Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Može li mi neko reći kolike su nam šanse da sa 2 pobjede idemo na EB, kakav je rasplet u drugim grupama ?
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
- Donnie Darko
- Kontakt:
Male. Ukopat ce nas kos razlika, osim ako uzmemo Svedsku 60 razlike.SGD53 je napisao/la:Može li mi neko reći kolike su nam šanse da sa 2 pobjede idemo na EB, kakav je rasplet u drugim grupama ?
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Volio bi da se varam, ali sa ovim pristupom i ovakvim selektorom, mi necemo vidjeti eurobasketa...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
ma ekipa jeste limitirana i to prilicno, ali osim toga, primjetne su neke druge stvari kao kurcobolja, iliti ego Mirze Teletovica i Jusufa Nurkica, isto ono sto je Zeljko Obradovic pricao na famoznom pressu koji se postavlja ovdje
prije tekme sa Svedskom sam bio uvjeren u pobjedu protiv Rusije, zbog punog Mejdana i velicanstvene atmosfere kakvu ocekujem, zbog Teleta jer sam ocekivao 20+ poena, zbog Juke koji bi bio rasterecen, sigurno ne bi morao forsirat kao u Rusiji, cisto zbog Teleta, zatim bi i ostatku ekipe bilo lakse (prije svega psihicki), samim prisustvom Teleta na parketu, da ne pricam o igri, jer je lakse igrat s njim, nego bez njega, plus sto sam siguran da se ne bismo doveli u situaciju da se Rusi odljepe pa da ekipa klone duhom i da nas trpaju do kraja kao u Rusiji
ali kako da vjerujem poslije ovoga, nista ni sa cim.. ipak, nadam se da ce Tele nosen podrskom u svom Mejdanu, odigrat srcem za tuzlake koji ga dozivljaju kao svog, a i on sam je rekao da mu je Tuzla druga kuca, ali i citavu Bosnu i Hercegovinu, da nece proradit taj ego (kao i taj neki sukob koji se spominje na relaciji Misko-Damir), kako njegov, tako i Jukin koji je takodjer nas.. Mejdan, Tuzla i Bosna i Hercegovina zasluzuju da vide najbolje od dva najbolja igraca, oba koja se kunu u Tuzlu i Mejdan :salut:
prije tekme sa Svedskom sam bio uvjeren u pobjedu protiv Rusije, zbog punog Mejdana i velicanstvene atmosfere kakvu ocekujem, zbog Teleta jer sam ocekivao 20+ poena, zbog Juke koji bi bio rasterecen, sigurno ne bi morao forsirat kao u Rusiji, cisto zbog Teleta, zatim bi i ostatku ekipe bilo lakse (prije svega psihicki), samim prisustvom Teleta na parketu, da ne pricam o igri, jer je lakse igrat s njim, nego bez njega, plus sto sam siguran da se ne bismo doveli u situaciju da se Rusi odljepe pa da ekipa klone duhom i da nas trpaju do kraja kao u Rusiji
ali kako da vjerujem poslije ovoga, nista ni sa cim.. ipak, nadam se da ce Tele nosen podrskom u svom Mejdanu, odigrat srcem za tuzlake koji ga dozivljaju kao svog, a i on sam je rekao da mu je Tuzla druga kuca, ali i citavu Bosnu i Hercegovinu, da nece proradit taj ego (kao i taj neki sukob koji se spominje na relaciji Misko-Damir), kako njegov, tako i Jukin koji je takodjer nas.. Mejdan, Tuzla i Bosna i Hercegovina zasluzuju da vide najbolje od dva najbolja igraca, oba koja se kunu u Tuzlu i Mejdan :salut:
ideeee sipaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Re: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Naporan si. I nadam se da si sarkastican.kovacic je napisao/la:http://m.sportsport.ba/bh_kosarka/-vrab ... ane/205559
Toliko o atmosferi, čak i stišana zvuči odlično, a u dvorani ne čuješ osobu pored sebe![]()
Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Svako spominje Juku, Musu, lošeg Mirzu ali niko da prizna Vrabcu dvije blokade, dva ulaza kada se lomila tekma.
Zahirovic isto tako odlicnih 8 minuta, presing u odbrani i trica.
Nemanja i Kiki daleko ispod očekivanja u obje utakmice.
Minja katastrofa,Miki loš, a Buza i Emir nisu ni ulazili.
Zahirovic isto tako odlicnih 8 minuta, presing u odbrani i trica.
