katastrofa,Miki loš, a Buza i Emir nisu ni ulazili.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 sep 2016, 08:52

Donnie Darko je napisao/la:Male. Ukopat ce nas kos razlika, osim ako uzmemo Svedsku 60 razlike.
Baš tako, -29 protiv Rusije nam isključuje tu opciju. Moramo pobijediti sve do kraja ako mislimo na Eurobasket.

Mada bi se moglo poklopiti da bodovno budemo ispred ostalih drugoplasiranih. Npr. Bugarska kući dobije Ukrajinu, Holandija dobije Austriju, itd... onda bi mi imali više bodova od njih....
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 04 sep 2016, 08:58, ukupno mijenjano 1 put.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 04 sep 2016, 08:57

treba mozda neki teambuilding odradit, da se poboljsa hemija i da se svi pocnu borit na terenu.

stanje u drugim grupama nam zasad ne odgovara bas, ali ima jos da se igra

o utakmici sve receno, puno losije ne moze vise, pa se nadati da ce ici na bolje. musa nece svaki put ovakvu partiju odigrat, tako da mirzu mora konacno krenuti. ne mozemo ga cekat 5 utakmica, da bi na kraju u jednoj procepio a u ostalim nas ukopa.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 04 sep 2016, 09:04

Pa ovaj Mirza više smeta nego što ima koristi od njega. Đedovicu se spočitava što je promjenio državljanstvo i što nije , jelde, prilikom uzimanja njemačkog državljanstva, mislio na to da ne može igrati više za repku. Đedović je za ovog Mirzu kralj što se tiće odnosa spram reprezentacije, čak i takav.

Druga naša 'zvjezda', koja faktički nije ni kročila kako treba na parket A selekcije, glumi nekog frajera sa nekim tamo živiničkim i podno živiničkim tikovima i grimasama, da je bolno gledati jednog neaderlentanca i balvana kako se svuda naokolo folira i k..či.

Tako da nije lako ni ovom Mulaomeroviću. Ako Bog da da pristignu kakve pristojne zamjene, pa bi se zahvalio obadvojici a zvao ljude koji se bore za repku pa makar bili i igrački limitirani.

Nije lako ni ostalim igračima trpiti tripove Juke i Mirze i mislim da njih dvojica generalno samo kvare atmosferu u repku. Već sada početi graditi tim oko Muse.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 sep 2016, 10:09

Najveći problem je što imamo previše "lidera" na parketu. Teletovićeva era glavnog igrača i zvijezde tima blago je narušena povratkom Nurkića u reprezentaciju. Uz sve to, kapiten nije ličio na sebe, dok je Jusufov utjecaj na igru u ova dva meča bio zaista ogroman. Osim njih, imamo našeg dragulja Musu, koji ima sve predispozicije da postane suvereni vođa reprezentacije u narednih 15-20 godina. Ne treba zaboraviti ni Kikanovića, koji je bio glavni igrač kod Duška na Eurobasketu, sigurno da bi i on volio da se više pita u igri, tako da smo stvarno u gadnom problemu. :mrgreen: Da stvar bude još gora, nedostaje nam nešto što se zove "igrač zadatka", odnosno pomoćno osoblje, ali u punom smislu te riječi, jer odroni kao što su Gordić, Vrabac, Milošević, Buza i slični samo smetaju na terenu. :facepalm:

No dobro, ostat ćemo pozitivni pa ćemo utakmicu u Skenderiji okarakterisat' kao nužno zlo. :kafa: Uvjeren sam da će spektakl pred pravom košarkaškom publikom u Mejdanu popraviti utisak. Jusuf i Mirza će sasvim sigurno imati motiv više da pokažu šta znaju. :mrgreen:

Probaj da se ne naježiš :!:

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 04 sep 2016, 10:31

Ma Mirza nije u formi, jos je dobio"guzove", nit moze pobjec kome da sebi otvori sut nit moze proc koga. Van forme totalno al zasto sili onoliko,to mi nije jasno, na +10 on nerealne suteve uzima, bas nepotrebno. Juka je prepotentan, pun sebe, takav karakter sta li, ali ne mora nakon svakog postignutog poena neke grimase pravit, pa sa sudijom stalno pricati nesto, isto ko klinac neki da se pokaze na basketu. Spusti se malo, niko ne voli takve.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 04 sep 2016, 10:32

Uh kad se sjetim, tad je bas bila nestvarna atmosfera, a protivnik totalno neatraktivan. Nema razloga da se ista ne ponovi i u subotu sa Rusima, mada sam bas prije pola sata prosao korzom i pitam onog Midu ima li jos karata i on je bio u fazonu 'ima jos koliko hoces', ali ima do subote jos dosta.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 sep 2016, 11:09

e kakve sve gluposti covjek ovdje nece procitati majko draga....jest Mirzi je narusena pozicija lidera zbog jedne lose tekme...pa onda ljudi napisase hladno da Mirza smeta na terenu :rol: :rol:

Covjek je bio van takmicarskih utakmica par mjeseci,ne znam sta ocekjete pa treba zahvaliti covjeku jer su ostali imali vise prostora,da su samo ostali zabijali koseve nakon sto su ostajali sami ( i to sto je fokus bio na Mirzi samo ) ovu bi tekmu dobili 35 razlike....Vec u Mejdanu ce on biti puno bolji i ocekujem njegovu simultanku ....najbolji kosarkas kojeg je ova zemlja dala pored Mirze Delibasica i ocekivao sam vise respekta prema njemu ...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 sep 2016, 11:33

invincible1921 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la: Dokaz koliko je los na iskakanima i koliko je opcenito los defanzivac su njegove licne greske....jel ako se ne varam protiv klipersa neki rekord postavio vako 4 dobio za minut? :hmmmmm:
Ako ćemo skraćeno, jednostavno glup je on još za ono što mi tražimo. A ima potencijal, samo treba nadoći. Neke stvari u košarci dodju vremenom i iskustvom bez obzira koliko se trudio i koliko kvalitetno treniraš. Ne može ti trener usaditi kada ćeš preuzeti igrača, kada nećeš i neke slične stvari, to je najbolje da igrač u trenutku odluči šta je bolje, a Jusuf to ne zna. Da je Jusuf igrao basketa sa 8 godina ispred zgrade danas bi bio dosta pametniji igrač. Jednostavno vide se te neke neshvatljive rupe u njegovoj igri, ali vremenom će i to proći i nema razloga da pljujemo zbog toga, ipak treba napomenuti da je danas double-double imao.
Ma ne pljujem ga ja uopste, ali realno za nekoga ko igra u NBA i vazi za tolikog talenta ipak previse propusta u igri ima...valjda nadodje u buducnosti. Sad za sad sto se tice i napada i odbrane, on da nije onilika grdosija meda ne bi mogo. Sva mu je igra na h.ruk al razumijem sta hoces rec :thumbup:

Momak ima sve o cemu pricas.Vama je 19 i 15 malo jer je NBA igrac....Grdosija?vjerovatno je samo zbog toga dobar...ej moj narode...

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 04 sep 2016, 11:54

Ovakva **** nije odavno viđena. Da nije bilo Muse, mi bi ovo izgubili, a oni su izgledali kao da im je svejedno i da izgube. Prije imenovanja Mulaomerovića, mislio sam da je on dobar izbor s obzirom ko mu je bio konkurencija, ali izgleda da sam se prevario. Sabit Hadžić je za njega king. Nikakve izrađene akcije, kaže spusti loptu na Nurkića, oni njemu samo bace loptu u ruke pa šta napravi. Teletović u jednom od najgorih izdanja u državnom dresu, na stranu njegovi promašaji, ali samo ponašanje na terenu je bilo kriminalno. Kad sam vidio kako u zadnjim minutama hoda, bukvalno nije potrčao nijednom da se vrati kad bi izgubili loptu. Očigledno je da Damir nit' ima trenersko znanje, a što je gore nema ni autoritet. S ovakvom igrom Rusi će nas opet pregaziti.
Mes Que Un Club

hamzaTM87
Kontakt:

Re: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la hamzaTM87 » 04 sep 2016, 12:17

Tracy3McGrady je napisao/la:
hamzaTM87 je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:U dvije grupe su se već između izyebali, fali još jedna grupa da treći pobjedi drugog i mi bi sa dvije pobjede išli na EP

Renfroe * Đedović * Musa * Teletović * Nurkić
Mislim da je samo to slučaj u grupi sa Njemačkom, jer Makedonci nemaju šanse da uhvate prva dva mjesta, a ni Austrijance ne bih otpisivao kod kuće protiv Lala
Pa Makedonija i Engleska imaju po pobjedu i poraz.

Renfroe * Đedović * Musa * Teletović * Nurkić
Ali Makedonija tek ima igrati sa Mađarskom, tako da je njihova pobjeda nad Luksemburgom nebitna jer će se brisati svakako.
Drugoplasirani iz grupe F - CG ili Gruzija će sigurni biti bolji od nas jer će koš razliku nabiti nad Slovacima koji će biti treći
U grupi D nije sigurno ko će biti zadnji - Portugal ili Bjelorusija i to mi moglo igrati bitno ulogu
U grupi A - Island vrlo lako može dobiti Belgiju kući tako da bi obje ekipe imali 3-1 i biti bolji od nas, ali i sa 2-2 imaće sigurno bolju koš razliku
U grupi B - Ako Austrija dobije Nizozemsku kući onda će i oni biti bolji od nas vrlo vjerovatno zbog koš razlike, ali tu imamo šansu jer realno su Nizozemci jači, a ako ne iznenade Njemačku onda bi sa 1-3 bili drugoplasirani
U grupi E ne znam na koji način je Ukrajina uspjela dobiti Bugare, ali pošto očekujem da će Bugarska lagano to kući rješiti a ne iznenaditi u Sloveniji, onda smo od ove grupe vrlo vjerovatno bolji
I grupa G - Mađare vidim kao prve, ali mogu i oni izgubiti. Ako Britanija pobjedi u Makedoniji i "iznenadi Mađare" kući što nije nemoguće onda smo lošiji od ove grupe

Uglavnom još je rano za kalkulisanja, ali ova koš razlika nas opasno J**+. A postoje i neke kalkulacije gdje nam zbog iste i 3-1 ne bi bilo dovoljno, ali dosta pehova bi se moralo poklopiti
ZELJEZNICAR 1921!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 sep 2016, 12:22

Džaba ti sve kad primadone ne kontaju da nije isto izgubiti 15 ili 30 razlike. Volio bih da nas na kraju to i sjebe, svakako dva dobra sastaviti ne možemo pa radije biram da se ne nerviram i na miru pogledam to evropsko.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 sep 2016, 13:35

messilla je napisao/la:Džaba ti sve kad primadone ne kontaju da nije isto izgubiti 15 ili 30 razlike. Volio bih da nas na kraju to i sjebe, svakako dva dobra sastaviti ne možemo pa radije biram da se ne nerviram i na miru pogledam to evropsko.
to je ono sto je najzalosnije u svemu ovome...poslije prvog poluvremena u kojem smo vodili mi izgubimo 30 razlike a svi znaju da je kos razlika jako bitna...pa jebote da smo svaki napad samo drzali loptu 24 sekunde i nabijali je u aut ne bi izgubili 30 razlike ...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 sep 2016, 13:38

Pa očigledno ne znaju svi. Odmah sam pisao o tome, ali jest njih briga, izgubili 5 ili 50 razlike, nema nas na EP-u.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.