Nemanja i Kiki daleko ispod očekivanja u obje utakmice.
Minja katastrofa,Miki loš, a Buza i Emir nisu ni ulazili.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Baš tako, -29 protiv Rusije nam isključuje tu opciju. Moramo pobijediti sve do kraja ako mislimo na Eurobasket.Donnie Darko je napisao/la:Male. Ukopat ce nas kos razlika, osim ako uzmemo Svedsku 60 razlike.
Mada bi se moglo poklopiti da bodovno budemo ispred ostalih drugoplasiranih. Npr. Bugarska kući dobije Ukrajinu, Holandija dobije Austriju, itd... onda bi mi imali više bodova od njih....
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 04 sep 2016, 08:58, ukupno mijenjano 1 put.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
treba mozda neki teambuilding odradit, da se poboljsa hemija i da se svi pocnu borit na terenu.
stanje u drugim grupama nam zasad ne odgovara bas, ali ima jos da se igra
o utakmici sve receno, puno losije ne moze vise, pa se nadati da ce ici na bolje. musa nece svaki put ovakvu partiju odigrat, tako da mirzu mora konacno krenuti. ne mozemo ga cekat 5 utakmica, da bi na kraju u jednoj procepio a u ostalim nas ukopa.
stanje u drugim grupama nam zasad ne odgovara bas, ali ima jos da se igra
o utakmici sve receno, puno losije ne moze vise, pa se nadati da ce ici na bolje. musa nece svaki put ovakvu partiju odigrat, tako da mirzu mora konacno krenuti. ne mozemo ga cekat 5 utakmica, da bi na kraju u jednoj procepio a u ostalim nas ukopa.
Pa ovaj Mirza više smeta nego što ima koristi od njega. Đedovicu se spočitava što je promjenio državljanstvo i što nije , jelde, prilikom uzimanja njemačkog državljanstva, mislio na to da ne može igrati više za repku. Đedović je za ovog Mirzu kralj što se tiće odnosa spram reprezentacije, čak i takav.
Druga naša 'zvjezda', koja faktički nije ni kročila kako treba na parket A selekcije, glumi nekog frajera sa nekim tamo živiničkim i podno živiničkim tikovima i grimasama, da je bolno gledati jednog neaderlentanca i balvana kako se svuda naokolo folira i k..či.
Tako da nije lako ni ovom Mulaomeroviću. Ako Bog da da pristignu kakve pristojne zamjene, pa bi se zahvalio obadvojici a zvao ljude koji se bore za repku pa makar bili i igrački limitirani.
Nije lako ni ostalim igračima trpiti tripove Juke i Mirze i mislim da njih dvojica generalno samo kvare atmosferu u repku. Već sada početi graditi tim oko Muse.
Druga naša 'zvjezda', koja faktički nije ni kročila kako treba na parket A selekcije, glumi nekog frajera sa nekim tamo živiničkim i podno živiničkim tikovima i grimasama, da je bolno gledati jednog neaderlentanca i balvana kako se svuda naokolo folira i k..či.
Tako da nije lako ni ovom Mulaomeroviću. Ako Bog da da pristignu kakve pristojne zamjene, pa bi se zahvalio obadvojici a zvao ljude koji se bore za repku pa makar bili i igrački limitirani.
Nije lako ni ostalim igračima trpiti tripove Juke i Mirze i mislim da njih dvojica generalno samo kvare atmosferu u repku. Već sada početi graditi tim oko Muse.
Najveći problem je što imamo previše "lidera" na parketu. Teletovićeva era glavnog igrača i zvijezde tima blago je narušena povratkom Nurkića u reprezentaciju. Uz sve to, kapiten nije ličio na sebe, dok je Jusufov utjecaj na igru u ova dva meča bio zaista ogroman. Osim njih, imamo našeg dragulja Musu, koji ima sve predispozicije da postane suvereni vođa reprezentacije u narednih 15-20 godina. Ne treba zaboraviti ni Kikanovića, koji je bio glavni igrač kod Duška na Eurobasketu, sigurno da bi i on volio da se više pita u igri, tako da smo stvarno u gadnom problemu.
Da stvar bude još gora, nedostaje nam nešto što se zove "igrač zadatka", odnosno pomoćno osoblje, ali u punom smislu te riječi, jer odroni kao što su Gordić, Vrabac, Milošević, Buza i slični samo smetaju na terenu.
No dobro, ostat ćemo pozitivni pa ćemo utakmicu u Skenderiji okarakterisat' kao nužno zlo.
Uvjeren sam da će spektakl pred pravom košarkaškom publikom u Mejdanu popraviti utisak. Jusuf i Mirza će sasvim sigurno imati motiv više da pokažu šta znaju.
Probaj da se ne naježiš
No dobro, ostat ćemo pozitivni pa ćemo utakmicu u Skenderiji okarakterisat' kao nužno zlo.
Probaj da se ne naježiš
-
jasko_juve
- Kontakt:
Ma Mirza nije u formi, jos je dobio"guzove", nit moze pobjec kome da sebi otvori sut nit moze proc koga. Van forme totalno al zasto sili onoliko,to mi nije jasno, na +10 on nerealne suteve uzima, bas nepotrebno. Juka je prepotentan, pun sebe, takav karakter sta li, ali ne mora nakon svakog postignutog poena neke grimase pravit, pa sa sudijom stalno pricati nesto, isto ko klinac neki da se pokaze na basketu. Spusti se malo, niko ne voli takve.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Uh kad se sjetim, tad je bas bila nestvarna atmosfera, a protivnik totalno neatraktivan. Nema razloga da se ista ne ponovi i u subotu sa Rusima, mada sam bas prije pola sata prosao korzom i pitam onog Midu ima li jos karata i on je bio u fazonu 'ima jos koliko hoces', ali ima do subote jos dosta.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
e kakve sve gluposti covjek ovdje nece procitati majko draga....jest Mirzi je narusena pozicija lidera zbog jedne lose tekme...pa onda ljudi napisase hladno da Mirza smeta na terenu
Covjek je bio van takmicarskih utakmica par mjeseci,ne znam sta ocekjete pa treba zahvaliti covjeku jer su ostali imali vise prostora,da su samo ostali zabijali koseve nakon sto su ostajali sami ( i to sto je fokus bio na Mirzi samo ) ovu bi tekmu dobili 35 razlike....Vec u Mejdanu ce on biti puno bolji i ocekujem njegovu simultanku ....najbolji kosarkas kojeg je ova zemlja dala pored Mirze Delibasica i ocekivao sam vise respekta prema njemu ...
Covjek je bio van takmicarskih utakmica par mjeseci,ne znam sta ocekjete pa treba zahvaliti covjeku jer su ostali imali vise prostora,da su samo ostali zabijali koseve nakon sto su ostajali sami ( i to sto je fokus bio na Mirzi samo ) ovu bi tekmu dobili 35 razlike....Vec u Mejdanu ce on biti puno bolji i ocekujem njegovu simultanku ....najbolji kosarkas kojeg je ova zemlja dala pored Mirze Delibasica i ocekivao sam vise respekta prema njemu ...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
invincible1921 je napisao/la:Ma ne pljujem ga ja uopste, ali realno za nekoga ko igra u NBA i vazi za tolikog talenta ipak previse propusta u igri ima...valjda nadodje u buducnosti. Sad za sad sto se tice i napada i odbrane, on da nije onilika grdosija meda ne bi mogo. Sva mu je igra na h.ruk al razumijem sta hoces recpinoglavi je napisao/la:Ako ćemo skraćeno, jednostavno glup je on još za ono što mi tražimo. A ima potencijal, samo treba nadoći. Neke stvari u košarci dodju vremenom i iskustvom bez obzira koliko se trudio i koliko kvalitetno treniraš. Ne može ti trener usaditi kada ćeš preuzeti igrača, kada nećeš i neke slične stvari, to je najbolje da igrač u trenutku odluči šta je bolje, a Jusuf to ne zna. Da je Jusuf igrao basketa sa 8 godina ispred zgrade danas bi bio dosta pametniji igrač. Jednostavno vide se te neke neshvatljive rupe u njegovoj igri, ali vremenom će i to proći i nema razloga da pljujemo zbog toga, ipak treba napomenuti da je danas double-double imao.invincible1921 je napisao/la: Dokaz koliko je los na iskakanima i koliko je opcenito los defanzivac su njegove licne greske....jel ako se ne varam protiv klipersa neki rekord postavio vako 4 dobio za minut?
Momak ima sve o cemu pricas.Vama je 19 i 15 malo jer je NBA igrac....Grdosija?vjerovatno je samo zbog toga dobar...ej moj narode...
- hule_barca
- Kontakt:
Ovakva **** nije odavno viđena. Da nije bilo Muse, mi bi ovo izgubili, a oni su izgledali kao da im je svejedno i da izgube. Prije imenovanja Mulaomerovića, mislio sam da je on dobar izbor s obzirom ko mu je bio konkurencija, ali izgleda da sam se prevario. Sabit Hadžić je za njega king. Nikakve izrađene akcije, kaže spusti loptu na Nurkića, oni njemu samo bace loptu u ruke pa šta napravi. Teletović u jednom od najgorih izdanja u državnom dresu, na stranu njegovi promašaji, ali samo ponašanje na terenu je bilo kriminalno. Kad sam vidio kako u zadnjim minutama hoda, bukvalno nije potrčao nijednom da se vrati kad bi izgubili loptu. Očigledno je da Damir nit' ima trenersko znanje, a što je gore nema ni autoritet. S ovakvom igrom Rusi će nas opet pregaziti.
Mes Que Un Club
Re: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ali Makedonija tek ima igrati sa Mađarskom, tako da je njihova pobjeda nad Luksemburgom nebitna jer će se brisati svakako.Tracy3McGrady je napisao/la:Pa Makedonija i Engleska imaju po pobjedu i poraz.hamzaTM87 je napisao/la:Mislim da je samo to slučaj u grupi sa Njemačkom, jer Makedonci nemaju šanse da uhvate prva dva mjesta, a ni Austrijance ne bih otpisivao kod kuće protiv LalaTracy3McGrady je napisao/la:U dvije grupe su se već između izyebali, fali još jedna grupa da treći pobjedi drugog i mi bi sa dvije pobjede išli na EP
Renfroe * Đedović * Musa * Teletović * Nurkić
Renfroe * Đedović * Musa * Teletović * Nurkić
Drugoplasirani iz grupe F - CG ili Gruzija će sigurni biti bolji od nas jer će koš razliku nabiti nad Slovacima koji će biti treći
U grupi D nije sigurno ko će biti zadnji - Portugal ili Bjelorusija i to mi moglo igrati bitno ulogu
U grupi A - Island vrlo lako može dobiti Belgiju kući tako da bi obje ekipe imali 3-1 i biti bolji od nas, ali i sa 2-2 imaće sigurno bolju koš razliku
U grupi B - Ako Austrija dobije Nizozemsku kući onda će i oni biti bolji od nas vrlo vjerovatno zbog koš razlike, ali tu imamo šansu jer realno su Nizozemci jači, a ako ne iznenade Njemačku onda bi sa 1-3 bili drugoplasirani
U grupi E ne znam na koji način je Ukrajina uspjela dobiti Bugare, ali pošto očekujem da će Bugarska lagano to kući rješiti a ne iznenaditi u Sloveniji, onda smo od ove grupe vrlo vjerovatno bolji
I grupa G - Mađare vidim kao prve, ali mogu i oni izgubiti. Ako Britanija pobjedi u Makedoniji i "iznenadi Mađare" kući što nije nemoguće onda smo lošiji od ove grupe
Uglavnom još je rano za kalkulisanja, ali ova koš razlika nas opasno J**+. A postoje i neke kalkulacije gdje nam zbog iste i 3-1 ne bi bilo dovoljno, ali dosta pehova bi se moralo poklopiti
ZELJEZNICAR 1921!
Džaba ti sve kad primadone ne kontaju da nije isto izgubiti 15 ili 30 razlike. Volio bih da nas na kraju to i sjebe, svakako dva dobra sastaviti ne možemo pa radije biram da se ne nerviram i na miru pogledam to evropsko.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
to je ono sto je najzalosnije u svemu ovome...poslije prvog poluvremena u kojem smo vodili mi izgubimo 30 razlike a svi znaju da je kos razlika jako bitna...pa jebote da smo svaki napad samo drzali loptu 24 sekunde i nabijali je u aut ne bi izgubili 30 razlike ...messilla je napisao/la:Džaba ti sve kad primadone ne kontaju da nije isto izgubiti 15 ili 30 razlike. Volio bih da nas na kraju to i sjebe, svakako dva dobra sastaviti ne možemo pa radije biram da se ne nerviram i na miru pogledam to evropsko.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Pa očigledno ne znaju svi. Odmah sam pisao o tome, ali jest njih briga, izgubili 5 ili 50 razlike, nema nas na EP-u.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.